Dodaj do ulubionych

Grill na balkonie w bloku

IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.08, 17:20
Co sądzicie o grillowaniu na balkonie w bloku? Moim zdaniem to szczyt chamstwa
i wieśniactwa. Mam takich sąsiadów, którzy regularnie urządzają sobie grilla a
cały dym zasmrodza moje i nie tylko moje mieszkanie. Co z tym zrobić? Straż
miejska zajmie się taką sprawą? Jak myślicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: ghj Re: Grill na balkonie w bloku IP: 212.160.172.* 31.07.08, 17:25
      zwróć im uwagę co za problem
      • Gość: Mobil22 Re: Grill na balkonie w bloku IP: 212.160.172.* 31.07.08, 17:29
        Takie sa uroki bloków - niema na nic miejsca
        Takie same pretensje mozna miec do ludzi palących papierosy na
        swoich balkonach itp
        Wogóle w bloku to o wszystko do wszysstkich za ścianą mozna mieć
        pretensje - ale idąc do bloku raczej trzeba było sie z takimi
        sytuacjami liczyc.
        • magik1985 Re: Grill na balkonie w bloku 31.07.08, 18:33
          :D Super imprezy muszą mieć skoro jeszcze na straż miejską nie
          zadzwoniłeś. "Idąc do bloku" trzeba się liczyć z tym, że balkon to
          nie podwórko i grillowanie to nie ten typ imprezy na mały metraż a
          tym bardziej na blok.
          tak samo jak mycie samochodu na parkingu, głośne słuchanie muzyki,
          granie w bloku na głośnym instrumencie.
          w bloku trzeba po prostu zwracać większą uwagę na sąsiadów ;)
          • Gość: wodnik Re: Grill na balkonie w bloku IP: *.cnow.pl 01.08.08, 09:59
            na twoim miejscu to bym wzial jakies mieso pare browarow i poszedl do nich a nie narzekal
            • Gość: paquime Re: Grill na balkonie w bloku IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.08, 11:12
              Piękne rady typu "takie są uroki bloków", weź parę browarów i idź się zabaw razem z nimi" na pewno piszą ci, którzy mają swoje ogródki albo działki i uważają, że nie ma problemu jak sąsiad się trochę nawdycha smrodliwego dymu i posłucha głupot na balkonie.postawa tych co mają takie rady i urządzają imprezki na balkonie jest najmilej mówiąc żenująca. moja rada - najpierw udaj się do spółdzielni jak cię spławią, choć nie powinni, do straży miejskiej.nie ma przebacz i nie ma słuchania tłumaczeń, że to tylko niewinny grill.nie masz obowiązku znosić takich rzeczy.od robienia grilla są działki, a jak ktoś nie posiada to wolnych terenów ci u nas dostatek. wystarczy ruszyć tyłek wziąć grilla i całe towarzystwo i na łono natury...
              • Gość: sss Re: Grill na balkonie w bloku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 11:34
                zgłosić na Policję niech przyjdzie dzielnicowy, jak nie pomoże to
                zgłsić do Sądu, jaki problem, jak ktoś nie potrafi mieszkać wśród
                ludzi to niech się wyprowadzi z dala od cywilizacji i tam robi na co
                ma ochotę.
                Dlaczego ktos ma się męczyć przez takich ludzi?
                Jak nie są oni wychowani to trzeba uczyć kultury
                • Gość: w Re: Grill na balkonie w bloku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 21:33
                  Mieszkamy w bloku. Kiedy zachciało nam się grilla, a na balkonie nie bardzo zrobić, poszliśmy na podwórko na ławeczki i zrobiliśmy grila. Tu nikomu nie przeszkadzaliśmy, nikomu dym do mieszkania nie wpadał, nikt nie miał pretensji. Troche się z nas śmiali, ze na podwórku robimy, ale z barku laku i kit dobry :))
              • magik1985 Re: Grill na balkonie w bloku 01.08.08, 21:52
                dokładnie tak. A Policji i Straży miejskiej nie ma się co bać, bo po
                coś w końcu są (co prawda straż miejska nie wiadomo po co, tym
                bardziej troche dodatkowych obowiązków im się przyda)
                • gacek009 Re: Grill na balkonie w bloku 02.08.08, 00:14
                  Oczywiscie musiales Magiku pare swoich slow wtracic... No coz skoro takie Twoje
                  hobby - tylko nie wiem czemu uwazasz ze Straz Miejska ma malo pracy i nie
                  wiadomo do czego jest potrzebna, uwierz mi , ze duza czesc mieszkancow naszego
                  miasta uwaza ja za potrzebna i pomocna... Ale skoro dla Ciebie to taka
                  niepotrzebna formacja to mam nadzieje, ze nigdy nie bedziesz zmuszony korzystac
                  z jej pomocy...

A co do grillowania na balkonach - pewnie nie jest to przyjemne w te dni, kiedy
                  caly czas okna musimy miec otwarte, ale trzeba tez zrozumiec ludzi, ktorzy nie
                  moga tego robic na swoich posesjach lub dzialkach... Oczywiscie bez przesady,
                  ale ja bym nigdzie nie dzwonil ewentualnie do sasiadow - czy moge dolaczyc, hihi...
                  • Gość: ja Re: Grill na balkonie w bloku IP: *.centertel.pl 02.08.08, 09:31
                    hehehe jakiś obrońca straży miejskiej się trafił :) Wielka mi
                    instytucja w ciechanówku, jakieś 6 osób, wielki szyld STRAŻ MIEJSKA
                    i pokoik 2x2m :)) hehehe! i zgadzam się że nie wiadomo do czego oni
                    są - wszystko równie dobrze załatwiać mogła by policja i dzielnicowi.
                    • gacek009 Re: Grill na balkonie w bloku 02.08.08, 09:44
                      Szyld jest pewnie rownie wielki jak u Ciebie pustka na miejscu gdzie inni maja
                      mozgi... Nastepny z serii bohaterow, ktorzy na forum pluja na Straz Miejska, a
                      jak okaze sie ze zrobil cos niezgodnego z prawem to skamle jak piesek zeby tylko
                      pouczenie dali... Moze jeszcze bedziesz mial okazje do konfrontacji z SM -
                      powiedz im co o nich myslisz!
                      • gacek009 Re: Grill na balkonie w bloku 02.08.08, 09:45
                        Aha i jeszcze tylko informacja - wystarczy wejsc na strone UM i sprawdzic - jest
                        ich 9
                        • magik1985 Re: Grill na balkonie w bloku 03.08.08, 23:44
                          Tak, musiałem wtrącić swoje trzy grosze odnośnie straży miejskiej,
                          bo rzeczywiście nie wiadomo po co jest ta służba. a teraz
                          jeszcze "CUDOWNI" chcą wprowadzić patrole obywatelskie. Pytam: "PO
                          CO?" Policja powinna być jedyną, dobrze opłacaną i mającą największe
                          uprawnienia służbą dbającą o nasze bezpieczeństwo.Proszę mi wskazać
                          państwo w Europie, gdzie działa jakaś służba na zasadach podobnych
                          do SM, czyli są, straszą głónie blokadami kół, a nawet nie mogą
                          aresztować złodzieja na gorącym uczynku. A patrole obywatelskie?
                          wow. Wolotariat w służbach mundurowych. tego jeszcze nie grali ;)
                        • magik1985 Re: Grill na balkonie w bloku 04.08.08, 00:28
                          gacek009 napisał:

> Aha i jeszcze tylko informacja - wystarczy wejsc na strone UM i
                          sprawdzic - jes
                          > t
                          > ich 9
    • Gość: Najkon Re: Grill na balkonie w bloku IP: 213.199.253.* 02.08.08, 09:06
      Nie wiem kolego na którym osiedlu mieszkasz, ale ogólnie jest zakaz grillowania
      na balkonie. Tak jak poradzono Ci wcześniej, najpierw udaj się do spółdzielni,
      jest oni wprowadzili takowy zakaz to proponuję najpierw uprzejmie zwrócić uwagę.
      Jeśli nie pomoże to straż miejska powinna zaradzić lecz pamiętaj o tym że dobry
      sąsiad to skarb, zły sąsiad.... no cóż, mieszkasz w bloku to sam wiesz.
      Powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka