Dodaj do ulubionych

Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 06:49
... tak na marginesie to mam nadzieję, że ten bruk /czyli kamienie/ nie
wywiozą na śmietnik do jakiegoś dołu czy na działkę...szkoda by go
było...można naprawić np.bruk w ul.Sienkiewicza czy nawet w części zostawić...
Obserwuj wątek
    • Gość: mosiek Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 17:59
      Proponuje wysłać do Izraela będą tam mieli kawałek swojej dawnej
      ulicy.
      • phk1 Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? 09.05.09, 19:04
        Popieram Marka Zalewskiego i podaję pomysł wykorzystania w Parku im.MK na
        alejki
        i myślę ,że MK stawiała swoje stopy na tych kamieniach.
        • Gość: fero Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: 188.33.83.* 10.05.09, 20:41
          Nie daj Boże brukować alejki w parku!!! W czyim chorym umyśle taki pomysł mógł
          się zrodzić??? Alejki w parku powinny być ŻWIROWE!!!

A może od razu wybetonować?!
      • Gość: sęk Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 22:44
        Gość portalu: mosiek napisał(a):

> Proponuje wysłać do Izraela będą tam mieli kawałek swojej dawnej
        > ulicy.
        Ty im nie przypominaj, bo przypomną sobie kamienice na Warszawskiej
        i trzeba będzie je oddać. Ulice były polskie, kamienice żydowskie.
        • Gość: polo Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.09, 09:54
          Jak by nie było tych domów to i ulicy by nie było.
          A tak właściwie to co zrobią z tymi kamieniami?
          • Gość: gdziepójdziebruk? Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.09, 11:07
            Ciekawe czy z tymi kamieniami to zrobią to co robią z drewnem z
            masowo wycinanych i przycinanych drzew. A czy ktoś wie co robią z
            tym drewnem?
    • Gość: duży ten margines Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.09, 10:03
      do dzieła Panie Władzo. Odpal pan swoje centrum dowodzenia
      • Gość: x A to pamiętacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.09, 19:35
        miasta.gazeta.pl/plock/1,35710,5762980,Jest_zabytkowa_Tumska__Na_prywatnych_dzialkach.html
    • Gość: Rafał Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.chello.pl 10.05.09, 20:52
      Moim zdaniem to najlepiej jakby od nowa ułożyli ten bruk na ul.Warszawskiej,na
      pewno dłużej on by przetrwał od dziurawego asfaltu,no i jest zabytkowy.
      • Gość: x Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.09, 21:06
        Z całum szacunkiem dla tego bruku raczej niewygodnie by się po nim chodziło, szczególnie paniom w szpilkach ;) Na warszawskeij będzie również granit ale w równych płytach.
        • Gość: marek zalewski Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.09, 21:36
          ...hm, z całym szacunkiem ale szkoda tego bruku/kamieni...jestem pewny, że
          powinien być jakoś ,,sensownie'' czyli z rozmysłem zagospodarowany i nad tym się
          zastanówcie Państwo Urzędnicy... Ja mam pomysł, żeby go położyć w ,,Alei
          Sztuki'' czyli jeżeli pamiętacie, nowej przebudowanej ścieżce przez mostek z
          ul.Strażackiej do Tatarskiej... /przedstawiałem ten pomysł na wystawie Projektu
          Ciechanów Miasto(dla)Sztuki/...albo można go ułożyć w Parku
          ,,Kanały''...przypilnujmy tego i może się uda... pozdrawiam
          • Gość: dss Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.09, 22:47
            a czym rózni się położenie bruku na kanalach od położenia w innym parku?
            • pierwszy.obywatel Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? 10.05.09, 23:09
              został jeszcze Plac JP2 do wylożenia kostką
    • Gość: Rafał Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.chello.pl 10.05.09, 22:03
      dobry pomysł z tym parkiem na "kanałach" ten piach jest tam bardzo brudzący.
    • Gość: tiepuana Bruk będzie podłożem dla deptaka !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 09:04
      Koniec bajki.
      • Gość: marek zalewski wielka szkoda... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.09, 09:31
        ...wielka szkoda i tyle bo jest ,,cackiem'' a podłoże może być
        przecież inne...no ale trudno
        • Gość: zdrowyrozsądek Re: wielka szkoda... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.09, 10:00
          Jeśli to ma być deptak to tym bardziej powinno odsłonić się tą kostkę
          brukową.Kostka brukowa daje inny klimat niż warstwa asfaltu.
          Szkoda ,że dyskusja o rewitalizacja odbyła się w Gabinecie Pierwszego.
          • Gość: marek zalewski była dyskusja... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.09, 10:17
            ...o przepraszam...była nawet prezentacja projektów konkursowych
            rewitalizacji ulicy Warszawskiej w Galerii,,C''... i była możliwa
            dyskusja...pozdrawiam
            • Gość: dziadekzbabciom Re: była dyskusja... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.09, 10:57
              a kiedyż to galeria c gościła te projekty ?
              portal archciech jakiż ubogi jest w projekty
              • Gość: marek zalewski Re: była dyskusja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 11:25
                ...a , trzeba śledzić życie społeczne bo nieobecni nie mają głosu...
                • Gość: zachwycona Re: była dyskusja... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.09, 12:28
                  jestem zachwycona odpowiedziami naszego plastyka.
                  jak on coś napisze to mucha nie siada, a obecni to jaki mieli głos?
                  • Gość: marek zalewski, Re: była dyskusja... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.09, 15:28
                    ...Droga Pani, mieli i to duży bo wzięto sugestie w rozwagę a
                    przecież projekt wygrał konkurs i fachowcy go oceniali. A jak Pani
                    wie zapewne są jakieś procedury w takich sprawach o których ja nie
                    wiem a odpowiedziałem bo w dyskusji brałem udział. Mogę jeszcze
                    dodać, że projekty były prezentowane w Galerii,,C'' i można się było
                    z nimi zapoznać i wyrazić swoją opinię...Zapraszam do Galerii,,C''
                    bo prezentujemy różne wystawy , np.obecnie malarstwo Pani Teresy
                    Panasiuk...pozdrawiam
                    • Gość: Ja Re: była dyskusja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 16:26
                      A ja właśnie obrazami Teresy Panasiuk nadal jestem zauroczona! I
                      zachęcam wszystkich do obejrzenia tej wystawy;)
                      • Gość: marek zalewski dzieła... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 16:54
                        ...Miło, że się Pani podobają bo są wspaniałe...ach, jaki kolor, pokora i
                        oszczędność ... rzadko mamy tej klasy dzieła w Galerii,,C''... pozdrawiam i
                        zapraszam
                        • Gość: Ja Re: dzieła... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 09:02
                          I autorka przemiła:)
                          Dziękuję, panie Marku za organizowanie w naszym mieście takich
                          wspaniałych wystaw.
                          I proszę o więcej!
                          • Gość: marek zalewski Re: dzieła... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 09:22
                            ...Ja również bardzo dziękuję za miłe słowo dla którego warto to
                            robić ... pozdrawiam
                            • Gość: pan Re: dzieła... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 15:09
                              co tam na warszawskiej za postęp robót mamy?

ps.czy wątek dotyczył bruku z ulicy czy prac koleżanki pana artysty
                              • Gość: chorągiewka Re: dzieła... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 16:04
                                Bruk chyba jednak nie będzie podłożem dla deptaka .
            • Gość: agent śpoch Re: była dyskusja...do MZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 10:23
              na stronie archciech jest notatka z przed 3 lat ,a zaczyna się tak i dotyczy nie
              tylko Placu JP2.
              Więc nie wiem jaka wystawa była w Galerii

Wybrałem się dziś do UM, aby obejrzeć projekt przebudowy pl. Jana Pawła II... Na
              miejscu spotkałem się z miłym przyjęciem a urzędnicy (a szczególnie jeden, który
              jednak chciał pozostać anonimowy) udostępnili mi wszystkie interesujące
              mnie materiały, za co jeszcze raz dziękuję.

• Gość: swan Re: była dyskusja...do MZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 16:19
                liczę,że wartość kostki brukowej to około miliona złotych
    • Gość: zmurku Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 22:45
      patrzę ja sobie, gdy popijam piwko, że idzie nasza pani Prezydentowa ulicą
      Warszawską i tak sobie obserwuję ją i klikam komórką na nią.
      pani Prezydentowa nawet nie spojrzała na piękny historyczny bruk zrywany wbrew
      zdrowemu rozsądkowi.
      myślę,że pani Prezydentowa wstydziła się patrzeć na to barbarzyństwo swoich
      kolegów w zgodzie z prawem.
      wypiliśmy po kolejnym piwie i tyle naszego co sobie pogadaliśmy

4.bp.blogspot.com/_U5oz57mPRKA/SgndvR-zEvI/AAAAAAAAASE/D4NkCNgP_pY/s1600-h/P1010052.JPG
      • Gość: Elka Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 22:51
        Jakbyś miał chore nogi albo dziecko w wózku to byś nie snuł
        opowieści o pięknym bruku, nierównym jak diabli. Będzie równa !!!!
        nowa ulica i tego chcemy.
        Ja też codziennie widzę, jak Gładyszowa z pracy wraca. Późno wraca,
        bardzo późno czasem, a ty sobie w tym czasie przy piwku siedzisz i
        wybrzydzasz. A wieczorkiem do internetu i wybrzydzania ciąg dalszy.
        Jak ja takich cenię!
    • Gość: zwwy Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 06:50
      co to by się działo w całym kraju gdyby tak Hania Bufetowa Gronkiewicz-Walz
      zadumała się na Starym Mieście i tupnęła butem ze złamaną szpilką, że od jutra
      na Starym Mieście asfalt Maniek z Frankiem zaczną kłaść bo tak dalej z takim
      brukiem nie da się żyć,a Genek zamroczony po piwku lepiej jak upadnie na asfalt
      niż na twardszy bruk, bo wstrząśnienie mózgu gotowe w takim przypadku.

• Gość: zmurku Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 08:49
        nikt nie płacze po bruku, nie to nie .
        widzę ,że nawet asfalt przed wyborami będzie w kolorze brązu
        arch.ciechanow.net.pl/forum/viewtopic.php?t=138
        • phk1 Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? 13.05.09, 09:02
          A po ile ten historyczny bruk można odkupić i do kogo można się
          zgłosić?
    • Gość: kupiec Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: 91.194.84.* 13.05.09, 10:08
      może na allegro trzeba szukać lub jechać za wywrotką CG 33606 ?
    • Gość: opi Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 17:53
      tragedia
      • phk1 Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? 13.05.09, 20:56
        komuś wyjątkowo zależy dziś , by kilka wątków spadło na drugą stronę forum.
        mamy ,aż 3 moderatorów i Bruum ostatnio obija się wg mnie.
        • Gość: jan Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim?czyli układ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 13:51
          Streszczenie z Czasu Ciechanowa.
          czytam ja tu sobie na forum jak to w sobotę Marek Zalewski zaniepokojony
          przyszłym brakiem bruku na Warszawskiej daje sygnał,że może on by go
          zakontraktował ;-)
          sygnał podchwytuje Marek Szyperski i zaczyna męczyć miejskich urzędników już od
          poniedziałku.
          miejscy urzędnicy bojąc się posądzenia o brak gospodarności i rozstropności w
          gospodarowaniu zabytkowym brukiem wyciszają dyskusję.
          Ewa Gładysz w imieniu władzy uspakaja - bruk jest nasz i nikomu nie oddamy go
          chociaż nie pomyśleliśmy wcześniej co z nim zrobić.
          Pomysłem jest załatanie róznych dziur w Ciechanowie
          • Gość: marek zalewski Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim?czyli układ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 15:02
            ...życzliwy człowieku przeczytaj jeszcze raz i...zrozum...Ja tylko
            pytałem co z tym brukiem i nawet nie pomyślałem, że to Ja miałbym
            go ,,kontraktować''... nie sugeruj swoich ,,sympatycznych''myśli w
            moim kontekście... chcesz kamyki to idź po prośbie do Urzędu Miasta.
            • Gość: przesympatycznyjan Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim?czyli układ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 15:09
              my dobrze wiemy Towarzyszu Marku co kto ma na myśli zanim pomyśli ;-)
              nie było dementi na forum ,a raczej pomysł, by w parku służył mieszkańcom, a my
              dobrze wiemy czyje są parki i skwery i pomniki i drzewa i trawa.
              • Gość: marek zalewski Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim?czyli układ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 15:37
                Przesympatyczny Towarzysz się odezwał miło mi było pana poznać...
          • Gość: Elka Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim?czyli układ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 20:17
            Skąd niby wiesz o czym myślą albo nie myślą w ratuszu? Pracujesz
            tam?
            Co za partacka antygładyszowa propaganda...
            • pierwszy.obywatel Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim?czyli układ 14.05.09, 21:29
              Jednym słowem szczęśliwe zakończenie batalii o historyczny bruk.
              Przypomnę Markom Sz. i Z. czy monitorują kręte ścieżki,gdzie trafił/trafi
              minimum ok.4-5tyś m2 historycznej kostki.
              Pozdrawiam obu panów Marków
    • Gość: romuald Kto kładł to kostkę i kiedy ? Wiecie może ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 08:46
      To Polacy i Żydzi pod nadzorem Niemców ? Czy kostka była już wcześniej ?
      • Gość: marek zalewski Re: Kto kładł to kostkę i kiedy ? Wiecie może ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 09:11
        ...ważne , że pomyślano wcześniej /Dziękuję/ o zagospodarowaniu tej
        kostki jak czytam w Czasie Ciechanowa.
        • Gość: niezczasuciechanow Re: Kto kładł to kostkę i kiedy ? Wiecie może ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 10:06
          całe 100% kostki zagospodarują ;-)
          i nie dowiem się, bo nie czytam Czasu Ciechanowa ?

Gość portalu: marek zalewski napisał(a):

> ...ważne , że pomyślano wcześniej /Dziękuję/ o zagospodarowaniu tej
          > kostki jak czytam w Czasie Ciechanowa.
          • Gość: marek zalewski Re: Kto kładł to kostkę i kiedy ? Wiecie może ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 10:22
            ...hm, proszę pytać w Urzędzie Miasta Ciechanów
            • Gość: niezczasuciechanow Re: Kto kładł to kostkę i kiedy ? Wiecie może ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 10:28
              to może do Kęsika zadzwonię i on mi odpowie z drugiego komputera
              • Gość: marek zalewski Re: Kto kładł to kostkę i kiedy ? Wiecie może ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 10:35
                ...jak znam życie to on wie wszystko ... proszę bardzo
                • Gość: niezczasuciechanow Re: Kto kładł to kostkę i kiedy ? Wiecie może ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 11:07
                  i kto to mówi ? ;-) stały bywalec salonów

Gość portalu: marek zalewski napisał(a):
                  > ...jak znam życie to on wie wszystko ... proszę bardzo
                  • Gość: marek zalewski Re: Kto kładł to kostkę i kiedy ? Wiecie może ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 11:19
                    ...Ja to bywam stale tylko we własnej pracowni...
    • Gość: przesympatycznyjan Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 16:11
      jeśli kostki brukowe zostają wrzucone na pryzmę, gdzieś tam w TBSie to wydaje mi
      się,że one mogą zacząć ginąć w tempie jak kostki domina padają jedna od drugiej
      na mistrzostwach świata w układaniu domina.
      poza tym kostki brukowe mogą być narzędziem w ręku niezadowolonych zadymiarzy
      tak jak ostatnio przed sądem ;-)
      to ja się pytam Towarzyszu Marku,czy ktoś ma pieczę i baczenie nad tymi kostkami
      ? Psy,dozorca,ochrona,ogrodzenie?

Pozdrawiam Przesympatyczny Janek
      • Gość: marek zalewski Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 16:21
        ...a ja się ciebie pytam Towarzyszu przesympatyczny czemu ty sie mnie pytasz
        a...? a a i zabawa trwa...
    • Gość: mieszkaniec Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 22:20
      Najrozsądniej będzie jak inwestor czyli UM będzie wiedział ile bruku
      zerwano, gdzie został zmagazynowany.I wszystko to będzie
      udokumentowane a nastepnie zabezpieczone.
      A kwestia wykorzystania go....to później , bez pośpiechu z rozwagą.
      Za kilka miesiecy jak sie zakonczy rozpoczęte inwestycje przyjdzie
      czas na następne może z ciekawymi formami architektoniczno-
      urbanistycznymi.....
      • Gość: saab Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 22:26
        nareszcie jakieś mądre słowa. podpisuję się
        • pierwszy.obywatel Re: Bruk na ul.Warszawskiej 14.05.09, 23:07
          Tylko mądre i ważne decyzje są podejmowane.
          Zamiast kostki brukowej granitowej widzę stojące palety betonowej szarej kostki.
          Będzie oczywiście szaro-buro jak zrobią.
          • Gość: Timer Re: Bruk na ul.Warszawskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 23:23
            Sądząc po twoich wpisach tylko twoje decyzje byłyby mądre i słuszne,
            ale bzdury wypisujesz gładko. Po piątej szedłem Warszawską. Koparki
            jeździły ,żadnych palet nie było. Dopiero wykopy robią. Do układania
            nowej kostki jeszcze parę ładnych tygodni!!!
            • Gość: telewidz Re: Bruk na ul.Warszawskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 23:30
              a ja widziałem,ale skoro piszesz ,ze nie ma to znaczy ,że szaro-burą kostkę ktoś
              ukradł ;-)

Po piątej szedłem Warszawską. Koparki
              > jeździły ,żadnych palet nie było. Dopiero wykopy robią. Do układania
              > nowej kostki jeszcze parę ładnych tygodni!!!
              • Gość: biedny joryk Re: Bruk na ul.Warszawskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 23:38
                pierwszy/ostatni telewidz wszystko szaro.buro widzi
                zrzutka w necie na kolorowy telewizor?
                • Gość: tele_fic Re: Bruk na ul.Warszawskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.09, 09:37
                  ja też widziałem palety kostki betonowej szaroburej
            • Gość: timerka Re: Bruk na ul.Warszawskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 23:01
              Timer nie wie co mówi, a szkoda będzie szaro_buro na bank o czym wielu jeszcze
              nie wie.
              4.bp.blogspot.com/_U5oz57mPRKA/Sg3V7RwT7SI/AAAAAAAAATM/wdl4o8EcMBw/s1600-h/P1010055.JPG
              • Gość: x Re: Bruk na ul.Warszawskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 23:13
                Na zdjęciu jest kostka betonowa z rozebranego fragmentu chodnika.
                Nowa nawierzchnia Warszawskiej będzie z granitu i klinkieru
                drogowego, a nie z kostki betonowej.
                • Gość: timerka Re: Bruk na ul.Warszawskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 23:33
                  coś musieli tą kostkę myć i czyścić i folijką okręcać by się nie kurzyło ;-)
                  • Gość: pamiętliwy Re: Bruk na ul.Warszawskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.09, 08:30
                    Nie tak dawno jeszcze miejscy urzędnicy nachwalić nie mogli się położeniem
                    kostki betonowej i odwróceniem ruchu na Warszawskiej,a tu już zrywać pozwolili
                    to co sami z takim mozołem nam zafundowali za grube pieniądze, a teraz widać
                    gospodarność naszych władz.
                    To co z tym brukiem betonowym,gdzie on zostanie zagospodarowany ?
                    Rok 2003
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=557&w=9381753&wv.x=1&v=2&s=0
                    i pierwsze przymiarki
    • Gość: żuri li turiżą Kto kładł tę zabytkową kostkę na W-skiej ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 08:53
      Wie ktoś z osób ,które nazywają ją zabytkową ? Znacie historię tej
      kostki ?
      • Gość: żurli ti turiżą No parodia hehe . Tyle krzyku i niewiadomo o co ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 15:17
        Krzykacze krzyczą "co z kostką" ,a nie wiedzą jaka jest historia tej
        kostki .
    • Gość: babajagazpiwnicy Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.09, 14:00
      wszystkim tym ,którzy uważają,że dawny historyczny bruk to wiocha,a niemiecki
      klinker to gut,gut.
      Widoczek z Olsztyna pełnego Niemców
      gazetaolsztynska.wm.pl/gals/red/1583/20070821111035olsztynstarowka.jpg
    • Gość: babajagazpiwnicy Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.09, 14:01
      połączenie bruku z granitem
      images29.fotosik.pl/65/f8bef2f853a18ac7.jpg
    • Gość: babajagazpiwnicy Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.09, 14:03
      wybierzmy przyszłość wybierzmy sraczkowaty klinker !
      digart.img.digart.pl/data/img/vol2/71/51/download/3124405.jpg
      • Gość: czarownica Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 14:12
        Tak pisał jeden z zabytkowych wieszczuniów ciechanowskich :
        //Od kilku dni możemy oglądać w galerii CKiSz prace nagrodzone w konkursie na
        zagospodarowanie ul. Warszawskiej, Rynku i Placu Kościuszki w Ciechanowie.
        Interesuje mnie wasza opinia na temat tychże prac. Moim zdaniem najciekawsza
        jest praca arcitektów z Warszawy (III miejsce)- z bardzo ciekawą komputerową
        wizualizacją "nowego" skrzyżowania ulic Warszawskiej i Nadfosnej. Popieram
        też projekt zamknięcia ul. Warszawskiej dla ruchu samachodowego i stworzenia
        tam miejskiego deptaka (to zakładają wszystkie plany - co jest ważną
        informacją dla władz miasta i mieszkańców ulicy). Jeśli chodzi
        o "rewitalizację" niektórych budynków przy Warszawskiej, to jestem
        zwolennikiem "stylizacji historyzującej" a nie zwiększania i tak już dużej
        ilości "szkła". Lepiej zbudujmy sobie "stare miasto", bo gród o tak
        wspaniałej historii z pewnością na nie zasługuje... .
        • Gość: do Baby J. Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 15:09
          Niech Baba Jaga nie wybrzydza. Klinkier ist sehr gutt. I kolor też
          jest sehr gutt. I do tego taki głaciutki, że jak popada marznąca
          mrzawka to będzie od razu ślizgawka z górki w kierunku Ratusza. I
          będzie gutt. Jak jest ślizgawka w centrum za darmo, bez biletów to
          jest sehr gutt. Ludzie będą się ślizgać za darmo! Bo Ciechanów to
          miasto przyjazne ludziom!
          • Gość: babajagazpiwnicy Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.09, 15:31
            a to gut przez dwa tt trzeba pisać, a to dobre ;-))).
            a czarownicy odpiszę tak,że kiedy wykładano plany i planiki nikt o
            babiejadzezpiwnicy i jej pochodnych od lewa do prawe jeszcze nie marzył w
            INTERNECIE.
            NET był w powijakach i dyskusja publiczna mogła tylko w piwnicy odbyć się bez
            wielkiego rozgłosu.
            Babajagazpiwnicy mogła wtedy tylko sobie do lustra pogadać ;-)

Mam nadzieję,że kostka zostanie wkomponowana w boczne uliczki.
            • Gość: szczek Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 16:47
              Powinna być wkomponowana w deptak ,bo jak będzie tylko pas klikieru
              i pas kwadratów granitowych to wyjdzie to wszystko jakieś mdłe .
              Najważniejsze ,żeby elewacje były zrobione na poziomie ,bo narazie
              to syf i nędza .
              • Gość: do Baby J. Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 22:46
                A może by ktoś sprawdził czy ten klinkier ma atest techniczny do
                stosowania na posadzki zewnętrzne chodnikowe, czy ma właściwą
                szorstkość i przyczepność po zawilgoceniu i zmrożeniu, czy się
                nadaje na teren ze spadkiem jak to jest na Warszawskiej. A może to
                klinkier na elewacje ścienne, parkany, cokoliki, albo obrzeża. Bo on
                coś taki jakiś za gładki jak na chodnikowy z przeznaczeniem na
                powierzchnie pochyłe. Może ktoś z mozliwościami w inspekcji
                budowlanej by to sprawdził, póki nie jest za późno! Babo Jago
                wesprzyj mój apel i będzie gutt.
                • Gość: szczek Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 00:11
                  Żeby tylko do chodnika ten klinkier ,ale tą ścieżką samochody
                  dostawcze będą dojeżdżały.
      • Gość: teleturniej Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 12:33
        Stoję przed wizualizacją ulicy Warszawskiej ( przy SDH ) i mam
        zestawienie kilku zdjęć "Warszawska Wczoraj" i "Warszawska jutro".
        Intuicja podpowiada mi...znajdź 3 szczegóły różniące 2 obrazki.
        I znalazłem 2 różnice ale pomiędzy zdjęciem "Warszawska jutro" a
        rzeczywistością.
        Zainstalowane lampy są ładne ale sama góra lampy na wizualizacji
        jest czarna a zainstalowane połyskują kiczowatym złotem ( zapewne
        mosiądzem ).
        Ułożony fragment kostki polbrukowej wygląda znacznie mniej
        korzystniej (beżowy placek) niż na wizualizacji.
        Bedę szukał dalszych róznic z nadzieją, że po zakończeniu prac
        wszystko ZAGRA.

• Gość: babajagazpiwnicy Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.09, 14:08
          babajagazpiwnicy dawno już to odkryła i oby jeszcze wielu następnych zrobiło to
          samo.
          zadałem nawet pytanie kto za tym stoi - nazwisko i imię grafika ;-)
    • Gość: gość Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 23:55
      Bruk zakupiła prywatna firma (usługi budowlano-drogowe). Składowana jest w dzielnicy przemyslowej w okolicach ul.Płockiej, w celu skruszenia na podkład drogowy i częściowo rozprzedana prywatnym inwestorom.
      • Gość: szczek Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 00:14
        Jeżeli to prawda to zaczynam się budzić ze snu i iluzji jaką w tym
        kraju stworzył nam układ z Magdalenki . Najpierw drzewa (wina
        perfidnie zwalona na archeologów) ,a teraz zabytkowy bruk poukładany
        równiutko zostanie skruszony i sprzedany ? Paranoja.
        • Gość: babajagazpiwnicy Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.09, 08:43
          klinker jak klinker niech tam na nim aktualna ekipa pośliźnie się przecież zima
          nadchodzi niebawem ;-)
          lodołamacze zasp śnieżnych grubymi gumami porysują na czarno kafelki, a sól
          doprawi koniec dzieła, bo jak się chce być nowoczesnym i trendy to tak to może
          się skończyć.

w sprzedaż kostki brukowej nie bardzo wierzę i jednocześnie ,by ktoś chciał to
          mielić no chyba,że chodzi o niszczenie dóbr kultury z premedytacją co ta ekipa
          na szczeblu centralnym często robi.

• Gość: babajagazpiwnicy Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.09, 11:38
      czy najpopularniejsza gazetka w okolicach mogłaby nie pisać w takim stylu,że
      lumpenproletariat jest tylko przeciw nowej Warszawskiej ?
      Ilość wandalizmu w Ciechanowie przekracza średnią krajową i niestosowny jest
      koment redaktora.

Zdegustowani nową Warszawską?
      14.08.2009 09:45:36
      Trwa przebudowa ulicy Warszawskiej w Ciechanowie, są jednak osoby, którym się
      to nie podoba
      . Dzisiaj w nocy trzech mężczyzn wyrywało położoną już kostkę
      brukowa i próbowało przewrócić TOI TOI. Zostali zatrzymani.
      Wszyscy byli pijani.
      • Gość: doBabyjagizpiwnicy Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 13:44
        Babajagazpiwnicy jako germanistka ma solidne podejście bo lubi
        ordnung. Nic się przed nią nie ukryje bo solidnie spostrzega, to
        niech się też bliżej przyjrzy czy ten klinkier ma świadectwo albo
        certyfikat do układania na chodnikach. Czy może też temat dla
        Babyjagizpiwnicy niewygodny? A czy pijani mogli wyrywać kostkę
        brukową, bo klinkier to nie kostka brukowa tylko cegła z gliny.
        • Gość: babajagazpiwnicy Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.09, 20:20
          Domagam się ujawnienia wszystkich atestów co to za klinker z niemiecka
          brzmiący.

Pijani zapewne nie czytają tego forum, bo faktycznie mogliby wtedy ten klinker
          rozrzucić jak kostki domina po Warszawskiej i było by,że to babajagazpiwnicy
          prowodyrka ulicznych zamieszek ;-)
    • Gość: gość3 Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 07:42
      zawsze się zastanawiałem dlaczego konserwator zabytków nie zainteresuje
      się naprawą kostki na Sienkiewicza, polikwidować dziury , zerwać
      kawałki asfaltu , wyrównać a do tego ma teraz kostkę z Warszawskiej.Jak
      nie ma kim tego robić to powinien wziąć swoich ludzi z biura i od razu
      sami by nadzorowali.
      • Gość: tojestpostęp Re: Bruk z ul.Warszawskiej...co z nim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 15:28
        Prawdziwe kostki brukowe z Warszawskiej gdzieś pojechały a na
        Warszawskiej będzie chodnik gliniany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka