Dodaj do ulubionych

Olsztyn znowu śni na jawie że...

21.11.05, 14:51
zostanie metropolią :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

www.wm.pl/index.php?ct=olsztyn&sct=olsztyn&id=788091
Obserwuj wątek
    • francuz_el Re: Olsztyn znowu śni na jawie że... 21.11.05, 15:01
      Niech sobie kombinują ile wlezie, szanse się nie za duże na powodzenie tego
      projektu, ewentualne rozstrzygnięcie byłoby wielce naciągane (w przypadku
      Rzeszowa można przymknąć oko, obszar metropolitarny wynosi u nich 440
      tys.mieszkańców, a do tego niedaleko do przewidzianego pół miliona). Pytanie
      jest tylko takie, czy im się to tak naprawdę opłaca. Dodatkowe 700 mln z UE
      szybko zostanie pewnie rozdzielone, ale... na 4-5 największych miast,
      prawdziwych metropolii, przynajmniej takich w brzmieniu ustawy.
      • generallo Re: Olsztyn znowu śni na jawie że... 21.11.05, 15:21
        Olsztyn to może jest i metropolią,
        tyle że dla Gutkowa,Mogąga i Barczewa :)
        • ontarian Re: Olsztyn znowu śni na jawie że... 21.11.05, 15:37
          no i dla elblonka
          • ol4 Re: Olsztyn po prostu robi swoje... 21.11.05, 15:56
            Ludzie kombinujcie sami jak mozecie i ja wam nawet przyklasne, ale Olsztynowi
            nie zazdroscic!! Boli was głowa o to ze ktos inny jest bardziej przedsiebiorczy
            i zaradny?
            To forum to spis żalów i płaczy pod adresem Olsztyna , co jest dla mnie dowodem
            ze to Olsztyn wykorzystuje swoje szanse a nie Wy, mimo ze potencjal startowy
            mieliscie nie gorszy od nas.
            Moze to nie Olsztyn winny ale wasze wladze miasta? itp.
            • generallo To zerknij na; 21.11.05, 16:03
              www.portel.pl/artykul.php3?id_akt=15913&id_dz=2

a dopiero potem się wypowiadaj :)
            • Gość: alfik Re: Olsztyn po prostu robi swoje... IP: 81.15.226.* 21.11.05, 21:07
              Zazdroszczę Olsztynowi,ze ma takich mądrych synow jak ty.
              • generallo do kogo mówisz te słowa ??? 21.11.05, 21:32
                bo chyba nie do mnie,
                ja jestem Elblążaninem :)

a kolega ol4 jest Olsztynianinem :(
                więc do niego mówiłeś :)
                • Gość: alfik Re: do kogo mówisz te słowa ??? IP: 81.15.226.* 24.11.05, 17:00
                  Wiem skad jestes,nie do ciebie .
          • Gość: jania Re: Olsztyn znowu śni na jawie że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 22:32
            Ale sam wiesz jaką dziurą jest Olsztyn.Jakie to miasto wojewódzkie,jaka
            metropolia -chyba archikuriewna.
            Mnie nie podoba sie Olsztyn.To małe zapyziałe miasto co udaje wielką metropolię-
            a ludziska zawistni (nie wszyscy),miasto zgryźliwe w Polsce ogólnie nielubiane!
            • Gość: agnes Re: Olsztyn znowu śni na jawie że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 21:59
              chrzanisz kobieto, jak potluczona.
    • Gość: papla olsztyńska Re: Olsztyn znowu śni na jawie że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 13:42
      ...aele wy macie kompleksy
      • Gość: spodCzęstochowy odp: Olsztyn znowu ..ni na jawie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 14:21
        Kiedy mi żle
        to zawsze olsztynianom powtarzam,, tak żeby nie mieli kompleksów ;|>
        • Gość: pR0SiAczek skoro Oni to My tez - wielce blyskotliwe uzasadnie IP: *.elblag.dialog.net.pl 27.11.05, 10:32
          "..Za metropolię uznano Rzeszów, dlaczego nie miałby to być też Olsztyn?..." -
          zapewnia Aleksander Szczygło, poseł PiS.

idac dalej jego tokiem rozumowania: Opole, Gorzow i Zielona sa mniejsze od
          Elblaga a maja wojewodztwo wlasne, dlaczego nie mialby miec Elblag? panie pOsle
          prosze o dalsze przemyslenia...
          • francuz_el Re: skoro Oni to My tez - wielce blyskotliwe uzas 27.11.05, 11:23
            Takie tylko rzucanie słów na wiatr, sytuacja Olsztyna i Rzeszowa jest zupełnie inna.
    • Gość: Bronek Re: Olsztyn znowu śni na jawie że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 14:05
      Jaką metropolią...Rozumiem Gdańsk,Poznań,czy nawet Bydgoszcz ale Olsztyn to
      chyba rzeczywiście sen.
      Nie był i niej jest miastem matką w regionie-co najwyżej macochą!
      • Gość: alfik Re: Olsztyn znowu śni na jawie że... IP: 81.15.226.* 24.11.05, 17:00
        Bronek,twoje slowa to strzal w dziesiatkę.
    • Gość: jania Re: Olsztyn znowu śni na jawie że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 22:29
      Zostanie oj zostanie jak z koziej dupy trąba!
      Najlepiej rozwiązać to województwo a Olsztyn pod Bialystok.
      Albo nawet i pod Gdańsk jak Koszalin pod Szczecin!
      • Gość: swiatowy Re: Olsztyn znowu śni na jawie że... IP: *.range81-155.btcentralplus.com 27.11.05, 23:21
        A ja Ci mowie ze zostanie wiecej pieniedzy dla Olsztyna to silniejsze miasto a
        silniejszy Olsztyn to bogatsza prowincja
        • Gość: alfik Re: Olsztyn znowu śni na jawie że... IP: 81.15.226.* 28.11.05, 16:11
          To nie jest tak jak mowisz,najpierw wiocha wojewodzka sie nachapie,a ochlap
          dostanie wiernopoddańcza reszta i tak w kolko macieju.
          • posejdon_el Do Alfika 28.11.05, 18:24
            Alfik czy ty możesz siedzieć cicho:P nie będziesz z nimi rozmawiał to nie będą
            raczej pisać sami do siebie (chyba, ze są tak idiotyczni) i zaśmiecać nam
            naszego forum.
    • posejdon_el Wypowiedz prezydenta olsztyna:P 28.11.05, 18:25
      Cytat
      "olsztyn jest już metropolią" <hahahahahahahahahaha>
      • Gość: swiatowy Re: Wypowiedz prezydenta olsztyna:P IP: *.range81-155.btcentralplus.com 28.11.05, 18:46
        Nie ma co byc zawistnym wiadomo jak jest w tym kraju kolesiostwo i nic wiecej
        kazde miasto wojewodzkie(i nie tylko)powinno dostac jakies pieniadze na rozwoj
        (kazdemu wedlog proporcji)a nie tylko kulczykowe Poznanie czy Tuskowe Gdanski
        skoro jest nia Rzeszow to dlaczego nie Olsztyn? trzeba kombinowac inaczej w tym
        kraju sie nie da trzymajcie lepiej kciuki TO NIE PRZEZ OLSZTYN JESTESCIE
        POWIATEM
        • francuz_el Re: Wypowiedz prezydenta olsztyna:P 28.11.05, 20:35
          pl.wikipedia.org/wiki/Powiat_grodzki
          W Polsce jest 65 powiatów grodzkich. Prawdą jest, że jesteśmy powiatem nie przez
          Olsztyn, tylko przez autorów reformy administracyjnej. Dodam, że Olsztyn też
          jest powiatem grodzkim.
      • Gość: alfik Re: Wypowiedz prezydenta olsztyna:P IP: 81.15.226.* 28.11.05, 21:27
        Niestety,ale niemozliwe ,w takim kraju jak nasz,moze stac sie mozliwe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka