Dodaj do ulubionych

salon gier

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 22:34
co sądzicie o urządzeniu salonu gier na warszawskiej ?ponoc to automaty ale
czy w centrum miasta powinno to byc?ten salon planowany jest w budynku gdzie
teraz jest orange i tryumf
Obserwuj wątek
    • phk1 Re: salon gier nie PO radnych myśli 04.07.07, 00:28
      [phk1] nasi "prawicowi inaczej i bogobojni inaczej i biedni inaczej" radni nie
      chcą salonu gier gdzies na Warszawskiej w piwnicach podziemnej legendy dawnej
      Solidarności ;-)
      Temat wart dyskusji za i przeciw.Osobiscie nie mam tam udziałów i nie jestem w
      tym projekcie w jakikolwiek sposób zaangazowany.Nie jestem tez uzalezniony od
      hazardu wiekszego niz wysłanie totolotka przy okazji 10-12 mln nagrodzie ;-)
      Zwróciłbym tylko uwage na takie plusy tego przedsiewziecia jak
      1/jakis duzy procent zysków obligatoryjnie od własciciela na pomoc socjalna dla
      najubozszych z Ciechanowa
      2/monitorowanie hazardzistów i ograniczenie im dostepu do hazardu w kazdej chwili
      3/monitorowanie osób o sporej kasce tam szastajacej i z jakiego to zródełka bije
      to bogactwo
      4/nie uwazam by salon gier był siedliskiem szatana i zła.
    • Gość: gość portalu Re: salon gier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 09:43
      Żadna władza nie powinna mieć swojego głosu w sprawie otwarcia jakiegokolwiek przedsięwzięcia w mieście (czy to Rada Miasta czy inna). Dopiero w toku działalności tego salonu można byłoby ew. przyczepić się do czegoś (hałas słyszany w okolicznych domach itp.).
      • Gość: ms18 Re: salon gier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 12:44
        Na szczęście rajcowie nie mają władzy pod tym względem, a jedynie mogą wydawać opinie.
        • Gość: gość portalu Re: salon gier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 12:57
          Rada Miasta nie powinna się tym zajmować.
          • maria_45 Re: salon gier 04.07.07, 14:31
            zdaje się, że ten salon gier był przedmiotem dyskusji na ostatniej radzie. Coś
            w radiu słyszałam. Za jego otwarciem było tylko 4 radnych. Którzy???
          • Gość: phk1 Re: salon gier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 15:44
            [phk1] wydawać się może ,że nie wkupił się w łaski ,albo był skąpy na cele społeczno-uzyteczne ;-)
            A co się dzieje z innym salonem gier w browarze?
            Jest,był,bedzie bo było pozwolenie w tamtym miejscu?
            • Gość: ms18 Re: salon gier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 15:56
              to chodzi o ten sam salon gier. Miał być w browarze, a w końcu wylądował przy Warszawskiej 60 :)
              • Gość: gość portalu Re: salon gier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 16:23
                Opiniowanie powstania takich lokali przez JAKIEKOLWIEK władze rodzi tylko pole do korupcji (jak ktoś w tym temacie już zauważył). Jeżeli przedsiębiorca uczciwie zapłacił za lokal i nie będzie utrudniał życia innym ludziom to władzy nic do niego.
    • phk1 Re: salon gier numer dwa 04.07.07, 16:58
      [phk1] prawie rok temu inna rada miasta zaoopiniowała pozytywnie wniosek o salon gier w browarze.Dalej cisza była w mediach jak to mediach.
      Cos napiszą,a potem olewają ,każdy temat.Prosiło się za pół roku sprawdzić co z projektem o którym media rozpisywały się wtedy tak chętnie.Jakie przyczyny porażki ? Co sie zmieniło w postrzeganiu tego biznesu?
      Znalazłem link do małej dyskusji o tamtym salonie gier na forum.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=557&w=50649714&a=50649714&v=2&wv.x=1
      Znalazłem tekscik z oficjalnego wydawnictwa "gazety samorządowej"

BĘDZIE SALON GIER?
      Przedstawiciele Clubu 777 z Warszawy zwrócili się do Rady Miasta o wydanie opinii w sprawie założenia w Ciechanowie ośrodka gier na automatach. Salon ma powstać w budynku browaru przy ul. Kilińskiego 8 (nad pubem). Za lokalizacją opowiedziało się 13. radnych, 6 wstrzymało się od głosu. Akceptacja radnych nie jest warunkiem uzyskania koncesji Ministerstwa Finansów na prowadzenie tego typu działalności. Według zapewnień organizatorów w salonie nie będzie sprzedawany alkohol. Ustawa nakłada na nich obowiązek zapewnienia spokoju i bezpieczeństwa. Salon gier ma stać się atrakcyjnym i dyskretnym miejscem do zabawy, gdzie spotykać się będą nie tylko ciechanowianie, ale też mieszkańcy okolicznych miast. Salon będzie działał w godzinach od 16.00 do 24.00. (podobnie jak pub). – Uruchomienie salonu gier w Ciechanowie stworzy dodatkowe miejsca pracy. Moglibyśmy dać pracę nawet jedenastu osobom – argumentował Jacek Gasik z Clubu 777. Władze spółki chcą otworzyć podobne salony w 18 innych miastach. Wnioski czekają na rozstrzygniecie przez Ministerstwo Finansów.
      • Gość: mieszczuch Re: salon gier numer dwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 18:10
        dobrze ze Rada Miasta ma cos do powiedzenia.to my ich wybralismy i powinnismy
        szanowac prace którą wykonują.a tak wogóle to ja nie chciałbym aby w moim
        sąsiedztwie był taki lokal.owszem lokal tak ale nie w centrum miasta.
        • phk1 Re: a dlaczego nie salon? 05.07.07, 23:33
          [phk1] ale w okolicach Sciegiennego tam gdzie nowe parkingi i tam gdzie salon gier mógłby być,zyją nieużyci ludzie.
          Parking to skandaliczna inwestycja,salon gier to zagrozenie niebywałe.
          Czyzby to ta sama emerytka pokazana w gazecie NaszeMiasto tak mieszała,jak niejaki król Polski pod Grunwaldem?
          ps./ 14-15lipca pod Grunwaldem impreza na 100tys ludzi -598rocznica/
          grunwald.hanzeatycki.pl/
          • Gość: phk1 Re: a dlaczego nie salon? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.07, 11:04
            [phk1] popieram wszelkie obywatelskie inicjatywy ,tak pisałem.
            Ale zadużo władzy ludziom dać też nie dobrze bo jak czytam
            TO SALONU NIE CHCEMY BO NARKOTYKI,
            PARKINGU NIE BUDUJTA BO SPALINY,
            NADRZECZNĄ NIE JEŻDZIJTA BO JAK MARSZAŁKOWSKA

też nie widzę powodów na nie z tym salonem,ale może powstanie coś co przyniesie chlubę a nie blamaż tej firmie.

Nasza PO - mało liberalna,bardzo populistyczna,skrajnie konserwatywna w temaciku saloniku

bruum-31.01.07,13:09 o ogłoszenie Puchatka "Królem Off Topów"-KOT
            marekzalewski0-23.02.07, 23:08 Oj phk1, demencja w stanie rozkładu
            szyperski.marek-16.05.07,08:34 Czepiasz się :)
            guciu83-22.05.07, 20:00 Kolejny dowód na to,że jesteś nienormalny phk1.
            magik1985-17.08.07,10:29 zwyczajnie nie mam czasu
            odpisywać na Twoje zaczepki wariacie :),
            naczelna zaraza PHK1
            mycha 27.08.07, 16:09 Pozdrawiam wszystki za i przeciw:)
            addhoc 29.08.07, 00:14
            Słuchaj phk1 jesteś dla mnie kretynem i człowiekiem ograniczonym umysłowo

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka