Dodaj do ulubionych

Inspekcja TD

IP: *.182.206.212.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.05.13, 09:49
czy ITD powinna zajac sie logistyka cedrobu,poniewaz kierowcy samochodow ciezarowych sa wyzyskiwani i nie maja prawa odpoczynku tylko na okraglo wozic kurczaki.
Obserwuj wątek
    • Gość: orbit Re: Inspekcja TD IP: *.play-internet.pl 01.05.13, 10:39
      Ktoś się musi tym zająć bo to co się tam wyrabia to jest tragedia. Wy wozicie a ludzie to muszą zrobić i robią 7 dni w tyg tez bez odpoczynku. Tylko czekać aż będzie tragedia zarówno na drodze jak i w zakładzie.
    • Gość: Elldekor Re: Inspekcja TD IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.13, 11:19
      GITD ma inne sprawy na glowie, jezdzic zoltymi samochodami z pomaranczowymi "kogutami", stac z kamerami z przodu i z tylu i udawac GDDKiA, tyle ze jest napis GTiD..
    • Gość: Gość Re: Inspekcja TD IP: 213.199.253.* 01.05.13, 12:40
      Moja znajoma tam pracuje 7 dni w tygodniu a dodatkowo często bywa ,że pracuje na rano i tego samego dnia musi przyjść na noc.Gdzie są prawa pracy ,kontrole?....
      • Gość: REAL Re: Inspekcja TD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.13, 13:38
        Zamiast ględzić na forum powinieneś poszukać sobie lepszej pracy, gdzie nie ma wyzysku. Nikt Ci tego nie zabrania.
        Tu jeśli jeżdzisz świadomie "na okrągło" to równie świadomie bierzesz na siebie odpowiedzialność za skutki powyższego.
        Zastanów się co robisz, aby nie było za póżno.
        • antygona3 Re: Inspekcja TD 01.05.13, 16:35
          Real, taki mądry jesteś? To pamiętaj, że mamy kryzys, pracy jak na lekarstwo. Ludzie, aby wyżyć, pozwalają się wykorzystywać, wręcz upodlać. A wracając do Cedrobu. Pamiętajmy, że Inspekcja pracy podlega bezpośrednio Sejmowi, a współwłaściciel Cedrobu jest posłem największej partii koalicyjnej. Gdyby mu "włos spadł z głowy, Sejm mógłby nie przyjąć rocznego sprawozdania PIP i posypałyby się tam "głowy". Po co nasi inspektorzy mają ryzykować cieplutkie i intratne stołki? Podobnie sytuacja wygląda z ITD.
          Tak więc, zanim zaczniesz dawać "dobre rady" tym, którzy pracują w warunkach uwłaszczających ludzkiej godności, to pomyśl, że nie robią tego, bo im to sprawia przyjemność, ale dlatego, że muszą utrzymać rodziny, nakarmić i ubrać dzieci. Odrobina empatii napewno wpłynęłaby pozytywnie na twoje spojrzenie na tych, którzy nie są w tak komfortowej sytuacji jak ty.
          • Gość: emeryt Re: Inspekcja TD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.13, 16:56
            Widzę że chcecie żeby forum było czymś w rodzaju K.W. PZPR
          • Gość: REAL Re: Inspekcja TD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.13, 17:30
            antygona 3 taka mądra jesteś to załóż firmę transportową, zatrudnij kierowców i płać im tak aby byli zadowoleni. Zobaczysz jak na tym wyjdziesz. Z drugiej strony to powinnaś podziękować temu posłowi, za to że masz pracę.
            Stoczniowcy, hutnicy i im podobni też kiedyś narzekali. Co teraz z tego mają - zasiłek bez przyszłości.
            Pisał kiedyś jeden z naszych wieszczy o chamie, o worze złota i sznurze, który miał być sposobem ostatecznym.
            • Gość: Ciech Re: Inspekcja TD IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.13, 17:42
              Z tego co wiem to żywe kurczaki a potem wyroby z nich wożą zewnętrzne firmy transportowe, więc nie czepiajcie się Cedrobu! Ludzie mają dzięki tej firmie pewną pracę a kto narzeka droga wolna... Chętnych jest sporo....
            • Gość: orbit Re: Inspekcja TD IP: *.play-internet.pl 01.05.13, 17:47
              Właściciel cedrobu dziś jest posłem a jutro może nie być. Jeżeli PIP się nie zainteresuje to telewizja, gazety na pewno a wtedy to że jest posłem będzie na ostatnim miejscu. PIP zabierze się do roboty może w końcu jak afera się rozbuja na cały kraj i Europe. Swoją drogą że prezesi Cedrobu nie boja się inne kraje dowiedzą się jak traktowani są pracownicy, że to jest obóz pracy XXI wieku, że ludzie pracują po 7 dni w tyg. i piątek, świątek i sobota. Przecież oni większość towaru eksportują!! Jak parę lat temu była afera z Biedronką na temat wyzysku pracowników, że pampersy muszą nosić to ludzie normalnie przestali tam robić zakupy w tym ja. Warunki pracy po tej aferze od razu się poprawiły a i zapewne wiele głów poleciało. W przypadku Cedrobu może im się jedynie konto skurczyć i kontakty zagraniczne.
              • Gość: darek Re: Inspekcja TD IP: *.30.92.27.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.05.13, 08:49
                ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka