Gość: X IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.12, 18:15 Witam, czy możecie mi polecić jakiegoś dobrego pediatrę dziecięcego w Ciechanowie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Vyo Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.dynamic.chello.pl 16.11.12, 18:52 dr Malewicz i dr Scharoch Odpowiedz Link Zgłoś
fantafelicja Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? 12.11.13, 14:48 Dr Scharoch jest naprawdę bardzo dobra! Myśmy byli swego czasu u niej w czasie nagłej choroby dziecka na wyjeździe (kuzynka mieszka w Ciechanowie) i naprawdę byliśmy super zadowoleni - miła, uprzejma kobieta, dobry fachowiec. serio. Wprawdzie na www.znanylekarz.pl/pediatra - ranking lekarzy gdzie zwykle sprawdzam opinie nie ma o niej za wiele, to jednak spokojnie można się do niej ze szkrabem wybrać. Z autopsji polecę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.12, 19:06 Gorąco polecam doktor Ewę Scharoch. To jedyny lekarz z usług którego korzystam z dziećmi. A sprawdziłam już wielu lekarzy... Nie przesadza z lekami, stosuje mądry minimalizm, podanie antybiotyku jest tylko wtedy, kiedy sytuacja tego naprawdę wymaga!!!... (mieliśmy tylko raz przy krztuścu) a nie tak, że od progu lekarz nawet na wirusowe zapalenie gardła przepisuje antybiotyki i leki wziewne (sterydy). Jest to mądra, uczciwa i oddana pani doktor! W gabinecie prywatnym wizyta 80 zł. Inni biorą dużo więcej... Jeszcze raz gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.play-internet.pl 16.11.12, 23:21 A ja co do Pani Scharoch mam mieszane uczucia...zawiodłam się kilka razy na jej sposobach leczenia.Inaczej podchodziła do leczenia gdy jeszcze pracowała na szpitalu,teraz wydaje mi się ,że wypadła trochę z rytmu.Nie można jej jednak zarzucić nieuprzejmości,czy braku podejścia do dzieci-bo to przemiła sympatyczna osoba,i nigdy nie odmawia przyjęcia dodatkowych pacjentów....Wybór pediatry to bardzo trudna sprawa-bo ilu ich mamy w Ciechanowie to każdy wie,a opinii o nich tysiące.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjentka Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.12, 12:27 Polecam panią Godlewską oraz panią Zalewska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamcia1 Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.12, 19:05 Polecam dr Sznilik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.12, 19:16 Ja polecam panią dr. Zalewską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.tktelekom.pl 19.11.12, 08:59 zdecydowanie polecam Panią Szaroch. Rewelacyjne podejście do małego pacjenta, dokładna, nie bagatelizuje żadnych objawów. Mój mały za każdym razem reaguje na nią uśmiechem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.hosts.lcs.net.pl 19.11.12, 13:36 Tak, ale wyłącznie podczas wizyt prywatnych. W Przychodni nie jest już taka miła!!! Dzieci bada pobieżnie albo wcale i pozwala szczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.12, 13:59 zgadzam się.Mi też raz chciała zaszczepić dziecko z ewidentnymi początkami infekcji.Nie zgodziłam się, to wysłuchałam,że to nie ja jestem lekarzem i to ona decyduje,ale uparcie stałam przy sowim i szczepienie po pyskówce odroczono. Wieczorem dziecko miało prawie 40 stopni gorączki i następnego dnia ta p.doktor powiedziała mi "dobrze,że nie zaszczepiłam małego bo przy takiej infekcji mogłoby to się nie skończyć dobrze"...ręce opadają.omijam szerokim łukiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grizzly Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.12, 14:44 Kolejny wątek z wielu na tym forum z kategorii ktorego lekarza polecacie,najprawdopodobniej założony przez samego zainteresowanego lekarza.Najsmieszniejsze jest to,że najlepsze opinie na miescie zbieraja,a takze maja najwiecej pacjentow pediatrzy nigdy niewymieniani na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.xdsl.centertel.pl 19.11.12, 15:59 Ja polecam lekarki Giżyńską-Roman i Malewicz.Miałam i mam z nimi styczność jedynie w przychodni obie mają podejście do dzieci,mój syn daje się przebadać na wszystkie strony i nawet do gardła zajrzeć.Antybiotyki dają w ostateczności a Pani Giżyńska bardzo pomogła nam opanować alergię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.12, 16:27 Nie zapominajcie,że dobra firma nie musi się reklamować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.12, 17:59 a czasami rodzic stoi przed wyborem pediatry i szuka informacji. Pediatrów mamy raczej niezłych w Ciechanowie a wpadki zdarzają się wszystkim, nieomylnych nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.12, 12:46 Zgadzam się ze sformułowaniem, że dr Scharoch bada w przychodni pobieżnie i byle jak. Ostatnio zbagatelizowała objawy u mojego dziecka w piątek, w sobotę znacznie się pogorszyło i w poniedziałek wylądowaliśmy na antybiotyku dość silnym. Badanie trwało 3 sekundy. Już omijam tę panią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joa Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.ip.netia.com.pl 20.11.12, 11:31 Ja polecam Panią Malewicz. Mój 4-latek słucha jej jak zahipnotyzowany i wykonuje wszystkie jej polecenia, mimo, że zazwyczaj przed wizytą "nie lubi pani doktor". Nie przesadza z przepisywaniem leków, uprzedza, który z przepisanych leków może być droższy; do tego jest miła. Sama chciałabym chodzić do takiego lekarza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.12, 17:45 DLA PODEJRZLIWYCH: wątek założyłam ja - świeżo upieczona mam dwutygodniowej córeczki. Uważam że nić w tym dziwnego, że nie mając dzieci nie orientuję się w pediatrach, chciałam poznać opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.12, 19:51 A można do tej Doktor Malewicz jakiś kontakt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joa Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.ip.netia.com.pl 23.11.12, 11:56 P. Malewicz przyjmuje w Eskulapie i w Medicusie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ops Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.play-internet.pl 23.11.12, 20:28 a pediatrę dorosłych jakiego polecacie? Ludzie, nikt się nie zorientował... Czas umierać. Odpowiedz Link Zgłoś
pestka1200 Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? 22.12.12, 20:25 Polecam dr Malewicz.Niezwykle cierpliwa, ciepła dla dzieci.Moja córeczka ja uwielbia.Szkoda tylko że nie przyjmuje prywatnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.play-internet.pl 22.12.12, 21:19 Przyjmuje prywatnie na 100%,bo przyjeżdża do moich bąbli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.12, 09:51 Elwira Soplinska. Intuicja ponad wszystko, nie lyka jak pelikan nowych trendow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.cnow.pl 24.12.12, 11:12 A czy ktoś może podać namiary na dr Malewicz prywatnie. I czy rzeczywiście można zamówić wizytę domową do dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.play-internet.pl 24.12.12, 12:48 602-772-968 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.cdma.centertel.pl 29.12.12, 23:50 Uważam, że najlepszym pediatrą w Ciechanowie jest p. Jolanta Kozar. Leczyła moje dwie córki. Była tak samo miła zarówno na wizycie prywatnej jak i w szpitalu czy w rozmowie telefonicznej. Zawsze służyła radą i nie odmówiła nigdy pomocy ( sobota, święta) chyba że była poza Ciechanowem. W 1995 r zaczęła leczyć córkę i w tym samym roku zleciła dodatkowe badania w Instytucie Matki i Dziecka w Warszawie. Na badania trafiliśmy jednak do Akademii Medycznej w Gdańsku (udało nam się tam załatwić je wcześniej) i profesor je przeprowadzający był pełen uznania dla pani doktor, że tak szybko postawiła tak trafną diagnozę. Jestem jej bardzo wdzięczna i uważam, że jest lekarzem naprawdę kochającym swoją pracę a przede wszystkim małych pacjentów. Szkoda, że tacy lekarze jak p.Kozar pracują tylko w LEŚNEJ GÓRZE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doswiadczonyojciec Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.13, 15:08 Polecam dr Piotra Bartoszczuka z Fundacji Zdrowie. Bardzo dobry lekarz, jego podejście do dzieci jest wręcz niewiarygodne... Od 2,5 roku korzystamy tylko z jego porad, zrezygnowaliśmy z wizyt w przychodni rejonowej... gdzie najlepszy na wszytsko był antybiotyk. Pan doktor ma bardzo skuteczne metody leczenia, antybiotyk w jego zaleceniach to ostateczność... Nasza córeczka go uwielbia a my ufamy jego metodom i zaleceniom. Z czystym sumieniem możemy go polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.12, 15:17 witam ja osobiście polecam panią doktor Soplińską co prawda tylko prywatnie i pierwsza wizyta 100 zł kontrola 70 zł. Ale tak dokładnego badania jeszcze nie widziałam. Ja ze swoim synem bujałam się co 2 tygodnie do przychodni z anginą. Za ostatnim razem dostałam skierowanie do szpitala bo pani doktor rozłożyła ręce nie chcąc narażać dziecka na stres jakim jest szpital w szczególności ciechanowski postanowiłam skonsultować się własnie z ta panią i okazało się że żadnego szpitala nie trzeba wystarczy jedynie silniejszy antybiotyk i faktycznie pomógł i już 3 tygodnie spokój żadnych problemów dodatkowo dostaliśmy skierowanie na dodatkowe badania. Także myślę że wizyta jest warta swojej ceny :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matek Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.12, 15:45 Najlepszy będzie dr Bojko - bo sam już jest jak dziecko we mgle. Ordynuje koło Carefoura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.13, 21:49 Zdecydowanie pani doktor Elwira Soplińska. Od lat leczę u niej dzieci (prywatnie). Ma wielkie doświadczenie i wiedzę, nigdy się nie zawiodłam na jej diagnozach. Fakt, trochę to kosztuje, ale co nie kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.13, 10:39 Osobiście nie polecam dr Soplińskiej. Ostatnio byłam u niej z 3 m-czną córką, która dostała wysypki. Pani dr stwierdziła że to trądzik dziecięcy. przepisała jakąś maść, która w ogóle nie podziałała!!! Poszłam do innego pediatry i od razu pomógł.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.cnow.pl 24.10.13, 10:57 Ja polecam Soplińską, może dlatego, ze prywatnie. W Esculapie Scharoch i Malewicz są bardzo miłe ale badanie to kilka sekund niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.cnow.pl 24.10.13, 13:08 Ja polecam dr Stryjka bardzo miły, kompetentny, ma podejscie do dzieci, nie panikuje i bez podstawnie nie daje dziecku antybiotykow od razu. naprawde polecam bardzo dobry lekarz pediatra i dokladnie bada czasem nawet kilka dobrych minut potrafi trwac badanie osluchowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama o Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.13, 15:38 Polecam dr Zalewska, dla mojego synka dr Malewicz byla nie mila... przy badaniu kazala mu zabrac ,,lapy,,(dziecko mialo 10 m-cy) i nie wiedziala jak wypisac recepte na masc cholesterolowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToJA Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.13, 19:15 A to są pediatrzy dla dorosłych?cha ,cha ,cha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mundurowy Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.13, 11:20 Zdecydowanie polecam Panią doktor Danutę Kunkiel - chociażby dlatego , że posiada specjalizację @ - stopnia czyli największą z możliwych i super podejście do dzieci - wiele osób [przychodzi do niej z pociechami którym nie pomogli inni lekarze min. wymienieni na tym forum - potem wracają tylko do niej - bo efekty są widoczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mundurowy Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.13, 11:21 miało być specjalizację 2- stopni powyżej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zazzu01 Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.13, 11:54 jak każdy człowiek nie jest nieomylna. akurat mojemu dziecku bardzo zaszkodziła i w konsekwencji trafił na długie tygodnie do szpitala, tak więc specjalizacja nic nie pomogła. Poza tym ona jest neonatologiem przede wszystkim - dla niemowląt super ale na wszystkim się nie zna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja tylko nie Rogalska IP: *.play-internet.pl 08.11.13, 09:15 nie polecam Rogalskiej -ta kobieta minęła się z powolaniem, do tego gbur i zachowuje się jak by wszystkie rozumy pozjadała, naskakuje na rodziców, spokojenie nie wytłumaczy co i dlaczego. mam nadzieję, że nigdy więcej jej nie spotkam Kunkiel - super babeczka, spokojnie wytłumaczy co i jak, zna sie na rzeczy, nie napada na rodzicow tak jak pani wyżej, nie traktuje rodzicow jakby chcieli zrobic krzywdę dziecku Scharoch- super lekarz , ma świetne podejscie do dzieciaczków, rozmawia z nimi (chociaż mają 2-4 miesiące), do tego nie szczepi dzieci na "siłe" , wyjaśnia wszystkie wątpliwości rodziców, jak coś się "dzieje" nie ma problemu ze skierowaniem na jakieś badania, konsultacje z innymi specjalistami. Tą dr polecam z czystym sumieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: tylko nie Rogalska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.13, 09:50 Troche nie na temat ale dla mnie to bardzo wazne. Kto i gdzie może przebadać słuch dziecku. Dziecko za małe na komputerowe badanie sluchu, nie bedzie współpracował z lekarzem. Czy jest jakas metoda aby sprawdzic czy dobrze słyszy. Gdzie mam się udać , do jakiegi lekarza czy kliniki.Zależy mi na czasie.Moze byc i w inny mieście . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zazzu01 Re: tylko nie Rogalska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.13, 11:20 małym dzieciom wykonuje się tympanogram - to badanie daje poglądowe wyniki słuchy - tzn bada czy jest odpowiedź z błony bębenkowej można wykonać u nas w szpitalu, ja dziecku robiłam prywatnie w enelmedzie (koszt 20 zł) w blue city w Warszawie oraz w CZD - ale w tym roku już nie mają zapisów i trzeba czekać kilka m-cy na termin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: tylko nie Rogalska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.13, 10:07 Dowiedz się w Instytucie w Kajetanach k/Ndarzyna. To chyba najlepszy ośrodek w Polsce. I terminy krótsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.13, 10:13 tylko DOKTOR Sznilik, jest najlepsza, trafne diagnozy, poznaje się zawsze, bieganie od lekarza do lekarza zawsze kończy się wizytą u Pani doktor i zaraz pomaga.Nie ma takich słów aby opisać moją wdzięczność dla naszej Pani doktor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.play-internet.pl 08.11.13, 11:29 Tak tak Sznilik w duecie z Panią Okulską wmawiają dzieciom małogłowia i wodogłowia...bo dziecko ma MAŁą GŁOWĘ...no super lekarz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.matcom.com.pl 10.11.13, 13:28 Nie polecam! kiedy leżałam po porodzie z ciężkimi komplikacjami- porażenie nerwów-Ta Pani Specjalistka wyśmiewała się ze mnie, że to z głową jest problem /bo po naturalnym powinnam już być w domu/. Za to pielęgniarki i położne stanęły na wysokości zadania i bardzo mi pomagały, także dr Filipczak. Myślę, że jeśli ktoś jest dobrym lekarzem to i czlowiekiem -rozumie, w jakim położeniu znajduje się kobieta po ciężkim porodzie, gdy w domu jest jeszcze jedno dziecko, które czeka na matkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.tktelekom.pl 15.11.13, 08:39 Pani Malewicz przyjmuje w Eskulapie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.tktelekom.pl 17.11.13, 20:16 Mam pytanie a może ktoś wie gdzie przyjmuje dobry lekarz laryngolog chodzi mi o wizytę z dzieckiem ,problemy z uszami.Za podpowiedż dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama 3 Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.play-internet.pl 17.11.13, 23:08 Odradzam Senderskiego...Polecam Hajwos-przyjmuje w piątki w poradni szpitalnej,oraz w Poliklinice,Chmielińska-najszybciej dostaniesz się do niej w poradni na Ukośnej,przyjmuje tam w poniedziałki od godz.15,problem z uszami u dwójki dzieci.Jeśli chcesz pisz na priv slawtym2@wp.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.tktelekom.pl 18.11.13, 08:18 Bardzo dziekuje my chodzimy na szpital do goryszewskiej ale mamy wizyty co trzy dni na przedmuchania a w kwietniu zabieg . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.opera-mini.net 18.11.13, 12:25 To skoro juz chodzisz do szpitala masz lekarza to czemu pytasz? Goryszewska dobra specjalistka aczkolwiek b niesympatyczna i brak podejścia do dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.tktelekom.pl 18.11.13, 19:32 Chodzę do szpitala wiem o tym ale jest inny problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonia Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.13, 09:41 Od lat chodzimy do dr Soplińskiej i bardzo dobrze ją oceniam. Slyszałam też dobre opinie o dr Scharoch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.13, 16:09 Polecam Panią dr Kunkiel bardzo miła i sympatyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? IP: 213.199.253.* 13.02.14, 08:57 Czy ma ktoś może tel kom do dr Kunkiel? Odpowiedz Link Zgłoś
karolinakozlow Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? 20.12.24, 13:53 Magdalena Jaworska-Gałuszewska w Soboklęszczu, ale warto dojechać. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinakozlow Re: Pediatra dziecięcy - kogo polecacie? 27.12.24, 14:32 Magdalena Jaworska-Gałuszewska magmed.zkv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś