Dodaj do ulubionych

Nie głosujcie na dezertermów

07.11.06, 14:00
Wyborców naszego miasta należy ostrzec, żeby nie głosowali na dezerterów,
którzy przemalowali się często nie pierwszy raz na inne barwy. Wśród
kandydatów jest takich nie mało. Na przykład Z.Stańczak,(3X)B. Piasecka,(3X)
E. Sadowski,(3X)A. Rolbiecki, Z.Dąbrowski,W. Niestępski, A.Bola, E. Gładysz,
J. Niesiobędzki, J.Stachiewicz itp.
Obserwuj wątek
    • 1946s Re: Nie głosujcie na dezertermów 10.11.06, 11:02
      Widzę, że dezerterzy i przemalowane lisy, które pragną się ogrzać w cieple
      potencjalnej władzy nie znajdują na forum zainteresowania. Ciekawe czy moje
      przewidywania się spelnią po wyborach.
    • clint_eastwood Re: Nie głosujcie na dezertermów 10.11.06, 11:24
      Akurat od Ewy Gładysz to PiS się odsunęło po poprzednich wyborach (zresztą
      tracąc w ten sposób dobrego i znanego w mieście lidera), a nie pani Ewa od PiS-
      u.
      • ciech001 Dezerterzy? 10.11.06, 13:32
        „Dezercja – samowolna ucieczka z wojska; uchylanie się od służby wojskowej;
        zbiegostwo.”
        Dezerterzy wykazują się tchórzostwem lub niechęcią do walki na polu bitwy (tak
        mi się, może mylnie, wydaje) natomiast postępowanie niektórych , zmieniających
        co wybory partie i komitety wyborcze "polytykuf" należy chyba nazwać zdrajcami,
        wiarołomcami lub kłamcami?!
        Przecież zdradzają oni (czyli podpisując się pod deklaracjami wyborczymi -
        kłamią!) poprzednio reprezentowane poglądy, zawarte w deklaracjach programowych
        organizacji, z ramienia, których startowali (niestety skutecznie) w wyborach.
        Inna sprawa, to fakt, że: "gdyby wybory zmieniały teraźniejszość, to politycy
        dawno by ich zakazali"!
        Leję na wybory przerywanym sikiem /mam już swoje lata i chorą prostatę;-(/, bo
        i tak, jak nie pan Pee to inny Beee albo Fujii, czy Pfee. Co mi całkiem
        swobodnie zwisa...
        Deklaracje typu "nie głosujesz - nie narzekaj" lub "aktywny udział w wyborach
        wyłania najlepszych reprezentantów" kierujcie pod adresem nieletnich naiwnych.
        Dopóki nie zmienimy ordynacji nie będziemy mieli żadnego wpływu na rządzenie.
        Mając powyższe na uwadze - politycy z pewnością ordynacji nie zmienią -
        patrz "sens udziału w wyborach"!
        Zapraszam do wyjaśnienia, mi, głupiemu wyborcy, czym kierują się zmieniający
        opcje politycy - czyżby tylko mają na celu znowu "dać się wybrać"? Ja im za
        taką postawę dziękuję!!!
        A wracając do Szanownego Pana Stańczaka - "zwykły" patrolowiec policyjny - po
        wyborach - ho, ho ...
        Jeden komitet wyborczy, drugi, stanowisko takie, owakie, teraz inna partyjka -
        a gdzie miejsce na własne przekonania, na swoje poparte wykształceniem (?)
        umiejętności, gdzie wierność wobec wyborców, gdzie spełnienie ich postulatów i
        głoszonych poprzenio haseł?...
        PSL psuje sobie takimi kandydatami reputację! Te wybory, może następne, a co
        potem? Rola SD (Stronnictwa Demokratycznego - pamiętacie swojego niedawnego, za
        to wieloletniego koalicjanta)? No, chyba, że pod sztandarem niesionym przez
        wieloletniego funkcjonariusza Służby Bezpieczeństwa (Pana BM)pomaszerują w
        świetlaną przyszłość ...
        Czego nam - szeregowym obywatelom - nie życzę ...
        • 1946s Re: Dezerterzy? 13.11.06, 12:20
          Kilku dezerterom ciepło władzy pomogło, a ich postawa nie zrazila wyborców:
          A.Rolbiecki, Z.Dąbrowski, E. Gładysz.
    • phk1 Re: Nie głosujcie na dezertermów 13.11.06, 17:57
      [phk1] apel nie poskutkował za bardzo. ZDZISIEK D.dostał więcej głosów niż
      WALDEK W w tym samym obwodzie a i TOMEK GREMBOWICZ o którym z sympatią pisałem
      też wszedł wg nieoficjalnych wyników.1946s napisał:

> Wyborców naszego miasta należy ostrzec, żeby nie głosowali na dezerterów,
      > którzy przemalowali się często nie pierwszy raz na inne barwy. Wśród
      > kandydatów jest takich nie mało. Na przykład Z.Stańczak,(3X)B. Piasecka,(3X)
      > E. Sadowski,(3X)A. Rolbiecki, Z.Dąbrowski,W. Niestępski, A.Bola, E. Gładysz,
      > J. Niesiobędzki, J.Stachiewicz itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka