pussycat77 02.04.07, 10:01 3 kwietnia (wtorek), godz. 11.00, Muzeum Szlachty Mazowieckiej, ul. Warszawska 61 Dyskusja na temat przyszłości Zamku Książąt Mazowieckich. Wstęp wolny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magik1985 Re: Przyszłość Zamku Książąt Mazowieckich 02.04.07, 10:57 pussycat77 napisała: > 3 kwietnia (wtorek), godz. 11.00, Muzeum Szlachty Mazowieckiej, ul. > Warszawska 61 > Dyskusja na temat przyszłości Zamku Książąt Mazowieckich. > Wstęp wolny A po spotkaniu w muzeum kolejne w redakcji Czasu Ciechanowa przy ulicy Ściegiennego 9. Tematem spotkania będzie przyszłość zamku w Ciechanowie. Wstęp wolny! Serdecznie zapraszamy! Odpowiedz Link Zgłoś
phk1 Re: złamano zasady -:) 02.04.07, 18:42 [phk1] chciałem wam obojgu przypomnieć,ze nieświadomie ale i dobrej wierze popełniliscie oboje błąd łamiać zasady tego forum agorowego albo sie myle jak zawsze,licze ze wszyscy troje niedługo zostaniemy wycieci w pień-:) 1/pussycat czy chciałas sprowokować moderatora do cięcia? 2/magiku dlaczego dałeś sie sprowokować odpisujac na post łamiący regulamin? 3/a dlaczego o tym piszę bo szyje sie buty rózną miarką na tym forum phk1,kasując bez pomyslunku jak to u nas mówią-:) ---------------------------------------------------------- Kolejne spotkanie w Muzeum jortex 29.03.07, 12:40 + odpowiedz 3 kwietnia (wtorek) godzina 11.00 - Muaeum Szlachty Maz. Warto przyjść, choćby dlatego, że tym razem przeciwnicy projektu (czyli my :) będziemy dobrze przygotowani - niewykluczone, że porwiemy publiczność z Muzeum na własną konferencję (dr Maria Lewicka z Politechniki Warszawskiej - pracuje już 2 miesiące nad założeniami do historycznej rekonstrukcji warowni) - jest spora szansa, że pokażemy Wam coś więcej... Zapraszam G. Kęsik Architektura Ciechanowa - poznaj dawne i obecne miasto ------------------------------------------------------------------------ • Re: Kolejne spotkanie w Muzeum nie.gej 01.04.07, 13:35 + odpowiedz wstęp wolny? ------------------------------------------------------------------- Re: Kolejne spotkanie w Muzeum jortex 01.04.07, 14:06 + odpowiedz jak najbardziej, każdy może przyjść. Zapraszam. Architektura Ciechanowa - poznaj dawne iobecne miasto • Re: Kolejne spotkanie w Muzeum -------------------------------------------------------------------- magik1985 01.04.07, 16:34 + odpowiedz a po spotkaniu w muzeum zainteresowanych zapraszamy do redakcji Czasu Ciechanowa na prezentację dr Lewickiej. ----------------------------------------------------------------- • Re: Kolejne spotkanie w Muzeum magik1985 01.04.07, 16:34 + odpowiedz oczywiście dotyczącą zamku ciechanowskiego ------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
pussycat77 Re: złamano zasady -:) 02.04.07, 19:39 Rozumiem, że popełniłam ciężki grzech bo ZDUBLOWAŁAM WĄTEK?? Najmocniej przepraszam, jestem bardzo zainteresowana i podekscytowana tym jutrzejszym spotkaniem, dlatego nie wczytywałam się w forum, czy już jest coś na ten temat, czy jeszcze nie ma. Po prostu weszłam, wrzuciłam temat i wyszłam. Ale jak widać phk1 cieszę się szczególnymi względami u Gucia skoro nie skasował mojego wątku z tego powodu. Albo to Ty masz u niego przechlapane, jak Ci kasuje z tak błahych przyczyn. Zagłębiać się w waszą wojenkę nie będę. Gorąco zapraszam wszystkich na jutrzejsze spotkanie w muzeum. To jedna z ostatnich szans, kiedy lud Ciechanowa będzie miał okazję zaprezentować swoje zdanie na temat naszego największego zabytku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jortex Koncepcja zespołu dr Lewickiej 03.04.07, 19:26 Wrzucam i tu, bo w wątku o zamku mógłby ktoś nie zauważyć (jest i tam). "Podkarmię" trochę zdublowany wątek ;) Widok ogólny zamku - wg stanu na 1. poł. XVI wieku (opr. Wojciech Wółkowski): i103.photobucket.com/albums/m147/Jortex/zamek_widok_og.jpg Jutro postaram się zamieścić więcej zdjęć. G. Kęsik Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: Koncepcja zespołu dr Lewickiej 04.04.07, 00:30 puchatek był? :) dzieje się :) i dziać będzie, tej lokomotywy już nic nie powstrzyma :) Odpowiedz Link Zgłoś
jortex Re: Koncepcja zespołu dr Lewickiej 04.04.07, 18:55 Dodaję kolejne zdjęcia koncepcji dr Lewickiej (opr. W. Wółkowski): Zamek od strony zachodniej: i103.photobucket.com/albums/m147/Jortex/zamek2.jpg Dom Duży (ściana północna): i103.photobucket.com/albums/m147/Jortex/zamek3.jpg Dom mały (ściana południowa): i103.photobucket.com/albums/m147/Jortex/zamek4.jpg Wnętrza Domu Dużego: i103.photobucket.com/albums/m147/Jortex/zamek6.jpg Parter - piwnice: i103.photobucket.com/albums/m147/Jortex/parter.jpg I Piętro: i103.photobucket.com/albums/m147/Jortex/pierwsze-pietro.jpg II Piętro: i103.photobucket.com/albums/m147/Jortex/drugie-pietro.jpg Poddasze: i103.photobucket.com/albums/m147/Jortex/poddasze.jpg Propozycja uszczegółowienia fasady Domu Dużego: i103.photobucket.com/albums/m147/Jortex/zamek5.jpg Ganek i kaplica: i103.photobucket.com/albums/m147/Jortex/zamek7.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
marekzalewski0 Re: Koncepcja zespołu dr Lewickiej 04.04.07, 21:31 ...WENECJA W LAS VEGAS - ,,ładne'', ale nie prawdziwe, /to dopiero jest/będzie ,,DYZNEJKRAJ''/... niech żyje sztuka...hm... Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: Koncepcja zespołu dr Lewickiej 05.04.07, 09:51 marekzalewski0 napisał: > ...WENECJA W LAS VEGAS - ,,ładne'', ale nie prawdziwe, /to dopiero > jest/będzie ,,DYZNEJKRAJ''/... niech żyje sztuka...hm... Tak. A Ciechanów to LAs Vegas... Sztuka sztuce nierówna, Panie Marku... Tak samo jak architekt architektowi i artysta artyście. pzdr Maciek Paprocki Odpowiedz Link Zgłoś
marekzalewski0 Re: Koncepcja zespołu dr Lewickiej 05.04.07, 10:33 ...piszący piszącemu...Panie Paprocki... ALLELUJA - Niech żyje Sztuka mimo wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: Koncepcja zespołu dr Lewickiej 05.04.07, 11:47 Dokładnie :) Z mojej strony End of Topic. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: Koncepcja zespołu dr Lewickiej 16.04.07, 12:58 W środę 18 kwietnia na ulicach Ciechanowa będzie można spotkać osoby protestujące przeciwko obecnemu PROJEKTOWI (nie architektowi) Rewitalizacji Zamku w Ciechanowie Odpowiedz Link Zgłoś