Gość: Biały IP: *.kwidzyn.mm.pl 13.08.11, 13:33 Cześć. Za rok będę zdawał maturę i myślałem żeby studiować w Elbląskim PWSZ. Co myślicie o tej uczelnie? Czy jest sens na nią iść? Jakiej są perspektywy pracy po jej ukończeniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: już nie student Re: Co sądzicie o Elbląskim PWSZ ??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.08.11, 09:32 Jedyna liczącą się uczelnia w Elblągu jest PWSZ. Z tego co wiem to mocne są kierunki techniczne ( w tym roku oblegane). Na co chcesz iść? W sumie warto wybrać kierunek po jakim będzie choć cień szansy na zatrudnienie. Wracając do PWSZ to słyszałem bardzo dobre opinie o anglistyce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biały Re: Co sądzicie o Elbląskim PWSZ ??? IP: *.kwidzyn.mm.pl 15.08.11, 17:36 Prawdę mówiąc myślałem o jakieś ekonomii albo administracji. Słyszałem, że po tym jest dobra praca w bakach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_portowiec Re: Co sądzicie o Elbląskim PWSZ ??? IP: 2.25.197.* 15.08.11, 18:35 Poziom nauczania podobny do tego w technikum,jak masz juz wybierac taka uczelnie to lepiej sprobuj w Ostrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Co sądzicie o Elbląskim PWSZ ??? IP: 193.107.32.* 16.08.11, 13:44 a co w Ostródzie masz za szkołę, chyba policealną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_portowiec Re: Co sądzicie o Elbląskim PWSZ ??? IP: 2.25.198.* 16.08.11, 19:06 W Ostrodzie tez jest chyba PWSZ?.Jak sie nie myle to na kilkanascie takich uczelni w Polsce elblaska jest druga od konca.Po skonczeniu tej "uczelni"to mozna chyba tylko zalapac sie na magazyniera w jakies hurtowni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Co sądzicie o Elbląskim PWSZ ??? IP: *.xdsl.centertel.pl 16.08.11, 21:20 Wtórny analfabeto kurpiowski na chooj się produkujesz,krowy wydojone? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Co sądzicie o Elbląskim PWSZ ??? IP: 159.245.16.* 17.08.11, 09:46 el portowiec uniwersytetow tez jest kilkanascie, wiec do czego ty zmierzasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozytywnie Re: Co sądzicie o Elbląskim PWSZ ??? IP: 193.107.32.* 17.08.11, 10:32 Niestety mylisz się we wszystkim co napisałeś: 1. w Ostródzie nie ma PWSZ, 2. PWSZ w Polsce jest więcej niż kilkanaście, a konkretnie 36, 3. Elbląska PWSZ znajduje się zawsze w pierwszej dziesiątce (aktualnie na miejscu 8, ale bywała i na 3), 4. Po zakończeniu studiów możesz być kim zechcesz, jeśli ty widzisz się tylko w roli magazyniera to proszę bardzo (żadna praca nie hańbi) ale musisz wiedzieć, że elbląscy studenci są bardziej ambitni i albo szukają dobrej pracy w Elblągu lub okolicy albo kontynuują edukację na wyższych poziomach (wynosząc doskonałe podstawy z elbląskiej uczelni). Pozdrawiam i życzę więcej optymizmu w życiu :) Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Do el-portowca 22.04.12, 20:53 Z ciebie taki el-portowiec,jak z koziej dupy reisetasche.Elblaska informatyka jest na bardzo wysokim pozimie,ta olsztyńska,czyli twoja,to chłam,jezyki obce-to poziom uniwersytecki,więc spadaj głabie do swojego olsztynkowa i nie sraj tu więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Co sądzicie o Elbląskim PWSZ ??? IP: 193.107.32.* 16.08.11, 13:42 w tym roku otworzono administrację bezpieczeństwa publicznego. chyba będzie to coś ciekawego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eds Opinia IP: 159.245.16.* 16.08.11, 14:35 PWSZ jest najlepszą uczelnią techniczną w województwie. Kierunki Politechniczne i Informatyczne polecam!!! A po zdobyciu inżyniera proponuję dalsze studia na Politechnice Gdańskiej - studentów po PWSZ chętnie przyjmują. Odpowiedz Link Zgłoś
mrjulek Re: Opinia 17.08.11, 13:47 Sam jestem absolwentem PWSZ w Elblągu i nie mogę złego słowa powiedzieć, bo dzięki umiejętnościom wyniesionym z PWSZ - jestem, gdzie jestem (kończyłem anglistykę). Generalnie, polecam tę uczelnię, bo dobrze przygotowują do przyszłej pracy zawodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
regres159 Re: Opinia 20.08.11, 18:24 mrjulek napisał: > Sam jestem absolwentem PWSZ w Elblągu i nie mogę złego słowa powiedzieć, bo dzi > ęki umiejętnościom wyniesionym z PWSZ - jestem, gdzie jestem (kończyłem anglist > ykę). Generalnie, polecam tę uczelnię, bo dobrze przygotowują do przyszłej prac > y zawodowej. Brawo Panie doktorze:),ale ,o ile pamiętam,to wcześniej bardzo Pan psioczył na tą szkołę wyższą:(,teraz,o ile pamiętam ,mieszka Pan w odległym Wrocławiu,dobrze ,ze zmienił Pan zdanie,życzę powodzenia.P.S.Bardzo bym chciał,by na elbląskiej PWSZ powstały kierunki magisterskie i koniecznie Akademia Elblaska:). Odpowiedz Link Zgłoś
mrjulek Re: Opinia 22.08.11, 11:41 Psioczylem nie na poziom ksztalcenia tylko na nikly rozwoj w porownaniu do innych szkol tego typu. Pozdrawiam :) Panie Regresie, gratuluje pamieci, myslalem, ze na tym forum juz nikt mnie nie pamieta;) Odpowiedz Link Zgłoś
regres159 Do mrjulek:) 13.09.11, 18:14 Nie mam wyższego wykształcenia,jednak wydaje mi się,że elbląska alma mater za bardzo opanowało lobby gdańskie,które to uważa za zbędne rozwijanie czegokolwiek na PWSZ Elbląg,w ten to sposob elblascy licencjaci pchaja sie na magisterkę do Trójmiasta. Odpowiedz Link Zgłoś
mrjulek Re: Do mrjulek:) 14.09.11, 12:32 Regresie, moze i masz racje. Ja juz przestalem sledzic tak bardzo losy tej uczelni, poniewaz coraz mniej mnie laczy z nia (wlasciwie oprocz dyplomu - nic). Z daleka niestety widac jaskrawiej, jak jest slabo z rozwojem. Niektore PWSZy maja juz studia magisterskie (i to nawet po kilka kierunkow), a w Elblagu chyba nie bardzo sie komukolwiek chce o tym myslec. Smutne to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nos Re: Co sądzicie o Elbląskim PWSZ ??? IP: *.elblag.vectranet.pl 25.08.11, 22:31 Jestem studentem ekonomii na PWSZ i bardzo mi się tu podoba. Może nie jest to poziom SGH ale jest naprawdę niezły. Mamy wykładowców z innych uczelni takich jak UG więc nie jest to trzecioligowa szkoła jak insynuowali to poprzednicy. Może życie studencki trochę kuleje ale jeśli poznasz fajnych ludzi na swoim kierunku to nie przeszkadza. Gorąco polecam jeśli masz ochotę studiować w Elblągu to jest to najlepsza uczelnia (jedyna z prawdziwego zdarzenia) w mieście i jedna z lepszych w regionie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biały Re: Co sądzicie o Elbląskim PWSZ ??? IP: *.kwidzyn.mm.pl 10.09.11, 15:49 Skoro tak piszecie to może się skuszę. Wszystko okaże się za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_stoczniowiec Re: Co sądzicie o Elbląskim PWSZ ??? IP: 2.25.197.* 12.09.11, 23:31 Takie uczelnie to uczelnie czwartej kategori po uniwersytetach,politechnikach i akademiach Odpowiedz Link Zgłoś
regres159 do el-stoczniowca 13.09.11, 18:17 To proponuję Uniwersytet Warmińsko-Mazurski,najlepiej hodowlę bydła i trzody chlewnej. Odpowiedz Link Zgłoś
noosal01 Re: Co sądzicie o Elbląskim PWSZ ??? 22.04.12, 15:30 I jak? Wybrałeś PWSZ czy może coś innego? Odpowiedz Link Zgłoś