Gość: namiętna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 01:06 ciekawa jestem co wy myślicie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: spod pomnika ??? A co to aborcja ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 08:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: co myślisz na temat aborcji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 11:34 nic takiego, zwykłe morderstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pw Re: co myślisz na temat aborcji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 11:54 To zależy kiedy twoim zdaniem zaczyna się życie ludzkie. Jeżeli życie zaczyna się w momencie narodzin, to aborcja jest to samo co operacja wyrostka robaczkowego, ale jeżeli życie ludzkie zaczyna się w momencie poczęcia, to wtedy Absolwent ma rację, że to morderstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reaaa Do tych co nie uznają aborcji ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 14:22 www.se.com.pl/se/index.jsp?place=mainLead&news_cat_id=40&news_id=41260&scroll_article_id=41260&layout=1&pag e=text&list_position=1 Szczególnie w patologicznych rodzinkach . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Abortować profilaktycznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 15:02 Abortować profilaktycznie patologicznych rodzinach. Chyba to miałeś (aś) na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reaa Re: Abortować profilaktycznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 16:14 Co za różnica i tak te dzieci będą miały piekło za życia . Przeczytałeś artykuł ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: Abortować profilaktycznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 17:22 Po pierwsze to nie wiadomo, czy będą miały piekło za życia, czy nie. Są chyba Ci przypadki, że dzieci z które miały ciężkie dzieciństwo później wyszły z tego piekła. Po drugie - chyba ważniejsze to zasada: nie zabijaj. I to niezależnie, czy jesteś katolikiem, czy ateistą, czy wierzysz w Budde albo jesteś muzułmaninem to zasada jest ponad wyznaniowa. Jeżeli nie będziemy mieli zasad to nasza cywilizacja już długo nie pociągnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ferajna2 Wartość życia 29.03.05, 19:49 Jestem przeciwny aborcji chyba że, jak to przedstawia Kodeks Karny: 1). ciąża powstała w wyniku czynu karalnego, 2). Ciąza zagraza życiu kobiety, 3). Istnieje wysokie prawdopodobieństwo, że płód posiada ciężką, nieuleczalną chorobę, Pod tym względem aborcja dla mie jest wystarczającym uzasadnieniem, ale nie w przypadku gdy mamy do czynienia z "widzi mi się" przyszłej matki, która miała wielu bardzo "życzliwych jej mężczyzn". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: co myślisz na temat aborcji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 14:02 morderstwo- mozna i tak o tym myslec, ale ja tak nie mysle. To sprawa kazdej indywidualnej kobiety co zrobi i mysli i wzajemne przekonywanie sie do niczego nie prowadzi.A najmniej o tym maja pojecie mezcyzni co nawet okresu nie maja wiec po co te gadki o aborcji? ksieza, parlamentarzysci-wszyscy ci co najwiecej o tym krzycza pojecia nie maja co czuc moze kobieta z niechciana ciaza, dajcie spokoj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: co myślisz na temat aborcji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 14:54 Życie jest życiem. Tu chyba nie ma nic do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reaa Re: co myślisz na temat aborcji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 18:06 A co jak dziecko ma zespół Downa ,albo jest zrośnięte klatkami piersiowymi ,albo jest to 10 dziecko w bardzo biednej rodzinie . Skąd się bierze mafia , złodzieje , mordercy itp. ?? Z patologicznych rodzin . Gdybym miała się urodzic Downem to wolałabym umrzec za "płodu" niż za życia . Gdy was ktoś zgwałci to usuniecie ciążę ?? Ludzie mówią ,że aborcja to zabójstwo ,ale natura potrafi w 10 minut sprzątnąc z powierzchni Ziemi 300 tyś ludzi . Ktoś wam coś powiedział ,a wy to powtarzacie i nawet nie macie pojęcia o czym piszecie . To mam takie pytanie . Otóż opowiedzcie mi jak się czuliście w łonie matki i co czuliście dobrze ?? Czas postawic na jakośc ludzi ,a nie na ilośc . Wszędzie różne mendy się szwendają i wy nazywacie te chodzące mięso ludźmi ?? Ale Polacy potrafią nawet mordowac dzieci i przetrzymywac zwłoki w beczkach po kapuście , potrafią gwałcic własne dzieci , potrafią doprowadzic własne dzieci do chorób psychicznych ,i to wszystko pod nosem tych mądralińskich co lubią się wymądrzac na temat czegoś co jest daleko ,ale zrobic z czymś porządek ,z dziecmi z sierocińców itd. to już nie mają odwagi . Poczytajcie sobie forum debili-bezpłodnych jakto te debile chcą miec bardzo dziecko i próbują różnych sposobów ,ale żeby pod swoje skrzydła zabrac dziecko z domu dziecka to już nie ma komu ?? Ludzkie mięso pod wpływem emocji się mnoży jak zwierzę ,a później rynsztok . No ale taaaak przecież trzeba po bożemu i tylko swoje dziecko ,bo samolubstwo nie pozwala na to ,żeby utrzymywac inne DNA . Jestem za aborcją . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pw Re: co myślisz na temat aborcji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 15:02 Jeżeli tak, to co stoi na przeszkodzie, aby aborcję można było stosować np. do jednego jednego roku po urodzeniu??? Można spokojnie dziecko przebadać, czy nie ma żadnych wad wrodzonych, jest czas aby się zastanowić czy aby na pewno chcemy to dziecko, można zrobić testy DNA na ojcostwo. Będziemy znali lepiej swoją sytuację materialną, czy aby jest nas stać na wychowanie dziecka. To może trzeba walczyć, aby przedłużyć czas kiedy można zrobić aborcję z kilku tygodni od poczęcia do kilkunastu miesięcy, albo kilku lat od narodzin??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: co myślisz na temat aborcji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 16:09 PW jestes zenujacy naprawde. Najbardziej mnie wkurza jak ktos pisze o czyms, o czym nie ma zielonego pojecia, ewentualnie robi takie wrazenie. Jestem ZA aborcja, to oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pw Re: co myślisz na temat aborcji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 17:59 "Żenujące" - to naprawdę bardzo mocny argument za aborcją. A tak na serio, argument za zabijaniem, bo to komuś skomplikuje życie - to naprawdę jest "żenujący". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: co myślisz na temat aborcji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 22:38 Sluchaj Adam, tu nie można przegłosować, że jesteś za. Ja też jestem za tym aby ten luksusowy mercedes co jeździł nim Pęczak był mój. Ale z tego nic nie wynika. Bo prawa własności, czy prawa do życia jest wyłączone z demokracji. Ich się nie poddaje pod głosowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROMAN SALUT To może zalegalizujmy ubijanie żydów, chorych.... IP: 213.17.165.* 08.02.05, 21:38 Dla niektórych tacy ludzie są społeczeństwu nieprzydatni, generują tylko koszty więc uznajmy, że zabijanie ich nie będzie penalizowane. BRAWO!!! Super tolerancyjni... Wasza tolerancja w pewnych sytuacjach gdzieś umyka... Czyżby mega relatywizm ??? www.WSZECHPOLACY.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROMAN SALUT Re: co myślisz na temat aborcji? IP: 213.17.165.* 08.02.05, 21:40 BOŻE broń przed taką matką... Wpółczuję Twoim dzieciom (płodom czy jak je nazwiesz), a może już zamordowałaś ??? Lecz się jeli to pomoże... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: co myślisz na temat aborcji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 19:18 He, he. Całkiem ciekawa dyskusja się zrobiła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aborcja Re: co myślisz na temat aborcji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 17:47 a ja jestem za tak i dobrze niech kazdy robi co chce to jego sprawa nie wasza ahaahahhah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: co myślisz na temat aborcji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 18:02 Ja też bym chciała być za, bo to wygodne. Ale to jest chyba jedyny argument za aborcją. Bo jak porównywać z jednej strony życie z drugiej czyjaś wygoda???? Odpowiedz Link Zgłoś