Dodaj do ulubionych

Ziemia Elbląska do Pomorza

IP: *.elb.vectranet.pl 20.12.05, 20:44
To moje stale i niezmienne zdanie na ten temat.
Obserwuj wątek
    • matko74 Re: Ziemia Elbląska do Pomorza 21.12.05, 12:23
      hmmm, nie podzielam alfiku, ale też się z tym nie kryję od dłuższego czasu.
      • Gość: alfik Re: Ziemia Elbląska do Pomorza IP: *.elb.vectranet.pl 21.12.05, 16:34
        To znaczy ze jestes zadowolony, z tego co sie dzieje z naszym miastem?
        • matko74 Re: Ziemia Elbląska do Pomorza 21.12.05, 16:41
          I jestem i nie, ale nie uważam, że będąc w woj. pomorskim, Gdańsk ochoczo
          będzie chciał wspierać Elbląg. Owszem bliżej nam do Gdańska, ale nie jestem
          orędownikiem przynależności do tamtego województwa. To moje zdanie, Ty masz
          swoje i ok.
          • Gość: alfik Re: Ziemia Elbląska do Pomorza IP: *.elb.vectranet.pl 21.12.05, 16:56
            Osobiście nie jestem zachwycony Gdanskiem,to miasto ,ktore od wiekow zawsze
            widzialo tylko czubek wlasnego nosa,ale cale Pomorze to nie tylko
            Gdansk,przynalezność Elbląga do tego regionu to fakt historyczny,nasze miasto
            mialo naprawde bardzo duzy wplyw na dzieje tej krainy,od ktorej zostalismy
            administracyjnie odcięci.
            • Gość: alfik Re: Ziemia Elbląska do Pomorza IP: *.elb.vectranet.pl 28.12.05, 21:42
              W tym poglądzie nie jestem osamotniony.
              • Gość: pR0SiAczek Re: Ziemia Elbląska do Pomorza IP: *.elblag.dialog.net.pl 28.12.05, 21:43
                w ktorym?
                niespecjalna sympatia do gdanska czy parcie na sile do pomorza?
                • Gość: alfik Re: Ziemia Elbląska do Pomorza IP: *.elb.vectranet.pl 28.12.05, 21:52
                  Nie lap za slowka,Pomorze to nie tylko Gdansk,Elbląg wraz z miastami
                  Powisla,Kociewia iŻulaw moglby stworzyc znaczace lobby w sejmiku wojewodzkim i
                  utrzec nosa molochowi,a w tym dziadowstwie jestesmy wiecznie spychani na
                  margines,nie liczy sie tutaj jakas sympatia czy antypatia do Gdanska,jescze raz
                  powtarzam,nalezy odcentralizowac panstwo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka