Dodaj do ulubionych

Internet w Plus?

IP: 195.205.152.* 23.07.03, 14:24
Witam
Czy możecie coś powiedzieć o internecie oferowanym przez firmę Plus?
Pozdrawiam,
Jac
Obserwuj wątek
    • Gość: Internauta Re: Internet w Plus? IP: *.combidata.com.pl 24.07.03, 09:28
      Firma Plus obniżyła ostatnio koszty założenia stałego łšcza z internetem. Jest to efektem nowej oferty TPSA - Neostrady Plus, w której prędko�ć przesyłu danych jest okre�lona natomiast Firma Plus nie potrafii jej okre�lić gdyż jest to uzależniona od ilo�ci użytkowników oferowanego łšcza, które to jest łšczem dzielonym.
      • Gość: Jac Re: Internet w Plus? IP: 195.205.152.* 24.07.03, 11:24
        Czy z tego wynika, że Plus po prostu udostępnia (bodajże radiowo) łącze
        Neostrady+?
        Czy użytkownicy takich sieci mogą wypowiedzieć sie o jakości i awaryjności
        takiego łącza?
        Pozdrawiam,
        Jac
        • Gość: Internauta Re: Internet w Plus? IP: *.combidata.com.pl 24.07.03, 11:28
          Nie, firma Plus nie udostępnia drogš radiowš Neostrady Plus.
    • Gość: chino_m Re: Internet w Plus? IP: 213.77.7.* 29.07.03, 17:57
      Do sieci podlaczona jest duza czesc mieszkancow Ciechanowa dlatego transfer nie
      jest satysfakcjonujacy. Byle deszcz(np wczoraj)i mozna sie tymczasowo pozegnac
      z dostepem. Ostatnio da sie zauwazyc czeste przerwy...Cena abonamentu jest dosc
      atrakcyjna a mianowicie 43.01 zl
      • webmasterek3 Re: Internet w Plus? 21.02.04, 15:40
        Oczywiście że firma PLUS ma sporą liczbę klientów..ale oferują szybki i tani
        internet. Mają łącze 3 mb/s i dzielą je na użytkowników. Jeśli mieszkasz blisko
        Jesionowej 13 gdzie jest siedziba ich to masz neta radiowo. Na osiedlach maja
        swoje serwery i robią wszystko kablem. Polecam ich serdecznie. !!!!!
    • Gość: miki Re: Internet w Plus? IP: *.localdomain / 213.77.7.* 22.02.04, 12:35
      tez mam. polecam. Przez 2 lata, miałem tylko raz przestój 1 dzien awarii. Mila
      obsluga, szybo reaguja na wezwanie i nie zdarzylo sie zeby deszcz:) utrudnial
      dostep. Mieszkam w bloku, mam kable, wiec moze na radio czasami siada, ale mam
      komp normalny, nie na deszcz:)))
    • Gość: k51 Re: Internet w Plus? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.04, 19:09
      Na osiedlu WP umowę z PLUS-em podpisało 3 lata temu 23 osoby i zapłaciły po ok.
      700 PLN. (wszyscy z 2-ch bloków). Później, mimo zapisów umowy o konsultacjach z
      użytkownikami przy rozszerzaniu grona użytkowników, samodzielnie przyłączali
      nowych co skutkowało co raz wolniejszą pracą łączy. Jeżeli chodzi o przerwy to
      nie jest tak różowo, nam zdrzało się to bardzo często - nawet po klika dni w
      tygodniu. Ale wola wasza!? Myślę jednak, że to pytanie jest autoreklamą firmy,
      którą opuszcza co raz więcej klientów.
      • Gość: miki Re: Internet w Plus? IP: *.localdomain / 213.77.7.* 22.02.04, 22:11
        na osiedlu wp nie ma łączy plusa, wiec nie podpisywal nikt umowy. bzdury
        opowiadasz, nikt nie płacił przed przyłaczaniem zadych pieniedzy. poza tym, co
        wiesz, skoro nie jestes klientem, a masz tpsa. w moim bloku ma 12 osob i nikt
        nie placil zł przed przyłaczeniem, tylko po przyłaczeniu. teraz placi sie 195
        za aktywacje i 49 abonament, nie pisz glupot, a najpierw sprawdz sam.
      • Gość: admin Re: Internet w Plus? IP: 213.77.7.* 23.02.04, 08:01
        dotyczy opinii K51:

Oczywiście doceniam wolność słowa, ale trzeba mieć elementarne poczucie
        odpowiedzialności za wypowiadane sądy oraz odrobinę przyzwoitości.
        Nic bowiem w Twojej opinii nie jest prawdziwe, są to bzdury wyssane z palca.
        Nie jest to również autoreklama firmy.
        Nie prawdą jest również to, że opuszcza nas coraz wiecej ludzi.

Cenię konstruktywną krytykę, ponieważ pozwala to na polepszenie jakości pracy,
        ale nie mogę słuchać o rzeczach, o których ktoś nie ma zielonego pojęcia.

pozdrawiam Ciebie oraz wszystkich naszych klientów
        PLUS
        • Gość: admin Re: Internet w Plus? IP: 213.77.7.* 23.02.04, 10:23
          jeszcze jedna refleksja:

Plus nikogo nie zmusza, by korzystał z naszych usług.
          Od nikogo nie bierzemy pieniędzy PRZED wykonaniem usługi.
          Nie zapewniamy minimalnego transferu, bowiem najmnieszy CIR
          to horendalnie wysokie opłaty.
          Nie wiążemy naszych klientów umową do końca życia, bowiem jest to umowa na czas
          nieokreślony i jesli ktoś sobie życzy ją zerwać,to nie robimy najmniejszych
          problemów.
          Mogę powiedzieć, że do tej pory odeszło od nas 4 (czterech) klientów, nie
          licząc osób które zmieniły adres zamieszkania, wiec argument K51 o odchodzących
          klienach jest po prostu żenujący.
          Podłączenie do internetu NIGDY nie kosztowało 700zł i NIGDY nie zbieraliśmy od
          kogokolwiek pieniędzy, więc warto sprawdzić rewelacje, o których się pisze.
          Nie podejrzewam K51 o celowe pokazywanie naszej firmy w złym świetle, toteż
          myślę, że pomylił on po prostu nas z kimś innym :)

pozdrawiam

• webmasterek3 Re: Internet w Plus? 24.02.04, 22:44
        Hehe człowieku co piszesz o jakiś 700 zł za aktywację.... nie wiem kto Ci w to
        uwierzy... czy ty wiesz ze za niewiele więcej można mieć DSL'a z Tpsy... jeśli
        ktoś nie jest klientem PLUSA to po co obrażać ta firme... zawsze pozostaje Wam
        modemik i nerwowe liczenie impulsów... oni klientów maja pod dostatkiem, ludzi
        przynajmniej na moim osiedlu zrownowazonych ktorym mozna zaufac. My ich lubimy
        oni nas i jest looz... I NIE PISAC MI TU ŚCIEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: plus Re: Internet w Plus? IP: *.localdomain / 213.77.7.* 23.02.04, 12:48
      Moim zdaniem o całkiem niezła firma, korzystam z jej usług od pół roku i nie
      narzekam. Wprawdzie czasem zdarzają się chwilowe przerwy, jednak ogólnie
      internet chodzi bez zarzutu i to ze stosunkowo szybką prędkością. Jeśli miałbym
      wybierać radiostradę lub plus, to zdecydowanie PLUS !!
      • webmasterek3 Re: Internet w Plus? 24.02.04, 22:38
        Hehe ten admin tutaj to Tomek :0 siemka to ja Grzesiek.. na pewno wiesz
        który.... A co do usług PLUSA... ludzie oni mają najtańszego neta w mieście,
        najlepszej jakości bo mają łącze 3 mb/s... a ograniczanie transferu... mają
        rację, że tego nie wprowadzają... jak jest mało ludzi zalogowanych na ich
        reuterze brzegowym ( dla niekumatych to nazwijmy to takim hmmm serwerkiem, a
        jeszcze prościem kompem :) to ja czasami mam transfer ponad 150 kb/s....
        • Gość: admin Re: Internet w Plus? IP: 213.77.7.* 25.02.04, 09:33
          heja Grzesiu :)))
          • webmasterek3 Re: Internet w Plus? 25.02.04, 19:22
            To co Tomek razem zaczynamy bronić PLUSA.. hmmm.... popieram tą inicjatywe:)
            • Gość: miro Re: Internet w Plus? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 22:41
              A co to inetrnet z plusa maja tylko 2 osoby???Na radiostradzie żywsza dyskusja
              • webmasterek3 Re: Internet w Plus? 25.02.04, 22:50
                Człowieku chyba jak ktoś zakłada firmę, która świadczy usługi stałego dostępu
                do neta to oczywiście po to żeby z tego trzepać kasę. Pomyśl logicznie...
                dzierżawa 2 mb/s od POLPAK-T miesiećżnie kosztuje 2400 zł + 1 mb/s DSL TP 1000
                zł co daje nam 3400 zł/miech (chyba Tomek nie przesadziłem z kasą :) więc
                podziel to sobie i przekalkuluj a odpowiedz uzyskasz sam...
                • Gość: admin Re: Internet w Plus? IP: 213.77.7.* 27.02.04, 08:41
                  Tak Grzesiu, nie przesadziłeś z kasą, ale wielu ludzi nie wie o tym, że
                  generuje to takie koszty.
                  Gdybyśmy mieli tylko neo, to po pierwsze dzielenie jej jest nielegalne, a po
                  drugie klienci płaciliby za dostęp ok 10 zł miesięcznie:))

jeszcze jedna dygresja- nie musimy się bronić

pozdrawiam
              • webmasterek3 Re: Internet w Plus? 25.02.04, 22:52
                Gość portalu: miro napisał(a):

> A co to inetrnet z plusa maja tylko 2 osoby???Na radiostradzie żywsza
                dyskusja

O i powiem jeszcze jedno... po co wcinasz się w temat PLUSA jeśli nie masz od
                niego necika... masz IP jakiegoś dsl czy neo+ a PLUSIK ma hmmm.... klienci
                wiedzą jakie maja zewnetrzne IP :)
                Zapraszam do zakładania kont na serwerze www.ciechanow.info Informacje na
                grzesiek@ciechanow.info
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka