Dodaj do ulubionych

Nagrody Prezydenta

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 10:20
Gdzie można się dowiedzieć, komu w tym roku Pan Prezydent przyznał nagrody i
za jakie osiągnięcia? Od kogo zależy czy nagrodę dostanie uczeń X Y czy może
Z. Może wiecie, kto w waszej szkole taką nagrodę otrzymał?
Obserwuj wątek
    • Gość: borek Re: Nagrody Prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 23.06.05, 19:56
      nie jest łatwo dostać taka nagrodę. Zwykle są 2 lub 3 na szkołę i dostaja ją
      naprawde najlepsi - za bardzo wysoką średnią i jakieś szczególne osiągnięcia.
      Nie wiem kto dostanie w tym roku. W zeszłym roku dostał mój kolega z gim.STO -
      Piotrek Ch - świetny pływak i bardzo dobry uczeń!
    • Gość: absolwent Re: Nagrody Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 22:00
      U nas w czwórce dostały 4 osoby: LAUREAT KONKURSU BIOLOGICZNEGO, JEDNA
      TRZECIOKLASISTKA ZE ŚREDNIĄ OK. 5,4 - 5,5 I DWIE DRUGOKLASISTKI Z RÓWNIE WYSOKĄ
      ŚREDNIĄ
      • Gość: verity Re: Nagrody Prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 23.06.05, 22:59
        a jakie SZCZEGÓLNE osiągnięcia mają te dziewczęta???
    • Gość: uczeń Re: Nagrody Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 10:12
      poprostu są dobrzy
      • Gość: piorun Re: Nagrody Prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 25.06.05, 10:58
        w szkołach jest wielu DOBRCH uczniów - prezydent powinien nagradzać tych,
        którzy czymś szczególnym sie wyróżniają...
        ale pewnie tak nie jest - pewnie nagrody przydzielane są z klucza tak jak
        nagrody dla nauczycieli (kto jeszcze nie dostał ten dostanie w tym roku...). z
        każdej szkoły kilku uczniów z najwyższą średnią i już (kłopot z głowy).
        kto by się tam zagłębiał w jakieś szczególne osiągnięcia
        • blondi33 Re: Nagrody Prezydenta 25.06.05, 12:37
          Nie wiem, jak było w innych szkołach, ale w społecznej podstawówce i gimnazjum
          STO prezydent nagrodził dzieci, które mają na swoim koncie różne sukcesy -
          artystyczne, sportowe i naukowe. Córka mojej sąsiadki jest finalistką konkursu
          z polskiego więc dostała nagrodę (śrdenia ocen powyżej 5).wiem, że pozostałe
          dzieci tez dostały nagrody za wyjątkowe osiągnięcia - za taniec, za śpiew, za
          zawody sportowe (wyskoie miejsca w kraju) - np Ola Soplińska.

Z tym przyznawaniem z klucza to chyba przesadziłeś (w społecznej przynajmniej
          to się nie sprawdziło).
          Pozdrawiam!
          • osa89 Re: Nagrody Prezydenta 25.06.05, 16:22
            w społecznej podstwówce nagrodę dostały 3 osoby, w gimnazjum STO - 4
            • Gość: reszka Re: Nagrody Prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 26.06.05, 22:22
              Taka mała szkoła a tyle nagród? Jak to się dzieje? Zdaje się, że tam się uczy
              jakaś setka dzieci. W gimnazjum nr 4 uczy się ponad 500 i dostali tylko 3
              nagrody
    • Gość: Frodo Re: Nagrody Prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 27.06.05, 11:55
      NADAL BRAK INFORMACJAI O UCZNIACH, KTÓRZY DOSTALI NAGRODE PREZYDENTA. ANI NA
      STORNIE URZĘDU MIASTA ANI NIGDZIE! A PRZECIEŻ DLA TYCH DZIECI I ICH RODZICÓW TO
      WAŻNA INFORMACJA!
      • Gość: Gośc Re: Nagrody Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 19:13
        W szkole podstawowej nr4 Zaden z uczniów nie otrzymał nagrody prezydenta pomimo
        wysokich srednich ocen
        • Gość: Mik Re: Nagrody Prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 27.06.05, 20:49
          Ludzie, kiedy Wy wreszcie zrozumiecie, że nagrody prezydenta dostają uczniowie
          za SZCZEGÓLNE osiągnięcia!!!! Nie tylko za średnią ocen!!!
          Ola Soplińska została mistrzynią Polski w pływaniu, Helena i Milena ze szkoły
          społecznej odnoszą sukcesy w tańcu i śpiewie na Mazowszu i w kraju, tak samo
          dziewczyny z gimnazjum STO! NIE ŚREDNIA OCEN TU DECYDUJE, TYLKO OSIĄGNIĘCIA!!!
          Gdyby prezydent dawał za średnią, to ta nagroda tarfiłaby do innych osób (nie
          ujmując nic tym, którzy ją dostali, bo ucza się świetnie)...
          • Gość: KaKa Re: Nagrody Prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 00:04
            Drogi Mik. To co napisałeś nie jest do końca prawdą. Jako, że interesuje się
            sportem i pływaniem nie mogę się z tobą zgodzić, że osoby, które z gimnazjum
            otrzymały nagrodę mają osiągnięcia sportowe. Podaj na forum jakie ma Monika
            Niestępska i Piotr Rybacki. Ja podam Tobie, że Katarzyna Gąsiorowska Zdobyła
            złoty medal na zimowych mistrzostwach POlski i ustanowiła z koleżankami rekord
            Polski, była najlepszą zawodniczką szkoły w zawodach STO i co? Nie
            dostała.Piotr Michalski zdobył 3 złote medale na zawodach STO, był najlepszym
            zawodnikiem zawodów, miał II miejsce w egzaminie gimnazjalnym i też nie dostał?
            Jaki był wybór wie tylko dyrekcja. Dlatego nie piszmy że to za osiągnięcia
            sportowe, bo to absurd!
            • Gość: mim Re: Nagrody Prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 12:14
              Ale Kasia Gąsiorowska miała złoty medal na mistrzostwach Polski za wyścig
              sztafet a nie indywidualnie !!!!!!!
              • dyrsto Re: Nagrody Prezydenta 28.06.05, 16:23
                Rzeczywiście w gimnazjum STO bardzo wielu uczniów zasługuje na szczególne
                wyróżnienie.
                Monika Niestępska - oprócz swoich osiągnięć sportowych - ma koncie konkurs
                historyczny (z ubiegłego roku), pracę w samorządzie szkolnym (całą podstawówkę
                oraz gimnazjum) i wiele innych zasług (o których by tu za długo pisać... min 2
                miejsce w KRAJU w Alfiku humanistycznym!!!). Ukończyła gimnazjum jako jedna z
                najlepszych uczennic (na drugim miejscu razem z Magdą S.). Uważam, że w pełni
                zasługuje na nagrodę!
                Kasia Gosiorowska jest naprawdę super pływaczką, znam jej sukcesy sportowe, ale
                do naszego gimnazjum doszła w III klasie i nie zdążyła wykazać się innymi
                osiągnięcami (po prostu nie starczyło jej czasu). NIE KWESTIONUJĘ JEJ ZASŁUG,
                ALE UWAŻAM, ŻE TO NIE JA POWINNAM W TAKIEJ SYTUACJI WNIOSKOWAĆ O NAGRODĘ DLA
                NIEJ... MOŻE KLUB PŁYWACKI, KTÓRY REPREZENTOWAŁA... NIE WIEM...
                Piotrkowi Rybackiemu nagroda także w pełni się należała! Oprócz osiągnieć
                sportowych ma - podobnie jak Monika - inne sukcesy naukowe.
                Piotrek Michalski został wyróżniony w zeszłym roku, tak samo jak Ada J -
                wspaniała uczennica - dwukrotna finalistka konkursu polonistycznego...

MOI KOCHANI, SĄ WAKACJE, ŻYCZĘ WAM UDANEGO WYPOCZYNKU - BEZ WAŚNI I SPORÓW!!!!
                POZDRAWIAM... ^_^
                • Gość: jaga Re: Nagrody Prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 28.06.05, 20:02
                  ależ pani dyrektor, my to wszystko doskonale rozumiemy i jesteśmy Pani
                  wdzięczni za te i te ubiegłoroczne wnioski!
                  pozdrawiam wakacyjnie
    • Gość: gość Re: Nagrody Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 10:07
      W SP 5 ową nagrodę dostało prawdopodobnie 6 osób, ale jakimi zasadami kieruje
      się komisja przyznająca nagrody i kto w niej zasiada tego nikt nie wie,
      ponieważ w opinii bardzo wielu osób nagrody dostają nie ci którzy faktycznie na
      nie zasłużyli ale znajomkowie.
      • Gość: smutna uczennica Re: Nagrody Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 22:10
        Chodzę (a raczej chodziłam)do sp4. Tam rzeczywiście w tym roku nikt nie dostał
        nagrody prezydenta, w tamtym roku zresztą też. Wydaję mi się, że na tą nagrodę
        zasłużyłam: moja średnia ocen to 5,9. A osiągnięcia: 1 miejsce w 11
        Diecezjalnym Konkursie Biblijnym, 2 miejsce w powiecie w Lidze Zadaniowej, 10
        miejsce w kraju w Olimpusie, wynik bardzo dobry w Kangurze oprócz tego w wielu
        konkursach szkolnych np. z j. angielskiego 2 pierwsze miejsca. W tamtym roku
        miałam średnią taką samą i byłam najlepsza w szkole tak jak w tym roku. Rok
        temu nie dostałam NIC, żadnej książki. W tym roku trochę lepiej bo dostałam
        chociaż książkę, bardzo się z tego cieszę. Starałam się jak mogłam ale nagrody
        prezydenta nie dostałam. Może uda się w gimnazjum...

Dlaczego we wszystkich szkołach były te nagrody a w mojej nie? Czy nie
        zasłużyłam na tą nagrodę? Kto decyduje o ich przyznawaniu? MOŻE MI KTOŚ TO
        WYTŁUMACZYĆ???
        • Gość: uczeń Re: Nagrody Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 10:31
          Do przyznania nagrody potrzebny jest wniosek dyrekcji szkoły.
        • Gość: BARDZO ZADOWOLONY Re: Nagrody Prezydenta IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 30.06.05, 13:06
          A jak byś chodziła do szkoły społecznej, to na pewno miała byś nagrodę. tam
          dyrekcja bardzo dba o swoich uczniów (ktoś to już kiedyś tu pisał). I za to
          należą się jej nasze podziękowania.
          Zawsze jeszcze możesz się zapisać do najlepszego w mieście gimnazjum STO!!! :)
          Moja córka właśnie je skończyła.
          POZDRAWIAM BARDZO ZADOWOLONY!
          • Gość: zorientowana Re: Nagrody Prezydenta IP: *.localdomain / 213.77.7.* 01.07.05, 08:07
            niestety - w tej chwili trudno już zapisąc małe dziecko do szkoły społecznej.
            wiem, że brak już wolnych miejsc do I klasy.
      • Gość: zdegustowany Re: Nagrody Prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 12:51
        Moje dziecko też chodzi do SP Nr 5 zdało do 5 klasy. Słyszało, że w szkole
        jakiś uczeń z pływania zdobył brązowy medal w MIstrzostwach Polski 10 czy 11
        latków i nawet żadnej książki za to nie zdobył. Podobno nie był to jedyny medal
        zdobyty przez tego chłopca dla szkoły. Myślę, że to wielka szkoda i przykrość
        dla tego dziecka, gdy słyszy , że za podobny sukces jego koleżanka w szkole
        społecznej otrzymała zarówno ze szkoły, jak i ze strony Prezydenta Miasta
        nagrody, to napewno jest mu bardzo przykro. Syn mi powiedział, że nie ma
        możliwości, by szkoła nie wiedziała o tym fakcie, ponieważ miał ten sukces
        naniesiony na świadectwie. Jeśli wierzyć dziecku, to ten chłopak (podobno
        Tomek) miał jeszcze dwa piąte miejsca w kraju. Jeśli to prawda, to w moim
        odczuciu dyrekcja szkoły się nie popisała. Może ktoś napisze immiennie kto i za
        co otrzymał w naszej szkole te nagrody, jak to zrobiła dyrekcja Szkoły
        Społecznej. Widać, że jej zależy na swoich uczniach. Szkoda, że tylko jej.
        • Gość: primavera Re: Nagrody Prezydenta IP: *.localdomain / 213.77.7.* 01.07.05, 13:06
          a może dla dyrektorów naszych ciechanowskich szkół nie jest to wygodny temat -
          te nagrody, może otrzymują dzieci kolegów partyjnych a nie ci którzy na nie
          rzeczywiście zasłużyli (tak jak Tomek Michalski z SP nr 5).
          JESZCZE RAZ BRAWO DLA DYREKCJI ZE SZKOŁY SPOŁECZNEJ ŻE NIE BAŁA SIĘ POWIEDZIEĆ
          KTO I DLACZEGO OTRZYMAŁ NAGRODĘ! CZEKAMY NA POZOSTAŁE INFORMACJE. JEŚLI NIE Z
          UST (CZY Z RĄK) SAMYCH DREKTORÓW TO MOŻE ZE STRONY LOKALNCH MEDIÓW...
          KTO I ZA CO???
          • Gość: cyryl Re: Nagrody Prezydenta IP: *.localdomain / 213.77.7.* 01.07.05, 20:00
            prawda jest taka, że o nagrody wnioskują do prezydenta dyrektorzy szkół. Jeśli
            zależy im na dzieciach i promocji szkoły (bo to przeciez element promocji)
            staraja się o to, żeby ich uczniowie dostali nagrody. jeśli są do niczego (jak
            dyrektorka w czwróce zajęta własną osobą czy dyrektor z piątki) to dzieci z ich
            szkoły nagród nei dostają...
            Proste?
            P.S.
            O czwórce od dawna wiadomo, że to kiepska szkoła.
            • Gość: żenada Re: Nagrody Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 21:03
              jak wszędzie, są różni ludzie, różne potrzeby, życze byś dostał nieźle po dupie
              (żadnych seksualnych skojarzeń) od takiej osoby z tej `niedobrej` czwórki !
              • Gość: cyryl Re: Nagrody Prezydenta IP: *.localdomain / 213.77.7.* 01.07.05, 22:05
                dostał po dupie? o co chodzi?
                moja opinia o czwórce wzięła się z tego, że doskonale wiem, co się w tej szkole
                dzieje. Bardzo dobrze znam kilku nauczycieli z tej szkoły - co dziwne - oni
                sami sami dobrze o tej szkole nie mówią: ani o stosunkach panujących w radzie
                ani o uczniach którym daleko do ideału...
                • anyone_x Re: Nagrody Prezydenta 02.07.05, 10:26
                  CAŁA PRAWDA O CZWÓRCE... PRZYKRO...
                  • Gość: żenada Re: Nagrody Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 10:52
                    mi tam przykro patrzeć na krasiniak... - każdy ma swoje zdanie...tylko,że można
                    w kulturalniejszy sposób je wyrazić - prawda geniusze?
                    • anyone_x Re: Nagrody Prezydenta 02.07.05, 11:43
                      ty to się raczej powinieneś(powinnaś) nazwać "bezrozumny(a)" a nie "żenada"...
                      Za każdm razem wtrącasz się do dyskusji kompletnie bez sensu. Ciekawe jaką
                      szkołe skończyłeś/aś? czwórkę? I tam cię nie nauczyli precyzowac myśli?
                • Gość: malwina Re: Nagrody Prezydenta IP: *.localdomain / 213.77.7.* 02.07.05, 19:39
                  nic dziwnego, że wicedyrektor AK odchodzi z tej szkoły. Wreszcie zrozumiał, że
                  to nie jest dla niego dobre miejsce
        • Gość: grazia Re: Nagrody Prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 15.07.05, 07:23
          rok szkolmy sie skonczył. dzieci wyjechały. a urząd miasta nie podał informacji
          kto i za co dostał nagrodę prezydenta. pewnie dla wszystkich jest to nadal
          zagadką

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka