Gość: alfik IP: *.elb.vectranet.pl 20.12.05, 20:44 To moje stale i niezmienne zdanie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matko74 Re: Ziemia Elbląska do Pomorza 21.12.05, 12:23 hmmm, nie podzielam alfiku, ale też się z tym nie kryję od dłuższego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: Ziemia Elbląska do Pomorza IP: *.elb.vectranet.pl 21.12.05, 16:34 To znaczy ze jestes zadowolony, z tego co sie dzieje z naszym miastem? Odpowiedz Link Zgłoś
matko74 Re: Ziemia Elbląska do Pomorza 21.12.05, 16:41 I jestem i nie, ale nie uważam, że będąc w woj. pomorskim, Gdańsk ochoczo będzie chciał wspierać Elbląg. Owszem bliżej nam do Gdańska, ale nie jestem orędownikiem przynależności do tamtego województwa. To moje zdanie, Ty masz swoje i ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: Ziemia Elbląska do Pomorza IP: *.elb.vectranet.pl 21.12.05, 16:56 Osobiście nie jestem zachwycony Gdanskiem,to miasto ,ktore od wiekow zawsze widzialo tylko czubek wlasnego nosa,ale cale Pomorze to nie tylko Gdansk,przynalezność Elbląga do tego regionu to fakt historyczny,nasze miasto mialo naprawde bardzo duzy wplyw na dzieje tej krainy,od ktorej zostalismy administracyjnie odcięci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: Ziemia Elbląska do Pomorza IP: *.elb.vectranet.pl 28.12.05, 21:42 W tym poglądzie nie jestem osamotniony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pR0SiAczek Re: Ziemia Elbląska do Pomorza IP: *.elblag.dialog.net.pl 28.12.05, 21:43 w ktorym? niespecjalna sympatia do gdanska czy parcie na sile do pomorza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: Ziemia Elbląska do Pomorza IP: *.elb.vectranet.pl 28.12.05, 21:52 Nie lap za slowka,Pomorze to nie tylko Gdansk,Elbląg wraz z miastami Powisla,Kociewia iŻulaw moglby stworzyc znaczace lobby w sejmiku wojewodzkim i utrzec nosa molochowi,a w tym dziadowstwie jestesmy wiecznie spychani na margines,nie liczy sie tutaj jakas sympatia czy antypatia do Gdanska,jescze raz powtarzam,nalezy odcentralizowac panstwo. Odpowiedz Link Zgłoś