Dodaj do ulubionych

skandal w sklepi cropp

IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.13, 21:17
Byłam wraz z dziecmi klijentka w sklepi odziezowym cropp znajdujacym sie w centrum handlowym Marcredo .Ze wzgledu na to iz bułam tam z dziecmi w wieku 1.7miesiecy oraz 3 latka zostałam z tego sklepu wyproszona przez Pania ktora tam pracuje.Pierwszy raz spotkałam sie z takim podejsciem do klienta.Wyszło na to ze powinnam zostawic dzieci na parkingu.Skandal i tyle.Nie dane było mi porozmawiac z kierownikiem lub włascicielem sklepu bo podobno ich nie było.Napewno nigdy juz do tego sklepu nie wejde .Wiec drogie mamy do sklepu CROPP UDAJEMY SIE BEZ DZIECI -GROZI TO WYZUCENIEM ZE SKLEPU!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: r Re: skandal w sklepi cropp IP: *.opera-mini.net 14.05.13, 21:25
      a dzieci zachowywały sie stosownie do miejsca czy biegały demolujac sklep? Ja mam 3 latka i nie zabieram go na zakupy tam gdzie trzeba coś przymierzyć bo wariuje biega ściąga ciuchy z wieszakow itp. Jeśli były grzeczne i zostałas wyproszona to faktycznie skandal!
      • Gość: mieszkaniec Re: skandal w sklepi cropp IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.13, 21:47
        a dzieci zachowywały sie stosownie do miejsca czy biegały demolujac sklep?

jakoś o tym autorka nie wspomina. :)
      • Gość: zed Re: skandal w sklepi cropp IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.13, 21:48
        zgłoś to do kierownictwa, własciciela, czy centrali
    • Gość: Anna K Re: skandal w sklepi cropp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.13, 22:53
      Właśnie pani nie opisała czy dzieci były grzeczne... Sama pracuję w sklepie i znam takie mamusie, które nawet uwagi na dzieci nie zwracają a jak sobie coś zrobią to do nas pretenssja, że powinnam pilnować. Wątek bez sensu
      • Gość: profesor Re: skandal w sklepi cropp IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.13, 23:34
        Szanowna Wiolu..może zamiast na zakupy w Croppie przeznacz gotówkę na słownik poprawnej polszczyzny bądź ortograficzny. Wyjdzie to na korzyść Tobie i Twoim dzieciom. Poza tym z tego co mi wiadomo w centrum handlowym Marcredo znajduje się plac zabaw dla najmłodszych. Dzieciaki bawią się bez stresu, a rodzice w spokoju mogą szaleć na zakupach.
        • Gość: nie złośliwie Re: skandal w sklepi cropp IP: *.play-internet.pl 14.05.13, 23:44
          Wiolu tak szczerze powiedz jak chciałaś przymierzać ubrania i zajmować się wybieraniem z takimi maluszkami.To raczej miał być chyba spacer. Nie lepiej iść do parku.
          • Gość:   Re: skandal w sklepi cropp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.13, 00:36
            W miejscu Park z dzieckiem 1.7 i dzieckiem 3. na fejsie wygląda obciachowo :D.
            • Gość: obcy Re: skandal w sklepi cropp IP: *.cnow.pl 15.05.13, 07:43
              wszystkim wydaje się to takie proste idź bez dzieci, a jak nie ma się z kim ich zostawić, albo zostaw w miejscu zabaw - następne pytanie, a tam nie trzeba płacić i co - wtedy przywiązać je do słupków przed wejściem do sklepu jak psiaki, czy co? bo ja rozumiem tą mamę; a błędy - może jest ona dyslektykiem i słownik nic tu nie pomoże; trochę wyrozumiałości - bo większość z nas, albo ma dzieci, albo miała, albo będzie je miała - a dzieci to też przyszli klienci więc trzeba jakoś ich nauczyć odwiedzania takich miejsc, a jak to zrobić, jak nie wolno
              • Gość: Aśka Re: skandal w sklepi cropp IP: *.cdma.centertel.pl 15.05.13, 08:00
                Witam współczuję Wioli ja zostałam wyproszona ze sklepu meblowego Majka z 4-letnim dzieckiem które usiadło na kanapę, mało tego szybko go stamtąd zabrałam a sprzedawczyni tak na mnie nawrzeszczała jakbym nie wiem co złego zrobiła, przykro w takich sytuacjach, można porozumiewać się z ludźmi inaczej:)
                • Gość: Ziutek Re: skandal w sklepi cropp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.13, 09:48
                  Wiola nie napisala, czy dzieci byly grzeczne czy nie ale biorac pod uwage ich wiek??? Niegrzeczny 1.7 roczne dziecko moze plakac krzyczec a nie biegac po sklepie tak czy inaczej wiekszasc nie majac wiedzy widze zaklada ze "sklepowa" jest zlotym czlowiekiem a wiola jest winna ze z dziecmi poszla na zakupy - zenada przedmowcow ...
                  hyyy Ponadto ...
                  fajnie ze jest tam miejsce zabaw dla dzieci, ale ja np nie wyobrazam sobie ze zostawiam dzieci pod opieka nieznanej mi osoby a sam z rogalem biegam po sklepach ... i jak najbardziej szanuje zdanie ze ktos tak potrafi i moze ale to ze ktos nie znaczy ze np ja badz Wiola to akceptujemy!!!!
                  Nie wiemy jak bylo obiektywnie, czy np wiola pod wplywem emocji nie przedstawila tego w zaciemnionym swietle ... czy po po prostu osoba ktora pracuje w tym sklepie okazala sie bezczelnie chamska.
                  Jesli faktycznie Wiolu czujesz sie zle potraktowana, proponuje dotrzec (co nie powinno byc wiekszym problemem) do wlasciciela sklepu i chocby poinformowac go o zainstnailej sytuacji, o tym jakich ma pracownikow, ten z kolei jesli bedzie chcial zadbac o dobre imie firmy w ramach gestu handlowego - przeprosin :-) moze Ci to jakos zrekompensuje ... Kiedy ten pracownik bedzie po rozmowie z szefem, proponuje raz jeszcze z wielkim usmiechem isc do tego sklepu na zakupy :-)
                  • Gość: wiola Re: skandal w sklepi cropp IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.13, 10:02
                    Moje młodsze dziecko siedziało w wozku a starsze stało przy mnie nie krzyczały nie biegały one tam po prostu były i to przeszkadzało Pani w pracy no chyba ze fakt ze corka starsza od czasu do czasu powiedziała mamo itp.Wyszło na to ze dzieci sa po prostu nie mile widziane w tym sklepie przykre ale prawdziwe.Owszem znajduje sie tam miejsce do zabawy dla dzieci ale ja nie wyobrazam sobie tak jak Pan zostawic maluchy i buszowac po sklepach
                    • Gość: Ziuetk Re: skandal w sklepi cropp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.13, 10:15
                      Tym bardziej takie zachwoania sa bardzo nie na miejscu i nie mozna tego tak zostawic, proponowal bym spokojnie bez zlego nastawienia dotrzec do wlascicela sklepu, powiedziec naswietlic i zobaczyc jak on sie do tego ustosunkuje.
                      Nie mozna tego tak zostawic bo za chwile za zly kolor spodni nie pasujacych do wystroju beda zwracali uwage ...
                      Ja rozumiem tego typu zasady ktore panuja np w hurtowni makro w warszawie ze dzieci poniej chyba 140 czy 150cm nie moga wchodzic na hale ... ze wzgledu bezpieczenstwa, a i tak widzialem ze na ten punkt jest przymykane oko ... ale on jest, na wejsciu wyrazny napis o tym informuje ... ale nie w centrum miasta w galerii (pseudo) w sklepie z odzieza.
                      Bylo trzeba zapytac czy jesli cos Ci sie spodoba dla Twojej corki to czy mozesz wziac te rzeczy i leciec do tego drogiego placu zabaw dla dzieci :-) i po przymierzac tam ... choc nie czekaj czekaj tam Ci zwroca uwage ze to nie przymierzalnia hyyy wiec moze wez te rzeczy i jedz do domu skoro do sklepu nie moze wejsc dziecko .... po przymierzaj wroc zaplac za to co wybralas i ... po sprawie :) proste nie?
                      PARANOJA I ABSURD
                  • Gość: r Re: skandal w sklepi cropp IP: *.opera-mini.net 16.05.13, 08:29
                    Ziutek nie wiesz że dziecko 1,7 może biegać? Owszem może:) a że z rozumem w tym wieku jeszcze słabo-fizjologia, jak najbardziej moze robic rozne głupie rzeczy. Nie da sie obejrzec czy przymierzyc ciuchy a jednocześnie pilnować 2 małych dzieciaczków. Ja tam nie wierze ze wyproszono Wiole bez powodu
          • Gość: wiola Re: skandal w sklepi cropp IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.13, 10:09
            moje dzieci sa grzeczne i nie mam problemu zrobienia z nimi zakupow a kiedys trzeba chodzic do sklepu wiec co mam z nimi zrobic zostawic w domu przed centrum w innych sklepach nie ma problemu aby na zakupy isc i wejsc z dzieckiem to my rodzice ustalamy czy nasze dziecko pozwoli nam te zakupy zrobic czy nie bo jezeli przeszkadza i nam jak i innym kientom to my sami wychodzimy a nie jestesmy wypraszani mowiac delikatnie
            • Gość: Ziutek Re: skandal w sklepi cropp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.13, 10:45
              Oczywiscie !!!
              Faktycznie widzi sie nie raz w sklepie dzieci ktore sa naprawde nigrzeczne a rodzice sa bierni "nie widza" widziec nie chca problemu, wielu rodzicow nie potrafi byc obiektywnym wobec swoich dzieci! Ale bez wzgledu na to sprzedwca musi w umiejetny madry sposob zwroci uwage bardzo delikatnie zartem z usmiechem dziecku, badz rodzicowi
              Wyproszenie? Nie wiem, to w przypadku chyba kiedy dziecko zwali ubrania lodem pobrudzi polowe sklepu a rodzic powie "ale o co Pani chodzi nic sie przeciez nie stalo" to faktycznie istnieje obawa ze najspokojniejszy czlowiek nie wytrzyma :-)))) ale zakladam ze w tym wypadku tak nie bylo i jest to ostatecznosc :-)
              Nie dawaj sobie pluc w twarz ludziom ktorzy beda Ci wmawiali ze pada deszcz!
              • Gość:   Re: skandal w sklepi cropp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.13, 15:45
                A skąd te dzieci masz z kapusty na spożywce? Jeśli maja jakiegoś ojca to chyba może posiedzieć z nimi godzinę żebyś mogła się odpicować. Ciocie, babcie? Z paragonami na 100 złotych w takim miejscu bawialnia powinna być za darmo.
                • Gość: Natii Re: skandal w sklepi cropp IP: *.30.23.46.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.05.13, 20:44
                  Przeciez watek nie jest o tym czy ta Pani ma z kim dzieci zostawić !! Co to Panią/Pana obchodzi, ważny jest problem tylko problem.
                  • Gość:   Re: skandal w sklepi cropp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.13, 21:35
                    Problem jest taki, że pracodawcy narzucają na sprzedawczynie egzekwowanie zakazu wchodzenia z dzieckiem bo dziecko jest nieprzewidywalne? Po to są pomijając, że płatne bawialnie.
                    • Gość: ... Re: skandal w sklepi cropp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.13, 22:13
                      Co ty bredzisz, jaki zakaz wchodzenia z dziećmi, przeciez to dyskryminacja... W tej niby bawialni nie zostawie dziecka samego, chocbym miala bez gaci chodzic. Pańie tam pracujace w tylku maja co sie z dziecmi dzieje, nie wiem jak jest teraz, ale od poczatku barierka wisiala na srubie, a co w srodku, za barierka? Moze grubych nie powinni wpuszczac, bo robia tlok i brudza, a przeciez nic nie kupia, bo nie ma dla nich rozmiarow...?
                    • Gość: zibo Re: skandal w sklepi cropp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.13, 22:22
                      Bzdury pierniczysz. To czy robię zakupy z dziećmi czy bez to tylko i wyłącznie moja sprawa. A jeśli dziecko coś zniszczy, to rodzice odpowiadają za to materialnie i są tego raczej świadomi. Nawet jeśli dziecko byłoby niegrzeczne i przeszkadzało innym klientom, to jej reakcja powinna się sprowadzić do bardzo grzecznej prośby o uspokojenie a dopiero w przypadku braku reakcji rodzica poprosić o opuszczenie sklepu.Za takie zachowanie ekspedientka powinna dostać opieprz i to zdrowy. Było zwyczajnie chamskie.
                      • Gość: sklepowa Re: skandal w sklepi cropp IP: *.play-internet.pl 15.05.13, 23:21
                        Bzdury bredzisz, ja tez pracuje w sklepie i przy mnie dziecko zniszczyło towar(stłukło wazon) mama odkreciła sie na pięcie, wzięla dziecko za łapkę i nie zważając na protest, dumnym krokiem wymaszerowała ze sklepu ,nie ponosząc zadnych konsekwencji. Co byś mi poradził? A może pogłaskać dzidzię i przeprosić mamę.
                        • Gość: gość Re: skandal w sklepi cropp IP: *.centertel.pl 15.05.13, 23:31
                          Ziutek i tobie podobni w tym temacie- jesteście bandą łosi, która swoje dzieci traktuje jak muzelane eksponaty. Wszyscy dookoła są źli a tylko wasze dzieci są ok.
                          Faktycznie straszne zostawić dzieci na palcu zabaw, gdzie pracuje wykwalifikowana kadra, są znane personalia itp.......Jesteście chorzy, chowacie podobne niedojdy jak sami jesteście.
                          • Gość: ech Re: skandal w sklepi cropp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 07:48
                            A później dziwimy się,że wychowaliśmy życiowe niemoty:/
                            • Gość: o! Re: skandal w sklepi cropp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 08:17
                              Czyli co 5 lat i do kibucu? ty ech to albo nie masz albo lepiej nie mniej dzieci.
                              • Gość: do o! Re: skandal w sklepi cropp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 08:58
                                Naucz się czytać ze zrozumieniem.Ty pewnie masz 15-letnie dziecko,któremu podcierasz pupcię i zapinasz guziki w sweterku.Znamy takie kaleki.
                          • Gość: Ziutek Re: skandal w sklepi cropp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 11:23
                            Ty baran jesli juz piszesz do mnie ... Kim Ty jestes ze oceniasz mnie Wiole czy w ogole kogokolwiek? Kazdy ma prawo do wlasnych decyzji tak samo jak do oddychania .... Ani razu w tej dyskusji nie stanalem po stronie Wioly ani sklepu .... Choc wypraszanie kobiety z dziecmi wydaje mi sie bardzo nie na miejscu, ale jak pisalem wczesniej tylko be mozgu pewnie nie czytasz ze zrozumieniem ... nie znamy sytrualcji nie znamy okolicznosci i znamty tylko wersje Wioli, jednakze sprzedawca powinien odpowiedenio wczesniej reagowac uzywac srodkóow podswiadomej perswazji zeby unikac az tak drastycznych srodkow jak wypraszania klienta ze sklepu, to sklepy sa dla klientow a nie odwrotni istnieje jeszcze cos takiegho jak kultura osobista sprzedawcy !!!
                        • Gość: kier. skle. Re: skandal w sklepi cropp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 08:19
                          zamykasz sklep wzywasz ochronę policję, i czekasz... i to ty sklepowa nie pleć bzdur.
                          • Gość: sklepowa Re: skandal w sklepi cropp IP: *.play-internet.pl 16.05.13, 11:01
                            Kierowniku sklepu ,szkoda tylko że mądry jesteś teorii, niestety w sklepie nie pracowałeś chyba nigdy. Istnieją małe sklepy które nie posiadają ochrony. Z twojej mądrej teorii wynika, że powinnam dopaść matkę przy wyjściu, szarpać się z nią i dzieckiem ,po czym wezwać policje.Rozwiązanie iście dyplomatyczne. Na tym forum kazdy ma swoje zdanie i tak powinno byc.Niesty, czasami odzywaja się dyletanci, którym wydaje się, że mają coś do powiedzenia w temacie .Nawet jeśli chodzi tylko o głupią pracę w sklepie, na tym tez trzeba się znać , A nie tylko ''kierownikowac''.Ja już dziękuję, bo niepotrzebnie sie denerwuję.
                            • Gość: Spawn Re: skandal w sklepi cropp IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.13, 11:30
                              hehe i dopiero byłby skandal, nie którzy pisaliby że ekspedientka napadła klienta z dziećmi bez powodu . Drodzy rodzice pilnujcie swoich pociech i nie dziwcie się że ktoś wam zwróci uwagę, bo nie jesteście w stanie sobie wyobrazić do jakich sytuacji dochodzi na sklepach z dziećmi.
                            • Gość: Ziutek Re: skandal w sklepi cropp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 11:38
                              Ludzie co wy mowicie w ogole nie popadajmy ze skrajnosci w skrajnosc ... Kobieta poszla z dziecmi do sklepu wyproszono ja .... po co policja ochrona ... kurcze jeszcze ksiecia a raczej ksiedza brakuje :-)
                              Wydaje mi sie ze temat jest o moim zdaniem skandalicznym zachowaniu kobiety ktora tam pracuje, bo sklepy sa dla klientow mlodszych staszych emerytow rencistow kobiet mezczyzn ale tez dla dzieci !!!! Kuzwa to normalne oczywiste natutralne ze matka chodzi z dziecmi do sklepu oglada przymierza itp ?!?!?! I Tak jesli dziecko jest niegrzeczne pracownik moze w suptel;ny sposob zwrocic uwage jesli dziecko cos zniszczy rodzic powinien zaplacic ... pracownik decyduje wtedy czy bagatelizuje sprawa i niszczy szkode czy wzywa w wypadku kiedy sam nie chce ponosci strat a rodzic nie poczuwa sie do winy ... POLICJE ale to skrajny przypadek nie zwiazane z tematem glownym!!!!
                              I jak najbardziej z reszta pisalem to w tym temacie zdaje sobie sprawe ze sa rodzice ktorzy nie ocenija obiektywnie swoich dzieci matki ktore odwracaja sie i udaja ze nie widza zbitego wazonu ... to swiadczy o kulturze osobistej takich rodzicow ale przypominam ze w tym sklepie w tej sytuacji nic takiego (jak opisuje Wiola) nie mialo miejsca ?!?!?!?!
                              • Gość: Spawn Re: skandal w sklepi cropp IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.13, 12:47
                                Temat policji to został poruszony w sytuacji kiedy to klientka opuściła sklep nie płacąc z dzieckiem, które zniszczyło towar.
                                • Gość: smerfetka Re: skandal w sklepi cropp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 16:51
                                  Pani Wiolu, napewno poczuła się Pani jak ktoś gorszy, jeszcze zależy w jaki sposób zostało to Pani powiedziane. Mozna to było zrobic z taktem np: Przepraszamy Panią bardzo ale z powodu warunkó panujących w sklepie zapraszamy Panią nastepnym razem ale bez dzieci"... Nie brobie tych Pań, probuje się wczuc w ich role. W croppie nie ma zbyt duzej przestrzeni, mi jako matce nie przyszlo by do glowy zeby pchac sie tam z wózkiem, bo z tego co pamietam, tam jest przewaznie ciasno i trzeba sie przeciskac miedzy wieszakami i ludzmi. Mów Pani ze dzieci sa grzeczne ale w tym wieku nieprzewidaywalne i raczej nie zrozumieja ze nie mozna dotykac itp , tym bardziej ze bylaby Pani raczej skupiona na wieszakach niz na nich. Pracownicy wyszli z zalozenia ze wola nie czekac az dojdzie do zniszczenia czegos... Powiedzmy sobie szczerze, ktory rodzic widzac ukradkiem ze dziecko nabroilo podejdzie i zaplaci??? Wiekszosc "da nogę" ;-) Zauwazylam ze MY bardzo lubimy na tym forum pisac o samych negatywnych rzeczach, o tym jak zle zostalismy potraktowani itd , a moze niech kazdy sam czasem zastanowi sie czy zawsze w pracy zachowuje sie w porzadku i tak jakby sam chcialby byc potraktowany.... Wiadomo matki stana po stronie Pani Wioli, ludzie ktorzy kiedykolwiek pracowali w sklepie z ciuchami po stronie sprzedawczyni. Ja nie bylam w zadnej z tych ról, i wyrazam tylko swoje zdanie ;-)
                                  • Gość: Joanna Re: skandal w sklepi cropp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.13, 22:58
                                    tylko droga pani zapomniala dodac dlaczego zostala poproszona o wyjscie a nie WYRZUCONA ze sklepu... otoz Pani nie byla z dziecmi tylko z wielkim wozkiem z Inter Marche... a to chyba różnica
                                  • Gość: wszystkowiedzący Re: skandal w sklepi cropp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.13, 23:08
                                    no to nie wchodz jednej wariatki mniej. Lepiej siedz w domu i studiuj słownik języka polskiego wyjdzie Ci to na lepsze.
                                    • Gość: 123 Re: skandal w sklepi cropp IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.13, 09:14
                                      Pieprzona wsiara. Wlazla z koszem ze spozywczaka i zdziwiona. Dziecmi sie zastawia ze to ich wina. Wspolczuje wam dzieciaki, no ale coz matki sie nie wybiera
    • Gość: hyde Re: skandal w sklepi cropp IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.13, 06:33
      Widzisz Wiolu dostęp do internetu można kupić. Rozumu i myślenia nikt Ci nie sprzeda.
      Obsmarowałaś sklep i obsługę niesłusznie. Fe nieładnie.
    • Gość: klient Re: skandal w sklepi cropp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.13, 09:40
      W sklepie też trzeba umieć się zachować.
    • Gość: klientka Re: skandal w sklepi cropp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.13, 15:33
      I jak jest teraz?
    • Gość: mama Re: skandal w sklepi cropp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.13, 07:23
      Były inne takie przypadki?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka