Dodaj do ulubionych

zanim zagłosujesz przyjdź na DEBATĘ

20.11.06, 15:04
DEBATA kandydatów na Prezydenta miasta Ciechanów:

TOMASZA KAŁUŻYŃSKIEGO
i
WALDEMARA WARDZIŃSKIEGO

Debata odbędzie się w środę 22 listopada br. w auli Instytutu Socjologii
Akademii Humanistycznej
(Ciechanów, ul. Kraszewskiego 8A).

Początek godz. 17.30

Przekonajmy się kogo wybrać.
Obserwuj wątek
    • pussycat77 Re: zanim zagłosujesz przyjdź na DEBATĘ 20.11.06, 15:11
      Taaaaa, wszystko fajnie, tylko że z posiadanych przeze mnie informacji wynika,
      że pana Tomasza Kałużynskiego prawdopodobnie na debacie nie będzie
    • smart_man Re: zanim zagłosujesz przyjdź na DEBATĘ 20.11.06, 15:50
      A dzisiaj ma byc debata w telewzji regionalnej.
      Może ktoś wie dokładnie o której?
      • prezerwator2 Re: zanim zagłosujesz przyjdź na DEBATĘ 20.11.06, 16:03
        18:30
    • outlaw33 Re: zanim zagłosujesz przyjdź na DEBATĘ 20.11.06, 17:13
      no cóż, trzeba obejrzeć, ciekawe jak się przygotowali. zapewne też w lokalnej
      prasie pojaiwą się, jesli się jeszcze nie pojawiły ciekawe debaty, wystapienia
      kandydatów.
      • siekierka_1 Re: zanim zagłosujesz przyjdź na DEBATĘ 20.11.06, 19:54
        Widziałam, to jest żenujące co ci panowie reprezentują i prezentują.
    • karamboll Re: zanim zagłosujesz przyjdź na DEBATĘ 20.11.06, 20:24
      Debata potwierdza jedyny słuszny wybór: Pan Tomasz Kałużyński Prezydentem
      Miasta Ciechanów!
      • destroy10 Re: zanim zagłosujesz przyjdź na DEBATĘ 20.11.06, 20:34
        Karamboll czy my ogladalismy ta sama debate? Moim zdaniem Pan Kaluzynski wypadl
        mizernie! Jego postawa (a la luzak), a tu nagle widoczne spiecie i
        poddenerwowanie. To jakas sztuczka PR? Zadnych konkretow, zadnych pomyslow.
        Kazxdy ma wizje. Nawet uczniowie podstawowki wiedza co trzeba w miescie zrobic,
        ale prosze o srodki. Jakies doswiadczenie w uzyskiwaniu srodkow. Czy tak jak to
        w gazetce pisu rozdawanej ludziom bylo napisane, ze jak sie ma plecy w rzadzie
        (czytaj partia rzadzaca to my)to wszystko zalatwi? I tak ma wygladac Ciechanow?
        Polska? To powtorka z przeszlosci. To juz bylo. My dziekujemy. Waldemar
        Wardzinski na Prezydenta!
        • angusciechanow Re: zanim zagłosujesz przyjdź na DEBATĘ 20.11.06, 22:35
          Ty chyba te debate na zebraniu ciechanowskiej Platformy Obywatelskiej
          ogladales... Pan TOMASZ KAŁUŻYŃSKI wypadl swietnie. Po raz kolejny pokazal, ze
          jest czlowiekiem merytorycznie przygotowanym do bycia Prezydentem Ciechanowa.
          Rozmawialem z wieloma znajomymi. Nawet kilka osob, ktore w pierwszej turze
          glosowaly na WW zaczyna sie zastanawiac czy w II turze nie poprzec
          Kaluzynskiego.
          • palgume2 Re: zanim zagłosujesz przyjdź na DEBATĘ 21.11.06, 16:50
            Chyba peknę ze śmiechu. Kałuzyński merytorycznie przygotowany do pracy w
            urzędzie Miasta. Pewnie sekretarzem został tez dlatego, ze był przygotowany
            merytorycznie. Otóż gdyby nie należał do PiSu do Ciechanowa nigdy by nie
            trafił. Napewno nie do Urzędu miasta. Przecież to typowy wykonawca woli partii.
            Sterownik do Pan Kałuzyńskiego jest w rękach p.Kołakowskiego i jeszcze wielu
            innych. Co dokonał w życiu do tej pory ten wspaniały kandydat. Wardziński
            wygrał w Ciechanowie wybory z tuzami polityki takimi jak Stryczyński, bo swoim
            życiem pokazał, że nie jest nieudacznikiem i statystą kierowanym przez innych.
            bo jest porządnym, pracowitym, zdolnym, przedsiębiorczym człowiekiem. NIE
            MARNUJ GŁOSU- WARDZIŃSKI PREZYDENTEM
            • hay1 Re: zanim zagłosujesz przyjdź na DEBATĘ 22.11.06, 16:33
              Słyszałem kilka dni temu anegdotę o "kieszonce". To ksywka p. wardzińskiego z
              okresu gdy pracował w Polmozbycie, czy czyms takim. Ale to pewnie tylko
              anegdota...
              • smart_man Re: zanim zagłosujesz przyjdź na DEBATĘ 22.11.06, 16:48
                brawo, to jest właśnie poziom adwersarzy Pana Prezydenta. Nie chcę powiedzieć,
                że to charaktertyczne dla PiS-u, bo być może bym parę osób uczciwych i na
                poziomie obraził. Ale dużo w tym prawdy.
              • destroy10 Re: zanim zagłosujesz przyjdź na DEBATĘ 22.11.06, 16:56
                hay1 napisał:

> Słyszałem kilka dni temu anegdotę o "kieszonce". To ksywka p. wardzińskiego z
                > okresu gdy pracował w Polmozbycie, czy czyms takim. Ale to pewnie tylko
                > anegdota...

Ja rozumiem, ze zyjemy w demokratycznym panstwie, ale dobra rada jest taka zeby
                nie pomawiac nawet w zartach obu kandydatow. Nie potrzebnie tyle emocji sie
                wkrada, a potem moga byc same zgubne konsekwencje. Dzisiaj poruszony zostal
                temat ulotek, ktore szykanuja Wardzinskiego. Lepiej zeby nie doszlo to do samego
                WW tresc tych ulotek, bo mysle ze wtedy takie glupie anegdoty skoncza sie jakims
                procesem i po co? A jesli juz ktos mowi o kims, że złodziej albo łapowkarz to
                niech podpisuje sie nazwiskiem. Wtedy kazdy pomysli kilka razy zanim to napisze.
    • mara63 Re: zanim zagłosujesz przyjdź na DEBATĘ 20.11.06, 23:02
      Szanowni mieszkańcy Aleksandrówki.
      Czy wiecie jaka jest podstawowa różnica pomiędzy słowami p. Kałużyńskiego a
      czynami p. Wardzińskiego?
      Podczas gdy p. Kałużyński w debacie telewizyjnej przedstawia jako jedno z
      najważnieszych zadań budowę obwodnicy Ciechanowa, p. Wardziński (inwestor -
      miasto Ciechanów) finalizuje przebudowę ul. Armii Krajowej i przeniesienie na
      nią tranzytu drogi nr 60.
      Polecam jako lekturę do poduszki (póki jeszcze możecie spokojnie spać w
      nocy) "Raport o oddziaływaniu na środowisko..." sporządzony dla tej inwestycji,
      który lada chwila zostanie wyłożony w Urzędzie Miasta do "społecznej
      konsultacji". Zgodnie z zapisami "Raportu..." do czasu realizacji obwodnicy
      miasta (o której p. Wardziński jako miłościwie nam panujący nawet nie
      wspominał) przyjęto układ ulic miejskich, w tym ul. Armii Krajowej do pełnienia
      funkcji tranzytowej drogi krajowej nr 60 w obszarze miejskim.
      • little_town Re: zanim zagłosujesz przyjdź na DEBATĘ 20.11.06, 23:35
        Proszę spojrzeć na plan miasta i zmierzyć ile do ulicy mają od okien mieszkańcy ul. Płońskiej a ile mieszkańcy ul. Armii Krajowej...

I żadne krzyki nas nie przekonają że czarne jest czarne...
      • spes5 Re: zanim zagłosujesz przyjdź na DEBATĘ 21.11.06, 00:11
        Już widzę, jak mieszkańcy Aleksandrówki z radością przyjmują plan zaniechania
        budowy obwodnicy miasta(bądź rozpoczęcia jej budowy w roku zapewne 2034) i
        przejęcia jej roli przez ulicę Armii Krajowej. Ach, ten przyjemny szum tirów za
        oknem, brak możliwości przejścia na drugą stronę ulicy... Cud nad Łydynią!
        Głosuj na WW, będziesz miał obwodnicę tuż pod swoim oknem.
        Maro (nocna?) czy masz wszystkich w domu??? Dziękuję Ci za antykampanię na rzecz
        WW!
        • ms18 Re: zanim zagłosujesz przyjdź na DEBATĘ 22.11.06, 19:04
          Przecież to nie od prezydenta miasta zależy budowa obwodnicy!!! To wszystko jest kompetencją GDDKiA. Obecnie więcej od Wardzińskiego w tej sprawie mogą zrobić poseł Kołakowski czy senator Fetlińska. Natomiast jeśli prezydent Wardziński chce wyprowadzić ruch tranzytowy z centrum to bardzo dobrze. A gdy już będzie obwodnica Ciechanowa, okaże się jak ta pętla miejska jest potrzbena w komunikacji między dzielnicami miasta.
    • smart_man Re: zanim zagłosujesz przyjdź na DEBATĘ 21.11.06, 08:07
      Kto wygrał debatę?
      Pytanie retoryczne.
      W obietnicach, kto więcej zrobi, no to można sie spierać.
      Ale kto był konkretny, rzeczowy, kto się znał na tym co robi Prezydent?
      Jasne, że Wardziński
      Po za tym obecny Prezydent jest bardziej przekonywujący. Podam przykład, Była
      dyskusja na temat obwodnicy. Wardziński powiedział szybko i zdecydowanie, że to
      finansuje władza centralna, a Kałużyński kluczył, że może sejmik, a może rząd.
      Nie znam sie na tym, ale przekonał mnie (obecny Prezydent) i chyba wszystkich,
      że budowę obwodnicy finansuje rząd, a nie sejmik.
      A Prezydent musie byc zdecydowny i podejmowac decyzje.
      • sanna9 Re: zanim zagłosujesz przyjdź na DEBATĘ 21.11.06, 10:24
        Zdecydowanie mogę powiedzieć - miastu niestety nic do obwodnicy, może jedynie monitować o jej budowę do GDDKiA (Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad). Wardziński wiedział co mówi, a Kałużyński obiecywał to co nie pozostaje w jego możliwościach. Jest to po prostu nieuczciwe....
      • magik1985 Re: zanim zagłosujesz przyjdź na DEBATĘ 21.11.06, 19:30
        W debacie bierze się udział, a nie się ją wygrywa...
    • phk1 Re: zanim zagłosujesz przyjdź na DEBATĘ 21.11.06, 17:04
      [phk1] puchatek nie jest pewien czy Kandydaci do fotela życzyliby sobie żeby
      jeden forumowicz i zwolennik jednej kandydatury obrażał drugiego forumowicza i
      kandydata ,a w tle promocja kandydata na fotel przezydenta .Układ po wyborach
      niewiele się zmieni większość to ten sam zestaw nazwisk lub ich kolegów
      uspionych przez cztery lata w lokalnej "polityce".
      • angusciechanow Re: zanim zagłosujesz przyjdź na DEBATĘ 22.11.06, 20:54
        Problem z ta debata zasadniczo jest taki, ze nie byla to debata tylko zebranie
        Platformy Obywatelskiej. Jej dzialacze stanowili ok. 80% wszystkich
        uczestnikow. W sumie bylo nie wiecej niz 60 osob. PARODIA :) MIG chyba stal sie
        jakas organizacja afiliowana przy Platformie :)
        • ktory_patrzy Re: zanim zagłosujesz przyjdź na DEBATĘ 22.11.06, 22:08
          Jeden błąd w nazewnictwie, to był wiec nie debata. Tak jakby PO zrobiła show
          dla PO. czyżby musieli przekonywać nawet własnych aktywistów?????
          • guciu83 Re: zanim zagłosujesz przyjdź na DEBATĘ 22.11.06, 22:12
            No chyba przesadzasz... z tego co słyszałem do Kałużyński był zaproszony tylko
            strach go obleciał.
            • ktory_patrzy Re: zanim zagłosujesz przyjdź na DEBATĘ 22.11.06, 22:59
              nie wiem ale w KRC podali że Kałużyński od razu po zaproszeniu zaproponował
              każdy inny termin tylko nie ten ale termin utrzymano
              co do wiecu trzeba było być i popatrzeć na audytorium. jakby z plakatu PO
              twarze wycięli i na krzesełkach posadzili
              • guciu83 Re: zanim zagłosujesz przyjdź na DEBATĘ 22.11.06, 23:08
                No skoro Kałużyński od razu oficjalnie odmówil udzialu i prop[onował każdy inny
                termin to faktycznie troche głupio zachował się sztab Wardzińskiego.
    • phk1 Re: Kałuża -tchórz?????????? 22.11.06, 21:49
      [phk1] znajomy strescił mi,brak wielu pytań które puchatek mu napisał i nie mógł
      zadać,KAłUżYNSKI STCHóRZYł bo nie był obecny,po raz drugi.WW za dużo ględzi jak
      przekupa,taki teatr jednego aktora bo tylko monologi WW.
      • anyone_x Re: Kałuża -tchórz?????????? 22.11.06, 22:40
        Kolejny raz nie grzeszysz logiką. Jak sobie wyobrażasz dialog z nieobecnym
        Kałużyńskim? Dialog ma to do siebie, że trzeba mieć z kim rozmawiać. A, jak sam
        stwierdziłeś, kandydat PiS-u stchórzył. Mógł się przecież pojawić i
        przyprowadzić swój elektorat, mógł zaproponować inny termin, wtedy by nie wyszło
        "spotkanie Platformy". Za to w piątek (chyba) szykuje się kolejna propagandówka
        PiS-u z Cymańskim w roli głównej. I Kałużyńskim, rzecz jasna, bo spierać się na
        argumenty nie chce, ale przekonywać swoich wyborców chyba nadal musi. O czym to
        świadczy?
        • phk1 Re:bez nazwisk 25.11.06, 16:02
          [PHK1-ANYONE] wiesz ja też nie rozumiem ciebie ,pisałem monolog/monologi w sensie
          rozwlekłości odpowiedzi na pytania .Jestem wbrew temu co o mnie myslisz nie
          wrogiem WW,raczej adwersarzem bo to brzmi łagodniej i staroświecko i dostał mój
          głos na radnego i jest nim,jeśli każdy głos jest tak samo ważny jak od anyone i
          puchatka to warto i o takie głosy zabiegac.Obaj musieli zabiegać o głosy bo
          takie demokracja ma reguły dla tego nawet przywiezionego w teczce.A może gdyby
          ktoś w Ciechanowie z wielką kasą i propaganda medialną wskoczył to kto wie? może
          jego kasiora przekonałaby większość? ps
          W 1989 wystarczyła fotka z Wałesą ale te czasy już sie nie wrócą.
      • destroy10 Re: Kałuża -tchórz?????????? 23.11.06, 00:17
        Bylem, widzialem i jestem przekonany, ze sztab PiSu dziala by nie pograzyc swego
        kandydata. Wybaczcie ale jesli ktos woli propagowac swoje hasla poprzez Radio
        Maryja czy TV Trwam jak to bylo napisane w oswiadczeniu Kaluzynskiego
        przeczytane na debacie to niestety musi sie pogodzic z porazka. Bo spoleczenstwo
        na niego czeka w CIECHANOWIE nie w Toruniu. Inny termin, czyli jaki? Po
        wyborach? Bo z tego co sie orientuje dzisiaj sroda, Kałużyński nie moze, jutro
        czwartek - spotkanie z Cymanskim to pewnie tez nie moze, w piatek moze grypa,
        wiec kiedy? Po wyborach? Ja tylko chcialem zobaczyc Kaluzynskiego w "akcji".
        Trudno kogos przekonac do siebie gdy nawet nigdy go nie widzialem na oczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka