Dodaj do ulubionych

Ciechanów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 23:31
Dlaczego Ciechanów jest teraz tak prowincjonalny? Mdły, nijaki, szary,
niczyj? Nie myślę o urzędnikach, ratuszu, "niebieskim" starostwie. Gdzie są
pasjonaci, społecznicy, "nawiedzeni"? Zróbmy hepennig, śpiewajmy, tańczmy,
pijmy piwo, szampana, obudźmy to miasto! Mamy ogromne możliwości, mieszkańców
jest ogrom, zacznijmy się cieszyć! To jest nasze miasto! Zróbmy coś! Umieramy!
Obserwuj wątek
    • Gość: Jortex Re: Ciechanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 11:35
      Żeby coś zrobić potrzebne są:
      a). odpowiednia atmostera architektoniczna (ul. Warszawska jest nadal bardzo brzydka - doszedłem wczoraj do takiego ostatecznego wniosku)
      b). pieniądze, pieniądze, pieniądze (na punkt "a" także)

Może to trochę nie na temat, co piszę, ale wkur...am się, że w mieście o takiej historii nie ma "Starówki".
      • Gość: marek Re: Ciechanów IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.05, 15:47
        wszystko fajnie , moi drodzy , ale niestety selekcja negatywna przez te 70 lat
        zbiera żniwo , ciekawi ludzie wyjechali i wyjeżdżają , "inteligencja" śmiesznie
        cienka siedzi przed telewizorem albo piele kartofle , i ... ludzie nie
        uczestniczą w życiu miasta , "władze" mierna niestety wybierana przez miernoty ,
        itd ......
        może młodzi coś zaczną w nich nadzieja ?! .........
        • Gość: EKO Re: Ciechanów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 08:20
          W wypowiedziach moich poprzedników jest dużo goryczy, ale również słusznych
          obserwacji. Ciechanów nie ma starówki i mięć nie będzie. Ale ma tzw. szlak
          historyczny od zamku poprzez rynek, ul. Warszawską,stary rynek(pl. Kościuszki)
          do obydwu kościołów, amozn a dalej do dworców PKS i PKP. Tą trasą należy się
          zając na poważnie: przy zamku odtworzyć fosę, przywrócić miastu rynek,
          uporządkować Warszawską itd. są na to jakieś opracowania. Trzeba przestać
          obawiać się różnej maści malkontentów. Myślę, że wielu udzieli aktywnie
          poparcia takiemu działaniu. Jeszcze jednak potrzebne finanse, które jak się
          słyszy są do zorganizowania na zewnątrz. Zacznijmy działać.
          • Gość: hauabaua Re: Ciechanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 08:49
            A po co nam starówka ?? Powiedzcie ,gdzie mieszkacie to zaraz powiem co bym tam
            zmienił i ciekawe czy będziecie zadowoleni ze zmian ,jakie zaproponuje wam ktoś
            z innego osiedla .
            • Gość: eko Re: Ciechanów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 10:18
              Huabua pewnie mieszka na Warszawskiej, a chciałby mieć ciszę i spokój jak w
              Gąskach i pewnie będzie przeciw zrobieniu czegoś sensownego w śródmieściu,
              które z racji swojej rangi powinno dobrze świadczyć o Ciechanowie.
              • Gość: hauabaua Re: Ciechanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 13:02
                Nie mieszkam na Warszawskiej nie zgadłeś(aś) :)
          • Gość: Marek Szyperski Re: Ciechanów IP: *.inteko.com.pl 08.02.05, 10:19
            Bardzo mądre słowa, Eko...
            • Gość: Jortex Re: Ciechanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 13:40
              Ludzie, a może jakiś Komitet Renowacji Ciechanowskiego Śródmieścia byśmy założyli, bo coś czuję, że ci z Ratusza chcą nam przykrą niespodziankę sprawić i pewnie skończy się na wymiamie kanalizacji i oświetlenia na ul. Warszawskiej (oby chociaż - w każdym razie nie w tym roku). Jak nie będzie inicjatywy oddolnej, lobbującej na rzecz renowacji zabytkowego szlaku w porozumieniu z choćby wybitnymi historykami sztuki i architektami, to dostaniemy w prezencie kolejną, ahistoryczną, szklaną część miasta, jaką zresztą ul. Warszawska już od jakiegoś czasu się staje. Samowola budowlana, jaka tam panuje jest wprost zatrważająca! Chętnie przystąpiłbym do organizacji, która by promowała ład architektoniczny w naszym mieście. Jestem otwarty na wszelkie inicjatywy.

Mój e-mail: jandzin@interia.pl
    • Gość: hauabaua No i mamy na forum trzech inteligentów ,więc ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 18:33
      DO ROBOTY . Zorganizujcie coś . Cholera mnie bierze od waszego biadolenia na
      forum ,ale to typowe dla Polaków . Róbcie ,działajcie ,kto wam stoi na drodze
      do celu ?? Zresztą inteligencja to nie tylko z Ciechanowa wyjeźdża ,ale i z
      Polski ,prują jak tylko mogą z tego bagna . Nie mówcie ,że nasze miasto jest
      złe ,wystarczy poczytac forum innych to się zdziwicie jak zbieżne są poruszane
      tam tematy . Jestem w Ciechanowie nikim ,ale marzy mi się zalew ,kilka
      pracodawców takich jak Bauer,fabryka papieru ,Cedrob,Fanar , tętniący życiem
      odrestaurowany zamek ,a nie ruina ,jak to konserwator sobie umyślił ,marzą mi
      się piękne uliczki ,chodniczki ,lamy tralalala tralalala . Ale potrzeba ludzi z
      mózgownicą ,a nie marzycieli ,którzy nie widzą w tym mieście przyszłości i
      szukają szczęścia za granicami naszego miasta .
      • Gość: Neur Zamek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 14:33
        Wiem jak zdobyć środki na odboodowe zamku, ale jestem młody i czuję się
        niepewnie. Sposób jest skuteczny, sprawdzony... poczekam jeszcze chwilkę aż
        dojżeje do wykonania planu. Zbieram informacje, szukam potęcjalnych
        sprzymizeńców, dopracowuje plan. Czekam na wiatr zmian. Boję się że ktoś moze
        mieć wiecej do powiedzenia w moim planie niż ja sam. Władza lubi fajerwerki a
        Ja chciałbym to zrobić dobrze a nie jakotako. Boję się że zostanę okradziony z
        pomysłu przez jakiegoś urzędniczynę. Plan jest wielopłaszczyznowy a myślenie
        urzedników płykie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka