Dodaj do ulubionych

wypadek przy SDH

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 20:52
Dziś wieczorem zderzyły się 2 autobusy, są ranne osoby. Dostałam przed chwilą
świeżą informację z miejsca zdarzenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: obserwator Re: wypadek przy SDH IP: *.techentrance.com 19.07.08, 21:09
      Pamietam Tira na wysepce w godzinach szczytu naprzeciwko SDHu.
      Wyjątkowe dzieło naszych drogowców przebudowa kawalka tej drogi.
      No, ale zeby chłopaki z Ciechanowa dali taki przykład miłosci i czulości to rzecz niespotykana i to o tak póżnej porze.
      • Gość: kierowca Re: wypadek przy SDH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 21:33
        Co do tego "dzieła" to jest ono czytelne i jadąc nawet 70 km/h nie
        powinno nastręczać trudności kierowcy przyzwyczajonemu do jazdy po
        ulicach w mieście a nie po polu, czy łące przed lub po wypasie krów.
        Co innego zimą kiedy zaskoczy drogowców śnieżyca.
        Dla "obcokrajowców" cała sieć pułapek w postaci wysepek zrównanych
        śniegiem z jezdnią.
        Wprawdzie oznakowane ale jednak mogą to być pulapki.
    • Gość: gosc Re: wypadek przy SDH IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.08, 21:10
      szczegóły mają na portalu www.ciechanowonline.pl , link:
      www.ciechanowonline.pl/?po=wypadek_centrum
      • Gość: lulu Re: wypadek przy SDH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 21:23
        Szkoda mi ludzi, którzy jechali tym autobusem. Mam nadzieję, że nic się im nie
        stało.
    • Gość: świadek Re: wypadek przy SDH IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.08, 22:02
      nie 2 autobusy, tylko bus (dostawczak) i autobus. słabego masz informatora
      • magik1985 Re: wypadek przy SDH 19.07.08, 23:48
        te jeszcze "nieustalone przyczyny" to prawdopodobnie pęknięcie lewej
        przedniej opony w busie. Bus jechał nie mniej niż 100 km/h od strony
        szpitala, na wysokości kwiaciarni goździk zjechał na wysepkę,
        podbiło go i z całą siłą uderzył w stojący na przystanku autobus.
        lekko ranni: kobieta i jej wnuczek,którzy akurat wsiadali do
        autobusu (dzieciaczek raczej ciężko wystraszony, ale było widać
        krew, nie przyglądałem się skąd się wzięła). na pewno jeden
        mężczyzna, który przebywał na przystanku i kierowca autobusu.
        ciężej ranny (nie wiem na ile) kierowca busa, który w momencie
        przybycia karetki był chyba nieprzytomny.mam nadzieję, że nic mu nie
        będzie. obydwa pojazdy nie nadawały się do niczego :\, ucierpiała
        też latarnia w pobliżu przystanku (ścięta leży teraz pewnie na
        chodniku). policja po otrzymaniu zgłoszenia przybyła b.szybko na
        miejsce zdarzenia, karetka była chwilkę później.

to tylko oczami świadka. gratuluję osobom trzecim chęci niesienia
        pomocy poszkodowanym. oby takich ludzi było więcej!
        • Gość: poinformowana Re: wypadek przy SDH IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.08, 00:09
          gośc z busa na 99,99% był pijany i nic tam nie pękło.
          • Gość: gosc Re: wypadek przy SDH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 00:14
            pekla opona (czy urwalo sie kolo); nawet policjanci na miejscu to
            mowili
          • magik1985 Re: wypadek przy SDH 20.07.08, 01:04
            nieźle jesteś poinformowana :]byłaś na miejscu?rozmawiałaś z policją?
            proponuję wstrzymać się zatem z jasnowidztwem do wtorku aż wyjdzie
            TC. tam bedze info co było przyczyną.
            miłej nocy
            • Gość: gosc Re: wypadek przy SDH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 13:59
              Magik -> tak, BYLEM na miejscu i rozmawialem z policjantami.
      • Gość: olo Re: wypadek przy SDH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 12:40
        A jeszcze dokładniej: samochód uderzył w słup a ten w autobus. Rzeczywiście
        zwolniłbym takiego informatora.
    • Gość: Ewa Re: wypadek przy SDH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 09:26
      www.tvn24.pl/28385,1557939,0,1,renault-w-latarnie--latarnia-w-autobus-z-ludzmi,kontakt_detal.html
      • Gość: timbuku Te Renault to samochó drogowców ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 09:43
        Nie wiem jak można na równiutkiej drodze ,super oznakowanej
        spowodować taki wypadek .
        • Gość: z Re: Te Renault to samochó drogowców ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 10:15
          Popros kogos z wiatrowka, zeby przestrzelil Ci opone w trakcie jazdy to sie dowiesz.
          • Gość: uważny Re: Te Renault to samochó drogowców ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 11:10
            Na zdjęciu z wypadku moim zdaniem lewa przednia opona nie jest ani
            pęknieta ani przestrzelona. Jest cała, sprawna.
            No chyba, że po wypadku natychmiast kierowca ją wymienił na drugą i
            napompował.
            • Gość: gosc Re: Te Renault to samochó drogowców ? IP: *.cnow.pl 20.07.08, 11:43
              Szkoda tylko że nikt nie wspomniał, że ten bus przejechał na czerwonym świetle i zapierniczał jak się patrzy
              • Gość: Rafik Re: Te Renault to samochó drogowców ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 11:50
                Dokładnie. I ze mało co nam głów nie pourywał na przejściu dla pieszych....
                • magik1985 Re: Te Renault to samochó drogowców ? 20.07.08, 12:12
                  gwałtownie skręcił w lewo, więc przyczyną mogła być zarówno pęknięta
                  opona, jak i reakcja na wtargnięcie pieszych na jezdnię. jeśli
                  przejeżdżał na czerwonym, no to mieliśmy co mieliśmy.
                  • Gość: uważny Re: Te Renault to samochó drogowców ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 13:35
                    Dlaczego "magiku" wspominasz już drugi raz o pękniętej oponie skoro
                    wyrażnie widać na zdjęciu po wypadku, że opona lewa przednia ( ta
                    która mogła tak zmienić kierunek jazdy ) jest cała?
                    Spójrz na zdjęcie zamieszczone na stronie przytoczonej w trzecim
                    poście od góry.
                    • magik1985 Re: Te Renault to samochó drogowców ? 20.07.08, 14:10
                      to jest jedna z możliwości. zdjęć na poralu ciechanowon-line.pl nie
                      widziałem. nie przyglądałem się, na TVN24 nie ma zdjęcia z widokiem
                      na lewą przednią oponę. jednak PRZYZNAJĘ RACJĘ- jest cała-
                      przynajmniej na taką wygląda. jeśli tak, to drugą z możliwości była
                      nadmierna prędkość(nie mniej niż 100km/h, anie tak jak twierdzą
                      świadkowie z portalu ciechanów on-line), przejazd na czerwonym (bo
                      jechał na czerwonym świetle). wyglądało to tak, jakby chciał coś
                      ominąć, ale huk zanim uderzył w latarnię i autobus było słychać. nie
                      wiem, czy z opony. z kolei p. Goździewski nie wspomniał o oponie ani
                      śłowem, więc... kto wie.
                    • Gość: sensacja Re: Te Renault to samochó drogowców ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 23:10
                      wyraźnie to na zdjeciu widać ze ten grat stał na powalonej latarni... jako, że
                      mało rozumiesz to dam ci przykład- spuść powietrze z koła w rowerze, podnieś
                      rower troche do góry i zapytaj pierwszej lepszej osoby czy widać ze masz
                      kapcia... takie to banalne...
                      • Gość: uważny Re: Te Renault to samochó drogowców ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 23:51
                        Niby masz zadatki na niezłego naukowca ale......
                        Kąt nachylenia latarni jest tak duży, że prawdopodonie ten wrak by
                        się z niej zsunął (chyba, że kierowca zdążył po tym uderzeniu
                        zaciagnąć ręczny hamulec) to raz. Dwa - szczególnym zbiegiem
                        okoliczności opona dotyka chodnika i jest lekko ugięta. W takim
                        zdarzeniu jest to przypadek jeden na sto. Nie świadczy to jednak, że
                        nie masz racji przynajmniej w 30%. Nie wykluczam, że się uniósł aż
                        tak wyjątkowo, tak precyzyjnie na tej latarni.
                        W każdym badż razie zachęcam do zgłębiania dalej tajemnic przyrody
                        jako że tak dużo już rozumiesz.
    • Gość: koko Re: wypadek przy SDH IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.08, 10:41
      od kiedy to wiatrówką można przebić wzmacnianą (C) oponę samochodu dostawczego?
      a może ktoś z okna z procy strzelił, albo biegł za nim pies i przegryzł mu tą
      oponę???
    • Gość: dfdf Re: wypadek przy SDH IP: 66.79.167.* 20.07.08, 15:35
      a gdzie nasz policjant z forum adhoc - na urlopie i nic nie napisze?

• Gość: obivan Re: wypadek przy SDH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 20:51
        główna przyczyna - 2,7%o
    • 5aga5 Jak zwykle 21.07.08, 00:41
      Jeden wypadek a specjalistów i wersji o stokroć więcej.
      Czy Wy wogóle jesteście kierowcami ?
      Bo ja czytam o tych ,, niby " przyczynach i Waszych teoriach, to mam
      wrażenie że TYLKO co drugi jest kierowcą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka