generallo 21.11.05, 14:51 zostanie metropolią :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD www.wm.pl/index.php?ct=olsztyn&sct=olsztyn&id=788091 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
francuz_el Re: Olsztyn znowu śni na jawie że... 21.11.05, 15:01 Niech sobie kombinują ile wlezie, szanse się nie za duże na powodzenie tego projektu, ewentualne rozstrzygnięcie byłoby wielce naciągane (w przypadku Rzeszowa można przymknąć oko, obszar metropolitarny wynosi u nich 440 tys.mieszkańców, a do tego niedaleko do przewidzianego pół miliona). Pytanie jest tylko takie, czy im się to tak naprawdę opłaca. Dodatkowe 700 mln z UE szybko zostanie pewnie rozdzielone, ale... na 4-5 największych miast, prawdziwych metropolii, przynajmniej takich w brzmieniu ustawy. Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Re: Olsztyn znowu śni na jawie że... 21.11.05, 15:21 Olsztyn to może jest i metropolią, tyle że dla Gutkowa,Mogąga i Barczewa :) Odpowiedz Link Zgłoś
ol4 Re: Olsztyn po prostu robi swoje... 21.11.05, 15:56 Ludzie kombinujcie sami jak mozecie i ja wam nawet przyklasne, ale Olsztynowi nie zazdroscic!! Boli was głowa o to ze ktos inny jest bardziej przedsiebiorczy i zaradny? To forum to spis żalów i płaczy pod adresem Olsztyna , co jest dla mnie dowodem ze to Olsztyn wykorzystuje swoje szanse a nie Wy, mimo ze potencjal startowy mieliscie nie gorszy od nas. Moze to nie Olsztyn winny ale wasze wladze miasta? itp. Odpowiedz Link Zgłoś
generallo To zerknij na; 21.11.05, 16:03 www.portel.pl/artykul.php3?id_akt=15913&id_dz=2 a dopiero potem się wypowiadaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: Olsztyn po prostu robi swoje... IP: 81.15.226.* 21.11.05, 21:07 Zazdroszczę Olsztynowi,ze ma takich mądrych synow jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
generallo do kogo mówisz te słowa ??? 21.11.05, 21:32 bo chyba nie do mnie, ja jestem Elblążaninem :) a kolega ol4 jest Olsztynianinem :( więc do niego mówiłeś :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: do kogo mówisz te słowa ??? IP: 81.15.226.* 24.11.05, 17:00 Wiem skad jestes,nie do ciebie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jania Re: Olsztyn znowu śni na jawie że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 22:32 Ale sam wiesz jaką dziurą jest Olsztyn.Jakie to miasto wojewódzkie,jaka metropolia -chyba archikuriewna. Mnie nie podoba sie Olsztyn.To małe zapyziałe miasto co udaje wielką metropolię- a ludziska zawistni (nie wszyscy),miasto zgryźliwe w Polsce ogólnie nielubiane! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: Olsztyn znowu śni na jawie że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 21:59 chrzanisz kobieto, jak potluczona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papla olsztyńska Re: Olsztyn znowu śni na jawie że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 13:42 ...aele wy macie kompleksy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spodCzęstochowy odp: Olsztyn znowu ..ni na jawie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 14:21 Kiedy mi żle to zawsze olsztynianom powtarzam,, tak żeby nie mieli kompleksów ;|> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pR0SiAczek skoro Oni to My tez - wielce blyskotliwe uzasadnie IP: *.elblag.dialog.net.pl 27.11.05, 10:32 "..Za metropolię uznano Rzeszów, dlaczego nie miałby to być też Olsztyn?..." - zapewnia Aleksander Szczygło, poseł PiS. idac dalej jego tokiem rozumowania: Opole, Gorzow i Zielona sa mniejsze od Elblaga a maja wojewodztwo wlasne, dlaczego nie mialby miec Elblag? panie pOsle prosze o dalsze przemyslenia... Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: skoro Oni to My tez - wielce blyskotliwe uzas 27.11.05, 11:23 Takie tylko rzucanie słów na wiatr, sytuacja Olsztyna i Rzeszowa jest zupełnie inna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronek Re: Olsztyn znowu śni na jawie że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 14:05 Jaką metropolią...Rozumiem Gdańsk,Poznań,czy nawet Bydgoszcz ale Olsztyn to chyba rzeczywiście sen. Nie był i niej jest miastem matką w regionie-co najwyżej macochą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: Olsztyn znowu śni na jawie że... IP: 81.15.226.* 24.11.05, 17:00 Bronek,twoje slowa to strzal w dziesiatkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jania Re: Olsztyn znowu śni na jawie że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 22:29 Zostanie oj zostanie jak z koziej dupy trąba! Najlepiej rozwiązać to województwo a Olsztyn pod Bialystok. Albo nawet i pod Gdańsk jak Koszalin pod Szczecin! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: Olsztyn znowu śni na jawie że... IP: *.range81-155.btcentralplus.com 27.11.05, 23:21 A ja Ci mowie ze zostanie wiecej pieniedzy dla Olsztyna to silniejsze miasto a silniejszy Olsztyn to bogatsza prowincja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: Olsztyn znowu śni na jawie że... IP: 81.15.226.* 28.11.05, 16:11 To nie jest tak jak mowisz,najpierw wiocha wojewodzka sie nachapie,a ochlap dostanie wiernopoddańcza reszta i tak w kolko macieju. Odpowiedz Link Zgłoś
posejdon_el Do Alfika 28.11.05, 18:24 Alfik czy ty możesz siedzieć cicho:P nie będziesz z nimi rozmawiał to nie będą raczej pisać sami do siebie (chyba, ze są tak idiotyczni) i zaśmiecać nam naszego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
posejdon_el Wypowiedz prezydenta olsztyna:P 28.11.05, 18:25 Cytat "olsztyn jest już metropolią" <hahahahahahahahahaha> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: Wypowiedz prezydenta olsztyna:P IP: *.range81-155.btcentralplus.com 28.11.05, 18:46 Nie ma co byc zawistnym wiadomo jak jest w tym kraju kolesiostwo i nic wiecej kazde miasto wojewodzkie(i nie tylko)powinno dostac jakies pieniadze na rozwoj (kazdemu wedlog proporcji)a nie tylko kulczykowe Poznanie czy Tuskowe Gdanski skoro jest nia Rzeszow to dlaczego nie Olsztyn? trzeba kombinowac inaczej w tym kraju sie nie da trzymajcie lepiej kciuki TO NIE PRZEZ OLSZTYN JESTESCIE POWIATEM Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Wypowiedz prezydenta olsztyna:P 28.11.05, 20:35 pl.wikipedia.org/wiki/Powiat_grodzki W Polsce jest 65 powiatów grodzkich. Prawdą jest, że jesteśmy powiatem nie przez Olsztyn, tylko przez autorów reformy administracyjnej. Dodam, że Olsztyn też jest powiatem grodzkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: Wypowiedz prezydenta olsztyna:P IP: 81.15.226.* 28.11.05, 21:27 Niestety,ale niemozliwe ,w takim kraju jak nasz,moze stac sie mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś