Dodaj do ulubionych

do pracodawców

IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.13, 12:57
szanujcie pracowników bo to oni jeśli zatrudnili się w waszych zakładach to po to aby rzetelnie wykonywać swoje obowiązki i mieć satysfakcję z pracy dla WAS i WY jesteście po to aby swojego pracownika tak pokierować aby jego praca była bardziej efektywna i przynosiła więcej dobrego dla każdej ze stron .Wszystkiego najlepszego.P.S.Szanuj pracownika swojego bo możesz mieć gorszego.
Obserwuj wątek
    • Gość:   Re: do pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.13, 15:55
      Pracodawcy mają inne motto "nie szanuj pracownika swego, bo za tydzień możesz mieć dwudziestego wykorzystanego".
      • Gość: mlm Re: do pracodawców IP: *.play-internet.pl 07.02.13, 16:30
        albo innego
        • Gość: pracownik Re: do pracodawców IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.13, 11:47
          tylko b......k może tak odpowiedzieć bez wykształcenia i nie szanuje ludzi a także boi się nowych bo ma większe wykształcenie jak ten pracodawca,co odziedziczył schedę po tatusiu albo znajomości
      • Gość: pracownik Re: do pracodawców IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.13, 11:26
        tylko że ten dwudziesty to mu schrzani robotę a nie zrobi jak potrzeba
    • Gość: saba Re: do pracodawców IP: *.pl 08.02.13, 13:04
      W 2014 Chińczycy mają budować zakład produkcyjny na terenie gminy Opinogóra z około 3000 miejsc pracy.Dotychczasowi pracodawcy przejrzą wtedy na oczy.
      • Gość: pracownik Re: do pracodawców IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.13, 10:50
        i bardzo dobrze niech tak będzie ,no to mają trochę czasu aby wyedukować się w mowie i piśmie
        • karolinkiewicz_29 Re: do pracodawców 10.04.13, 10:58
          Gdzie najlepiej szukać kompetentnych pracowników? Polska Wschodnia ma opinię regionu, w którym można zatrudnić dobrze wykształconych i wykwalifikowanych pracowników za dość niską cenę. Poziom wynagrodzenia brutto jest niższy o kilkanaście procent od średniej krajowej.
          whyeasternpoland.eu/dlaczego-warto/dlaczego-tutaj-
        • Gość: xxx do pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.13, 11:42
          1.pracownik -umowa o pracę na okres próbny ,wynagrodzenie 1500netto za 40 godz w tygodniu -efekt -6000zł manka w 2,5 mieisąca
          2.pracownik -te same warunki -efekt -po 1,5miesiaca zwolnienie lekarskie (przeziębienie)
          3.pracownik -te same warunki-efekt -po 1,5miesiąca rozdany towar na przyslowiową kreskę za 1800zl.
          JAKIEŚ PYTANIA ?
          JAKIEŚ PYTANIA ?
          UCZCIWI K....WA?
          PRACODAWCA OSZUST ?
          a jeszcze nalezy się złodziejom wypłata plus za urlop!
          efekt sklep pracuje 8 miesiecy i chyba go zamknę bo nie mam już z czego dokładać !
          i jeszcze mały szczegół nasłana przez złodziejkę pip bez podstaw ale co niech się pracodawca podenerwuje a może cos znajdą tak na odejście !
          a ja co mogę zrobić zacisnąć zęby schować godność pod ladę i zap...dalać ........żeby odrobic straty ...
          RZECZYWIŚCIE WARTO BYĆ UCZCIWYM PRACODAWCĄ!
          • Gość: Kalina Re: do pracowników IP: *.cnow.pl 10.04.13, 12:36
            Zapłać ludziom normalne pieniądze a nie ''dziadówkę'' to będziesz mieć solidnych pracowników! Nie wstydzisz się napisać, że płacisz komuś 1500? Tylko po co płacić więcej, jak w dobie kryzysu znajdą się zawsze jacyś naiwniacy, którzy przyjdą pracować podobnie jak w chinach za przysłowiową ''miskę ryżu''. Jeżeli nie stać Ciebie na pracownika to sam stań za ladą a nie będziesz mieć takich problemów jak wyżej opisane!
            • Gość: ............... Re: do pracowników IP: *.play-internet.pl 10.04.13, 13:01
              Kalina masz rację, taki xxx zatrudnia na umowę o dzieło lub inną śmieciówę i chciałby by pracownik zapi... ł , a on będzie furami się woził i śmiał że znalazł murzyna. Nawet jak zatrudni na normalną umowę to na najniższą a pracować od rana do wieczora, przez 7 dni w tygodniu.Nie umiecie docenić uczciwości i kompetencji (tak jak mój były pracodawca) to życzę by każdego wyzyskiwacza tak traktować. A tak swoją droga skoro została wezwana PIP to chyba jednak taki uczciwy nie byłeś- bez powodu skarg się nie zgłasza
              • Gość: xxx Re: do pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.13, 13:13
                przeczytaj co napisałam ,jak zrozumiesz tekst to zastanów się pomyśl może do ciebie dotrze ?
                a do pip możesz podać nawet bez powodu wystarczy że nie potrafisz policzyć sobie ile powinieneś dostać za urlop i zgłaszasz sprawę ,nawet jak dostałeś prawidłową kwotę to i tak pracodawca ma kontrolę .....
                • Gość: .................. Re: do pracowników IP: *.play-internet.pl 10.04.13, 14:16
                  wiesz nie obrażaj ludzi, skąd wiesz jakie kto ma wykształcenie, jeśli masz ty średnie to nie znaczy że wszyscy.
                  poza tym to piszesz że na koniec wezwana pip byś ty się podenerwował, żadnych konkretów więc znów obrażanie innych, skoro pip przyszła na kontrolę to wg nich coś nie było w porządku i trzeba było to sprawdzić.
                  jeśli tobie nie odpowiadają pracownicy to nic innego nie zostaje jak zakasać rękawy i branie się samemu do roboty.
                  akurat o wykorzystywaniu przez ciechanowskich właścicieli sklepów to można duzo posłychac i nie zawsze miłego, jak i o innych pracodawcach w tym miasteczku.
                  jak nie umiecie docenić uczciwości to życzę byście trafiali na właśnie takich co was okradają-może wtedy docenicie i dacie tym uczciwym chociażby jakiś procent od utargu- chyba tyle wystaczy i akurat to nie musi być opodatkowane
                  • Gość: xxx Re: do pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.13, 14:31
                    naiwna jesteś jak prowadzisz firmę i zatrudniasz ludzi to wszystko musi być opodatkowane (przynajmniej ja tak robię)bo pracownik zawsze może powiedziec że zarabiał więcej a składka zus była płacona od niższej kwoty.
                    Wiesz chciałabym byc wredna i złoścliwa dla moich pracowników ale jakos nie potrafię ,sama pracuję nie po 8godz ale duzo więcej i dla mnie utrata pracy to chyba najgorsza tragedia w życiu a zauważyłam że pracownicy traktują to bardzo lekko ...
                    jak uważasz że zarabiasz za mało a w firmie jest lepiej widać pieniadze to dlaczego nie powiesz chociaz słowo o podwyżce czy jakiejś premii bo np.był lepszy miesiac tylko zaczynasz kraść tego chyba nigdy nie zrozumiem .....
                    jak ja jestem chora to nigdy pracownik nie powie idź do domu odpocznij ja zostanę godzine czy dwie dłużej ,ale gdy pracownik ma imprezę wieczorem czy imprezę w przedszkolu u dziecka no to jak to JA go nie zastapię przeciez to mój obowiazek ....
                    szkoda gadać ludzie sa podli
                    na pocieszenie mam kilka pracownic od laaat które nauczyła zaufania do siebie i poczucia że pracujemy razem po to żeby mieć z czego żyć i one i ja ....
                    a takie przypadki to nic ja przezyłam moge im spojrzec w oczy bo nie oszukałam a one chowają się po kątach coż takie jest zycie
                    JA WIEM JEDNO JESTEM UCZCIWYM RZETELNYM PRACODAWCĄ i nawet pip się nie boję haha
              • Gość: pracodawca Re: do pracowników IP: *.cnow.pl 10.04.13, 14:43
                piętnastokropku gratuluję umiejętności czytania ze zrozumieniem.
                1. umowa o pracę na okres próbny nie jest umową śmieciową
                2. 40 godz tygodniowo to faktycznie od rana do nocy przez 7 dni w tygodniu
                3. 1500 brutto to nie jest najniższa krajowa.
                Proponuję nie kompromitować się.
                A do Kaliny - jeśli to nie tajemnica to ile zarabiasz? Uważasz, że 1500 to uwłaczająco mało?? Powiedz to tym, którzy zarabiają 900 netto.
                • Gość: xxx Re: do pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.13, 14:52
                  no dzięki w końcu ktoś zrozumiał
                  a moze szukasz pracy mam wolny etat?
                • Gość: * Re: do pracowników IP: *.cnow.pl 11.04.13, 08:53
                  Tylko szanowny pracodawco co pracownik ma zrobić z tymi 900 złotymi.Pensja nie powinna uwłaczać godności pracownika.Przestańcie narzekać na swój biedny los.Wystarczy popatrzeć na samochody jakimi porusza się ciechanowska sfera biznesu i to już wcale nie wygląda tak licho!
                  • Gość: pracodawca Re: do pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.13, 14:43
                    tak 90% w kredycie
                • Gość: ......... Re: do pracowników IP: *.play-internet.pl 11.04.13, 12:28
                  pracodawco
                  po 1: kto napisał (na pewno nie ja) że 40 godz jest od rana do nocy przez 7 dni w tygodniu-trzeba czytać ze zrozumieniem a nie napadać na kogoś, tylko nauczyć się czytać- wy pracodawcy chcielibyście chcieli by pracownicy pracowali przez taki czas
                  po 2 : najniższa jest 1600 zł -skoro ty nie wiesz jaka jest stawka najniższej to gratulacje dla ciebie
                  po 3: nic nie wspominam o tym że umowa na okres próbny jest umową śmieciową, a piszę o tym że wy byście chcieli na takie zatrudniać. poza tym umowa na okres próbny to też nie jakieś super rozwiązanie dla pracownika, ale nie o to chodzi-wy byście najlepiej zatrudnili jednego pracownika na okres próbny, za 3 miesiące następnego i tak dalej, znam wiele takich przypadków, i niby to wszstko zgodnie z prawem bo pracownik sie nie sprawdził.
                  pracowdawco nie kompromituj się ty bo widzisz tylko czubek własnego nosa, najlepiej zajeździć pracownika to wasza dewiza.
                  1500 zł brutto uważasz że to dużo, spróbuj przez miesiąc za te 1100 zł przeżyć, utrzymać rodzinę spłacić kredyt i opłacic mieszkanie. 900 zł brutto nie zarabiają osoby na pełen etat, tylko z jakąś częścią, i masz rację co ci ludzie mają powiedzieć,to że jesteście pasożytami żerującymi na sytuacji biednych ludzi którzy nie mogą znaleźć pracy i czepiają sie wszystkiego byle ccoś wpadło i mieli co do gara włożyć
                  • Gość: pracodawca Re: do pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.13, 14:38
                    przeczytaj jeszcze raz
                    1500netto za 40 godz w tygodniu i tak dalej wróć do mojego wątku i poproś kogoś żeby ci wytłumaczył co było napisane .
                    Umowa na okres próbny jest normalną rzeczą na świecie ,kolejna jest na czas okreslony a kolejna na czas nie okreslny i tyle.
                    Nie sądzę żeby ktokolwiek powierzył pracę na czas nie okreslony osobie którą widzi pierwszy raz na oczy.
                    czasami pracodawcy po zrobieniu wszystkich opłat ,zus podatek pensje czynsze nie zostaje wiele więcej niż te wasze "głodowe" pensje ....tylko że wy zamykacie drzwi idziecie do ciepłego domku i kompletnie was nie obchodzi skąd wziąć pieniądze na to wszystko i tak dalej ....
                    • Gość: pracodawca Re: do pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.13, 14:42
                      a po co zwalniać po okresie próbnym jest lepszy sposób żeby nie dać umowy na stałe! wystarczy zrobić dzień przerwy między jedna a drugą umową i załatwione ....tylko po co ?
                      ja tego nie rozumiem ?
                      ale dlaczego pracownicy kradną ,kłamią i oszukują też nie rozumiem ....
            • Gość: XXX Re: do pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.13, 13:10
              A skad ty się urwałaś ? zgadnij ile zarabiają w sklepach w naszym ciechanówku ,uwierz mi 1500zł za 5 dni w tygodniu to bajka ....ale jak chcesz to jaki problem otworzyć swoją firmę i zapłacic pracownikom po 3000zł +zus +premie i jeszcze żeby dla ciebie cos zostalo...
              jak mnie wkurzają takie mądrale ze srednim wykształceniem....
    • Gość: praca Re: do pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.13, 15:25
      DO Pani , Pana xxx jeśli ma wolny etat to jestem zainteresowana ofertą pracy ,sama była pracodawca i wiem do czego mogą doprowadzić pseudo pracownic , chcieli by lepiej żyć niz ich pracodawca , a i tak na koniec nazwą go k...ą, albo jeszcze gorzej.
      • Gość: ja27 Re: krótki kurs ślizgania się na cudzym grzbiecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.13, 15:51
        Pani została zatrudniona w 2010 r. na pełen etat z wynagrodzeniem 4000 zł (niemałym, ale i wykształcenie wyższe i dobre papiery, a stanowisko dość wysokie). Po 3 miesiącach Pani wzięla pierwsze zwolnienie na 7 dni , koleżanki z działu miały więcej roboty, szło przeżyć. Kilka tygodni później Pani zawiadomiła pracodawcę , że jest w ciąży. No mówi się trudno. Zaproponowała wówczas pracodawcy podniesienie wynagrodzenia -bo wiadomo że ZUS w okresie urlopu macieżyńskiego policzy od wyższej podstawy. Kiedy dostała odmowę strzeliła focha i na drugi dzień bidula się pochorowąła na cały miesiąc. Mówi się trudno, koleżanki z działu przejęły jej obowiązki. Szło wytrzymać. Po tym zwolnieniu wpadła na kilka dni i "popracowała", poczym znowu poszła na zwolnienie i tak już do rozwiązania- gdyby n ie ochrona kodeksowa już by ją szurnęli. Po urlopie macieżyńskim napisała wniosek o urlop wypoczynkowy za te dni oco to jej nie było, przecież jak chorowała to urlop się też nalicza. Pracodawca i koleżanki z działu tylko zębami zgrzytali. W trakcie urlopu bidula znów zachorowała i urlop się przesunął. Wynagrodzneie i zassiłek leciało, a Pani w domu zażywała odpoczynku. Pracodawca już tylko czekał z wypowiedzeniem na jej powrót (w czasie urlopu i choroby zwolnić nie wolno). No i się nie doczekał, wykształocona Pani go ograła. Tuż przed powrotem z urlopu napisała prośbę o zmniejszenie jej etratu do 7/8. Przepis mówi że jak pracownica po urlopie macierzyńskim wystąpi o zmniejszenie liczby godzin pracy, to przez rok nie można jej zwonić. Pracodawca i panie z działu na prochach uspakających. Pańcia wróciłą "popracowała" i zaraz uciekła na zwolnienie i tak trzy razy pod rząd. Pracodawca i ZUS płaci , pańcia choruje, a w przerwach udaje że pracuje, bo można ją zwolnić tylko z bomby, a taka głupia nie jest by się podłożyć. A przeciez choroba nie wybiera :). jak się okazuje poprzedniego pracodawcę Pańcia juz powiozła przed sądem pracy aż mu kapcie spadły. Nie jest to odosobniony przypadek i raczej dotyczy wyższej kadry, która nauki nie na darmo pobierała. Czy dziwi was, że tylko odważni dają normalne umowy ?
        • Gość: gosc Re: krótki kurs ślizgania się na cudzym grzbiecie IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.13, 10:22
          to mogło się zdarzyć chyba tylko w budżetówce.
          • Gość: ja27 Re: krótki kurs ślizgania się na cudzym grzbiecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.13, 11:44
            W budżetówce to bardzo częste przypadki. Ale dlaczego uważasz , że w budżetówce ? To jest opis przypadku ponad dwu letniego ślizgania sie w prywatnej firmie, na zakończenie jest jeszcze wypowiedzenie dla Pańci i jej odwolanie do sądu pracy z listą żądan dłuższa niż ten wątek- bo postępowanie przed sądem pracy pracownika nic nie kosztuje. Odnoszę wrażenie, że sądziom w sądach pracy wydaje się że pieniądze w przedsiębiorcach rosną na drzewach i każdy pracownik jest pokrzywdzony i biedny i zasługuje na ochronę. Ale tak to jest, jak ktoś co miesiąc otrzymuje na konto ciepły przelew i ma zapewnioną pracę aż do emerytury i żadne redukcje, upadłości zakładu mu nie grożą.
            • Gość: boss Re: krótki kurs ślizgania się na cudzym grzbiecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.13, 15:55
              Powala mnie myślenie ludzi....
              Wy uważacie że wszystko się wam należy a jak ktoś ma firmę to wam robi przykrość że was zatrudnia...
              Niestety nie macie zielonego pojęcia o prowadzeniu firmy, o tym ile kosztuje utrzymanie ile składki zus, ile się płaci dochodowego a ile Vatu, biorąc pod uwagę iż w handlu trzeba mieć niską marżę a kupujący nie pchają się oknami to niby na co liczycie?
              Minimalna krajowa za pracę polegającą na staniu za ladą to mało? Ja za minimalną krajową robiłem po 10 godzin dziennie i to techniczne rzeczy do których trzeba wykształcenia i co? i żyje!
              Najlepiej jest stękać i jęczeć, a gdyby to wy mielii byście być pracodawcami to byście ludziom 500zł najlepiej dali.
              Każdy się ceni nie wiadomo jak, a ani do roboty się nie garnie, ani wykształcenia nie ma...
              Zresztą co tu gadać, pracownik zawsze uważa że jest pokrzywdzony
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka