23.10.14, 22:40
Witam. Co sadzicie o nowej restauracji Mariposa?

Odwiedzilam dzis z rodzina i powiem szczerze ze jestem mile zaskoczona.
Ceny przystepne a po rozmowie z kucharkami jestem przekonana ze nie gotuja z przetworzonych produktow co jest dla mnie ogromnym pluuusem.
Moja ciekawosc byla ogromna czy naprawde tak zdrowo... Wiec zapytalam i po ladnym usmiechu wiem ze np nawet kompot nie jest slodzony cukrem tylko uwaga!!! specjalna mieszanka ziół ktora daje ta słodycz. widzialm ja na wlasne oczy i spróbowałam ! Wiecej nie chcialy powiedziec, ale wiadomo ich przepisy ich biznes.
Napewno tam wroce na nie jeden obiad bo czuje i wiem co jem.
Naprawde polecam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Olga Re: Mariposa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.14, 22:47
      Gdzie jest ta restauracja?
      • qwedsa01 Re: Mariposa 23.10.14, 22:51
        W tym samym tunelu gdzie mały carrefour tyle ze na samym koncu.
        W tym lokalu gdzie kiedys byl benares.
        • Gość: misia Re: Mariposa IP: 213.199.253.* 24.10.14, 07:07
          Ja korzystałam z usług trzykrotnie i jest w miarę smacznie, zdrowo...Mi jako kobiecie odpowiada ale.....mąż zachwycony nie jest to raz, dwa porcje nie są zbyt duże a już jak raz wzięłam obiad dnia na wynos dla męża to po powrocie było wstyd mu to dac, porcja była baaardzo uboga jak za 12zl w porównaniu do innych tego typu lokali oferujących też usługę obiadu dnia, trzy denerwujące jest, że zamawiając danie z karty zawsze inaczej wyglądało pod względem dodatków (inna surówka, raz cytryna była, raz nie itp). Na koniec dodam, że przydało by się lepiej oznaczyć, bo idąc od strony ulicy Ściegiennego jest problem z namierzeniem. Podsumowując dobry lokal dla dzieci, spotkanie na lunch z koleżanką ale nie dla głodnych facetów.
          • Gość: … Re: Mariposa IP: *.range31-51.btcentralplus.com 24.10.14, 13:53
            12 zł za obiad, to jak za darmo…, więc nie należy się spodziewać i ilości, i jakości. Jeżeli piszesz, że zdrowo i smacznie, to musi być kosztem ilości. Mężowi weź dwie porcje i już wstydu nie będzie :)
            • Gość: ON Re: Mariposa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.14, 14:09
              Bzdury. W Ciechu 12zł to normalny obiad kto odstaje na pewno upadnie.
              • Gość: misia Re: Mariposa IP: *.31.3.50.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.10.14, 14:52
                Potwierdzam, że w naszym mieście za 12-13 zł można zjeść smaczniej i tresciwiej, pewnie mniej zdrowo ale zawsze będzie się o co przyczepić. Jako że oboje z mężem dużo pracujemy, jest nas tylko dwójka nie gotujemy tylko jemy na mieście, więc wiem co piszę. A kupowanie dwóch porcji i płacenie 24 zł jest trochę absurdalne....za tą cenę można by zjeść lepiej.
                • Gość: kawoszka Re: Mariposa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.14, 15:20
                  Czy też da się tu wypić dobrą kawkę i zjeść smaczne ciastko lub deser?
                  • mniam1661 Re: Mariposa 24.10.14, 22:58
                    co do kawy to polecam latte a desery mogą być -też takie typowo domowe- naleśniki jadł mąż z serem i mówi że super nie wiem jak reszta ale ich menu jest na facebooku i na stronie mariposa-restauracja
                • drwalosexualny Re: Mariposa 13.12.14, 11:16
                  Nie rozumiem po co ludzie chodza do takiego lokalu ze zdrowa zywnoscia i narzekaja, a nie do zwyklego baru ze schabowym i frytkami na starym oleju, skoro priorytetem dla nich jest sie jak najwiecej nazrec, a nie zdrowie. Wszystko co zdrowe, jest drozsze, zadna nowosc.
    • mniam1661 Re: Mariposa 24.10.14, 21:56
      byliśmy tam parę razy jestem zadowolona. Obsługa bardzo miła, czuć że kuchnia jest taka domowa, nie z jakiś koncetratów, sosy robione na miejscu nie z żadnego proszku. Mamy małe dzieciaczki i bardzo zwracam uwagę na to co jemy żeby wpoić im dobre nawyki żywieniowe- dlatego uważam że miejsce jak narazie się sprawdza pod tym względem. A porcje uważam że wsam raz mąż się najadł. Fajnie że jest oddzielne menu dla dzieci i kącik zabaw. No i faktycznie restauracja jest słabo widoczna jakiś szyld by się przydał czy coś w tym rodza. Ogólnie bardzo polecam ciesze się że jest taka inna niż wszystkie knajpka gdzie można zdrowo i dobrze zjeść
    • akinorew89 Re: Mariposa 28.10.14, 11:28
      Szkoda tylko, że nie można tam iść na niedzielny obiadek, bo zamknięte :( poza tym jedzenie smaczne.
      • Gość: smakosz Re: Mariposa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.14, 13:33
        Nie wypowiadam się bo nie byłem , ale pierwsze co rzuca się w oczy to same pochlebne opinie tryskające tęczą zachwyconych klientów - nie wierzę i nie uwierzę . :))
        Ale reklama dźwignią handlu :))
        Co nie jest zabronione jest dozwolone :)
        • akinorew89 Re: Mariposa 28.10.14, 21:05
          Eh... wszyscy oczywiście z mariposy. Akurat ja jestem matką na macierzyńskim i jak Cię to usatysfakcjonuje to omlet jest byle jaki ale burger śniadaniowy pyszny ;)
    • Gość: lolka Re: Mariposa IP: *.cnow.pl 31.10.14, 22:34

Ja nie wybrzydzam. Smakowalo mi I widac prace kucharki ze na swiezo wszystko.
      Dostalam sok gratis bo jakas promocje mieli

• Gość: To Ja Re: Mariposa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.14, 23:41
        Ale estetyka to jak póżny Gierek......Obciach.
    • Gość: qaz Re: Mariposa IP: *.play-internet.pl 01.11.14, 11:11
      Ciechanów to miasto kebabów i trzeba kultywować ten stan
      Dlatego restauracjom mówię stanowcze NIE ! :)
      • Gość: smakosz Re: Mariposa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.14, 11:22
        ...kebabów i biedronek!
        • qwedsa01 Re: Mariposa 11.12.14, 23:26
          Maja oferte swiateczna.
          Ktos skorzystal?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka