Gość: alfik IP: 81.15.226.* 02.08.05, 22:23 Na stronie olsztyńskiej krytykują ŻEGLUGĘ ELBLĄSKĄ,ktora tak naprawdę nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pR0SiAczek Re: Na stronie olsztyńskiej IP: *.gorzow.mm.pl 03.08.05, 08:33 jak sie nie ma juz do czego przyczepic, zawsze znajda cos nowego... Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Na stronie olsztyńskiej 03.08.05, 17:38 Jak to nie istnieje?? A elektryczno-ekologiczna "Nowa Hanza" jest zaczątkiem czego? :P Odpowiedz Link Zgłoś
isabella_74 Re: Na stronie olsztyńskiej 10.08.05, 00:17 Francuz, masz racje, a jak nas krytykuja to niech nas ze swojego wojewodztwa wyrzuca; co najwyzej zostaniemy bezpanstwowcami:-) Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Na stronie olsztyńskiej 10.08.05, 00:23 Najlepiej byłoby stworzyć wtedy tutaj raj podatkowy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
posejdon_el Do Alfika 03.08.05, 17:53 W mieście naszym funckjonuja trzy Zeglugi, ostródzka, gdańska i nasza:) elbląska:) Żegluga Elblaska została powołana całkiem niedawno (rok czy dwa lata temu) i w swoim składzie ma ..hm.... dwa statki, jeden to Nowa Hanza wybudowana w Elblągu i cumujaca w porcie macierzystym:) a drugi wydaje mi się (pozywali go w tv rok temu, ale nie za bardzo pamiętam czy to własnie ten), że jest to statek bezcłowy, który kursuje po Zalewie z Krynicy Morskiej (z napisem dawnego portu macierzystego tzn. Świnoujście, a juz z herbem Elblaga na maszcie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: Do Alfika IP: 81.15.226.* 03.08.05, 18:55 Przepraszam za nieścislość,ale chodzilo mi o żeglugę ostródzko elbląską,która nie ma nic wspolnego z elbląską,jako taką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pR0SiAczek Re: Do Alfika IP: *.gorzow.mm.pl 03.08.05, 20:17 a tak zegluga ostrodzko-elblaska to pewnie plywa po kanale ostrodzko- elblaskim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elbounty Re: Do Alfika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 20:38 ...którego nie ma, bo jest tylko kanał elbląski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: Do Alfika IP: 81.15.226.* 03.08.05, 22:09 Ale niech się nazywa ostrodzka,dlaczego wladze Elbląga patrzą na ta nazwę z przymrużeniem oka?Za przymiotnik ELBLASKA niech płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pR0SiAczek Re: Do Alfika IP: *.gorzow.mm.pl 04.08.05, 17:05 a moze lepiej zeby placili za kanal? ze moga swoj przymiotnik wcisnac w nieformalna nazwe? Odpowiedz Link Zgłoś
posejdon_el Re: Do Alfika 04.08.05, 15:12 Oczywiście, że wiem o co tobie chodziło:) ja tylko uświadamiam:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: Do Alfika IP: 81.15.226.* 04.08.05, 19:11 To smutne,ze Kanal Elbląski,wraz z pochylniami i śluzami podlega pod jakis tam zarząd drog wodnych w Gdańsku.Jaki to miasto ma interes ,dotyczący funkcjonowania tego szlaku wodnego,moim zdaniem pieczę powinny przejąć(nad kanałem) gminy leżące na tym szlaku,oczywiście wraz z pieniędzmi,ktore powinny dostawać,zamiast Gdańska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pR0SiAczek Re: Do Alfika IP: *.gorzow.mm.pl 05.08.05, 09:28 to jest oczywiste! swoim majatkiem sie ty martwisz i ty za niego odpowiadasz, a nie twoj sasiad, a w przypadku kanalu jest wlasnie tak... Odpowiedz Link Zgłoś