Dodaj do ulubionych

Eko zywnosc

03.03.13, 19:28
Witajcie,

Chcialabym zapytac gdzie w Ciechanowie mozna kupic eko zywnosc? Czy jest jakie dedykowany sklep? Czy jest tu popyt na eko jedzenie, bio napoje, herbaty?

Z gory dziekuje za podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: mama Re: Eko zywnosc IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.13, 21:31
      Nie ma żadnego. Trochę można kupić w Panoramie, ale to stanowczo za mało.
    • kolorowe_eko Re: Eko zywnosc 12.05.15, 12:24
      witajcie, jakie Waszym zdaniem ma szanse rozwoju w Ciechanowie dedykowany sklep z bio produktami (żywność, kosmetyki, środki czystości)? Jest popyt na tego typu produkty?
      • 01-ciech Re: Eko zywnosc 12.05.15, 12:45
        "kolorowe_eko" - niestety ciechanowianie są dość ubogimi ludźmi i mimo "propagandy sukcesu" nie będą kupowali ekologicznych (dużo droższych od innych) produktów. Ale spróbować warto - może się uda?
        Ponadto wielu z mieszkańców ma własne działki i ogródki przydomowe (ja też), które zaspokajają ich potrzeby. Ciekawszym w/g mnie tematem byłaby zorganizowana sieć skupu i sprzedaży produktów z tzw. "działek" i ogródków przydomowych, ja mam nieraz sporą "nadprodukcję", która nie zawsze daje się "zakonserwować" do późniejszego spożycia. Obdarowuję wtedy rodzinę i znajomych swoją "nadwyżką produkcyjną", niestety z reguły bez wzajemności ...
        • kolorowe_eko Re: Eko zywnosc 12.05.15, 14:54
          01-ciech dziękuję bardzo za odpowiedź. Ciekawy pomysł z tą "sąsiedzką" wymianą produktów uprawnych. Warto pomyśleć, jak to zrealizować. Myśląc o sklepie eko bardziej niż o eko warzywach, myślałam o produktach bez glutenu, bez konserwantów - tu szczególnie ukłon w stronę dzieci. Sery, wędliny i przetwory mleczne bez chemii. Do tego zioła, przyprawy i tym podobne. Cenowo te towary - jeśli sklep nie narzuca mega dużej marży to kosztują tyle co żywność ze średniej półki. Jak sądzisz - jest potrzeba? W Warszawie nawet na małych osiedlach takie sklepiki - z paniami, które się znają i potrafią doradzić - są bardzo popularne, pomyślałam, że może w Ciechanowie, gdzie jest sporo młodych matek też potrzebują tego typu produktów. Teraz sprawdzam odczucia z rzeczywistością...
          • cie_chan Re: Eko zywnosc 12.05.15, 23:09
            Na pewno potrzeba bardzo obeznanego sprzedawcy najlepiej dietetyka lub farmaceuty który dobrze doradzi. Ja bym kupował na prezent dla koleżanki bez cukrowe "słodycze" Wawela, które wydają się być popularne a z dostępnością jest cienko. Tylko w Carrefourze da się czasem coś kupić.
            • grunwald2010 Re: Eko zywnosc 18.05.15, 11:24
              W Ciechanowie zdecydowanie przydałby się sklep z żywnością bezglutenową czy ekologicznymi warzywami
              • iso_1 Re: Eko zywnosc 18.05.15, 12:31
                o ile wiem to bezglutenowa żywność jest w Panoramie
                • androj5 Re: Eko zywnosc 18.05.15, 19:42
                  Samodzielny sklep tego typu nie ma szans utrzymania się w mieście tak biednym jak Ciechanów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka