Dodaj do ulubionych

oddział gienkologiczny- horror

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.09, 10:33
Co sądzicie o naszym oddziale ginekologicznym, położniczym?? Ostatnio
nagminnie zdarzają zabiegi łyżeczkowania u kobiet po porodzie!!!! Niedbalstwo
naszych położnych i lekarzy?? i jeszcze na dodatek wyciągają rączki po
kopertki- tragedia. Chcę złożyć skargę na nasz oddział.
Obserwuj wątek
    • Gość: byczek68 Re: oddział gienkologiczny- horror IP: *.cnow.pl 23.02.09, 13:13
      Pacjentak zdecyduj się,który oddział ci nie odpowiada ,czy położniczy,czy
      ginekologia???????
    • Gość: gość Re: oddział gienkologiczny- horror IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.09, 14:21
      nie jest tak żle, rodziłam dwa razy, panie położnie byly w porządku, bardzo mi pomogły,a swoje trzeba i tak się nacierpieć,
      • Gość: gość 1 Re: oddział gienkologiczny- horror IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.09, 14:45
        Tajemnica poliszynela,trzeba dać w łapę tym hienom inaczej
        zapominają o tobie(mowa o położnych)
      • Gość: mama Re: oddział gienkologiczny- horror IP: 213.199.253.* 23.02.09, 14:45
        ja tez nie narzekam, jestem po dwóch porodach i panie położne były
        miłe i bardzo mi pomagały.
    • Gość: gość kobieta Re: oddział gienkologiczny- horror IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.09, 15:20
      jak ja rodzilam to nawet do głowy mi nie przyszło zeby dać lapówke,nikt nigdy mi nie sugerowal tego, personel jest bardzo mily,
      • Gość: gość34 Re: oddział gienkologiczny- horror IP: *.centertel.pl 23.02.09, 15:24
        za chwilę mam rodzić i to przez cięcie, przerażają mnie wasze opinnie. czy naprawdę jest tak koszmarnie na tym oddziale?
        • Gość: gość Re: oddział gienkologiczny- horror IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.09, 15:33
          nie martw się, kiedy ja rodziłam wiele pacjentek przyjeżdzialo z innych miast z województwa zeby rodzić w ciechanowie, ja również nie narzekam
          • Gość: Też rodząca Re: oddział gienkologiczny- horror IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 17:10
            Oddział jest zupełnie spoko pod warunkiem, że rodzisz bez komplikacji i nie
            wymagasz pomocy bo wtedy zaczynają się schody. Położne są w porządku, ale
            najlepiej mieć swojego lekarza, który prowadzi Twoją ciążę.Wszystko do
            przeżycia. Bez obaw rodzące kobiety i powodzenia.Naprawdę żaden horror jak piszą.
            • agaikrzys Re: oddział gienkologiczny- horror 24.02.09, 13:57
              Żaden horror.Rodziłam w Ciechanowskim szpitalu i mogę zapewnić,że
              położne są naprawdę pomocne.Zanim urodziłam na trakcie porodowym
              byłam trzy razy,więc miałam kontakt z różnymi położnymi.Przy moim
              porodzie miałam fantastyczne położne,wszystko tłumaczyły,pokazywały
              jak oddychać i jak się ułożyć,żeby mniej odczuwać ból,a przede
              wszystkim były miłe i uśmiechnięte.To mi dało duży konfort
              psychiczny.
              Dla mnie to było miłe zaskoczenie ,że wszystkie położne z którymi
              miałam kontakt były ok.Byłam raczej nastawiona,że panuje tam
              niemiła atmosfera(naczytałam się i nasłuchałam)
              Nikomu nie dawałam żadnej koperty,ani czekoladek itd.Po prostu
              powiedziałam ;Dziękuję:
              • Gość: polu Re: oddział gienkologiczny- horror IP: 80.51.237.* 27.02.09, 12:24
                Moja żona też rodziła w Ciechanowie z czego była bardzo zadowolona.
                Oddział poleca wszystkim koleżankom. Miała do wyboru jeszcze inne
                szpitale np szpital w Pułtusku lub w Nowym Dworze, tam dopiero są
                porody a jaki klimat a jacy fachowcy...
        • Gość: gość Re: oddział gienkologiczny- horror IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.09, 15:33
          nie martw się, kiedy ja rodziłam wiele pacjentek przyjeżdzialo z innych miast z województwa zeby rodzić w ciechanowie, ja również nie narzekam
    • mrs.fionka Re: oddział gienkologiczny- horror 27.02.09, 19:54
      Horror to może za dużo powiedziane, ale nie ma się co cieszyć tylko dlatego, że w okolicznych oddziałach jest gorzej. Wyremontowali porodówkę i położnictwo, ale do sukcesu wciąż daleko. I wcale nie o pieniądzach mowa, a raczej o dobrej woli personelu do zmian. Dlaczego w Ciechanowie wciąż kobiety rodzą na łóżkach, i nie mogą wybrać pozycji – ano personel musiałby się wysilić i np ukucnąć przy pacjentce. Dlaczego pacjentki mają z zasady nacinane krocze – ano poród naturalny nie odbywa się tak szybko i trzeba więcej uwagi pacjentce poświęcić w II fazie, a tach rach ciach i następna na fotel. Dlaczego niejednokrotnie tyle godzin trzeba czekać na izbie przyjęć lub pod gabinetem USG – ano starym zwyczajem tłum lekarzy snuje się od rana w korowodzie w czasie wizyty po oddziale, a potem podpiera ściany w gabinecie badań stresując pacjentki, choć niewiele z tego wynika; a może by tak ruszyć się i zrobić coś pożytecznego w tym czasie, np obejrzeć pacjentki na izbie przyjęć, wykonać badania USG, przeczytać coś z literatury fachowej. Nie do pomyślenia jest dla mnie, że na izbie przyjęć pielęgniarka zbiera z pacjentką cały wywiad położniczo-ginekologiczny i uzupełnia historię choroby, trwa to szmat czasu a leży de facto w kompetencji lekarza. Kolejna sprawa to zgody na operacje i zabiegi – najprościej wysłać po podpis siostrę i sprawa załatwiona. Generalnie w ogóle można ust do pacjentki nie otwierać. To w sumie tylko parę przykładów, ale moim zdaniem dużo jeszcze musi się zmienić zanim będzie dobrze w tym oddziale.
      • agaikrzys Re: oddział gienkologiczny- horror 27.02.09, 20:49
        No tak szkoda,że nie można wybrać pozycji do rodzenia.Położne
        pokazywały jak można się ułożyć,żeby mniej odczuwać ból i u mnie to
        się sprawdzało,ale niestety na czas samego porodu musiałam przyjąć
        pozycję półsiedzącą.Gdybym mogła sama wybrać to nie taką.
        • Gość: ojciec Re: oddział gienkologiczny- horror IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 09:41
          Poród kończący 9 -io miesięczną ciążę to nie nagły wypadek. Można w tym czasie
          sprawdzić co oferuje dany szpital w czasie porodu( pozycje, znieczulenie,
          nacinanie krocza, godziny odwiedzin, i co kto chce). Jeśli jeździ się na zakupy
          do Warszawy czy Łodzi - to chyba nie jest problemem pojechać do szpitala w
          którym będziemy zadowoleni z najpiękniejszej chwili w życiu jaką jest poród
          dziecka. Mojej rodzinie warunki w oddziale w Ciechanowie odpowiadały, czuliśmy
          się bezpiecznie.
          • mrs.fionka Re: oddział gienkologiczny- horror 02.03.09, 08:26
            Dobre samopoczucie Taty po odbytym porodzie i pobycie na oddziale gin-poł. zawsze cieszy 
            Nie o to mi jednak chodzi. Mnie martwi inna sprawa, mianowicie fakt, że w najbliższym oddziale (który nota bene szczycił sie kiedyś wyróżnieniami w akcji rodzić po ludzku) od wielu lat nie zmieniło się podejście personelu do porodu i pacjentki. Ciąża prawidłowa nie jest chorobą, a poród fizjologiczny ma prawo odbywać się naturalnie (to prawo wiele lat temu pogwałcili polscy ginekolodzy i część z nich z uporem maniaka czyni to dalej). Nie wątpie, że to się zmieni. Szkoda, że będzie to zapewne konsekwencją spraw sądowych, np. za niepotrzebne i nieudane nacięcia krocza, albo urazy poporodowe związane ze stosowaniem ryzykownych manewrów położniczych. Szkoda, bo wiedza nie boli a zastosowanie nowoczesnych rozwiązań na oddziale nie wymaga nakładów finansowych tylko chęci. I naprawdę - powiedzenie, że można sobie jechać rodzić do W-wy lub Łodzi świadczy wyłącznie o braku zrozumienia tematu.
            • Gość: xxxx Re: oddział gienkologiczny- horror IP: *.centertel.pl 03.03.09, 13:10
              no dobrze a jeśli ktoś ma mieć cesarskie cięcie to czy też w tym szpitalu wygląda to tak fatalinie jak naturalny poród
            • Gość: sss Re: oddział gienkologiczny- horror IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 13:22
              Ja w ciechanowskim szpitalu rodziłam 2 razy. Zawsze byłam zadowolona z obsługi
              położnych i lekarzy. A jeśli chodzi o nacięcie krocza, to miałam nacinane przy
              obydwu porodach i uważam, że to lepiej niż pękać samemu tak, że potem jest
              problem z pozszywaniem. Nadmienię, że obie ciąże chodziłam prywatnie do lekarza,
              ale na porodówce trafiłam do innego lekarza i byłam traktowana bardzo dobrze.
    • Gość: Paweł Re: oddział gienkologiczny- horror IP: *.centertel.pl 04.03.09, 00:16
      A babki z pułtuska nie mogą się nachwalić ciechanowa - a o pułtusku
      opowiadają niestworzone historie :))
      primo jeden - wszędzie dobrze gdzie nas nie ma
      primo dwa - punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia
      :)
      powodzenia RODZĄCE !!! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka