Dodaj do ulubionych

Psy rasy Beagle

23.04.06, 21:13
Poszukuje w okolicach Ciechanowa szczeniaka rasy Beagle. Jesli ktos posiada
takowego na sprzedaz ewentualnie jakies informacje dotyczace hodowcow w naszym
regionie to prosze o kontakt.
Obserwuj wątek
    • anula_a Re: Psy rasy Beagle 23.04.06, 21:53
      www.catulus.pl/
      • ciech01 Re: Psy rasy Beagle 24.04.06, 11:22
        Zastanów się nad wyborem rasy. Oto możliwe problemy związane z beaglami:
        - Wymaga dużego domu i jest bardzo żywy i ruchliwy
        - Może być hałaśliwy
        - Z trudem daje się nauczyć czystości
        - Rasa tylko dla doświadczonych właścicieli
        Poza tym ma również zalety:
        - Małe gubienie włosa
        - Nie wymaga strzyżenia i wystarczy tylko zwykłe czesanie
        - Posiada uległą osobowość
        - Może bawić się z dziećmi
        Wybór rasy psa ma istotne znaczenie. Niektóre cechy jego charakteru mogą okazać
        się niespodzianką dla nowego właściciela i spowodować rozczarowanie i
        zniechęcenie. Dotyczy to wszystkich ras. Ponadto, chcąc mieć zadowolenie z
        dobrego okazu, należy koniecznie zakupić psa z amatorskiej hodowli (a nie ze
        sklepu zoologicznego lub tzw. "fabryki psów" - dotyczy to szczególne ras
        popularnych - psutych przez nieuczciwych hodowców). Nie należy przerażać się
        dość wysoką ceną zwierzęcia, jest ono tego warte. Średnia cena beagla to około
        1300 zł, lecz można też nabyć taniej psa z dobrej hodowli, lecz nie będącego
        tzw. "psem wystawowym".
        Życzę powodzenia.
        • zykfryt1 Re: Psy rasy Beagle 26.04.06, 13:32
          hehe... ludzie, piszecie o beaglach, a zapewne nigdy nie mieliscie z nimi
          stycznosci... sam mam beagla, mieszkam w ciechanowie, ale juz pierwszego dnia,
          kiedy go miałem, przestałem wierzyc ksiązkom, które mowią, ze beagle gubią mało
          siersci. Te psy gubią je na okragło, i po odkurzaniu, po paru godzinach, na
          ziemi jest znów pełno siersci. (chyba ze własciciel dba o psa, i go czesze!)
          wcale nie wymaga duzego domu. Wystarczy, ze raz dziennie wyjdzie na "długi"
          spacer, na którym wcale biegac nie musi, wazme, zeby "pracował nosem przy
          ziemii". Pies wcale nie jest głosny, szczeka jedynie, jesli obca osoba narusza
          "jego" teren, ale to plus dla niego. a i jeszcze na koniec, ja nie jestem
          "doświadczonym włascicielem", a przynajmniej nie byłem takim na początku, bo to
          moj pierwszy pies, i nie odczuwałem zadnych ZBYT dręczących niedofodnosci. rasa
          jest naprawde bardzo fajna, i przyjazna dla ludzi. Polecam beagle wszystkim !!!
          (tylko wtedy moj beagl nie bedzie jednym z 2 w caaałym ciechanowie... :( ;) )
    • batu2 Re: Psy rasy Beagle 24.04.06, 12:03
      z tego co wiem to sa tylko 3 hodowle fci owczarka niemieckiego i jedna jamnika
      zarejstrowane w zkwp w samym ciechanowie :):)
      • ciech01 Re: Psy rasy Beagle 25.04.06, 09:06
        Oj, malutko wiesz ...
    • mars75 Re: Psy rasy Beagle 26.04.06, 20:13
      Dzieki za rady. Pies nie jest dla mnie, chcialem sie tylko dowiedziec o
      mozliwosci zdobycia szczeniaka w naszym regionie ale widac trzeba pofatygowac
      sie dalej.
      Pzodrawiam
    • batu2 Re: Psy rasy Beagle 27.04.06, 14:49
      mi chodzi o te hodowle co sa w ciechanowie a nie te co za np w regiminie
      itp..... i te co maja przynajmniej jeden miot w roku pozdrawiam;]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka