Dodaj do ulubionych

UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ciechan

IP: *.lomianki.armasan.eu 31.05.13, 12:06
Sprawdzone info, nasze najukochańsze władze skłaniają się ku koncernowemu Kasztelanowi, który należy do Carlsberga zamiast na Dni Ciechanowa wziąć piwo z Ciechana. Porażka władzy i hańba. To nie ich miasto, mamy swoje piwo kurde, którym można się chwalić w każdym zakątku naszego kraju!

Wstyd na całą Polskę, w innych miastach gdzie są browary, to nawet przez myśl nikomu nie przejdzie żeby na dniach miasta było choć jedno stoisko z obcym piwem. To kiedy te wybory samorządowe teraz?

No kochane portale, portaliki i gazeciki, do dzieła - wyjaśnijcie sprawę, bo może dziennikarzy też sobie sprowadzą. Czy tylko ja mam wrażenie, że już ich za dużo w tym UM i szpaki się w głowach lęgną?
Obserwuj wątek
    • Gość: i o co chodzi? Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.13, 12:37
      A ja myślę, że Kasztelan dał lepszą ofertę sponsorską i dlatego. Tu o lokalny patriotyzm zapytajcie w Ciechanie.
      • Gość: lokalny patriota Re: Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę IP: *.lomianki.armasan.eu 31.05.13, 12:44
        Moje info twierdzi, że Ciechan dał lepszą, ale Kasztelana w Ciechanowie reprezentuje ktoś, ktoś z Ciechanowa i to on na tym zarobi.
        • Gość: Henry Re: Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.05.13, 13:23
          a Ciechan, to jest obcy w Ciechanowie ?

Właściciele nie mieszkają w Ciechanowie ?
          Nie dają pracy ludziom w Ciechanowie ?

Pojedź do Białegostoku, Katowic, Krakowa, Trójmiasta spytaj się o Ciechanów .... zrobią "hmmm", powiedz Ciechan ,wszyscy wiedzą o co chodzi ....

Ja daję "czerwoną kartkę" prezydentowi miasta CIECHANÓW, nie jestem piwoszem i nie piję CIECHAN-a litrami ale jestem dumny że w moim mieście jest tak zacny browar... ale ten ruch to jeden wielki "skandal", który dyskwalifikuje władze miasta jako przedstawicieli grodu nad Łydynią ...

PS.Kiedyś gdzieś czytałem że podobno w Ciechanowskim UM jest wydział promocji miasta , moim zdaniem po tej decyzji do zwolnienia cała ekipa ...
          • a.kraszewski Re: Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę 31.05.13, 13:30
            A może to chodziło o to, że Ciechan nie chciał rozcieńczać swojego piwa, jak to zazwyczaj na imprezy robi Ksztelan i władze miasta obawiały się, że towarzystwo za szybko się ulula?
            A tak na poważnie - to rzeczywiście hańba! No ale cóż - ciechanowski "Układ zamknięty" ma w tym pewnie jakiś swój interes. Na szczęście do wyborów jeszcze tylko kilkanaście miesięcy. Przetrzymaliśmy PZPR, przetrzymamy i PO.
          • Gość: i o co chodzi? wydział promocji miasta ,do zwolnienia cała ekipa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.13, 13:32
            Popieram
            PS.Kiedyś gdzieś czytałem że podobno w Ciechanowskim UM jest wydział promocji miasta , moim zdaniem po tej decyzji do zwolnienia cała ekipa ...
          • Gość: Ja Re: Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę IP: *.dynamic.chello.pl 31.05.13, 13:33
            Marek Jakubiak pochodzi z Ciechanowa ?
            • Gość: Henry Re: Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.05.13, 14:00
              Nie pochodzi ,ale chyba tu mieszka...

Poza tym postawił browar na nogi ... więc już za to mu się zasługi należą ...

• Gość: jaaaa Re: Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.05.13, 14:09
                Lokalna impreza powinna promować lokalne produkty i na odwrót lokalne produkty powinny promować region z którego pochodzą. i dokładnie jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase.
                • Gość: Henry Re: Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.05.13, 14:23
                  Czyli ,jak znamy lokalne struktury PO, to pewnie gdzieś łapówka się pojawiła ...

Czyli lepszy obcy z łapówką, niż lokalny dużo tańszy BEZ łapówki ....

Ciekaw jestem kto podjął decyzję w tej sprawie ?

Chyba tutaj miejsce jest dla mediów lokalnych ... żeby pokazać kto nie jest "przekupiony" przez władzę ...
                  • Gość: gość Re: Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę IP: *.ip.netia.com.pl 31.05.13, 15:46
                    Wszystko w Ciechanowie jest niefajne dla UM, wszystko przeszkadza i zawadza. Najlepsze to co z zewnątrz. Swój ma cicho siedzieć bo się go załatwi
                    • a.kraszewski Re: Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę 31.05.13, 15:58
                      Nieprawda. To, co powiązane z WW, UM i POmazańcami Ludu jest OK, nawet jeżeli na odległość czuć prywatę i przekręt.
    • Gość: mam już dość Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.13, 15:59
      co w Ciechanowie może być nember one? "Biedronki" i tylko one przynoszą miastu zyski, sławę, vivat decydenci. Ciekawe gdzie sami robią zakupy, pewnie jeżdża do Wawy.
      A na piknikach to im wszystko jedno czy będzie Ciechan czy Kasztelan przecież oni w tym czasie..., mają pewnie lepsze zajęcie...
      • Gość: dede Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.31.34.214.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.05.13, 18:50
        Lubię piwo Ciechan, ale zapytam wprost: gdzie rzeczony browar ma siedzibę? Gdzie płaci podatki? I dlaczego nie jest to gród Ciechana?
        • Gość: mr Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.dynamic.chello.pl 31.05.13, 19:22

Co nie zmienia faktu, że niechcący robi naszemu miastu darmową promocję.
        • Gość: Henry Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.dynamic.lte.plus.pl 31.05.13, 19:37
          Odpowiedź jest znana wszystkim "dużym" "Ciechanowskim" firmom ... zobacz dawny FANAR, DELITISSUE, BAUER, METALTECH ... nikt nie jest zarejestrowany w Ciechanowie podatkowo ...
          Dlaczego ?

Proszę się udać na ul. Warszawską 58 ... do idiotycznie zarządzanego urzędu , który "tempi swoich" ... tyle w temacie ...

Jak chcesz robić biznes , to nie tutaj ... (bynajmniej nie podatkowo - z tym tutaj same problemy)

Polityka Ciechanowskiego US jest identyczna jak chyba UM ...
          • Gość: Dzidek Dezinformacja i tyle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.13, 19:43
            No sorry, jak Ciechan nie płaci tu podatków, to UM powinien wybrać najlepszą finansowo ofertę. Wszyscy powinni mieć równe szanse. Z tego co wiem, Kasztelana nie będzie, bo chciał z Dni Ciechanowa zrobić Dni Kasztelana, tak że poszła tu niezła dezinformacja ;D
            Ale na Dni Ciechana też się nie zgadzam. Niech browary robią swoje imprezy, za własną kaskę, a na miejskich niech będzie ten, co da najlepszą ofertę.
            • Gość: Dzidek Re: Dezinformacja i tyle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.13, 19:45
              PS. Żeby nie było wątpliwości -mogą być Dni Ciechana, ale jako własna impreza Ciechana, rzecz jasna.
              • Gość: Henry Re: Dezinformacja i tyle IP: *.dynamic.lte.plus.pl 31.05.13, 20:08
                O ile dobrze wiem, Ciechan już robi swoją własną imprezę nas swoim dziedzińcu ...

Masz racje, niech każdy robi , kto co chce , u siebie, ale UM ,jak i prezydent reprezentuje "ten gród nad Łydynią", i ma przez ścianę Browar , którego historia jest bardzo mocno związana z Ciechanowem , a to że idioci z US wypłoszyli ich do Warszawy (podatkowo), to tylko i wyłącznie wina Urzędu Skarbowego w osobach :

ELIZY SEPOŁOWSKIEJ I MARKA SAGANKA

którzy się tylko zamieniają stołkami co kilka lat ,dla nie poznaki ,że niby się coś zmienia ...

Zamiast pomagać lokalnym firmom , w razie problemów ,to tylko "dobijają" ...

PS. Przejdź się do tego urzędu do tych osób i spytaj się ,dlaczego firmy z Ciechanowa uciekają podatkowo ... pierwsze co zrobią głowa w dół i tłumaczenie się ... pierwsi którzy powinni dostać "stryczek" za "za zabijanie firm i miejsc pracy" ...

PS.2.OFERTA lub przetarg ,jeżeli już jakiś był powinien mieć opcję "pochodzenie regionalne" +10-20% na rzecz lokalnego browaru ... i wtedy rozumiem ...,że np. Kasztelan dał ofertę 50% lepszą ... wtedy OK, ale tak chyba nie było ...

• Gość: ... Re: Dezinformacja i tyle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.13, 20:16
                  chyba? jak nie wiesz, to nie pisz. tak wogóle to już większych problemów w tym mieście nie ma?
                  • Gość: robcio Re: Dezinformacja i tyle IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.13, 21:13
                    Gdyby Promocja miasta miała czyste sumienie to podpisaliby się pod wypowiedziami zamiast "Dziadek ". Jeżeli to prawda ,że na dniach Ciechanowa nie będzie Ciechana to pewne jest ,że robicie to specjalnie - na przekór . A browar bez was spokojnie da sobie radę . Powinniście choć trochę poczuwać się obowiązku bo browar nie pobiera od UM opłat za propagowanie Ciechanowa w kraju. W browarze pracuje mój ojciec, a z wami spotkam się przy urnie wyborczej jeszcze tylko rok zegar cyka .:))
            • Gość: robcio Re: Dezinformacja i tyle IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.13, 21:17
              Masz sporą wiedzę ,możesz napisać jakich podatków nie płaci Ciechan ?
          • Gość: koks Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.play-internet.pl 04.06.13, 20:33
            Mam dokładnie takie same informacje. Lepiej jest zarejestrować firmę na 9 pietrze w Warszawskiej kawalerce, tam płacić podatki, mieć kontrolę 1 dniową, która jeśli płacisz uczciwie pozwoli ci dalej działać. Prowadzenie biznesu w Ciechanowie to duże ryzyko bo kontrola z Warszawskiej jest jak "wiatr, który wieje ze wschodu nie wiadomo co nam przyniesie"
    • Gość: henio Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.dynamic.mm.pl 31.05.13, 21:15
      Na ostatniej imprezie na zamku zabrakło Ciechana obciach bo ludzie z innych miast (moi znajomi) jeszcze chcieli pić a jakiś gbur z browaru oświadczył iż mu się nie chce iść po kolejną beczkę -100 m od browaru...
      • Gość: żal mi henia Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.13, 21:25
        henio bidulek, ocknął sie na koniec imprezy
        • Gość: widz Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.13, 22:05
          Zabrakło Ciechana bo dobre było. Swoją drogą to żadna łacha zaprosić browar na imprezę jak browar zapłaci kupę forsy. Zaprosić firmy z własnego terenu do udziału za darmo to jest prawdziwa współpraca władz miasta z przedsiębiorcami
          • Gość: $$$$$ Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.13, 22:19
            no tak, najchetniej to kazdy by chcial wszystko za darmo, a najlepiej jeszcze doplacic miastu za mozliwosc wziecia udzialu
          • Gość: piw-kosz Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.13, 22:27
            ludzie czy wy tylko o piwie potraficie pisać tony,? a co to za impreza ze dni Ciechanowa i muszą się ochlapać piwskiem. Co jest planowane na te dni Ciechanowa? może jakiś plan i co ciekawego, co ucieszy a nie napełnia procentami alkoholu i bijecie się aby piwko piwko i co z tego? Wiem że kultury picia zero w tym. Pokażcie co ciekawszego będzie, a nie od małego do starego o piwie rozprawki.
            • Gość: wazon Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.13, 23:05
              beda robic na drutach i garnki lepic, stary zgredzie. alkohol zawsze powiazany jest z imprezami kulturowymi, a to że nie masz w ciechanowie ludzi kulturALNYCH to inna kwestia
              • Gość: wwwa Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.play-internet.pl 31.05.13, 23:14
                Masz problem....ze sobą!
        • Gość: oczyotwarte Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.13, 22:14
          CIECHANÓW- zgroza i parodia. Sądzę, że dzisiaj nawet Freud miałby problem ze sklasyfikowaniem mentalności 90% mieszkańców tego miasta. Zaściankowość przekracza wszelkie normy, nawet panów z ławki spod sklepu w Wilkowyjach.
          Przejdźcie się, drodzy Państwo, do Urzędu i zobaczcie jak ludzie tam pracują -oczywiście dokładnie wykonują swoją pracę- grzejąc stołki.
          To właśnie miastu powinno zależeć na rozwoju i promocji, bo browar ma to w du***. Sam, bez żadnej pomocy ciechanowskich władz zyskał sławę i klientów z całej Polski, a od Ciechanowa słynniejszy jest Ciechocinek. Paranoją jest to, że UM żyje z browarem po sąsiedzku, a odmawia współpracy. Mało kto byłby w stanie wyobrazic sobie taką sytuację, myślę że takie rzeczy tylko dzieją się w tej części Mazowsza. Zresztą nie zapominajmy- w naszej Cebulandii, gdzie szeroko rozpowszechniony nepotyzm i ogólnie przyjęta prywata, ciężko spodziewać się czegoś innego. UM, bij się w pierś i patrz przez te malutkie okienka jak rozwija się browar, a Wy chowacie się w jego cieniu. Jeśli mam iść na błonia, pic kasztelańskie siki i oglądać mury browaru, to podziękuję i chętnie pójdę pod parasole do Ciechana. A szkoda, że nie można tych dwóch przyjemności połączyć.
          • Gość: wwwa Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.play-internet.pl 31.05.13, 22:33
            No to macie problem.....
            • Gość: Pisak Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.warszawa.vectranet.pl 31.05.13, 23:38
              Do swojej pracy dyplomowej (która tematem nawiązywała do Ciechanowa) stworzyłem internetową sondę - ogólnopolską, pytanie brzmiało z czym kojarzy Ci się miasto Ciechanów, rzutem na taśmę jako jedną z opcji dostawiłem odp. - Piwem Ciechan... i uwaga ... co powiedziały wyniki? na 180 osób 120 powiedziało, że z miastem Ciechanów kojarzy się właśnie piwo Ciechan, nikt mi nie wmówi, że ten mały browar jest obojętny dla miasta, robi bardzo silną reklamę, to , że miasto ma w 4 literach tak wartościowe przedsiębiorstwo to wstyd na całej linii. Swoich należy wspierać a nie zagarniać profity do własnego ogródka!! Dobrze, że niebawem wybory mam nadzieję na gruntowne zmiany
            • Gość: alik Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.13, 23:38
              problem jest ten sam co zawsze. puścić w obieg byle co i niech ludzie sobie żółcią poplują. jak w wątku o tym, że ogródka u sadowskiego nie będzie, bo kasy urząd chciał za dużo. ogródek jest, to teraz jazda z bzdurą o kasztelanie. kasztelana rzecz jasna nie będzie, ale nie o to przeciez chodzi. chodzi tylko o to, że podopieprzać, czyli pouprawiać sport narodowy.
              • Gość: aaa Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.cnow.pl 01.06.13, 08:37
                skoro panuje tutaj taki lokalny patriotyzm, to obok Ciechana niech załatwią występ DODY. Ona również świetnie promuje nasze miasto.

Ja chcem nachlać się Ciechana, i posłuchać DODY, na dniach Ciechanowa ;)
    • Gość: Zenek Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.13, 09:40
      wstyd i hańba to dla ciecha że browar z Sierpca jest w stanie zaproponować więcej dla naszego miasta niż lokalny producent, porażka !
      • Gość: stąd Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.13, 09:57
        już widać te dni Ciechanowa jak bywało tłumek przepchnie się deptakiem odświętnie i na zbiegowisko pod parasole gdzie wszyscy z piwem i takie o świętowanie pożal się ciechanówku przy takiej czy innej garści muzyki zapomną o zmęczeniu i kłopotach codziennych.
        A program kultury odn. Dni Ciechanowa gdzie?
        • Gość: . Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.30.156.243.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.06.13, 14:01
          Ja nie mam problemu.. nie bywam na dniach Ciechanowa i tyle.. A gawiedź niech dalej rozstrzasa..
          • Gość: F>> Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 17.06.13, 08:42
            Przecież można obchodzić Dni Ciechanowa bez alkoholu. Na tej imprezie będą dzieci z rodzicami. To dzieci mają oglądać te zapijaczone gęby swoich tatusiów i matek?. (nie dotyczy wszystkich). Można obchodzić różne święta i bawić się na trzeżwo. Druga sprawa to Browar jest ciechanowski i nie ważne kto jest jego właścicielem. Biedronki w Ciechanowie należą do brata pana Prezydenta Miasta Ciechanów i też nie płacą podatków w Ciechanowie. ( można sprawdzić kto jest właścicielem nieruchomości, na których znajdują się Biedronki). Ciechanowskie władze to "układ zamknięty". Władzami Ciechanowa już dawno powinno zainteresować się CBA. Mam nadzieję, że po wyborach przejmie władzę prawdziwy gospodarz miasta i zrobi porządek w tym skorumpowanym mieście.
    • Gość: KTOŚ Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.pwx-net.pl 01.06.13, 11:09
      Jestem z Ciechanowa i wstyd mi za włodarzy tego miasta, że nie dbają o na zasadach wzajemności Browar, który jest ich sąsiadem. Browar ten zatrudnia kilkadziesiąt osób, które mają rodziny…. Ci ludzie nie wyciągają ręki o pomoc do Urzędu Miasta w Ciechanowie. Browar promuje miasto Ciechanów. Moi znajomi kojarzą Ciechanów przez piwo CIECHAN.
      Promując innego producenta piwa pod bokiem Browaru CIECHAN podczas dni Ciechanowa owi włodarze pokazują, że podczas następnych wyborów chcą kandydować w innym mieście. Może w grodzie owego producenta piwa, którego tak bardzo popierają. Rzecz w tym, że tamtejsi ludzie ich nie poprą. Będą myśleli: „Sprzedali CIECHANA- sprzedadzą i nas”.
      Cóż obywatel może zrobić, żeby oddziaływać na owych włodarzy. Zrobić wszystko, żeby nie byli włodarzami dłużej.
      Ja osobiście przestanę płacić podatki w Ciechanowie jeżeli BROWAR CIECHAN zostanie pominięty w organizacji imprezy. W Warszawie szacują, że średnio jedna osoba płacąca podatki w Warszawie wnosi około 3000 złotych do kasy miasta. Czyli rozliczając się poza Ciechanowem „wyjmę” z kasy miasta rzeczone 3000 złotych i dam komu innemu….
      Ktoś powiedział: „Kto ma pieniądze ten ma władzę” a ten kto pieniędzy nie ma władzy też nie.
    • Gość: dominik Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.13, 13:14
      Od kiedy ta władza panuje w Ciechanowie nie powstał żaden zakład pracy 2/3 uciekło do Warszawy .A teraz na przykładzie stosunku tzw władzy do Browaru widać jak na dłoni dlaczego w naszym mieście jest tak źle. Zapomniałem przecież mamy deptak na którym władze zorganizowały galerię wystaw z ogłoszeniami - do wynajęcia.
      • Gość: Kamil Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.13, 14:57
        Oj, tęskno ci za PRL-em, co. Praca dla każdego, zero ryzyka i precz z wolnym rynkiem. To już było i jakoś ludziom nie pasowało. Browar ma być na specjalnych prawach? To raczej prywatne firmy sponsoruja imprezy a jakoś w przypadku Ciechana to cienko wygląda. Ja jestem za równym traktowaniem.
      • Gość: AKa Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.06.13, 21:12
        ale wstyd... mają swój browar a promują jakieś koncernowe szczyny
        • Gość: roman Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.13, 00:25
          <<ale wstyd... mają swój browar a promują jakieś koncernowe szczyny >>
          coś ci się misiu AKa pomyliło. miasto nie promuje prywatnego biznesu. może z nim współpracować i to się chwali, ale jak idzie w świat publiczna oferta na stoiska z piwem, to mus wybrać najkorzystniejszą -takie prawo. że ciechan ma węża w kieszeni, imprez nie sponsoruje, podatków tu nie płaci to wszyscy wiedzą. myślę że pszemowi i innym nie o ciechana chodzi, tylko o okazję, żeby podowalać. jakby ukochany Pis rządził też by się trzymał z dala od biznesu ale wtedy pszemm by chwalił pod niebiosa
    • Gość: zniesmaczony Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.13, 14:58
      Od kiedy pamiętam zawsze w naszym mieście sponsorem największych imprez plenerowych był Kasztelan. Więc pseudo patrioci powiedzcie co w tym dziwnego iż w tym roku też tak będzie ? Gdzie był Nasz browar przez tyle lat i dlaczego nie zaproponuje lepszej oferty dla swoich mieszkańców od kasztelana ?
      Śmiechu warte :)

• Gość: do zniesmaczonego Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.cnow.pl 01.06.13, 15:31
        Tacy jak Ty i tobie podobni poglądowo doprowadzili do marginalizacji Polski ,Polaków i miejscowych , lokalnych wartości. Biedronka tez przez kilka lat dawała lepsza ofertę .. przejęła rynek , podniosła ceny i to Portugalczycy zarabiają śmiejąc nam się w nos. Ja osobiście robię zakupy w osiedlowym sklepie, do marcredo nie jeżdżę , tankuję na Orlenie i piję Ciechana bo ten lokalny zakład pracy daje zarobić moim znajomym . Co polecam Tobie i innym czytelnikom.
      • Gość: NIna Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.13, 19:06
        do zniesmaczonego o ile pamiętam browar współorganizował z miastem kilkanaście razy różne imprezy . Parę dni temu - motocyklistów , rok temu wszystkie jakie były nie chcę się teraz skupiać , ale pierdoły kolego opowiadasz - zniesmaczony swoją indolencją chyba. po przeczytaniu tego ciekawego wątku wyraźnie widać oderwanie się władz Ciechanowa od ziemi .
    • Gość: synonim Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.13, 17:01
      Popieram w 100% zniesmaczonego. Przecież od dawien dawna to Kasztelan zawsze sponsorował mieszkańcom naszego miasta imprezy na błoniach. Można rzec iż to taka Nasza Ciechanowska Tradycja. a kultywowanie tradycji jest równie ważne jak "lokalny patriotyzm" !

Moim zdaniem było by nawet niemoralnym zabierać coś komuś na co pracował wytrwale przez tyle lat.

A co do Ciechana to przecież wkrótce organizuje specjalnie dla Nas mieszkańców Ciechanowa
      Ciechan Cover Festiwal i tu będzie mógł się wykazać. Ciekawe po ile w tym roku będą bilety ? proponowałbym po 100zł od osoby byśmy jako mieszkańcy mogli w nim licznie uczestniczyć :)
      Pozdrawiam wszystkich "lokalnych patriotów"
      • Gość: łaydak Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.13, 18:58
        nawet jeśi wstęp będzie 100 zł to i tak będzie super impreza. Ja jestem zawsze, od pierwszej imprezy zabawa jest pierwsza klasa, a i towarzystwo zawsze doborowe. Ciechan Fest Yest szkoda że tego dnia nie będzie
        • Gość: gośc Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.13, 19:02
          Temat wałkowany rok temu ale jaka jest prawda nie wie nikt poza prezesem Ciechana.
          Polecam odszukanie wątku i nie bicie piany.
          Może Ciechan ma w dupie taką imprezę a może organizacyjnie nie podoła jej.
      • Gość: feeee Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.13, 19:05
        przykłądem pani Gronkiewicz to urzędasy z miasta nawet 5 zł nie dadzą, bo za darmochę mają zwyczaj wszędzie wchodzić.
        • Gość: gość Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.13, 22:39
          Boli idiotyzm naszych władz, Zamiast z Ciechanowa zrobić przepiękne centrum północnego mazowsza, UM myśli - tylko pytanie - oczym? tyle zabytków jest w naszym mieście, wspaniałe piwo znane w całej Polsce, a nasze władze promują Kasztelana pod zamkiem ciechanowskim mając pod nosem piwo Ciechana, - śmieszne. Chorzy ludzie tam zasiadają, mam nadzieję że szybko się to zmieni i ktoś pomyśli o promocji miasta z korzyścią dla wszystkich. Inne miasta potrafią się promować - tylko nie Ciechanów. Może powinno się zbojkotować dni ciechanowa i spędzić je pod parasolkami Ciechana patrząc na nasz zamek. UM - widzę jużte miny:):):)
          • Gość: gość Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.13, 23:24
            Ależ ten pszemm się napracował i wykosztował by tyle postów napisać.
            Skąd w was tyle jadu do Prezydenta Wardzińskiego ?
    • Gość: do lokalnych ... Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.13, 17:23
      "Porażka władzy i hańba" popieram !
      Przecież można złożyć korzystniejszą ofertę i wygrać przetarg, a nie w tak płytki sposób jak ten artykuł próbować coś ugrać !!! powodzenia

• Gość: romek Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.13, 18:56
        jaki przetarg na co ? Ciechan w Ciechanowie Kasztelan w Sierpcu i tyle po co się tu wpieprzacie wiadomo, że na wolnym rynku przegraliście i dlatego sprzedaliście się do Calsberga . A niepasteryzowanego to nie ukradliście naszemu browarowi. A teraz kradniecie mu rynek lokalny wykorzystując głupotę i krótkowzroczność tutejszych władz .
    • Gość: :) Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.13, 19:02
      zróbmy referendum, miasto płaci :)
    • Gość: robcio Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.13, 21:29
      Widać wyraźnie kto wypisuje bzdury broniąc stołka .Aby tych dyletantów się z UM pozbyć należy za rok wybrać Prezydenta o pro ciechanowskim nastawieniu.
    • Gość: gość Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.13, 23:22
      dawno już nie czytałem takich bzdur jak Wasze wypowiedzi w tym wątku. Budzicie się rozgoryczeni czymś co trwa od wielu, wielu lat. Fajnie że mamy Ciechana w naszym mieście i to niewątpliwie trzeba promować, tylko pytam gdzie przez tyle lat był ? !
      szkoda było paru groszy by mieszkańcy mogli się bawić na błoniach ? a może po prostu miał nas ... !

I jeszcze jedno pytanie do "lokalnych patriotów". Jak uważacie jaki procent sprzedaż detalicznej stanowi w naszym mieście piwo Ciechan. 2%, 3% a może 5% więc zastanówcie się o co ta pseudo afera.

Osobiście jestem wdzięczny Kasztelanowi iż to dzięki niemu mogliśmy przez tyle lat spotykać się na naszych Ciechanowskich błoniach na zawsze wspaniałych imprezach.
      • Gość: dixi Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.13, 00:46
        Ostatnio słyszałem ,że Żywiec Trade zamykają - taki to rynek .A Kasztelan wchodzi tu specjalnie nie udawaj głupiego Łysy wszystko da co chcą . Mam nadzieję ,że po tej burzliwej dyskusji kto trzeba wyjaśni całą tą aferę ujawniając dokumenty . Browar o ile wiem zawsze się dorzucał do miejskich imprez tylko w UM komuś ciągle mało i mało .
        • Gość: Henry Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.dynamic.lte.plus.pl 02.06.13, 01:06
          Oj im ciągle mało...

Łysy wodę będzie sprzedawał w cenie piwa, aby wyjść na swoje ..... a w UM i tak to będą mieli w du...
        • Gość: do dixi Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.13, 09:27
          "Browar o ile wiem zawsze się dorzucał do miejskich imprez"

Sam też bym się "dorzucił" do takich imprez za wyłączność na sprzedaż piwka:) W kilka godzin odrobił to co "dorzuciłem" a reszta sprzedaży to czysty zysk:) Mało tego widniał bym wszędzie jako sponsor lub nawet organizator !

Ciemny narodzie jak nie wiadomo poco ten wpis, to wyjaśnię wszystkim ! Po to by jak najmniej "dorzucić" a jak najwięcej na ciemnocie zarobić pod sztandarem " lokalny patriota" :)
    • Gość: kontekst Co za problem: nie kupujcie i nie pijcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.13, 09:33
      Jak wam się nie podoba piwo, producent, Łysy i Bóg wie co jeszcze to po co kupujecie i chlacie ?
      • Gość: rower Re: Co za problem: nie kupujcie i nie pijcie IP: *.dynamic.lte.plus.pl 02.06.13, 09:54
        Bo naród głupi i będzie chlał ,to co będzie ...

Jednostki inteligentniejsze pójdą po Ciechan-a ;)
        • Gość: hulajnoga Re: Co za problem: nie kupujcie i nie pijcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.13, 11:05
          "Jednostki inteligentniejsze" jak zawsze przychodzą na imprezy z własnym piwem:) Wstyd panowie, wstyd !
          • Gość: ciech Re: Co za problem: nie kupujcie i nie pijcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.13, 13:03
            Masz rację, jednostki inteligentniejsze zawsze na tego typu imprezy przychodzą z własnym browarem. Bo po co wspierać sponsora imprezy jak można ze swoim tańszym przyjść, zająć miejsce pod jego parasolami i cieszyć się wspaniałą atmosfero.

Pozdro dla tych inteligentniejszych:)
            • Gość: Jakwjsjs Re: Co za problem: nie kupujcie i nie pijcie IP: *.180.227.195.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.06.13, 11:22
              "atmosfero" - ynteligent :D
        • Gość: do pedała czyli .. Re: Co za problem: nie kupujcie i nie pijcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.13, 14:36
          części rowera, sam jesteś głupi i brak Ci odrobiny kultury osobistej by w tak płytki sposób się reklamować. Burak
    • Gość: tomo Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.tktelekom.pl 02.06.13, 19:38
      Jak zwykle nasze władze robią wszystko dla innych a szkoda mamy super browar , który jest chwalony w całym kraju tylko nie u nas bardzo nie ładnie .
      Kochani RADNI po co my was wybieramy !!!
      • Gość: birofil Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.13, 20:41
        skandal !
    • Gość: AS Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 19:33
      niech browar zaproponuje uczciwą kwotę za sponsoring i nie będzie musiał tworzyć takich postów ;)
      • Gość: serek Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 19:59
        takie posty jak "szukam sponsora" prostytucją mi jadą na odległość :))
        • Gość: Anka Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 20:12
          Założyciel wątku, "lokalny patriota" z IP z Łomianek przypadkiem nie związany z browarem Ciechan? Bo z daleka jedzie lobbingiem, żeby zapłacić miastu jak najmniej albo wcale. Dziwny ten "lokalny patriotyzm", który każe lepiej dbać o prywatny interes.
          • Gość: gość Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.13, 23:20
            Kurcze a za co jeszcze trzeba płacić miastu. Za parking, psa, sport, szkołę, śmieci od cholery. Nic tylko płacić i płacić miastu. A zarabiać na to ...to tylko u prywaciarza. Bo miasto nie ma pracy. W dupie z takim miastem
          • Gość: ekonomista Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.play-internet.pl 04.06.13, 00:00
            Masz rację, lobbują, bo od tego zależą dalsze losy Ciechana. Upadną, jeśli nie ogarną tej imprezy. Pewnie ciśnienie im skoczyło i porozpowiadali po okolicy i ktoś opisał temat...
      • Gość: tomo Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.lomianki.armasan.eu 04.06.13, 17:34
        Przykre jest to , że każde miasto jakoś wspiera swoje przedsiębiorstwa (Sierpc - browar sierpecki) dzięki temu ludzie maja pracę.
    • Gość: lwówek Panie Jakubiak. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 22:12
      Przestań pan wypisywać głupoty. Z pana lokalny patriota ale może z Lwówka Śląskiego.
    • Gość: Marek Jakubiak Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.06.13, 23:39
      W związku z przykrą sytuacją związaną z Dniami Ciechanowa dziękuję
      wszystkim, od których płyną głosy poparcia dla obecności Browaru Ciechan
      podczas święta naszego miasta. Natomiast wszystkie krytyczne uwagi kierowane
      pod adresem Browaru zostaną przeanalizowane, na pewno wyjdzie to browarowi
      na dobre. Browar aktywnie uczestniczy w wielu przedsięwzięciach miejskich i
      stara się wspierać wydarzenia kulturalne organizowane przez Urząd Miasta
      Ciechanów, a także sportowe, jak sponsorowanie lokalnych drużyn sportowych.
      Czasami coś się zatnie ,coś się przeoczy, wiadomo jesteśmy tylko ludźmi.

Pragnę wyjaśnić ,że Zarząd miasta nie uczestniczy w wyborze sprzedającego
      piwo na dniach Ciechanowa organizatorem jest Centralny Ośrodek Kultury pod
      kierownictwem Pani Niny R.

Dla dobra Ciechanowa proszę o zakończenie tej dyskusji - wygranego i tak
      nie będzie.

Marek Jakubiak
      • Gość: ekonomista Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.play-internet.pl 04.06.13, 00:03
        Oprócz widocznych korzyści, są jeszcze tzw.koszty ukryte, ale osoby związane z promocją Ciechanowa, zapewne tego nie rozumieją. A szkoda, bo nie tylko pieniądze płynące wprost są ważne. Na pewno by nie zmieniali siedziby spółki, jeśli korzystniej byłoby płacić podatki w Ciechanowie. Ale czy taki urzędas pomyśli o tym, zanim naśle kontrolę? To już tak zupełnie abstrahując od tematu Dni Ciechanowa, które jednoznacznie powinny być CIECHANOWSKIE.
    • Gość: Stefan [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.13, 16:47
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: obserwator Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.play-internet.pl 04.06.13, 20:25
      ładnie się urzędasy bawią
    • Gość: obserwator Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.play-internet.pl 04.06.13, 20:26
      pomijając już konkretny temat, to znowu pośmiewisko przez stanowiska samorządowe. Śmiechanów!
    • Gość: warszawiak Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.13, 21:03
      Kilka lat mieszkalem w Kopehadze. Tu nauczylem sie delektowac piwem (oczywiscie dunskim marki nie wymienie) Po powrocie do Polski, bylem wierny dunskiemu trunkowi...., do czasu kiedy syn poczestowal mnie Waszym cichanowskim piwem. Dzis pije tylko Wasze piwo i uwazam je za bezkonkurencyjne. Dziwie sie ze Wasze wladze nie chca promowac tak znakomitego produktu jakim jest Wasze piwo. Serdecznie pozdrawiam wszystkich madrych ludzi a glupim zycze otrzezwienia i wyjscia z oparow kasztelana.
    • Gość: do henia Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.13, 18:49
      Niby kasa nie ma znaczenia a tak niski lobbing !
      • Gość: Henry Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.06.13, 19:19
        Lobbing ?

Jaki lobbing ?

Jestem z Ciechanowa, i jestem z tego dumny ...
        Dumny też jestem z Ciechanowskiego Browaru ...
        A na "dni Ciechanowa" gdzie powinno się pokazywać to co "Ciechanowskie" ma być browar z Sierpca ?

przecież to patriotyzm w najczystszej postaci ... z mojej strony
        i podłość z władz miasta/organizatorów że w ogóle im przez myśl przechodzi żeby jakikolwiek inny browar się tu na "dniach Ciechanowa" wystawiał ...

to nie jest "zakończenie wakacji" ,czy "piknik Europejski" !!!

• Gość: fff Prezydent ma "gdzies" mieszkańców ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.06.13, 21:30
        Pomimo tej całej sytuacji widzę że prezydent miasta ,a tym bardziej jego zastępcy wraz z dyrektor COEK... chyba nic sobie nie robią z Ciechanowskich mieszkańców, kto jest za zwołaniem lokalnego referendum na temat odwołania dyrektor COEK, i przedterminowych wyborów dla "zarządu" miasta Ciechanowa ze względu na obrazę lokalnej społeczności ?
        • Gość: ptyś Re: Prezydent ma "gdzies" mieszkańców ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.06.13, 14:51
          Wola mieszkańców jest mało ważna ...
    • Gość: blebleble Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.13, 18:48
      "przecież to patriotyzm w najczystszej postaci ... "

Widzę że dobrze cenzura działa i wypowiedzi tylko niekorzystne dla browaru zostały usunięte, to też kolejny zbieg okoliczności taki sam jak "lokalny patriota" z Łomianek,a pan prezes z Wawy !

Co byście nie zrobili, to i tak każdy mądry kuma kto za tym stoi :) Pozdro.
      • Gość: hrabia Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.dynamic.lte.plus.pl 06.06.13, 22:54
        WOW

Wątek wrócił ;)
        • Gość: maxx Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 10.06.13, 15:49
          Kasztelan jest smaczny, cieszcie się ze nie wygrał Lech lub Tyskie
    • Gość: miłośnik Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.13, 17:00
      Spójrz na tylną etykietę Piwa "z Ciechanowa", gdzie browar odprowadza swoje podatki?
      Zaręczam że nie jest to nasze miasto !!! to się nazywa patriotyzm lokalny CIECHANA?
      A poza tym zapytaj o paragon w którejś z instytucji tej firmy.
      Mamy super piwo z Ciechanowa, ale wszyscy kręcą swoje "lody". Regionalny charakter piwa Ciechan to tylko zabieg marketingowy (oczywiście trafiony).
      Pieniądze z CIT idą do Wawy albo do Lwówka Wrocławskiego. Natomiast z takiego np. Żywca (ogromnego koncernu, zupełnie nie regionalnego) wprost do .... Żywca. I kto jest bardziej regionalny???
      Zawsze patrzmy na wszystkie aspekty.
      • Gość: . Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: 93.154.144.* 10.06.13, 17:21
        a na tylną etykietkę Kasztelana tez będziesz patrzył?
        Kto jest bardziej lokalny?
        Kto jest bardziej polski?

nadal uważasz, że w lokalności, polskości należy się licytować?
        • Gość: Henry Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.06.13, 17:36
          No to kto w końcu , będzie gościł gości na dniach Ciechanowa ?

• Gość: miłośnik Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.13, 17:47
          Oczywiście że nie mam zamiaru się licytować ani na "polskość" ani na "lokalność", bo te rzeczy stanowią dla mnie wartość samą w sobie. Natomiast chciałem zwrócić uwagę na czysto marketingowe znacznie tychże w polityce firmy "Browary Regionalne Jakubiak sp. z o.o." - notabene bardzo skutecznej, co stawia ten wątek w zupełnie innym świetle.
      • Gość: dixi Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.13, 22:57
        Naprawdę bezczelność pierwszej klasy. Chłop ma kilka browarów a ich siedziba musi być w Ciechanowie przecież po tej dyskusji widać ,że wszędzie tylko nie tu . A Durniu browar jest z Ciechanowa Podatki lokalne są tu odprowadzane w tym o PIt
        • Gość: miłośnik Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.cnow.pl 11.06.13, 08:42
          Oczywiście że siedziba browaru nie musi być w Ciechanowie, ale podatek PIT i CIT (bo tek jest w tym przypadku) płaci się w miejscu zarejestrowania głównej siedziby spółki/firmy. A regionalność Ciechana stanowi politykę PR tej firmy , tylko o to chodzi.
          Pozdrawiam niedoinformowanych :)
      • Gość: sklepiczek Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.13, 23:04
        Żywiec - nie ma czegoś takiego jest Heineken .Żywiec jest marką piwa jedynie i z podatkami nie ma nic wspólnego.
        • Gość: miłośnik Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.cnow.pl 11.06.13, 08:38
          wykazujesz kompletny brak wiedzy na ten temat. Najpierw sprawdź potem pisz!
          Żywiec S.A. jest firmą notowaną na Warszawskiej Giełdzie Papierów Wartościowych i ma swoją siedzibę w Żywcu na ul. Browarnej 88.
          • Gość: dixi Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.ip.netia.com.pl 11.06.13, 15:28
            to pewnie Warka ,Leżajsk, Dojlidy mają pretensje ,że ich podatki idą do Żywca a nie do nich. Zaściankowość i zazdrość nie ma granic .
          • Gość: dominik Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.ip.netia.com.pl 11.06.13, 15:52
            pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Grupa_%C5%BCywiec.jpg
          • Gość: ptyś Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.06.13, 21:48
            Wszystko fajnie ....

Ale nadal zapominacie o tym ,że jak podmiot przekracza o ile dobrze pamiętam 5mln zł przychód ,czy obrót miesięcznie (nie pamiętam tego dokładnie) to podlega pod centralny urząd skarbowy ;)
            (w Radomiu)

więc w Żywcu kasę z CIT-u i VAT-u tyle widzieli ;)
            • Gość: kali Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.13, 22:55
              jakie nie pamiętacie ? Przecież ten urzędas który to wszystko wypisuje o niczym nie ma pojęcia.
      • Gość: helou Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.13, 23:30
        urzędasy do dziury, bo zje Was kot bury, na picie nie liczcie.
      • Gość: vcxs Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.centertel.pl 11.06.13, 20:35
        Browar Kasztelan- Carlsberg- Duńczycy
        Browar Żywiec-Grupa Żywiec-Heineken- Holendrzy
        Browar Ciechan-Browary Regionalne Jakubiak- Polacy

O smaku piwa nie będę nic mówił, bo szkoda czasu. Każdy ma kubki smakowe. Gdy słyszę Ciechanów od razu przychodzi mi do głowy Ciechan. Tyle.

• Gość: Henry Re: UM woli Kasztelana zamiast Ciechana na Dni Ci IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.06.13, 17:32
          a dzisiaj wszyscy gadają, nikt nie wie, nikt nic nie wie oficjalnie, a impreze rozkręca T4B i to znacznie lepiej rozpromuje Ciechanów na całą Polskę ... (przez przybyłych gości)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka