Dodaj do ulubionych

Piasecka dostanie się do Rady (jeśli wygra W.W.)

16.11.06, 00:55
Sprawdziłem plotkę i już jestem pewny (niestety). W kolejce do Rady Miasta po
W.W jest "ulubienica" naszych lokalnych mediów, czyli pani Piasecka. W tym
roku komisja obwodowa podobno zanegowała wybory w pewnym zamkniętym okręgu i
nie doszło do kolejnego "cudu wyborczego nad Łydynią". Nie udało się jej
pokonać innych z listy (a było tak blisko), ale ma wystarczającą ilość głosów,
by w przypadku reelekcji W.W. po raz kolejny dostać się do Rady. Tylko, czy
chcą tego mieszkańcy? Która to już będzie kadencja? Czwarta? Piąta? Co ta
pani zrobiła dla miasta?
W sumie, to niezła podpowiedź dla niezdecydowanych, bądź nie pałających
pozytywnymi uczuciami do wymienionej pani...
Ciekawe czy mój post zostanie skasowany...
pozdrawiam ;)
Obserwuj wątek
    • guciu83 Re: Piasecka dostanie się do Rady (jeśli wygra W. 16.11.06, 01:49
      spes5 napisał:

> Ciekawe czy mój post zostanie skasowany...

A widzisz jakiś powód dla ktorego miało by się tak stać?
    • rysiekw80 Re: Piasecka dostanie się do Rady (jeśli wygra W. 16.11.06, 06:18
      ...a dziadki i babcie będą teraz "zachęcani" do głosowania na "W.W". Bo dla nich
      na karcie wyborczej bedzie tylko jeden kandydat...
    • phk1 Re: Piasecka dostanie się do Rady (jeśli wygra W. 16.11.06, 07:21
      [phk1-spes] ale jakbyś mógł przybliżyć wyniki tej pani w różnych kadencjach,jak
      obwód zamknięty na to wpływał,co zrobiła ,jak pracowała ,czym się wykazała?
      • spes5 Re: Piasecka dostanie się do Rady (jeśli wygra W. 17.11.06, 21:03
        Cóż, takich danych nie posiadam (liczba głosów), ale za to mogę powiedzieć co
        zrobiła: NIC.
    • marcin605 Re: Piasecka dostanie się do Rady (jeśli wygra W. 17.11.06, 21:12
      Co ta pani zrobiła dla miasta? Spytajcie raczej co ta pani zrobiła dla siebie
      wykorzystując zajmowane funkcje.Od lat pcha się do władzy tylko po to żeby
      utrzymać stanowisko w DPS-sie.Jej podwładni wiedzą coś na ten temat.Dla niej
      koniunkturalna zmiana poglądów to tak jak zmiana rękawiczek - nie ma z tym
      najmniejszego problemu.Jedyne "pocieszenie" to takie, że nie jest w swojej
      postawie odosobniona.Wśród naszych włodarzy znalazłoby się kilka podobnych osób.
      No cóż, sami wybieramy.
    • phk1 Re: Piasecka dostanie się do Rady (jeśli wygra W. 17.11.06, 23:58
      [PHK1] no to miarka się przebrała ,że inna już komisja po czwartych wyborach
      zaczęła patrzeć na zachowania głosujących z takim namaszczeniem ,jeśli 74głosy
      przez 14 godzin głosowania to daje niezły wynik przy 9 osobach z komisji.
      Sam pisałem o dziwnych wynikach w szkole/gimnazjum na Granicznej ale nie jestem
      z komisji wiec moja siła przebicia jest inna niż MARKA SZYPERSKIEGO z CZASU
      CIECHANOWA i protestami tamtej komisji.
      ps.jak pamiętam to WW był przeciwko likwidacji tego zamkniętego punktu,więc
      ASPIKU co ty na to w odpowiedzi na zachowanie tych z platformy w tym ułamku
      demokracji jak widać dosc ułomnej i patologicznej,a co pan WW by powiedział nam?
      • as_pikk Re: Piasecka dostanie się do Rady (jeśli wygra W. 18.11.06, 21:34
        Padło pytanie, czy Pan Prezydent Wardziński powinien likwidować zamknięty punkt
        w DPS przed wyborami samorządowymi?
        Moje zdanie na tem temat Pan PHK powinien znać, jeśli czytał moje posty w "A
        kto do Rady Powiatu?? Wiecie może?? "
        Mógł podjąc decyzję o zamknieciu tego obwodu wyborczego, ale decyzja ta powinna
        wejść w życie dopiero za 4 lata, przy następnych wyborach. Wtedy byśmy byli
        pewni, że podejmmując taka decyzje nie kieruje sie tym czy to sie opłaca czy
        nie. Za 4 lata nie wiadomo, kto będzie dyrektorem DPS i jak zagłosują
        mieszkańcy DPS. (Jeżeli ktos uważa, że 4 lata to za mało, no to może byc 6 lat -
        za 6 lat to już zupełnie nie wiadomo, komu to może pomóc). Na prawdę dodatkowe
        4 lata funkcjonowania obwodu głosowania (nawet, gdyby było bezsensowne) jest
        warte tego, bo będziemy mieli pewność, że decyzja ta jest podjęta tylko dla
        dobra miasta, a nie dla własnych korzyści.
        I mam nadzieję, że jeśli taka decyzja kiedyś zapadnie, to nie będzie wchodziła
        z dnia na dzień, ale z odpowiednim wyprzedzeniem.

I po tym krótkim wstępie, możemy podyskutować, czy powinien być zamknięty ten
        obwód wyborczy, czy nie, ale pamiętajmy, że to wejdzie w zycie za 4 lata, tak,
        że nie będzie miało to wpływu na najbliższe wybory samorządowe i do sejmu, ale
        dopiero na następne
    • phk1 Re: Piasecka dostanie się do Rady (jeśli wygra W. 18.11.06, 22:28
      [phk1-aspiku] jak ja uwielbiam te wszystkie naciągane
      liberalno-postkomunistyczne prawa które służą i służyły innym komuchom ,a dzis
      wara od nich.Piszemy o patologiach tego obwodu a ty mi że prawo za 4-6 lat niech
      wejdzie do uzytku.Jeśli wybory tam sa falszowane to jaki z tego wniosek.Był
      wniosek zlikwidowac ale niezlikwidowano i mamy taki BIGOS,a ponieważ dotyczy to
      PLATFORMY to MORDA W KUBEł w mediach ogólnopolskich jak na razie .
      • as_pikk Re: Piasecka dostanie się do Rady (jeśli wygra W. 18.11.06, 22:39
        Przykro mi, ale Pan nic nie rozumie.
    • as_pikk Re: Piasecka dostanie się do Rady (jeśli wygra W. 18.11.06, 23:31
      A teraz wróćmy to tematu, czy fałszowano wybory w tym obwodzie?
      Rozumiem, że zarzut jest taki, że część głosujących, (myślę, że tych mniej
      sprawnych - na wózkach, słabo widzących, czy mających problem z postawieniem
      krzyzyka w kratce) korzystało z pomocy pracowników DPS przy oddawaniu głosu.
      Nie można w lokalu wyborczym prowadzić agitacji, tj. namawiać na kogo ma ktos
      zagłosować, ale osoby niepełnosprawne mają prawo skorzystać z osoby do której
      maja zaufanie, aby pomogła jej oddać głos zgodnie ze SWOIM WYBOREM. (jeżeli
      pisze nieściśle, to niech ktos mnie poprawi, bo znam tą interpretację z
      jakiegos programu w telewizji).
      I tu jest pytanie, czy osoby głosujące, korzystające z pomocy wiedziały na kogo
      mają głosować przed przyjściem do punktu głosowania, czy dopiero tu zostały
      namówione na kogo odać głos (czytaj na Panią Piasecką).
      I to wszystko. Jeżeli wiedziały wcześniej na kogo głosować, to nie było
      naruszenia ordynacji, jeśli dopiero tu zostały namówione, to było wykroczenie.

A problem, czy tu powinien być obwód wyborczy, czy nie to poruszałem wcześniej
      i zapraszam do dyskusji.
    • phk1 Re: Piasecka dostanie się do Rady (jeśli wygra W. 19.11.06, 10:05
      [phk1-aspikku] nie muszę rozumieć co do mnie piszesz,ale sam wiesz,że dziesiątki
      ustaw sam byś zmienił tak z dnia na dzień żeby ten kraj zmienić.W każdej ustawie
      zawarte są pewne procedury postępowania którymi obywatel podlega i krew go
      zalewa że coś by zrobił zgodnie ze zdrowym rozsądkiem,uczciwie
      ,pragmatycznie.... a tu USTAWA 'święta krowa'
      • spes5 Re: Piasecka dostanie się do Rady (jeśli wygra W. 19.11.06, 13:47
        Widzę, że as_pikk ma blade pojęcie jak wyglądała "pomoc" w głosowaniu w DPS-ie.
        Trzeba było być na miejscu i widzieć, ażeby o tym opowiadać, a nie pisać
        opowieści z cyklu "wszystko było wspaniale, tylko komisja się uparła nie wiadomo
        dlaczego." Żałuję, że as_pikk nie widział min członków komisji, kiedy to jeden z
        głosujących zaczął śpiewać piosenki przed stołem z kartami do głosowania.
        Oczywiście nie wszyscy mieszkańcy DPS'u mają kłopoty z logicznym myśleniem, ale
        w ogromnej części, ci ludzie (sam widziałem) nie mieli pojęcia gdzie są i w
        jakim celu ich tam przyprowadzono. Nie mam nic przeciwko pomocy opiekuna, dopóki
        ta pomoc polega na wyrażeniu głosu przez chorego, a nie głosu zarezerwowanego
        raczej przez panią Piasecką, a tak to wyglądało.
        • phk1 Re: Piasecka dostanie się do Rady (jeśli wygra W. 19.11.06, 14:40
          [PHK1-SPES5] i tak należałołoby i tylko tak właśnie zinterpretować to co
          napisałeś w odpowidzi asiowipikkowi
          ps. WIEM i czuję że nieprawidłowości jest zbyt dużo ale temat jest zamieciony
          pod dywan bo to zle swiadczy o nas samych,ze nie potrafimy korzystać z
          DEMOKRATYCZNYCH WYBORóW to nie SB,WSI,MO,ORMO,ZOMO,PZPR,PSL,SD,WRON,UB... liczy
          głosy ale sympatycy pewnych ugrupowań,nazwisk,komitetów.Polecam do sprawdzenia
          jak wyglądają procedury kwestjonujące wyniki w danym lokalu
          wyborczym.Piasecka/PLATFORMA OBYWATELSKA/ dlatego może czuć się bezkarnie i
          chodzic w glorii zwycięscy bo jest praktycznie nie do ruszenia jej wynik.Marek
          Szyperski może nie poprzestał na jednym tekście ale pójdą za tym następne teksty
          w CZASIE CIECHANOWA
          • phk1 Re: Piasecka dostanie się do Rady (jeśli wygra W. 22.11.06, 21:29
            [phk1] pisałem o nieprawidłowościach u tej Pani z obozu WW a BENEDYKT
            PSZCZółKOWSKI postać znacząca na pn mazowszu ani jednego głosu w obwodzie nie
            dostał i złożył skargę.
        • phk1 Re: Wybierająć TK 24.11.06, 18:15
          [phk1-spes5] a dziś na 4 stronie Czasu Ciechanowa super wiadomośc B.Piasecka
          zero interpelacji jako radna od 2002-2006 -pracowitość,kompetencje,rozległość
          horyzontów,ciekawość spraw tego miasta itp itd .Wybierając T.Kałuzynskiego
          pozbawicie mandatu super radną a zyskacie NAJLEPSZEGO RADNEGO Waldemara
          Wardzińskiego sam mu dałem krzyzyk,warto brać taki wariant wyboru na kogo
          zagłosować.
          • 1954a4 Re: Wybierająć TK 25.11.06, 16:04
            Pewnie że babunia jest cienka ale kochani zastanówmy się kogo wybieramy ja widze
            berdzo dożo osób merytorycznie nie przygotowanych do pełnienia funkcji radnego
            szczególnie po stronie PO i PIS ale są ludzie ok podaje jsst ok M Stawicki
            Z.Dąbrowski T.Kałużyński a poza tym no to kto S.Kęsik W.Jagodzinski A.Czyżewski
            ito wszyscy więc kogo wybraliśmy
            • phk1 Re: Wybierająć TK 25.11.06, 19:05
              [PHK1] jeszcze żadne DEMOKRATYCZNE społeczeństwo,naród,państwo nie zaproponowało
              wyboru ludzi do rządzenia tak jak zatrudnia się ludzi do pracy w firmie na
              podstawie kryteriów przydatności.Tam też masa nowicjuszy musi być zatrudniona
              pierwszy raz więc:-)? A może wybory to taka ściema dla ludu by wymienić iluś tam
              waszych na naszych-:)
              • phk1 Re: Wybierająć TK 26.11.06, 18:47
                [phk1] kto tam ma czas niech poszpera na stronach PKW i sprawdzi ile głosów
                dostał WW w obwodzie tej 'laski'.To jest idaeł grupy trzymającej władzę:-)
                • phk1 Re: Wybierająć TK 03.12.06, 18:45
                  [PHK1] o pani Piaseckiej i 'obywatelskiej demokracji' też za cztery lata
                  przypomnimi WW i PO !
                • anyone_x Re: Wybierająć TK 04.12.06, 20:52
                  Za to jak oskarżeni o molestowanie seksualne posłowie Samoobrony głosują razem
                  ze świętoszkami z PIS-u, którzy wartości religijne przywołują w co drugim
                  zdaniu, to jest wszystko ok. Widzisz źdźbło w oku bliźniego, a belki w swoim nie
                  widzisz!
                  • phk1 [...] 04.12.06, 22:44
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • anyone_x re 04.12.06, 22:52
                      żenada. nie ma co komentować. poziom poniżej bagna. bez pozdrowień.
                  • phk1 [...] 05.12.06, 06:51
                  • phk1 [...] 06.12.06, 09:32
                  • phk1 Re: Wybierająć TK 06.12.06, 20:20
                    [phk1-anyone] pis nie jest partia katolicką i nie głosi kolego na okragło
                    wartosci religijnych,a samoobrona nie jest partią molestowania seksualnego
                    • anyone_x Re: Wybierająć TK 06.12.06, 23:07
                      Miałem nie komentować, bo Twoje posty zeszły już poniżej poziomu dna. Ale Twój
                      analfabetyzm polityczny przekracza wszelkie granice, więc może tylko zapytam:
                      skoro, jak twierdzisz, PiS nie jest partią katolicką, to może mi powiesz, co
                      robił kandydat Kałużyński w Toruniu podczas kampanii wyborczej? Pojechał na
                      pierniki? A czyje ulotki pod kościołem rozdawały Panie w charakterystycznych
                      beretach? A czyje imię Pani senator Fetlińska co chwilę przywołuje nadaremno?
                      I ta partia, głosząca hasła odnowy moralnej (temu przecież nie zaprzeczysz),
                      ponosi moralną odpowiedzialność za wybryki swoich koalicjantów. Bo to ona
                      wprowadziła ich na salony polityczne, to PiS dał władzę panom z Samoobrony!
                      • phk1 Re: Wybierająć TK 07.12.06, 20:27
                        [phk1-anyone] to ja sie zapytam czy rozmowiasz z księdzem czasami?
                        Czy panie MOHEROWE też nie popierają PO,SLD-Senyszyn,Sierakowska.HGW,PITERA,....
                        -Senator Fetlińska sprawdzę jej www. i zapytam się ,bo nikt specjalnie nie
                        obnosi sie swoją wiarą w Boga z polityków
                        -Moralna odpowiedzialność ? to tak brzmi jak w urzędzie skarbowym poddanie się
                        dobrowolnej karze za brak podpisu,żle napisany adres,zresztą sam się zapytaj ich
                        za co cię można ukarać.
                        -2MLN ludzi było zwolennikami samoobrony i nie nalezy ich ignorować w polityce.
                        • anyone_x Re: Wybierająć TK 07.12.06, 22:43
                          Co innego rozmowa z księdzem, a co innego szukanie poparcia w Radio Maryja. O
                          ile się nie mylę wszyscy kandydaci to katolicy, ale tylko jeden, Pan K. zdobywał
                          elektorat w ten sposób, więc nie opowiadaj tu bajek. PiS coraz bardziej staje
                          się partią ludowo-katolicką czy tego chcesz, czy nie. Przejmuje elektorat LPR i
                          Samoobrony, więc rozumiem Twoją troskę o miliony zwolenników tej ostatniej. Ja
                          nie mówię jednak o wyborcach, ale o żenującą koalicję PiS-u z przestępcami.
                          Rozumiem też Twoją logikę: można przymknąć oczy na każdą podłość i prymitywizm,
                          jeżeli stawka to dwa miliony głosów. Tylko że Kaczyńscy chyba już przekonali
                          się, że tym samym sami stają po stronie demoralizacji i korupcji.
                          • phk1 Re: Wybierająć TK 08.12.06, 07:25
                            [phk1-anyone] zapewne odbiegamy od wątku więc przypominam ze kosciół bardziej
                            oficjalnie i materialnie i ideowo wspierał w 70-80latach opozycję,solidarność w
                            pewnej znanej wszystkim walce.Kosciól tez zapewne ma problemy z masą wiernych
                            zdemoralizowanych grzeszników jak i rządy Kaczyńskiego.
    • phk1 Re: Piasecka dostanie się do Rady (jeśli wygra W. 05.12.06, 19:12
      [phk1] no to mamy i Piasecką z wyższymi dietami i to jest ta pazerność POstkomuny.
      Sam splendor bycia radnym już nie wystarcza? Ale czy opozycja też weżmie czy
      oddawać będzie np. na PCK,MOPS...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka