Dodaj do ulubionych

Litwini i droga nr. 60 .

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 08:52
Jadę sobie spokojnie 100 kmh (tam można 90 kmh przyznaję
się) ,gdy "nagle" wyprzedza mnie sznur 3 samochodów z rejestracją
litewską . Nie byłoby w tym nic dziwnego ,oprócz faktu że trzeci
pojazd ciągnął lawetę z samochodem i wyprzedził mnie w ostatniej
chwili przed nadjeżdżającym samochodem z naprzeciwka prawie
spychając mnie do rowu przyczepą . To nie jedyna niebezpieczna
sytuacja z litwinami na 60 . Proszę Policję o zwrócenie na nich
uwagi .
Obserwuj wątek
    • Gość: jeremi lituania wrc IP: *.tktelekom.pl 02.09.09, 10:01
      to czubki bez wyobraźni.mam z nimi podobne doświadczenia.znajomy
      opowiadał,że to co dzieje się u nich na drodze to horror.analfabeci
      drogowi.
    • Gość: Marcin43 Re: Litwini i droga nr. 60 . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 12:14
      Mieszkam przy 60 więc dla mnie to juz norma :|
      zakręt , wzniesienie , ograniczenie do 60 , teren zabudowany... oni chyba niemają takich wyrazów w kodeksie...
      • Gość: litwin Re: Litwini i droga nr. 60 . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 15:40
        bo u nich jest plasko hehehe :D
        a na litwie to jest horror, ciemniaki potrafia 2 m przed twoim autem wyjechac z
        posesji albo z drogi podporzadkowanej, i to sie zdarza nagminnie!
        • Gość: rb Re: Litwini i droga nr. 60 . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 18:42
          Oni 60 mają jakiś szlak, głownie są to volvo i podróżują po kilka samochodów, ale nie słyszy się o wypadkach z ich udziałem w naszym rejonie (chyba) a jeżdżą ponad 90 przy którym teoretycznie włącza się odcięcie ;)
    • Gość: Piotr Re: Litwini i droga nr. 60 . IP: 213.199.253.* 02.09.09, 20:19
      Jadąc samochodem nie jest jeszcze aż tak źle. Co mają powiedzieć rowerzyści czy
      motocykliści? To jest dopiero walka o przetrwanie:P
      • Gość: ... Re: Litwini i droga nr. 60 . IP: *.chello.pl 02.09.09, 21:34
        motocyklisci to temat na oddzielny wątek, duzo moznaby bylo powiedziec.. nie
        mniej jak o litwinach
        • Gość: kierowca Re: Litwini i droga nr. 60 . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 22:39
          Tutaj mam artystę!
          www.dziennik.pl/wydarzenia/article439733/Kierowca_tira_jechal_na_pewna_smierc.html
          • Gość: ja Re: Litwini i droga nr. 60 . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 02:02
            mieszkam w Gumowie... 1999 rok.. Litwin ginie w zderzeniu czołowym z Tirem.
            Licznik Litwina zatrzymał się na 170 km/h.
            2001 rok wiosna. Laweta w rowie koło mojego domu. Litwin kierował.
            2001 jesień. laweta w rowie 100 metrów od mojego domu... litewska...
            2003 Litwin tirem wyprzedza dużego fiata skręcającego w lewo... fiat w rowie. Na
            szczęście bez ofiar.
            2006 Litwin wyprzedzając na skrzyżowaniu samochód skręcający w prawo zahacza
            wyprzedzający go samochód(również nieprawidłowo). Ginie 2 młodych chłopaków.
            Obustronna wina...

było tego trochę więcej ale nie pamiętam.... Ale Ci ze Wschodu naprawdę za
            kierownicą są idiotami lekko mówiąc. W połowie lat 90 jakiś rusek śmiertelnie
            potrącił pijanego rowerzystę. również mniej więcej w połowie lat 90 pijany
            Armeńczyk walnął w autobus stojący na przystanku..... Fotoradar sobie stoi...
            ale pusty.... zaczęła się szkoła. Dzieci przechodzą.... i nic.... A ni osoby
            przeprowadzającej je przez jezdnię... Ani fotoradaru.... ani Policji... do czasu
            dopóki nie stanie się nieszczęście... Wtedy na kilka miesięcy zazwyczaj są
            wzmożone środki ostrożności... ale zazwyczaj tylko na chwilę...
        • Gość: Piotr Re: Litwini i droga nr. 60 . IP: 213.199.253.* 03.09.09, 07:25
          Nie motocykliści tylko debile na motorach to temat na oddzielny wątek. Bo nie
          wiem czy można nazwać motocyklistą idiotę mknącego po mieście bez żadnego
          doświadczenia około 200 km/h. Poza tym nie wrzucajmy do jednego worka starszego
          pana na jakimś chopperze dostojnie sunącego 100 km/h i gó...arza na 1000 ccm...;]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka