Dodaj do ulubionych

Region elbląsko-sanocki?

05.04.12, 22:46
Jak się czują Elblążanie w Polsce wschodniej?:)
Jestem ciekaw waszych opinii, tylko pls nie piszcie , że nie lubicie Olsztyna , bo to akurat wiem...
www.olsztynski.blogspot.com/2012/04/warmia-i-mazury-w-regionie-elblasko.html
Obserwuj wątek
    • Gość: pismak Re: Region elbląsko-sanocki? IP: *.elblag.vectranet.pl 07.04.12, 18:26
      Dzięki Bogu, że na tym forum odzywa się ktoś normalny, a nie kolejny hejter. :)Podzielam Twoje zdanie. Piękny Wschód to sztuczny twór, stworzony dla wyciągnięcia kasy z UE. Sztuka dla sztuki, dla Żuław nic z tego nie wynika, bo ich tam nie ma :(. Jeśli ktoś chciałby pokazać lub wykazać jakiś związek z tak odmiennymi- jak słusznie zauważasz- miejscami, to może coś by w tego wyszło. Ale jeśli nas łączy to, że jesteśmy ''czymś'' w kierunku na Rosję, Ukrainę czy Białoruś to słaby pomysł. Różnimy się bardzo w granicach wydumanych w 1999 roku województw. Co dopiero na przestrzeni północ- południe ?! Czekam na kolejne , ciekawe opinie. I pozdrawiam z Elbląga , i wcale , a wcale nie mam nic przeciwko Olsztyniakom.
      • regres159 Re: Region elbląsko-sanocki? 08.04.12, 21:19
        Jasne,przecież w Olsztynie mieszkają tylko ludzie,chyba niczym nie różniący się od całej reszty homo-sapiens,tylko dlaczego u diaska Elbląg jest w Polsce wschodniej?Nasze miejsce jest raczej przy Gdańsku,wasze chyba też:)
        • Gość: barnaba Re: Region elbląsko-sanocki? IP: *.xdsl.centertel.pl 09.04.12, 23:06
          Wojewódzkość odbiła w czaszkę i w tym jest problem z Olsztynem.A przecież to tylko średniej wielkości urzędnicze miasto i to nadymanie może tylko śmieszyć.Dopóki będzie trwało to województwo z tak zmarginalizowaną w nim rolą Elbląga,dopóty będzie kwas.A Mazury to jak najbardziej Polska wschodnia,bo jaka,zachodnia?Żaden wstyd naprawdę,bierzcie kasę póki dają:)
          • olsztynski.blogspot.com Re: Region elbląsko-sanocki? 10.04.12, 11:36
            barnaba ale miało nie byc narzekania na wojewódzkość Olsztyna...
            A co do Mazur - artykuł to którego link wkleiłem właśnie pokazuje, że Ełkowi bliżej do Elbląga niż do Białegostoku.
            Kasę oczywiście brać należy (skoro dają) ale tworzenie sztucznej geografii to pomyłka.
            • Gość: xy Re: Region elbląsko-sanocki? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.04.12, 18:35
              Czy może wiesz kto stworzył tą sztuczną geografie?Kasa należy się,ale kto ją bierze a później kto rozdziela twardogłowi z UW.(do Olsztyna nic nie mam).
              • Gość: remi Re: Region elbląsko-sanocki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.12, 18:32
                Ale chyba kasę z UE rozdziela Ministerstwo Rozwoju Regionalnego i marszałek, a nie miasto OL. ?
    • olsztynski.blogspot.com Re: Region elbląsko-sanocki? 16.04.12, 11:18
      c.d.
      olsztynski.blogspot.com/2012/04/warmia-i-mazury-arm-aber-sexy.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka