mars75 23.04.06, 21:13 Poszukuje w okolicach Ciechanowa szczeniaka rasy Beagle. Jesli ktos posiada takowego na sprzedaz ewentualnie jakies informacje dotyczace hodowcow w naszym regionie to prosze o kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciech01 Re: Psy rasy Beagle 24.04.06, 11:22 Zastanów się nad wyborem rasy. Oto możliwe problemy związane z beaglami: - Wymaga dużego domu i jest bardzo żywy i ruchliwy - Może być hałaśliwy - Z trudem daje się nauczyć czystości - Rasa tylko dla doświadczonych właścicieli Poza tym ma również zalety: - Małe gubienie włosa - Nie wymaga strzyżenia i wystarczy tylko zwykłe czesanie - Posiada uległą osobowość - Może bawić się z dziećmi Wybór rasy psa ma istotne znaczenie. Niektóre cechy jego charakteru mogą okazać się niespodzianką dla nowego właściciela i spowodować rozczarowanie i zniechęcenie. Dotyczy to wszystkich ras. Ponadto, chcąc mieć zadowolenie z dobrego okazu, należy koniecznie zakupić psa z amatorskiej hodowli (a nie ze sklepu zoologicznego lub tzw. "fabryki psów" - dotyczy to szczególne ras popularnych - psutych przez nieuczciwych hodowców). Nie należy przerażać się dość wysoką ceną zwierzęcia, jest ono tego warte. Średnia cena beagla to około 1300 zł, lecz można też nabyć taniej psa z dobrej hodowli, lecz nie będącego tzw. "psem wystawowym". Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zykfryt1 Re: Psy rasy Beagle 26.04.06, 13:32 hehe... ludzie, piszecie o beaglach, a zapewne nigdy nie mieliscie z nimi stycznosci... sam mam beagla, mieszkam w ciechanowie, ale juz pierwszego dnia, kiedy go miałem, przestałem wierzyc ksiązkom, które mowią, ze beagle gubią mało siersci. Te psy gubią je na okragło, i po odkurzaniu, po paru godzinach, na ziemi jest znów pełno siersci. (chyba ze własciciel dba o psa, i go czesze!) wcale nie wymaga duzego domu. Wystarczy, ze raz dziennie wyjdzie na "długi" spacer, na którym wcale biegac nie musi, wazme, zeby "pracował nosem przy ziemii". Pies wcale nie jest głosny, szczeka jedynie, jesli obca osoba narusza "jego" teren, ale to plus dla niego. a i jeszcze na koniec, ja nie jestem "doświadczonym włascicielem", a przynajmniej nie byłem takim na początku, bo to moj pierwszy pies, i nie odczuwałem zadnych ZBYT dręczących niedofodnosci. rasa jest naprawde bardzo fajna, i przyjazna dla ludzi. Polecam beagle wszystkim !!! (tylko wtedy moj beagl nie bedzie jednym z 2 w caaałym ciechanowie... :( ;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
batu2 Re: Psy rasy Beagle 24.04.06, 12:03 z tego co wiem to sa tylko 3 hodowle fci owczarka niemieckiego i jedna jamnika zarejstrowane w zkwp w samym ciechanowie :):) Odpowiedz Link Zgłoś
mars75 Re: Psy rasy Beagle 26.04.06, 20:13 Dzieki za rady. Pies nie jest dla mnie, chcialem sie tylko dowiedziec o mozliwosci zdobycia szczeniaka w naszym regionie ale widac trzeba pofatygowac sie dalej. Pzodrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
batu2 Re: Psy rasy Beagle 27.04.06, 14:49 mi chodzi o te hodowle co sa w ciechanowie a nie te co za np w regiminie itp..... i te co maja przynajmniej jeden miot w roku pozdrawiam;] Odpowiedz Link Zgłoś