Gość: ania IP: *.cnow.pl 07.06.12, 09:47 Ludzie czy ktoś widział co ta zakichana wspólnota wyprawia? Jak można było dopuścić do tego co oni zrobili. Zabrali nam chodniki, a innym dojazd do garażu. Co robi TBS w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Ogrodzony blok na ul. Narutowicza IP: 79.162.76.* 07.06.12, 10:02 Fatycznie porażka i to nie tylko w tym przypadku, tak samo zrobiono przy blokach na 17- stycznia i Sienkiewicza. Jak widać tam gdzie zawiążała się wspłnota można robić wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Ogrodzony blok na ul. Narutowicza IP: *.cnow.pl 07.06.12, 10:21 Masz rację, że wszystko. Ci ludzie przechodzą sami siebie. Zabrali chodniki i dojazdy do garaży, ale nie do swoich. Do swoich garaży zrobili sobie dojazd niszcząc PAS ZIELENI. prawidłowy wjazd był od Ul. Okrzei, ale niestety korzystając z tego wjazdu było im nie korzystnie , bo wyjeżdżając musieli jechać jednokierunkową ulicą. Oszczędzając na paliwie niszczą zieleń. Drodzy panowie ze Straży Miejskiej mogli by to sprawdzić!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc3 Re: Ogrodzony blok na ul. Narutowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.12, 12:41 I bardzo dobrze zrobili głupia babo, ciekawe czy będąc właścicielem gruntu płacąc podatek pozwoliła byś na taki bajzel ze stony urzędasow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Ogrodzony blok na ul. Narutowicza IP: *.cnow.pl 07.06.12, 14:53 Pragnę zaznaczyć, że głupia nie jestem.Widać, że prawda w oczy kole. Głupi ten co wykupił to niech płaci i nie skamla. Jeśli jesteś mieszkańcem tego bloku to jeszcze sraj na ten swój trawnik, a nie z kundlem za ogrodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarek Re: Ogrodzony blok na ul. Narutowicza IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.12, 23:36 Pas zieleni.. Oni wycieli co najmniej 3 dorodne drzewa.. Nie wiem czy do wycięcia trzeba mieć pozwolenie czy nie.. Do tej pory wydawało mi się, że tak.. Ale pewnie i tak mieli.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Ogrodzony blok na ul. Narutowicza IP: *.play-internet.pl 07.06.12, 10:44 Idz i zapytaj w TBSach a nie na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Ogrodzony blok na ul. Narutowicza IP: *.cnow.pl 07.06.12, 23:12 Ja jestem mieszkanką bloku obok, i dla mnie to co się tu wyrabia też mi się nie podoba . Niech teraz każdy blok tak się "odgrodzi" , spoko ich ziemia ,mają prawo, tylko wytłumaczcie mi po co ? Po to, żeby utrudnić życie innym mieszkańcom którzy np mają garaże obok, mieszkają obok. Dzieci- a co tam są młode , małe niech biegają naokoło do piaskownicy. Ciekawe, czy samochody będą stawiać w swoim ogrodzeni, czy też postawią za. Nie mówiąc o spokojnym przejściu z miejsca A do miejsca B. No chyba że ktoś umie latać. I wszystko to dlatego, żeby ktoś się czuł panem włości. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inny blok Re: Ogrodzony blok na ul. Narutowicza IP: *.play-internet.pl 08.06.12, 04:56 Takie jest prawo własności,nie jeden blok w Ciechanowie jest ogrodzony ,o dzieci biegające na około do piaskownicy się martwicie-tylko jakoś wcześniej tłumów maluchów przy tej piaskownicy nie było....od chodzenia są chodniki a nie trawniki pod ludzkimi oknami BO TAK JEST BLIŻEJ .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ogrodzony blok na ul. Narutowicza IP: *.centertel.pl 08.06.12, 05:44 Najlepiej niech każdy blok ogrodzi się betonami jak odgrodzili Śmiecin....porażka. Były chodniki, były trawniki..teraz jest wysokie ogrodzenie. takie pytanier- czemu to ma służyć? Przecież i tak tam jest zawsze otwarta furtka....także chodzi tylko o to aby utrudnić życie, chociażby listonoszowi, gońcowi itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarek Re: Ogrodzony blok na ul. Narutowicza IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.12, 07:47 Oczywiście, że mieli takie prawo. Mieszkańcy chcą tą niech stawiają sobie mury i robią getta.. To ich sprawa.. Ale co robili parę lat temu urzędnicy Z UM? A ściślej geodezja.. Wyznaczając działkę, jak ją przekazywali, mogli wziąć pod uwagę istniejący już stan rzeczy. Nikt nie pomyślał, że wiele lat istnieją tam już chodniki.. Ale oni umywają ręce.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wal-duś Re: Ogrodzony blok na ul. Narutowicza IP: *.cnow.pl 08.06.12, 09:35 Jak śpiewał Grześkowiak-"Bo nie ważne czyje co je,ważne to je co je moje". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Ogrodzony blok na ul. Narutowicza IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.12, 10:03 Mieszkam w bloku obok .. Paranoja.. Jeżeli ci państwo tak lubią być ogrodzeni i czuć się lepsi to niech ze swoimi pieskami wewnątrz tego ogrodzenia chodzą i tam niech mają obsrane, a nie wyprowadzają je kilka bloków dalej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Ogrodzony blok na ul. Narutowicza IP: *.play-internet.pl 08.06.12, 15:07 Droga Aniu ŻAL CI TYŁEK ŚCISKA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józek Re: Ogrodzony blok na ul. Narutowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.12, 16:28 Ogrodzenie prawie dotyka do szczytu bloku poniemieckiego. Mam pytanie: w jaki sposób dojedzie tam straż pożarna w razie pożaru na tzw. kukułkach ? Własność, własnością, ale bezpieczeństwo mieszkańców innych budynków też powinno być brane pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Ogrodzony blok na ul. Narutowicza IP: *.cnow.pl 08.06.12, 19:30 Właśnie Józek, masz rację, ale widać nie interesuje to nikogo. A uwagę również będę zwracać, bo tez zauważyłam przez okno że z pieskami chodzą sr... za swoje ogrodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Do Krzysia IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.12, 11:25 Za co za dupę ściska ? A kto tam mieszka ? Szlachta ? Nie rozśmieszaj mnie żebym nie musiał dosłownie wyliczać towarzystwa z "przeszłością" lub śpiewającego do trzeciej w nocy. "odgradzał się ojciec od syna" nic więcej. Zresztą po twojej kulturze widocznej w słowie pisanym widać z kim mamy przyjemność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarek Re: Ogrodzony blok na ul. Narutowicza IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.12, 18:54 Nie pozostaje nic innego jak zwracać im uwagę! Ja będę tak robił za każdym razem, jak zobaczę, że pies sra na nie ich działce a właściciel nie sprząta.. A od tego jest Straż Miejska żeby się tym zajęła.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość4 Re: Ogrodzony blok na ul. Narutowicza IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.12, 08:34 Na wszystko zgodę musi wyrazić magistrat czyli WW Odpowiedz Link Zgłoś