Dodaj do ulubionych

PRZEWODNIK PO WARSZAWSKIEJ

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 10:40
Brawo dla "Czasu Ciechanowa" za artykuł o Warszawskiej. W pełni się zgadzam
przy całym zachowaniu proporcji, że dla miasta Ciechanowa kluczowym jest
posiadanie centrum, którego jednoznacznie nie ma i trzeba go urządzić.
Powinien nim niewątpliwie być szlak historyczny od zamku przez nowy rynek
(pl. Jana Pawła II) do starego rynku (pl. Kościuszki), a nawet ze względu na
przyjezdnych nawet dalej (mniej historyczny) do dworców PKS i PKP. Czas
zamknąć niekończące się dyskusje (zamknąć dla ruchu Warszawską, rynek czy
skwer)i podjąć decyzje w zasadzie w zgodzie z opracowaną koncepcją i
przystąpić do opracowań projektowych (bez tego, żadnych środków pomocowych
się nie uzyska) i przystąpić jak najszybciej do realizacji przedsięwzięcia.
Jest to realne nawet bez pomocy z zewnątrz. Jestem pewien, że projekt
rewitalzacji warszawskiej się obroni, tak jak się obronił pomnik Św. Piotra.
Obserwuj wątek
    • Gość: marek zalewski Re: PRZEWODNIK PO WARSZAWSKIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 11:19
      Dziękuję , tak pomnik Św.Piotra się obronił . Proszę , żeby wszyscy oponęci
      sobie przypomnieli ile to "pomyj" wylano na mnie i na innych "budowniczych"
      tego pomnika. . Teraz - mamy normalny plac miejski , zagospodarowany bez
      bałaganu jaki istniał . Ciekaw jestem czy pamiętacie jak to miejsce wyglądało .
      Może KTOŚ podejmie i inne decyzje - błagam , NORMALNE ? To miasto może inaczej
      wyglądać tylko dlaczego jest jak jest ??? Polacy do swar pierwsi . Pozwolę
      sobie przytoczyć Tomasza Jastruna - ... MOC TRUCHLEJE . CZY KARMIĄC
      PRZECIĘTNOŚĆ , NIE TWORZYMY POTWORA , KTÓRY POŻRE WSZYSTKO , CO NIEPRZECIĘTNE ?
      ZEWSZĄD WIDAĆ I SŁYCHAĆ , JAK PUBLICZNIE I BEZWSTYDNIE GŁUPOTA ZJADA
      INTELIGENCJĘ ...
      Pozdrawiam
      • Gość: nina Re: PRZEWODNIK PO WARSZAWSKIEJ IP: 212.160.172.* 03.02.06, 11:40
        Tylko, kto z włascicieli sklepów na ul;. Warszawskiej zgodzi się na zamknięcie
        ulicy? Był juz kiedyś taki projekt (kilka lat temu). Pracowałam akurat w
        sklepie i wiem co się działo, jakie były petycje, kontrowersje w sprawie aby
        nie zamykać broń Boże ul. Warszawskiej!!! to się nie uda. Niestety. A szkoda,
        bo powinien być tam deptak, powinny być letnie ogródki, zeby było mozna usiąść
        i wypić kawe, pogapić się i poprostu miło spędzić czas. U nas takiego miejsca
        nie ma i nie wiem kiedy Ciechanów się czegoś takiego doczeka...
        • Gość: Boro Re: PRZEWODNIK PO WARSZAWSKIEJ IP: 212.160.172.* 03.02.06, 11:50
          Widziałem fajne latarnie przy nowym bloku na Armii Krajowej. Czemu takich nie
          może być na Warszawskiej? Są tylko beznadziejne betonowe, do tego krzywe
          chodniki.
        • Gość: Tomasz Purzycki Re: PRZEWODNIK PO WARSZAWSKIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 11:53
          A tak przy okazji - Panie Marku co się dzieje w sprawie tego pomnika Jana Pawła
          II? Jak idzie zbieranie funduszy? Ładnie by sie ten pomnik - ołtarz wpisał w
          dzieło odnowy traktu. Bo po mieście krążą jakieś plotki, że ks. Stępniak nie
          jest już szefem Komitetu Budowy... Może Pan coś na ten temat wie?
          • Gość: marek zalewski Re: PRZEWODNIK PO WARSZAWSKIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 13:14
            Śpieszę poinformować , że model pomnika Jan Pawła II jest gotowy i czeka
            cierpliwie , czyli swoje zadanie "narazie" spełniłem . Jeszcze tylko dodam , że
            moja inicjatywa , jak również wykonanie modelu pomnika ,
            upamiętnienia "Najwspanialszego Polaka" jest w pełni bezinteresowna , nie biorę
            za moją pracę nawet złotówki . To do wiadomości Tych co ciągle myślą , że
            zbijam majątek . Jeszcze raz mówię NIE . Tak , obserwuję życie Ciechanowa ,
            włączam się w wszelkie inicjatywy zmieniające np.wygląd naszego miasta - ale
            czasami ręce opadają gdy natrafia się na MUR , ZAWIŚĆ i inne polskie namiętnie
            kultywowane przypadłości . Ciekawe jest to , to będzie mój 4 pomnik J.Pawła
            II ,wszędzie jakoś bez problemów a w Ciechanowie ..., OJ BOLI ...
            Więcej grzechów nie pamiętam ...
            Pozdrawiam
        • Gość: EKO Re: PRZEWODNIK PO WARSZAWSKIEJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 13:49
          Właścicielom sklepów trzeba wyjaśnić, udowodnić przykładem innych miast z tym
          samym tematem, że planowane zmiany nie wpłyną na ich obroty handlowe, lecz
          raczej wręcz przeciwnie. Ale bezwzględnie w sąsiedztwie muszą być parkingi (np.
          patrz rynek). Jednocześnie Ciechanów to miasto nie tylko handlowców, ale 47
          tys. mieszkańców, którzy w większości chcą by jak w innych miastach było
          cywilizowane centrum.
          • Gość: nina Re: PRZEWODNIK PO WARSZAWSKIEJ IP: 212.160.172.* 03.02.06, 14:13
            otóż to! warszawska nie jest ich własnością a w większości miast na ulicach
            zamknietych (czytaj deptak) jest zawsze full ludzi
          • Gość: wł. sklepiku Re: PRZEWODNIK PO WARSZAWSKIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 07:03
            > Właścicielom sklepów trzeba wyjaśnić, udowodnić przykładem innych miast

Jakich miast ? Oczywiście wielkości Ciechanowa .

> Warszawska nie jest ich własnością

Pewnie że nie ,ale mniejsze obroty to i mniejsze wpływy do budżetu miasta . Ten
            kraj utrzymują i napędzają małe przedsiębiorstwa . Nie wiem dlaczego tak
            chcecie tego deptaku ? Przecież są dwa chodniki ,w tym jeden bardzo szeroki .
            Po drugie chcecie cywilizowanego centrum ,a ja myślałem ,że samochody i
            prakingi to cywilizacja ,a kiedyś były konie i deptaki wszędzie gdzie tylko się
            spojrzało . Można zrobic eksperyment i zamknąć rynek . Gdzie nie ma dojazdu i
            parkingu to tam nie ma obrotów i handlu . To jest nie zaprzeczalny fakt .
            Inaczej byście o tym wszystkim pisali ,gdybyście mieli na utrzymaniu rodzinę i
            wypocilibyście 30 lat swojego życia ,żeby mieć drobny sklepik na głównej
            ulicy . Ciechanów to nie Płock ,a nawet Płock ma problemy ze swoim
            deptakiem ,ba Łódź ledwo przędzie na Piotrkowskiej ,wiem bo znam kilku
            właścicieli sklepów . Myślicie ,że w Ciechanowie kupują tylko ciechanowianie ?
            Otóż nie . Ktoś kto nie będzie mógł zostawić swojego drogiego samochodu w
            bezpiecznym miejscu ,a takim wydaje mi się jest monitorowana Warszawska ,to nie
            będzie jej zwiedzał . Mylicie się ,że mamy jakiś wpływ na decyzję czy będzie ta
            ulica zamknięta czy też nie . Zresztą na tej ulicy mają swoje interesy ,bodajże
            3 osoby z rady miejskiej . Jeszcze raz powtarzam ,że NIE MAMY wpływu na tą
            decyzję ,jedynie urzędnicy może na nas zwalić winę ,za jakiekolwiek
            opóźnienia . Puławy sobie radzą bez deptaku ,a mają podobne położenie (ok. 100
            km od stolicy ) i podobny rozmiar co Ciechanów . Zróbmy chodniki ,wymieńmy
            latarnie ,odświeżmy SDH ,zmobilizujmy innych właścicieli do odświeżenia swoich
            budynków i narazie to wszystko . Teraz już trudno gdzieś zaparkować ,a co
            będzie jak się tą ulicę zamknie ?? Będą parkingi to ja będę MOCNO ZA
            zamknięciem ulicy ,ponieważ ja zyskam czyste powietrze i ciszę . Pozdrawiam .
            • Gość: ano Re: PRZEWODNIK PO WARSZAWSKIEJ IP: 212.160.172.* 06.02.06, 14:25
              Otóż to! Warszawska nie jest ich własnością. Czas na generalny remont centrum
              naszego Ciechanowa. Trzymam kciuki
      • alpamayo99 Re: PRZEWODNIK PO WARSZAWSKIEJ 03.02.06, 12:06
        Panie Marku, ma pan całkowitą rację - należy podjąć odpowiednie decyzje. Tylko
        czyjej decyzji pan oczekuje? Prezydent W.W. nie będzie raczej ryzykował takich
        manewrów przed wyborami samorządowymi, bo wie czym to grozi (szanse jego na
        reelekcję są moim zdaniem bardzo wątpliwe). Co do rady miejskiej, to nie wiem
        jakie ma uprawnienia w tym zakresie, ale również nie należy oczekiwać
        niepopularnych uchwał. Ponadto w dalszym ciągu brak jest architekta miejskiego.
        Mam jednak nadzieję, że mimo wszystko NORMALNE decyzje zostaną podjęte i
        wszystko co wyżej napisałem weźmie w łeb...
        Pozdrawiam
        • Gość: nina Re: PRZEWODNIK PO WARSZAWSKIEJ IP: 212.160.172.* 03.02.06, 13:49
          ul. Warszwska jako jedna z głównych ulic, tam gdzie "toczy" sie zycie jast
          szra, obskórna poprostu mało ciekawa. Tak jak juz ktos wspomniał chociazby
          takie latarnie zmienić, postawic ładne ławki no i będe sie upierała przy
          zamknięciu ulicy. Wiem , ze każdy projekt kosztuje ale przeciez miasto ma jakiś
          budżet, przeciez nic w naszym mieście nie jest zmieniane, ulepszanie jeśli
          chodzi o stronę wizualną. Wiec może czas coś zrobić. Dla nas samych. Wiem,ze
          łatwo mi to wszystko pisac ale ja się nie pchałam żeby rządzic tym miastem, to
          ja wybierałam więc od tych ludzi oczekuje inicjatywy skoro tak chieli rządzić...
          • Gość: marek zalewski Re: PRZEWODNIK PO WARSZAWSKIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 14:28
            Droga Pani/e "nino" , myślę , że nie śledzi Pani "sprawy" ul.Warszawskiej a
            powinna Pani wiedzieć , że był konkurs i przygotowywany jest projekt na
            przebudowę tej ulicy - spokojnie , to wymaga czasu , cierpliwości to się
            stanie . Co do innych spraw to zgadzam się , są pewne zaniedbania i wyraźne
            braki . Myślę , że to wynika z tego , że u "nas" w Polsce wszyscy się znają na
            wszystkim . Dyrektorzy i inni decydenci podejmując decyzje estetyczne kierują
            się własnym "guścikiem" i tak ten nasz Ciechanów wygląda jak wygląda . Przecież
            to Oni decydują o wieżowcach w mieście , o kolorze na ścianie / w gabinecie to
            Pani Sekretarka/ o .... , można by tak w nieskończoność . To jest nasza
            mentalność . Proszę zobaczyć jak wygląda ulica , dom , gabinet na tzw.
            Zachodzie . Trzeba nam permanentnej edukacji kulturalnej - wszędzie i na każdym
            kroku . A co mamy np. w szkołach czy np. w Tv - wojnę polityczną , której
            społeczeństwo ma DOŚĆ . Z miłą chęcią przełączam na RTL , bo tam mnie edukują
            jak estetycznie zmienić mieszkanie /wg ,np. najnowszych trendów/ czy jak się
            kulturalnie zachować w miejscu publicznym , czy ... i tak dalej. Proszę
            zobaczyć co się dzieje w szkołach - doświadczam tego jak do Galerii"C"
            przychodzi grupa/klasa szkolna . Wchodzą takie "wólce" w CAPACH , nikt nie
            wytrze butów , a o powiedzeniu DZIEŃ DOBRY to nie mogę sobie pomyśleć . A Pan
            nauczyciel pierwszy w capie ,itd. . Pytam od kogo wymagać ,od tego ucznia czy
            najpierw od Pana nauczyciela /lki . A zwrócenie uwagi traktowane jest jak
            nietakt . Młodzież jest wspaniała , tylko najpierw należy ją wychować ....To
            nie są tylko "morały i dyrdymały", to jest KULTURA naszego SPOŁECZEŃSTWA .
            I nie dziwmy się , gdy tzw.politycy robią to co robią .
            Z nadzieją pozdrawiam
            • Gość: ciech Re: PRZEWODNIK PO WARSZAWSKIEJ IP: 213.199.253.* 03.02.06, 19:49
              Przebudować Warszawską, zrobić prawdziwe CENTRUM MIASTA, jeste za!!!
              Zrobiło tak wiele miast, przyjemnie jest w centrum Ostrołęki, Pułtuska czy
              Mławy. Z chęcią przeszedł bym się po deptaku w środku miasta, tylko zróbcie
              coś, bym ze swojego osiedla dotarł tam w czystych butach. Do tej pory osiedla
              domków jednorodzinnych TONĄ W BŁOCIE! Jak miałbym dotrzeć na Warszawską bez
              samochodu? W gumofilcach?!
              • Gość: geniek Re: PRZEWODNIK PO WARSZAWSKIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 20:28
                które to osiedle tak zabłocone?
                • Gość: Tomek Re: PRZEWODNIK PO WARSZAWSKIEJ IP: *.olsztyn.mm.pl 03.02.06, 21:36
                  Ładnych parę lat temu (już prawie siedem) po skończeniu architektury na
                  Polibudzie Gdańskiej i obronie pracy magiserskiej - Restrukturyzacja i
                  zagospodarowanie centrum Ciechanowa - udałem się z nią do ówczesnego pezydenta
                  miasta w celu zainteresowania i ewentualnej wspólpracy przy zmianie miasta. No
                  cóż - nie zostałem co prawda wyrzucony, ale widać było zero zainteresowania
                  gospodarza tematem. "My mamy już pewne plany" itd. Na moje paroletnie wypociny
                  nawet nie zerknął. Praca - a było tego kilkanaście arkuszy B1 - zostala na
                  uczelni i prawde powiedziawszy obecnie została mi po niej jedynie część opisowa.
                  Miałem swoje wizje przebudowy - oczywiśćie z zamknięciem Warszawskiej na
                  odcinku od Rynku do obecnego pomnika św. Piotra. Plany utworzenia miejsc
                  parkingowych na zapleczach ul. Warszawskiej, w miejscu obecnego marketu przy
                  Farze i w okolicach młyna, utworzenia nowej ulicy od mostu na 17 Stycznia do
                  Strażackiej w celu skomunikowania centrum po zamknięciu Warszawskiej. Zawarta
                  też była wstępna wizja przebudowy rejonu wieżowców - z wizją parkingu
                  wielopoziomowego.
                  Teraz mieszkam w Olsztynie, bywam w miarę regularnie w Ciechanowie i jest mi
                  naprawdę żal tego miasta, ale nie wiem zupełnie co poradzić.
                  Pozdrawiam!
                  Tomasz Śladowski
                  • Gość: marek zalewski Re: PRZEWODNIK PO WARSZAWSKIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 22:56
                    A czemu to nie brał Pan udziału w konkursie ? Ciekaw jestem czy ten projekt
                    można by dziś zobaczyć i porozmawiać . Zapraszam do Galerii"C" w CKiSz w
                    Ciechanowie . Pozdrawiam .
                    • Gość: Tomek Re: PRZEWODNIK PO WARSZAWSKIEJ IP: *.olsztyn.mm.pl 04.02.06, 02:35
                      Panie Marku
                      Konkursy w Ciechanowie są ogłaszane w nie do końca jasny sposób.
                      Na przykład ostatni konkurs na przebudowę zamku - zagospodarowanie terenu.
                      Kilkakrotnie szukałem w necie informacji na temat terminów i owszem udało mi
                      się znaleźć, ale po terminie. Na stronie urzędu miasta brakowało aktualnych
                      informacji. W Ciechu bywam, ale z regóły w wekendy i ciężko wtedy zdobyć jakieś
                      informacje.
                      Pozdrawiam
                      • ciech01 Re: Przewodnik po warszawskiej 04.02.06, 09:33
                        "Kiedyś, na warszawskiej ulicy
                        bili się alkoholicy,
                        teraz kamerki zawiesili,
                        by gdzie indziej się spokojnie bili ..."
                        --------------------------------------
                        Ot, i cały pomysł władz na centrum miasta ...
                        • kowal70an Re: Przewodnik po warszawskiej 04.02.06, 10:14
                          Przykładem niech będzie Gniezno.Główna ulica prowadząca do katedry jest
                          zamknięta dla ruchu.Jest to deptak hadlowy z mnóstwem restauracji.
                          Co prawda Ciechanów nigdy nie będzie miał tylu turystów co Gniezno ale kto wie-
                          przy odbudowie zamku i stworzeniu deptaka przez Warszawską(trzeba szybko
                          odnowić kamienicę która straszy od 16 lat) może się udać!
      • Gość: EKO Re: PRZEWODNIK PO WARSZAWSKIEJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 14:08
        Widzę że przebudowa Warszawskiej - szlaku książęcego ma pełne poparcie
        zaangażowanych ciechanowian, dlatego naciskajmy za jej najszybszą realizacją.
        Liczymy też na "Czas Ciechanowa".
    • paul18 Re: PRZEWODNIK PO WARSZAWSKIEJ 04.02.06, 13:23
      A ja tak wogóle nie tylko o tym artykule.
      Od jakiegoś czasu regularnie czytam Czas Ciechanowa. W Ciechanowie bywam co
      prawda tylko w weekendy, ale zawsze sobotę zaczynam od lektury "Czasu" i musze
      przyznać, że jest to bardzo fajna gazetka. Tak dla ludzi. Nie ma w niej
      nadąsanych artykułów. Wszystko takie miłe, swojskie, nasze. Mam wrazenie
      (proszę mnie źle nie zrozumieć), jakbym czytał szkolną gazetkę. I TO MA
      OCZYWIŚCIE POZYTYWNE ZNACZENIE! Tak jak w szkolnej gazetce,wszyscy się znamy,
      czytamy "nasze"artykuły od deski do deski, bo nas interesują i nas dotyczą.
      "Czas Ciechanowa" pisze rzeczywiście o sprawach, które są nam bliskie i to
      sprawia, że czujemy się jedną wielką rodziną, jak w skzole z kolegami :)
      Tego brakuje Tygodnikowi, który może przez swój "profesjonalizm"zgubiuł
      gdzieś "rodzinną atmosfere".
      Z całym szacunkiem!
      Paul.
      • Gość: Sylwia Grochmalska Re: PRZEWODNIK PO WARSZAWSKIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 13:21
        W imieniu redakcji, dziekuję :-)
    • Gość: ola Re: PRZEWODNIK PO WARSZAWSKIEJ IP: 212.160.172.* 06.02.06, 14:32
      a czy ktos się przyjrzał naszym trzem wieżowcom w samym Centrum Ciechanowa?
      przecież one straszą swoim wyglądem. Zwłaszcza ten od strony rzeki. Tragedia.
      • tomasz_wojciechowski_ciechanow kładka 06.02.06, 18:05
        Pomysł miłego przejścia między rynkami nie uda się jeżeli trzeba będzie stać na światłach między Warszawską a Placem JPII. Potrzebna jest tu kładka, ew. przejście podziemne, dla pieszych- skorzystają na tym też i kierowcy.
        • Gość: Tomek Re: kładka IP: *.olsztyn.mm.pl 06.02.06, 22:42
          Żadna kładka! Ona jeszcze bardziej zeszpeciła by miasto, a oza tym jak to z
          kładki nikt by z niej nie korzystał. Już szybciej przejście podziemne, ale nie
          takie ze stromymi schodami tylko z łagodną pochylnią - przynajmniej od strony
          Warszawskiej. Łagodne zejście ze szlaku pieszego zapraszałoby do zejścia niżej
          i póścia dalej. Mankamentem byłoby to, że zajęłoby ono sporo miejsca - łagodne
          zejście=długa pochylnia.
          Jeszcze innym rozwiązaniem byłoby puszczenie ruchu 17 Stycznia-Pułtuska w
          tunelu. Zjazd mógłby zaczynać się na 17stycznia od skrzyżowania z Kilińskiego,
          a wyjazd przed skrzyżowaniem z wojska Polskiego. Jest to jednak utopia ponieważ
          wiązałoby się to z kosztowną przebudową istniejących kolektorów sanitarnych.
          Z drugiej strony byłaby to doskonała okazja do badań archeologicznych tego
          rejonu i mogloby doprowadzić do odsłonięcia fragmentów murów obronnych
          Tyle marzeń - pozostaje nam wierzyć w to, że Ciechanów doczeka się w końcu
          obwodnicy i ruch w centrum znacząco osłabnie. A Warszawska - oczywiście musi
          stać się depakiem i zalążkiem centrum z prawdziwego zdarzenia.
          Pozdrawiam wszystkich którym nie jest obojętny wygląd tego miasta.
          Tomasz Śladowski
          • tomasz_wojciechowski_ciechanow Re: kładka 07.02.06, 09:02
            Do P. Tomasza Śladowskiego: proszę o prywatny kontakt mailowy z Panem. Mój adres : tomasz_wojciechowski[małpa]o2.pl
          • Gość: Jortex Tunel... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 15:40
            Rozwiązanie to drogie, aczkolwiek może tańsze niż obwodnica całego miasta. Też
            uważam, że tunel byłby najlepszym rozwiązaniem (taki jak pod placem Zamkowym w
            Warszawie). Wtedy możliwa stałaby się odbudowa południowej pierzei Rynku oraz
            fragmentów ulic: Pułtuskiej, Targowej i Kowalskiej.
            • t_rex Re: Tunel... 07.02.06, 20:18
              tunel to utpia jest wielka. Tylko obwodnica- zabierze tranzyt z całego miasta...
              Co do warszawskiej: może deptak na próbę? - od np. maja od 18.00 zatrzymujemy
              ruch kołowy od rynku do pomnika /mnie sie nie podobał i nie podoba.../ i tak do
              konca wakacji. Własciciele sklepów mogą zobaczyć , ze mozna handlować przy
              deptaku.
              a co Państwo sądzicie o urokliwych konstrukcjach na dachu banku spółdzielczego?
              widok wspaniały-jakies metalowe pudła na tle wieżowców.
              Wrócę do obwodnicy : czy np. Pan Prezydent zorganizował lobbujące spotkanie
              naszych posłów z kimś od dróg i mostów???
              • Gość: Mike Re: Tunel... IP: 212.160.172.* 07.02.06, 20:38
                Można zrobić protety pododne do tych ostatnio - mieszkancy jakiegoś miasteczka
                zablokowali ważną trasę rządając przysieszenia prac nad obwodnicą...

A co do Banku Spółdzielczeo to jeden z większych koszmarków na Warszawskiej -
                rozbudowa polegała na dobudowania ślepej ściany krytej daszkiem - obleśne!

A może zrobi jak z Nowym Światem? Tam bodajże od 21:00 jest tylko ruch pieszy a
                w ciągu dnia wyłącznie autobusy i taksówki.
                • onken Re: Tunel... 07.02.06, 22:04
                  ale jaki to ma sens jak tam po chodnikach nawet nikt nie chodzi po 21-szej.
                  Bez sensu. wyrzucone pieniadze w błoto i utrudnienie zycia mieszkańców.
                  • Gość: Mike Re: Tunel... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 22:27
                    No fakt, po 22:00 w Ciechanowie pusto i głucho ;)
                • pelagia_z_gostkowa Poprawka 07.02.06, 23:21
                  Gość portalu: Mike napisał(a):

> A może zrobi jak z Nowym Światem? Tam bodajże od 21:00 jest tylko ruch pieszy
                  > a w ciągu dnia wyłącznie autobusy i taksówki.

Nowy Świat jest zamykany w sezonie letnim w weekendy na stałe. Poza tym
                  faktycznie, jeżdżą po nim autobusy, taksówki i pojazdy uprzewilejowane. Tylko że
                  niewiele to daje - normalnie ruch jest jak na Warszawskiej ;-)))
    • Gość: EKO Re: PRZEWODNIK PO WARSZAWSKIEJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 07:47
      Wystarczy podziemne przejście z Warszawskiej do rynku i do podziemnego parkingu
      pod rynkiem.
      • ciech01 Re: PRZEWODNIK PO WARSZAWSKIEJ 08.02.06, 08:23
        Myślę, że władze miasta i powiatu powinny stworzyć silną grupę nacisku
        wykorzystując naszych parlamentarzystów i nawiązując kontakty z innymi miastami
        leżacymi wzdłuż 60-tki. Jest to jeden z PIĘCIU (analizując mapę samochodową)
        ciągów komunikacyjnych wschód-zachód, w dodatku omijający warszawski "korek".
        Ruch tranzytowy na tych kierunkach na pewno nie będzie malał, a trasa ta nie
        została wpisana w plan modernizacji przyjęty przez rząd. Gdyby usprawniono ja
        na odcinku Kutno - Ostrów Maz. lub przynajmiej na odcinku Drobin - Różan,
        problemy komunikacyjne w Ciechanowie dałoby się rozwiązać, nie wyobrażam sobie
        bowiem modernizacjii tej trasy bez budowy obwodnicy wokół miasta. Może pójść
        tym tropem? Przecież zaangażowaliśmy się w (drugorzędną dla nas) inicjatywę
        modernizacji 7-ki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka