alexandryjska77 23.10.05, 18:01 kiedyś najlepszy chleb w Ciechanowie... od jakiegoś czasu to się zmieniło - kupiony wczoraj dzisiaj nie zdatny do spożycia. Szkoda... co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pawlak Re: piekarnia Dmochowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 22:43 trzeba pieczywo zabezpieczyć przed wysychaniem droga pani !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: piekarnia Dmochowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 22:57 Ja szukam chleba od Dmochowskich po całym Ciechanowie albo jadę z drugiego końca miasta do piekarni.Dla mnie jest niezastąpiony, można jeść sam a świeży jest ze trzy dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajcik Re: piekarnia Dmochowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 13:59 zajebiste maja wyroby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alexandryjska77 Re: piekarnia Dmochowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 20:45 pieczywo przed wysychaniem zabezpieczam zapewniam drogi Panie. Chodzi mi o smak pieczywa i o to że pomimo zabezpieczeń na drugi dzień kruszy się niestety. Od lat kupuję pieczywo tylko od Dmochowskich. Cieszyłam się na nowe punkty piekarni Dmochowskich (w pobliżu mojego miejsca zamieszkania mam ich w tej chwili kilka , więc nie muszę biegać po całym mieście w poszukiwaniach jak to bywało kiedyś) Jednak odkąd pojawiły się owe punkty z przykrością stwierdzam że ilość nie idzie w parze z jakością... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: piekarnia Dmochowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 22:45 Jak ci nie smakuje, to popijaj go spirytusem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alexandryjska77 Re: piekarnia Dmochowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 18:31 już lepszy spirytus od tanich win, których zapewne jesteś smakoszem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bułeczka :) Re: piekarnia Dmochowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 19:13 Chleb zwykły od Dmochowskich rzeczywiście po jednym dniu się kruszy. Ale inne są ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: piekarnia Dmochowcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.05, 08:45 To, ze kiedys byl to najlepszy chleb w Ciechanowie jest faktem. Faktem jest rowniez to, ze teraz nie jest. Zgadzam sie, ze na drugi dzien nie nadaje sie do jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleksandrowka Re: piekarnia Dmochowcy IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 01.11.05, 19:23 ja już zmieniłem na Gawareckiego - i moi znajomi również - fakt - dawniej był OK - ostatnio od 2 miesięcy jest do kitu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedronka Re: piekarnia Dmochowcy IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 01.11.05, 19:35 bylejakość niestety od jakiegoś czasu - kiedyś super - teraz taki sam,jak reszta - niestety nie ma już u nas w mieście dobrego pieczywa,a kiedyś było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: piekarnia Dmochowcy IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 01.11.05, 19:44 jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygmunt Re: piekarnia Dmochowcy IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 01.11.05, 19:44 rzeczywiście - dawniej to był dopiero chlebek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Alka Re: piekarnia Dmochowcy IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 01.11.05, 19:55 i atk jest najlepszy w mieście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: degustator Re: piekarnia Dmochowcy IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 01.11.05, 19:56 faktycznie - coś się działo - kruszył się i miałem zgagę na maxa po chlebie od Gawareckiech! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RUDA Re: piekarnia Dmochowcy IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 01.11.05, 19:59 ale zagorzała dyskusja - ja tam go lubię, a pytlowy to jest w ogóle rewelacja - SPRÓBUJCIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobry wieczór Re: piekarnia Dmochowcy IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 01.11.05, 20:15 dobry wieczór - tak sobie właśnie konsumuję wczorajszy chlebek MADE in DMOCHOWSCY - i moim zdaniem nie ma na co narzekać - jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wola wierzbowska Re: piekarnia Dmochowcy IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 01.11.05, 22:29 mam rodzine w Ciechanowie i kilkakrotnie miałam okazję skosztować chlebka z tej piekarni od Dmochowskich - pieczywko był super - jednakże dokładnie kilka dni temu stwierdziłam,że coś się pogorszyło , faktycznie coś się dzieje nie tak!- nasz miejscowy jest powrównywalny, a może i lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie ma jak wlosty Re: piekarnia Dmochowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 22:40 nie ma jak wlosty a szczegolnie chleb baltonowski z ziarenkami zbóż :)polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsument Re: piekarnia Dmochowcy IP: 213.199.253.* 02.11.05, 14:15 Pieczywo z piekarni od Państwa Dmochowskich było i jest pod względem jakości bezkonkurencyjne.Pozostali powinni uczyć się i brać przykład jak należy dbać o klienta, wtedy to wszystkim wyjdzie na dobre.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nan Re: piekarnia Dmochowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 14:58 ziarnisty jest pycha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomek Re: piekarnia Dmochowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 08:12 Panie Janku tak trzymac pamietam jeszcze Pana chleb jak byl Pan piekarzem w Grudusku. Prawdziwy piekarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: piekarnia Dmochowcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.05, 08:27 Chleb jest okropny. Jak jadłam go dziś to czuć jakąś gliną. Skiepścił się . Odpowiedz Link Zgłoś
duch1969 Re: piekarnia Dmochowcy 05.11.05, 10:41 Witam Wszystkich! nie wiem jak to było z chlebem Państwa Dmochowskich, ale z tego co znam Właścicieli i widziałem piekarnię to mogę powiedzieć iż właściciele dokładają wszelkich starań aby klienci mieli pełen kpomfort w wyborze smaku. Ja rozumiem iż nie urodził się jeszcze taki co wszystkim by "dogodził", ale słowa krytyki są ważniejsze od pochwał. Wiem również, że Pan Dmochowski od 15.10.2005 roku wprowadza wraz z firmą Liomark w Kaliszu której jestem technologiem, technologię produkcji zdrowej żywności jaką jest pieczywo na bazie kultur bakterii kwasu mlekowego. Produkcja takiego pieczywa opiera się na wyselekcjionowanych laboratoryjnie kulturach bakterii służących do zakwaszania ciasta chlebowego. Jest to sposób, którego używali nasi pradziadowie i nazywali go produkcją na żurkach. wystarczy w przeglądarce internetowej napisać hasło "bakterie kwasu mlekowego" i można sobie poczytać na temat roli tych bakteri w żywieniu człowieka. Dodam tylko że jest to produkcja pieczywa BEZ POLEPSZACZY I KONSERWANTÓW !!! Przepraszam, że piszę bez zgody i wiedzy właścicieli ale każdy powinien mieć możliwość obrony i wytłumaczenia się nawet na anonimowe słowa krytyki. Myślę iż bardziej na miejscu byłoby porozmawianie z właścicielem piekarni nawet telefonicznie jeśli chodzi o słowa krytyki dotyczące jakości pieczywa bo tylko w ten sposób właściciel może reagować na jakość swoich wyrobów. Z poważaniem Krzysztof Kalicki - technolog firmy Liomark w Kaliszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kromka Re: piekarnia Dmochowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 11:21 A Pan pochodzi z Ciechanowa? Czy Kaliszanie poprostu sa stałymi bywalcami Ciechanowskiego forum? Nie chodzi absolutnie o technologię- tu rozmawiamy o jakości chleba, która w oczachach ciągle maleje... chleb jest poprostu coraz gorszy :-(. Alternatywą na szczęście są inne piekarnie. Ja osobiści wczoraj postanowiłem, ze od Dmochowskiego więcej nie kupię Chleba - jaką inną piekarnie polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oktawa Re: piekarnia Dmochowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 15:18 Jeśli już postanowiłaś kupować gdzie indziej,to powinnaś kromko sama sobie odpowiedzieć na to pytanie. Wygląda mi to na obrzydliwą nagonkę konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kromka Re: piekarnia Dmochowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 15:48 No ja piekarni nie mam więc zadna ze mnie konkurencja - a że już minęły czasy komuny to ludzie szukają towarów coraz lepszych, a nie tak jak w przypadku piekarni Dmochowskiego coraz gorszych... Przyznam, że "nietypowe" wypieki od Dmochowskiego są niezłe, natomiast chleb "powszedni" jest do kitu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajzerka Re: piekarnia Dmochowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 16:44 Więc kupuj inny i nie przynudzaj,bo wyglądasz na starą suchą kromkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dior Re: piekarnia Dmochowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 17:29 To ktoś nie może wyrazić swojej opinii ? Co to ? Komuna ? Odpowiedz Link Zgłoś
driver24 Re: piekarnia Dmochowcy 09.11.05, 23:53 Jak czytam to co tu piszecie ludzie to widzę tylko obłudę i fałszywe poczucie człowieka poszkodowanego. Komuna, niedobry chleb ??? Ludzie co z wami ??? To nie chleb się psuje tylko wasze ego się fiksuje. Ludzie za dużo wolnego czasu macie chyba ??? Nie martwcie się, przyjdzie wojna to wszystko wyrówna i chlebek ten co koli was w delikatne gardełka wróci do łaski i nie za takie pieniądze jeszcze gorszą glinę kupicie, a jaki smaczny będzie i świeży raz w tygodniu. Czas ludzie do biblii zajżeć bo grzeszycie nie mniej niż cały ten wasz kościół, oj grzeszycie !!! Nie wysilajcie się aby mi dopiec bo mam to gdzieś ... a wiem że ludzie lubią kopać leżących, albo dupę obrabiać nawet biednemu piekarzowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deepthroat Re: piekarnia Dmochowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 13:55 Tak to jest jak się nie ma większych problemów! Nie pasuje to się na sucharki przeżucić! Nikt nikogo nie zmusza by kupił to czy tamto tu lub tam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pickup Re: piekarnia Dmochowcy IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 22.11.05, 15:48 namłodsza Dmochowska ma 6 miesięcy - który to pedofil by ją schrupał?? Odpowiedz Link Zgłoś
driver24 Re: piekarnia Dmochowcy 09.11.05, 23:53 Jak czytam to co tu piszecie ludzie to widzę tylko obłudę i fałszywe poczucie człowieka poszkodowanego. Komuna, niedobry chleb ??? Ludzie co z wami ??? To nie chleb się psuje tylko wasze ego się fiksuje. Ludzie za dużo wolnego czasu macie chyba ??? Nie martwcie się, przyjdzie wojna to wszystko wyrówna i chlebek ten co koli was w delikatne gardełka wróci do łaski i nie za takie pieniądze jeszcze gorszą glinę kupicie, a jaki smaczny będzie i świeży raz w tygodniu. Czas ludzie do biblii zajżeć bo grzeszycie nie mniej niż cały ten wasz kościół, oj grzeszycie !!! Nie wysilajcie się aby mi dopiec bo mam to gdzieś ... a wiem że ludzie lubią kopać leżących, albo dupę obrabiać nawet biednemu piekarzowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rogal Re: piekarnia Dmochowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 11:10 myślę,że schrupałbym młoda Dmochowska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fsda Re: piekarnia Dmochowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 08:43 juz za pozno juz po wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: piekarnia Dmochowcy IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 03.12.05, 20:22 najmłodsza dmochowska ma 6 miesięcy pedofie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawska Re: piekarnia Dmochowcy IP: *.jmdi.pl 04.12.05, 20:37 Wowo! to państwo dmochowscy mają jeszcze jedno dziecko czy już są dziadkami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOBIETA Re: piekarnia Dmochowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 12:32 TO PRAWDA KIEDYS CHLEB PANSTWA DMOCHOWSKICH BYL NA LISCIE NAJSMACZNIEJSZYCH SPOŚRÓD 200 GATUNKÓW POLSKICH CHLEBÓW, CZYTALAM O TYM W WPROST, POTEM POSZUKALAM SKLEPU BY GO KUPOWAC, BYL WYSMIENITY,CALA MOJA RODZINA BYLA ZACHWYCONA, ALE SZCZERZE MÓWIAC OD DLUZSZEGO JUZ CZASU TO NIE JEST TEN SAM CHLEB, JEGO SMAK JEST TAK SAMO POSPOLITY JAK Z INNYCH PIEKARNI, JUZ NICZYM SIE NIE WYROZNIA, A KUPUJE GO SPORADYCZNIE.OSTATNIO NAJLEPSZY CHLEB JEST ZE STUPSKA POLECAM. NIE LUDZMY SIE NADZIEJA ZE PAN DMOCHOWSKI WROCI DO DAWNEGO PRZEPISU NA TAK SZEROKA SKALE BY NAS ZADOWOLIC, DOPASUJE SIE DO RESZTY SWIATA I Z TYM MU BEDZIE DOBRZE A NAM POZOSTANIE TYLKO POMARZYC O POLSKIM DOBRYM CHLEBIE. Odpowiedz Link Zgłoś
mw66 Re: piekarnia Dmochowcy 26.02.06, 19:36 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3183796.html Odpowiedz Link Zgłoś
alexandryjska77 Re: piekarnia Dmochowcy 28.02.06, 00:19 od jutra zaczynam ;) swoją drogą pomysłowe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fedar Re: piekarnia Dmochowcy 28.02.06, 13:14 Ten wątek stał się jakiś chory :-( Odpowiedz Link Zgłoś
jurgis40 Re: piekarnia Dmochowcy 22.03.06, 21:51 Tak! Ale trzeba wspomnieć o pogorszeniu jakości pieczywa po wejściu do "Europy". On już tak nie pachnie jak kiedyś! A i w smaku jest duża różnica. Wszystko co sprzedaje się teraz w sklepach zaczyna przypominać coraz bardziej wyroby z zachodniej części naszego kontynentu. A naszymi wyrobami spożywczymi mieliśmy zawojować Unię Europejską, tymczasem to oni przekazują nam swoje największe osiągnięcia z dziedziny chemii spożywczej. Nie tylko dotyczy to pieczywa, weźmy takie wyroby masarskie - zostały zrobione w ten sposób że z 1kg mięsa otrzymano około 3kg czy to szynki czy baleronu lub innego rodzaju mortadeli (z mortadelą jest już tak że chyba nie dają już tego 1kg mięsa). Szczęśliwy ten kto ma jeszcze rodzinę na wsi gdzie można skosztować i pieczywa własnej roboty (który przez kilka dni tak smakuje jak by był tego samego dnia pieczony) i wędliny w pełni tego słowa znaczeniu! Pomimo moich uwag kupuję pieczywo od p.Dmochowskich - na dzień dzisiejszy nie ma lepszego. Pozdrawiam piekarzy i masarzy którzy nie dodają tych "zdobyczy cywilizacji" do naszego jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
krubiniak Re: piekarnia Dmochowcy 22.03.06, 22:16 dla mnie jest OK.ciekawe jak tam inni producenci? Odpowiedz Link Zgłoś