Gość: und3 IP: 213.158.197.* 29.09.07, 19:58 Czy jest w Ciechanowie plac zabaw warty polecenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mama Re: Plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.07, 13:08 W Ciechanowie plac zabaw ? Buahahaha , tylko w marzeniach mam i nieświadowmych swoich marzeń dzieci. Przy przedszkolach są place zabaw , ... tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
outlaw33 Re: Plac zabaw 01.10.07, 13:26 przy przedszkolach tez nie są w najlepszym stanie!! póki co jedyne, jako tako wyglądajace i funkcjonujące (choć i tak bez rewelacji, kilka rzeczy nadaje sie do wymiany, chociazby karuzela i bujaczka), jest na osiedlu blokowym przy ul. płockiej...tak naprawdę jedyny godne polecenia w mieście, chyba że się mylę, może jeszcze gdzieś jest przynajmniej w takim stanie...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PHK1 Re: Plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.07, 13:34 [PHK1] ciekawe czy ktoś z dzieciaków z tej masy szkół marketingowo-biznesowych przymierzył się do biznesplanu "plac zabaw dla dzieci" ? Ciekawe czy to opłacalny biznes ? Ciekawe czy przy kebabo-pizzeriach byłoby to opłacalne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek zalewski Re: Plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 16:18 Witam . Swego czasu proponowałem niekonwencjonalne zagospodarowanie terenu na tzw.kanałach . Niestety pomysł ,,Europa-parku'' został storpedowany przez Pana G.Brozdowskiego i parę innych osób i mamy to co mamy. Szkoda , bo można sięgać np. po fundusze europejskie na rekultywację terenów pofabrycznych , itd. . Ale Akademia Humanistyczna obiecała ,,piękny ale normalny'' park. I znowu mamy to co mamy...wielka szkoda bo jest to teren idealny na takie niekonwencjonalne rozwiązania parkowe. Ja jednak przygotowuję taką propozycję wbrew temu co się tam dzieje - i pokazać to chcę w przyszłości. Trochę cierpliwości . Pozdrawiam Dzieciaki. Odpowiedz Link Zgłoś
oskar.tkaczuk Re: Plac zabaw 05.10.07, 16:24 wielka pardubicka ruszyła, konie proszone są na start. I poszliiiiiiiii!!! jeden przez drugiego będą teraz chwalić się, jakich to oni pomysłów nie mają. Brozdowski na Zalewskiego, Zalewski na Brozdowskiego. Szkoda, że i tak z tego nic nie wyniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek zalewski Re: Plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 16:29 Masz Pan pole do popisu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phk1 Re: Plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 16:53 [phk1] czasami wydaje sie ,że liberalizm nie jest dobrym i najlepszym rozwiązaniem na wszystko bo czasami potrzeba i socjalizmu. Akurat place zabaw z ekonomicznego punktu widzenia najbardziej nawet lewicowego prezesa są zbędnym elementem jego spóldzielni. Spóldzielnia za wszystko bierze opłaty ,jeśli jest cos za darmo to proszę mnie willowca uswiadomić. Dzieci przegrywają w takiej walce. Pamietam też ,ze na osiedlu Zachód /oczko w głowie naszego WW/ miejscowi menele i młodzież wykształcona zawodowo zniszczyła plac zabaw dzieciakom jak po stadionowym meczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieremek Re: Plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 08:56 Z tego co mi wiadomo w jednym ze sklepów przy biedronce są zbierane podpisy pod "petycją" do zarządu osiedla Aleksandrówka właśnie o nowy, ogrodzony plac zabaw. Sama oddalam głos, ale widzialam ilośc podpisów - licha. Może mało osób wie, albo mało osob naprawde chce taki plac zabaw z prawdziwego zdarzenia ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zocha Re: Plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 14:01 a ja proponuję zeby przy składaniu podpisów od razu dac na plac po chocby 50 złotych. a co jak ma się wymagania to trzeba współfinansowac.moze zróbmy akcję zbiórki pieniędzy na plac i wszyscy mieszkańcy będziemy dumni ze plac to nasz inwestycja .kazdy chciałby tylko wszystko za darmo.ciekaw jestem ilu z podpisanych zdecydowałoby się na wpłatę symbolicznej złotówki. krzyczeć i pisać kazdy umie.proponuję tym pomysłodawcom aby pokazali ze naprawdę chcą tego placu i dołożyli cegiełkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamemimomu Re: Plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 23:00 PHK1, owszem. Był taki "małpi gaj" niedaleko rynku. Funkcjonowało to trochę ponad pół roku i ludzie interes zwinęli, bo chyba im nie szło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flora Re: Plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 14:26 zocho popieam twój pogląd. niech wykaża inicjatywę ci co zbierają podpisy.moze ten sklep dołozyłby się w którym zbierane sa podpisy. apel do ciechanowian ZAFUNDUJMY WSZYSCY NASZYM DZIECIOM PLAC ZABAW.ja już jestem gotowa wyłozyc parę złotych kto dołączy?im więcej tym lepiej .A propagatorów zbiórki podpisów proszę aby zbierali kasę od chętnych którzy chcą sie dołożyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulka M. Re: Plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 22:37 To ja zbieram te podpisy. Co, znowu będziecie krytykować? "niech wykażą inicjatywę ci ci zbierają podpisy" O co pijesz Flora? Inicjatywa jest i to nie sklepu. W tym sklepie była tak miła kobieta, że się zgodziła na zbieranie, w wielu innych odesłali nas z kwitkiem. Zbierałyśmy podpisy np. na imprezie pod zamkiem. Mamy ich ponad 300. To oczywiście nie jest wszystko co robimy w tej kwestii. Jest nas trzy mamy i jakoś inne mamy niechętnie chcą nam pomagać. "Zróbcie coś" -słyszymy. I to nie tylko od ludzi na naszym osiedlu. Walczymy o ogrodzony plac zabaw na Aleksandrówce. Z bezpiecznymi zabawkami. Sama sobie zbieraj kasę, Ty chyba nie wiesz co mówisz, albo masz bardzo mało lat. Jak byśmy zbierały kasę, to zaraz byśmy miały "coś z tego". Nie wiesz jak to jest w Ciechanowie? Czekam na Wasze pomysły i chętnych do współpracy. mi-studio@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulka M. Re: Plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 22:57 Sory, że tak na raty piszę, ale chciałam jeszcze dodać, że żeby legalnie przeprowadzić zbiórkę pieniężną, trzeba mieć jakąś osobowość prawną, na przykład organizacja pozarządowa typu stowarzyszenie. A my jesteśmy trzema zapracowanymi mamami, którym się coś chce zrobić nie tylko w deklaracjach. Może ta zbiórka to nie jest taki zły pomysł, tylko, że tak na prawdę to spółdzielnia powinna się tym zająć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phk1 Re: Plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 23:20 [phk1] i wkraczamy na pole polityki. Kto jest waszym prezesem spóldzielni ? Jaka opcję polityczną on prezentuje ? Kim manipuluje w spółdzielni,ze prosty plac zabaw jest dla NICH problemem,a chcą wygrywas wybory? Zbiórka pieniedzy nie jest dobrym pomysłem,a to co zebrano warto wrzucic na cel szlachetniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula M. Re: Plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 23:27 O właśnie "polityczka ciechanowska". Kim jesteś phk1, że już o polityce mówisz. Wiesz, albo lepiej nic nie powiem. Po prostu rzygać mi się chce. Jak pięciolatki zaczną w piaskownicy politykować politykować to dam Ci znać. Sprawdzisz jaką opcję polityczną reprezentują i potem podkablujesz ich do pani dyrektor w przedszkolu, a ona zrobi z gó..arzami porządek. Ok? Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: Plac zabaw 11.10.07, 00:09 niepoprawny typ phk1 ;) prezesem jest . Czaplicki o ile dobrze kojarzę :) i raczej nie utożsamiany politycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieremek Re: Plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 09:28 Brawo ULA M Złożyłam podpis na samym początku akcji i jestem z wami. Mam niepoprawnego 6latka, który w zasadzie nie ma gdzie sie bawić. A zbiórka?? Z jakiej racji?? Płaci się spółdzielni gróbe pieniadze, z którym tak na prawdę spółdzielcy mało mają. Niech spółdzielnia zrobi coś raz a porządnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phk1 Re: Plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.07, 10:24 [phk1] faktycznie prezes spóldzielni mieszkaniowej nie może być innym prezesem niż tylko lewicowym i pełnym troski o los swoich mieszkańców i dzieci tam mieszkających ;-) Mogę sie mylic już co to lewicowość w Polsce czy Ciechanowie. www.um.ciechanow.pl/pdf/uchwal/2003/uchwala_nr75_2003.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brozdowski Re: Plac zabaw IP: 195.205.251.* 11.10.07, 15:49 Drogi Panie Marku ! Nikt Pana pomysłów nie torpeduje a z pewnościa nie ja. Jesli ma Pan pomysł to musi Pan go umieć zrealizować, bo nie wystarczy mieć pomysł ( chociaz i to dobre )ale trzeba być skutecznym. Co do Parku przy Akademii Humanistycznej to chiałem zauważyć że szkoła wyższa nie jest od tego aby budować place zabaw , parki europa. Od tego jest miasto tudziez powiat niech Pan zwróci sie tam z pomysłami. Co do atrakcyjnego terenu na realizacje Pana pomysłu " Park Europa " to proponuje błonie przy zamku lub prawie dowolna częśc doliny Łydyni z oczkami wodnymi. Myśle , ze Pana pomysł mógłbybyc tam urzeczywistniony , ja ze swej strony obiecuję pomoc przy realizacji tego zadania. I prosze Pana bez wycieczek osobistych , nie wiem czemu jest Pan mi tak niezyczliwy , ale cóż przeżyje i to. Ale prosze pamietać że wielkość człowieka poznaje sie po czynach nie po chęciach i pomysłach. Naprawde zycze jak najlepiej z serdecznymi pozdrowieniami G.Brozdowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek zalewski Re: Plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 17:58 Co jak co ale zawsze jestem życzliwy ludziom. Pan mi przecież nic nie zrobił ale to przecież Pan w imieniu AH występował i ,,poganiał'' mój pomysł. A co do realizacji , to Pan w imieniu AH coś tam robi jako pracownik AH i proszę nie uciekać od odpowiedzialności za ten projekt. Bardzo proszę nie wszczynajmy znowu jakiej ,,gadaniny'' bo to nie ma sensu. Jest jak jest i tyle. Jezeli czuł się Pan dotknięty /nie wiem czemu?/ to przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flora Re: Plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 22:09 ula M zapracowana ja tez chciałabym aby taki plac powstał ale zastanów się ja tez mieszkam w budynku spółdzielni i wolę zeby np. ocieplili mi blok i gwarantuje ci ze wiele osób tez tak mysli.a dzieci moze by uzyskac pozwolenie od dyrekcji przedszkola na korzystanie z ich placu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula M. Re: Plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 23:14 Widzę, że nie masz dzieci droga Floro. Najedzony głodnego nie zrozumie. Trudno. Życzę, żeby Ci ocieplili blok. Dyrektorzy przedszkoli zawsze będą wyganiać ludzi ze swojego terenu, bo spółdzielnia im nie odda za zniszczony sprzęt, do tego dochodzą kłopoty w razie wypadku i pewnie jeszcze kilka innych argumentów by się znalazło. A słyszałaś o czymś takim jak zrównoważony rozwój dziecka, rozwój psycho - fizyczny, albo wychowanie społeczne? Dziecko właśnie w takich miejscach jak plac zabaw zbiera doświadczenia. Istnieje jeszcze coś takiego jak estetyka i jeszcze wiele innych elementów, które kształtuje się poprzez pozytywne doświadczenia. Upośledzanie prawidłowego rozwoju dziecka nie może być uzasadniane tak zwanym dobrem nadrzędnym jakim jest ocieplanie budynków. Nie mów mi więc o ocieplaniu bloków, bo to zupełnie inna sprawa, której nie powinno się stawiać na szali z omawianym tematem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flora Re: Plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 23:24 mylisz się ulu jestem takze matką co prawda moje dzieci juz sa za duze na plac zabaw po częsci się z tobą zgadzam tylko czemu tak dążysz aby to tylko społdzielnia wykonała taki plac ? a moze spróbowac zeby i miasto i inni zarządcy się dołozyli.co potem? kto będzie utrzymywał ten plac tylko członkowie spółdzielni zamek.ja tak nie chcę bo dlaczego plac dla całego miasta a potem my członkowie zamku mamy łożyć na remont tego placu itd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula M. Re: Plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 23:39 Floro, ja już jestem dobrze zorientowana w tej sprawie. Miasto odpowiada, że oni nie mają tu swoich gruntów i nie mogą inwestować. Co oczywiście jest prawdą ale niezupełnie do końca... Zorro, szkoda słów na Twój szyderczy komentarz w tej sprawie. Idź sobie gdzie indziej szukać zaczepki. Może pod budkę z piwem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 23:48 a co mamuska ktoś wreszcie stwierdził prawdę?zawsze tak jest ze prawda boli.tyle pokolen wychowało się na istniejących urządzeniach zabawowych a tu proszę zabawek europejskich się zachciewa.dajcie juz spokój z tymi placami bo gdzie się w miescie nie obejrzy to tylko plac zabaw a moze niech miasto go zrobi w którymś parku? cicho spokojnie ale nie najlepiej pod cudzym oknem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula M. Re: Plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 00:17 Prawda jest taka, że masz Zorro sporo problemów natury psychologicznej. Nie chce mi się z Tobą gadać. To że Ty czegoś nie miałeś to nie znaczy że inni też muszą być tego pozbawieni. Ja jakoś tych placów zabaw nie widzę, Ty pewnie widzisz więcej niż jest w rzeczywistości, no ale nie będę rozwiązywała Twoich problemów zdrowotnych. Park sprawy nie załatwia, ani nawet najpiękniejszy miejski plac zabaw gdzieś daleko przy Kanałanach (bo taki powstanie wg. deklaracji urzędników). Potrzebne jest miejsce blisko domu, żeby wyjść na godzinę, a nie godzinę iść w jedną stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 23:30 tak tak niech spółdzielnia zrobi taki plac ogrodzony zkamerami i jeszcze policją zeby w tym czasie mamy mogły pic kawkę oglądac seriale itp a dzieci będą miały cudzą opiekę.bezsens .zawsze istnieje mozliwośc kupna domu i zorganizowania u siebie europejskiego placu zabaw i nawet pilnujący nie będzie potrzebny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula M. Re: Plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 00:26 inaczej mówiłbyś gdybyś miał dziecko i gdybyś z nim poszedł do piaskownicy w której wcześniej wysikał się pies sąsiada, a w nocy kolesie rozbili butelkę po popijawie. Seriale pozostawiam dla Ciebie do oglądania, bo ja nie mam na nie czasu dlatego, że wolę ten czas poświęcić swoim dzieciom. Z dotychczasowych Twoich postów wynika, że nie znasz sprawy, więc nie wiem po co zabierasz w ogóle głos. Idź już na tę kawkę i fajny zgąbczający mózg serial Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phk1 Re: Plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.07, 10:15 [phk1] mają rację ,że powinien być czysty plac zabaw ,ale jak takie Ule chwalą rzondy PO w TC to potem mają kaca moralnego,że prostej sprawy władze miasta nie realizują tylko plany strategiczne :) Typowo komunistyczny styl uprawiania dziennikarstwa-nic złego na rząd ,ale krytykowanie dozwolone w drobnych sprawach ,a to chleba nie dowieżli, a to sznurka zabrakło,a to produkcja stanęła bo kooperant nawalił mógłbym odpisać NM w ostatnim wydaniu w temacie placu zabaw ,czemu histeryczne teksty matek promują w gazecie. czytam pod zdjęciem w ostatnim NM strona 6. Kłamią w żywe oczy takim tekstem ,że dzieci wozi sie na plac zabaw do innego miasta.Sam taki teks świadczy o bogatych rodzicach mających czas i pieniadze by wywrotke czystego piasku kupić Odpowiedz Link Zgłoś
wolnyglos1 Re: Plac zabaw 12.10.07, 12:10 Plac zabaw PHK 1 kup sobie jakieś nakrycie głowy, bo mimo, że już jesień, to słoneczko Ci ją mocno przegrzewa. Problem placu to nie kwestia ideologii, a najzwyczajniej problem kasy. Wybudowanie placu z prawdziwego zdarzenia z ogrodzeniem to koszt kilkudziesięciu tysięcy zł /30.000 – 40.000/, służę katalogami i cennikami + koszt zabezpieczenia przed wandalizmem. Budowę i utrzymanie placów zabaw finansuje się z kosztów eksploatacji, pytaniem więc jest czy członkowie Spółdzielni są gotowi sfinansować i utrzymywać place zabaw dla całego miasta i powiatu. Pod słynną petycją podpisały się osoby nie będące członkami Spółdzielni. Znajdują się tam podpisy poczynając od skrajności mieszkańców wsi Klice /gm.Regimin/ po mieszkańców ul. Kąckiej, Słońskiego, Sierakowskiego i wielu innych ulic o zabudowie domami jednorodzinnymi. Spółdzielnia zgodnie z obowiązującym prawem działa bezwynikowo tzn. bez zysku, ponadto spółdzielczość mieszkaniowa nie otrzymuje żadnych dotacji, a nawet samodzielnie nie może ubiegać się o dotacje unijne. Spółdzielnie mieszkaniowe w polskim prawie stanowią własność prywatną członków i tylko w przypadku podjęcia działań możliwych do sfinansowania ze środków unijnych przez gminę, na obszarze na którym znajdują się budynki spółdzielcze istnieje możliwość przystąpienia do wspólnego działania Oznacza to nic innego, że realizacja „petycji” placu zabaw może być sfinansowana tylko i wyłącznie ze środków członków i to tych członków na których nieruchomości znajduje się plac. Od 31.07.2007r zgodnie z nowelizacją Ustawy o spółdzielniach mieszkaniowych, Spółdzielnia ma obowiązek rozliczać przychody i koszty każdej nieruchomości oddzielnie . I jeszcze jedna uwaga, to nie Chińczycy wprowadzają psy do piaskownicy, czy urządzają na istniejących placykach „libacje”. Widok babci, mamy z dzieckiem i psem w piaskownicy nie jest wcale rzadki, mimo że Spółdzielnia wspólnie z Sanepidem przeprowadziła akcję uświadamiając w sprawie zadrażnień wywoływanych przez zwierzęta przede wszystkim psy i koty. W budynkach Spółdzielni zawisły plakaty opracowane przez Sanepid, a sfinansowane przez Spółdzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phk1 Re: Plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.07, 18:27 [phk1] Pierwszy Wolny Głosie ;-) odpowiadam 1/ nie jestem tak kuty na cztery nogi by znać regulamin spóldzielni,wiem ,że aktualnie spółdzielnie mieszkaniowe to bastion pewnej partii politycznej ,a szczególnie w Ciechanowie. 2/jeśli raz za daleko Wam chodzić na kanały,a raz matki jeżdzą do Płońska to zdecydujcie sie o jaki plac Wam chodzi. 3/koszt 30-40 tyś to sprawa jak najbardziej polityczna ,a szukanie kruczków by nie dać na plac z kasy miasta to właśnie ten styl pracy radnych 4/skoro dali na Katyń/pochwalam/ to dużo mniej dać powinni na place. 5/skoro skatepark sfinansowali ,a tam tez cisza raczej jak widzę ,to tym bardziej na plac zabaw mogliby dać. 6/zaczyna sie wyż demograficzny i problemy z infrastrukturą zaczna się powiekaszac jak złobki,przedszkola,szkoły,place zabaw. 7/co do kwoty 30-40tyś to tak naprawdę mamy kilka poteznych firm w Ciechanowie i w ramach promocji mogliby takie BAŁERY coś sypnąć miastu za Pierwszą Wolną Strefe Ekonomiczna i za te ich gazetki pożal sie Boże jak juz muszą drukować to w Ciechanowie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wolnyglos1 Re: Plac zabaw 12.10.07, 12:10 Plac zabaw PHK 1 kup sobie jakieś nakrycie głowy, bo mimo, że już jesień, to słoneczko Ci ją mocno przegrzewa. Problem placu to nie kwestia ideologii, a najzwyczajniej problem kasy. Wybudowanie placu z prawdziwego zdarzenia z ogrodzeniem to koszt kilkudziesięciu tysięcy zł /30.000 – 40.000/, służę katalogami i cennikami + koszt zabezpieczenia przed wandalizmem. Budowę i utrzymanie placów zabaw finansuje się z kosztów eksploatacji, pytaniem więc jest czy członkowie Spółdzielni są gotowi sfinansować i utrzymywać place zabaw dla całego miasta i powiatu. Pod słynną petycją podpisały się osoby nie będące członkami Spółdzielni. Znajdują się tam podpisy poczynając od skrajności mieszkańców wsi Klice /gm.Regimin/ po mieszkańców ul. Kąckiej, Słońskiego, Sierakowskiego i wielu innych ulic o zabudowie domami jednorodzinnymi. Spółdzielnia zgodnie z obowiązującym prawem działa bezwynikowo tzn. bez zysku, ponadto spółdzielczość mieszkaniowa nie otrzymuje żadnych dotacji, a nawet samodzielnie nie może ubiegać się o dotacje unijne. Spółdzielnie mieszkaniowe w polskim prawie stanowią własność prywatną członków i tylko w przypadku podjęcia działań możliwych do sfinansowania ze środków unijnych przez gminę, na obszarze na którym znajdują się budynki spółdzielcze istnieje możliwość przystąpienia do wspólnego działania Oznacza to nic innego, że realizacja „petycji” placu zabaw może być sfinansowana tylko i wyłącznie ze środków członków i to tych członków na których nieruchomości znajduje się plac. Od 31.07.2007r zgodnie z nowelizacją Ustawy o spółdzielniach mieszkaniowych, Spółdzielnia ma obowiązek rozliczać przychody i koszty każdej nieruchomości oddzielnie . I jeszcze jedna uwaga, to nie Chińczycy wprowadzają psy do piaskownicy, czy urządzają na istniejących placykach „libacje”. Widok babci, mamy z dzieckiem i psem w piaskownicy nie jest wcale rzadki, mimo że Spółdzielnia wspólnie z Sanepidem przeprowadziła akcję uświadamiając w sprawie zadrażnień wywoływanych przez zwierzęta przede wszystkim psy i koty. W budynkach Spółdzielni zawisły plakaty opracowane przez Sanepid, a sfinansowane przez Spółdzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieremek Re: Plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 14:22 ".....mimo że Spółdzielnia wspólnie z Sanepidem przeprowadziła akcję uświadamiając w sprawie zadrażnień wywoływanych przez zwierzęta przede wszystkim psy i koty. W budynkach Spółdzielni zawisły plakaty opracowane przez Sanepid, a sfinansowane przez Spółdzielnie." ?????? Gdzie??? Jak tego nie widziałam w swojej klatce. Owszem w przedszkolu mojego dziecka, na mieście tak, ale w bloku nie. "Pod słynną petycją podpisały się osoby nie będące członkami > Spółdzielni" - i tu mówisz nie prawdę - ja sie podpisałam i jestem członkiem, wiec nie mów tak Po drugie - jeśli juz jakiś placyk przy bloku był zrobiony - spółdzielnia powinna o niego dbac. A co mamy w tej chwili??? Złom. " Oznacza to nic innego, że realizacja „petycji” placu zabaw może być sfinansowana tylko i wyłącznie ze środków członków i to tych członków na których nieruchomości znajduje się plac." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 21:42 wieremek albo jestes tak ograniczona albo widac jak zyjesz zyciem spółdzielni.place powstały według starych zasad a od 31.07 mamy inna ustawę. mozesz za to dziękowac władzy parlamentarnej i obecnej ekipie rządzącej.teraz proponuję aby twoja nieruchomosc utrzymywała taki plac ciekawe co na to twoi sąsiedzi. zainteresuj się trochę sprawami spółdzielni i obecnymi zasadami rozdziału kosztów a moze wreszcie zrozumiesz o co chodzi wtym wszystkim. a ula m mysle ze sama masz problemy do parku za daleko a do w-wy ok.gdzie logika???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula M. Re: Plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 22:20 Nie sądziłam, że temat placów zabaw może być sprawą polityczną, ale to już chyba wątpliwy urok naszego narodu. Proszę nie przypinać mi żadnej łatki politycznej, skoro Pan Phk1 wie kim jestem i gdzie pracuję, to lepiej czułabym się wiedząc z kim rozmawiam. Proszę mi też nie wpierać, że kogoś wychwalam czy promuję. To nieuczciwe. A jeśli chodzi o wyjazdy do Płońska na plac zabaw, to nie jest żadne kłamstwo. Osobiście znam osoby, które tam jeżdżą ze swoimi dziećmi. Dlaczego jest Pan taki zgorzkniały i jadowity Panie Phk1? Nie chce mi się z Panem gadać, ale z drugiej strony nie mogę być obojętna na te zaczepki. W każdym razie widzę, że na tym poście są dobrze zorientowani pracownicy spółdzielni. I to chyba spółdzielni Zamek skoro Pan WolnyGłos1 zna adresy ludzi podpisanych pod petycją. Nie ukrywałam, że wśród tych głosów są także podpisy ludzi z innych osiedli. Zbierałyśmy te podpisy w publicznym miejscu. Ludzie zachowywali się spontanicznie i wielu z nich chciało się podpisać z przekonania dla sprawy. Ale ta sytuacja dowodzi tylko temu, że brak placów zabaw to powszechny problem a nie tylko "histeryczne teksty matek" jak to napisał phk1. (Cóż to w ogóle za retoryka?) Orientuję się, że nowa ustawa o spółdzielniach mieszkaniowych rzuca kłody pod nogi. Jednak pomimo tych wszystkich sceptycznych głosów to prosiłabym o pomoc w tej sprawie. Bardzo nie podoba mi się to ciągłe obrzucanie się błotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 22:28 dlatego odpuść juz sobie kobieto bo szkoda czasu i wzajemnych nerw.choc popieram budowę placu to przepisy sa przepisami.pozdrawiam ale naprawdę szkoda zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula M. Re: Plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 22:47 jak to popierasz Zorro? Nie pamiętasz co wcześniej napisałeś? To nie miało wydźwięku popierającego. I jeszcze ten ton... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 22:56 jak kazdy pewnie miałem zły dzień za co wielkie sorry jesli cie uraziłem. a tak wogóle to fakt zgadzam się z ludzmi ze jest wiele ważnych spraw ktore trzeba wykonac ze budowa placu zabaw owszem istotne ale nie zadanie pierwszej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek zalewski Re: Plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 23:43 Miałem się nie wtrącać ale myślę, że jest dużo winy w Nas samych , mieszkańcach tych osiedli gdzie niema placów zabaw , bo może ...zostały zniszczone. Pamiętam jak mieszkałem na osiedlu 40- lecia /było to 10 a może 15 lat temu/ zrobiliśmy razem z mieszkającym tam jeszcze Panem Nowakowskim /Harcerz jak ktoś nie wie/ akcję sadzenia drzewek. A było tak przywieźliśmy chyba około 100 drzewek z Bielina /dostaliśmy za darmo od Pana Krupińskiego/ i sadziliśmy na tej osiedlowej wtedy pustyni całem popołudnie z pomocą chyba dwuch sąsiadów. Podlaliśmy i mieliśmy nadzieję, że na tym gruzowisku i ściernisku będzie ,,Hollyłud''. Niestety na drugi dzień ostał się tylko ,,łud'' bo lud wszystkie co do jednego połamał . Żeby było ciekawiej chodził ten ,,lud''wtedy dumny i blady ze szczęścia. A MOŻE TO TAK JEST I Z TYMI PLACAMI ZABAW ? Ale żeby było optymistycznie to popieram budowę placu zabaw choć nie mieszkam w bloku i CHWAŁA BOGU za to. Trzymajcie się . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
phk1 Re: Plac zabaw czy ktoś jest przeciw? bo i nie Ja 16.10.07, 07:35 [phk1] Sprawą niepolityczną moga byc tylko imieniny u Cioci. >Nie sądziłam, że temat placów zabaw może być sprawą polityczną, ale >to już chyba wątpliwy urok naszego narodu. Proszę nie przypinać mi >żadnej łatki politycznej. Nie jestem psychologiem by mój widok i słowa działały kojąco na czyjeś samopoczucie ,a też mogę być Jan.S > skoro Pan Phk1 wie kim jestem i gdzie pracuję, to lepiej czułabym >się wiedząc z kim rozmawiam. Proszę mi też nie wpierać, że kogoś >wychwalam czy promuję. To nieuczciwe. Plac zabaw w Płońsku czy aby nie żarcie w KFC i 10mk placyku ? > A jeśli chodzi o wyjazdy do Płońska na plac zabaw, to nie jest żadne kłamstwo. > Osobiście znam osoby, które tam jeżdżą ze swoimi dziećmi. Typowo babskie histeryczne teksty zgorzkniały,jadowity,a w jakim zdaniu? Czyzby tylko był jeden słuszny pogląd? >Dlaczego jest Pan tak i zgorzkniały i jadowity Panie Phk1? Nie >chce mi się z Panem gadać, ale z drugiej > strony nie mogę być obojętna na te zaczepki. Histeryczne głosy pisalem w odniesieniu do specjalnych wycieczek do Płońska ,a z drugiej strony ,że nad kanały to juz nie. Słowo histeria ma swój sens w odpowiednim kontekście a nie że ja piszę o histerycznych matkach ,że placu sie domagają.Czytam ,że jest sprzeczność w głosach tych matek >Ale ta sytuacja dowodzi tylko temu, że brak placów zabaw to > powszechny problem a nie tylko "histeryczne teksty matek" jak to napisał phk1. >(Cóż to w ogóle za retoryka?) > Orientuję się, że nowa ustawa o spółdzielniach mieszkaniowych >rzuca kłody pod nogi. > Jednak pomimo tych wszystkich sceptycznych głosów to prosiłabym o pomoc w tej sprawie. Błoto? A może inne słowo jest odpowiedniejsze? np.dyskusja,wymiana pogladów ,wymiana zdań. > Bardzo nie podoba mi się to ciągłe obrzucanie się błotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula M. Re: Plac zabaw czy ktoś jest przeciw? bo i nie Ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 09:28 Pana phk1 zachęcam do przeczytania tej prostej definicji: Histeria to dawne określenie konwersji - objawów nerwicowych: nadmiernej emocjonalności, zdenerwowania, demonstracyjności zachowań. Atak histerii spowodować może chwilowe załamanie prawidłowego postrzegania rzeczywistości, zaburzenie przytomności, krótkotrwałe zmiany osobowościowe, czasem bóle nerwicowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PHK1 Re: Plac zabaw czy ktoś jest przeciw? bo i nie Ja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.07, 09:37 [PHK1 kontra ULA M.] czy możemy my niektórzy tu piszący i czytający ,gdzie w Płońsku są te super place zabaw ? czy możemy w takim razie dowiedzieć się jak oni sobie poradzili? czy moglibysmy wiedzieć czemu padło prywatne przedsięwzięcie w postaci płatnego placu zabaw naprzeciw starostwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ULa M. Re: Plac zabaw czy ktoś jest przeciw? bo i nie Ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 09:56 Odpowiem tylko na część pytań. Bo na to ostatnie to niby dlaczego ja mam znać odpowiedź. To nie był mój interes. W Płońsku plac zabaw(podobno bo nie byłam tam, przypominam, że jeździ tam moja znajoma) jest w sąsiedztwie urzędu miasta. I nie wiem skąd się wzięła ta liczba mnoga, mówiłam o jednym placu zabaw. A jak sobie poradzili? Cóż, można się tego dowiedzieć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.07, 13:55 Moim zdaniem miasto powinno zafundować plac zabaw, ogrodzić, zrobić bilety wstępu i dać się dzieciom wybiegać. Osiedlowe place zabaw to pomysł króko mówiąc niefajny. Plac zabaw (ogrodzony, płatny itd.) powinien być koło zamku , na tzw. błoniach i to wszystko. Miasto raczej tego nie zrobi, bo jakby zrobiło to kolejny problem: naprawy , utrzymanie , konserwacja i co dalej ? Stoimy w punkcie wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania J. Re: Plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 19:47 Całkowicie jestem za placem zabaw zorganizowanym przez samorząd naszego miasta.Mam dwoje małych dzieci i jest faktem ,że nie mają się gdzie bawić.Prywatne miejsca zabaw nie są do końca dobrym rozwiązaniem ,ponieważ nie dają dzieciom możliwości uspołecznienia się.Zresztą niewielu ludzi stać ,aby swoim pociechom coś takiego zapewnić.Zdaję sobie sprawę ,że nasze miasto nie stołeczne i na forsie nie śpi ,ale przy odrobinie dobrej woli,organizacji przedsięwzięcia i zaangażowaniu naszych radnych jest to możliwe.W innych miastach, wcale nie bogatszych od naszego,taka inwestycja w najmłodszych mieszkańców się powiodła .Czy bilety wstępu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xt Re: Plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 19:55 ponoć Prezydent planuje budowę takiego placu przy hali na Kraszewskiego ale podobno juz są tacy co się nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieremek Re: Plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 20:26 I tym o to sposoem od osiedlowego placu zabaw zeszlismy na miejski plac zabaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phk1 Re: Plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.07, 21:32 [phk1] jest PLAC ZABAW wart upamiętnienia w każdej lokalnej maszej miejskiej gazetce, a nawet na Forum JORTEXA dla przyszłych pokoleń. Stoję przy aptece na Spóldzielczej i patrzę w kierunku na PKP i widzę przed sobą napis PLAC ZABAW czy coś w tym stylu i rodzaju. Resztę pozostawiam miejskim jutrzejszym spacerowiczom i czytajacym to - naszym radnymniePOradnym Pozdrawiam PucHateK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Plac zabaw IP: 213.199.253.* 27.10.07, 22:06 Z tego, co wiem, miasto to zrobi (przy kanałach). Tylko zaraz pojawią się głosy malkontentów: a po co, a dla kogo, a jaki układ za tym stoi? A ja sobie myślę: a kij Wam w ucho, jeśli ciechanowskie dzieciaki będą miały z tego frajdę, to szczekajcie sobie, ile chcecie!;)Róbmy swoje, dewiza Młynarskiego zawsze się sprawdza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanda Re: Plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 22:07 ludzie czy wy z tym placem poszleliscie gazety ciechanowskie o placu na witrynach sklepowych plac zabaw kiedys w radio plac zabaw litości czy juz redaktorów lokalnych mediów stac tylko na takie artykuły czy nie maja o czym pisac ze szukają tematów zastępczych.jeszcze słyszałam ze na sesji rady miasta tez poruszany był temat placu zabaw.naprawdę nie ma innych wazniejszych spraw w mieście?moze juz wystarczy tego tematu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania J.. Re: Plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 11:37 Pani Wando, z całą pewnością są ważniejsze sprawy :moralne ,etyczne, teologiczne itd.Sęk w tym ,iż na naszą egzystencję składają się również i te drobne ,a jednak bardzo istotne rzeczy.W świadomości całego społeczeństwa jest chyba dbałość i troska o dobro najmłodszych.To oni za "-dzieścia" lat będą fundamentem naszej gospodarki ,chlubą naszej ojczyzny.Aby nasz kraj był krajem ludzi szczęśliwych musimy dać dzieciom radość, poczucie bezpieczeństwa i troskę .Tylko wtedy nie będziemy społeczeństwem frustratów obojętnych na potrzeby innych.Na pewno Pani wie ,że to co damy ,wróci do nas ze zdwojoną siłą.Życzę pogody ducha. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.07, 15:38 a ja jestem ciekawa czy w Ciechanowie przyjąłby się taki zamknięty pod dachem plac zabaw w jakimś pomieszczeniu, gdize dzieci za drobną opłatą mogłyby bawić się między sobą, uczestniczyć w jakiś zajęciach miniprzedszkolnych. Wiem, że takie miejsca są np w Warszawie i jest spore zainteresowanie nimi, myślę że u nas przydałoby się takie miejsce, szczególnie wiosną, jesienią i zimą. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś