Dodaj do ulubionych

Płacz nad emeryturami.

IP: *.centertel.pl 04.04.12, 18:06
Proszę skończyć z tym płaczem nad emerytami. Ja mam 68 lat i dalej pracuje na pełnym etacie oraz pobieram pełną emeryturę z ZUS. Teraz życie to bajka. Pomagam dzieciom finansowo,remontuję dom i jeżdzę na zagraniczne wakacje z programu Senior. Teraz dzięki politykom żyję jak pączek w maśle i proszę mi tego cudownego okresu nie przerywać. Ja chcę pracować do śmierci bo nie jestem górnikiem a mam lekką pracę w ciechanowskiej firmie.
Jak Rząd był głupi i dał takie przepisy,że obciążam ZUS to nie moja sprawa. Wiem,że powinno się zawiesić emerytom emerytury ale cóż ktoś z posłów widocznie miał w tym prywatny interesJa jestem szczęśliwa i chcę pracować aż do śmierci i mam gdzieś młodych i ich bezrobocie
Obserwuj wątek
    • Gość: Anna Re: Płacz nad emeryturami. IP: *.tktelekom.pl 05.04.12, 20:50
      To sobie pracuj i zyj 100 lat
    • Gość: asterix Re: Płacz nad emeryturami. IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.12, 20:56
      nędzny prowokatorze
      • Gość: emerytka Re: Płacz nad emeryturami. IP: *.centertel.pl 22.04.12, 10:01
        Czy nie lepiej popracować dłużej a póżniej mieć wyższą emeryturę i nie korzystać z MOPS lub pomocy nie zawsze serdecznych dzieci lub ich współmałżonków.Po co PIS robi taką zadymę polityczną.
        Inną sprawą jest to,że tak nie powinno być,aby jednocześnie pracować na pełnym etacie i brać emeryturę. Dotyczy to jednak tylko pewnego okresu na który miałam szczęście się załapać.
        Widocznie była jakaś grupa POSŁÓW też tym zainteresowana lub otoczenie PREZYDENTA. I to jest polska rzeczywistość.
        Jest takie powiedzenie :co konia obchodzi,że się wóz przewraca:
        • Gość: emerytka Re: Płacz nad emeryturami. IP: *.centertel.pl 22.04.12, 10:09
          Niech więc RZĄD zrobi z tą sprawą porządek.Dlaczego Kościół ciągle dostaje BONUSY od Państwa i płacimy za ich emerytury a Oni żyją jak PĄCZKI W MAŚLE ? A jak przyjdzie biedak o pochówek bliskiego to stawki maksymalne i nie ma zmiłuj się BOŻE .Dlaczego spotykam w górach koleżanki i kolegów emerytów w wieku 45 lat/mundurowi i górnicy/i mają wyższą 2 razy emeryturę od mojej. Oj dużo jest do zrobienia w naszym pięknym kraju.
          • Gość: gość Re: Płacz nad emeryturami. IP: 79.162.111.* 22.04.12, 11:15
            Ludzie kościoła księża normalnie płacą składki ZUS i nie piepsz mają emerytury z twojej kieszeni.

Do założyciela tamatu- widzisz ty mając 68 lat pracujesz, bierzesz emkeryturę...a inny zamiast ciebie podszedłby do pracy na twoje stanowisko. W ten sposób masz dwa etaty a inny musi iść do MOPS-u. takie podwyższanie wieku emerytalnego ma sens ale w chwili kiedy brakuje rąk do pracy- to nam nie grozi prze bezrobociu oscylującym w granicach 20%, pomijając tych, którzy wyjechali za chlebem za granicę. Trzeba ci wybaczyć te brednie, które piszesz, bo starsi ludzie dziecinnieją, po tobie widać to najlepiej. Idź na budowę mając 67 lat, bądź kierowcą zawodowym Tira, bądz chociażby listonoszem i dymaj po piętrach w tym wieku.
            Siedzisz gdzieś w biurze, pierdzisz i popuszczasz mocz w pampersa a młodzi za ciebie robią robotę. Większość do pracy chodzi pracować a nie tak jak to z pewnością jest w twoim ( już podeszłym wieku) przypadku- być.
          • Gość: ktosiu Re: Płacz nad emeryturami. IP: *.cdma.centertel.pl 22.04.12, 11:27
            jestem kasjerką i w wieku 67 i więcej nie dam rady przerzucać tych ton towarów....mam 31 lat i dopiero 3 lata pracy bo musiałam "odchowac" dzieci... już teraz mam kłopoty z kręgosłupem....to jak będę pracować kolejne lata to mój kręgosłup na pewno odmówi posłuszeństwa....no chyba że dostanę się do naszego rządu to mogę pracować i do 100..... bo tam to tylko buzia będzie mnie boleć od gadania i palec od przyciskania przycisków...
            • Gość: ja Re: Płacz nad emeryturami. IP: *.cdma.centertel.pl 22.04.12, 11:31
              szanowny założycielu tego wątku podpisałeś/aś się jako emeryt a póżniej piszesz jako kobieta......ciekawe...
              • Gość: zibi to twoja decyzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.12, 12:19
                "ktosiu" ty też się podpisujesz "ja" ;)
                załóżmy, że jesteś tą kasjerką, w co nie wierzę, bo kasjerka o tej porze albo w pracy, albo gotuje obiad, albo się zajmuje dziećmi, raczej nie ma czasu na wpisy na forum ;)
                ale załóżmy ... to kto ci każe pracować w tym charakterze do końca życia? jest kształcenie ustawiczne, kursy, możesz zdobyć inny zawód.
                za paręnaście lat najbardziej poszukiwanym zawodem będzie opiekun/ka osób starszych. do tego nie trzeba wyższego wykształcenia. to nieprawda, że nie masz wyjścia
                wolisz wcale nie dostać emerytury? może to tego dojść bez reformy
                każdy rządzący - bez wyjątku -musiałby ją przeprowadzić
                • Gość: gość Re: to twoja decyzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.12, 13:05
                  < jest kształcenie ustawiczne, kursy, możesz zdobyć inny zawód. >
                  a czy po tych kształceniach są miejsca pracy?
                • Gość: gość Re: to twoja decyzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.12, 14:41
                  Czy nie odnosicie wrażenia, ze znowu mamy czasy w których Konopnicka, Pola Gajawiczyńska i Ryemont mieli by o czym pisać?
                  • Gość: ... Re: to twoja decyzja IP: *.play-internet.pl 22.04.12, 14:54
                    A ja się nie martwię o swoją emeryturę i nie chce płacić składek z jednego powodu-pewnie emerytury po prostu nie dożyję...
                    • Gość: polo Re: to twoja decyzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.12, 15:01
                      A co będzie jak Cie los pokara i dożyjesz? Zastanawiałeś się nad tym?
                      • Gość: ... Re: to twoja decyzja IP: *.play-internet.pl 22.04.12, 15:07
                        Idz na cmentarz i zobacz ilu i w jakim wieku nie dożyło,rok temu zmarł mój ojciec,ma już paru sąsiadów w wieku 32,27,54,67..
                        • Gość: polo Re: to twoja decyzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.12, 15:36
                          Ta cmentarna statystyka jest mnie dość dobrze znana ale.......Nieznane są wyroki Boskie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka