mrjulek 27.12.05, 00:07 Dlaczego nawet Eska nie zdewcydowala sie wejsc do Elblaga, a jest np. w Starachowicach? Dlaczego omijaja nas np. radiostacja, blue fm, czy nawet plus??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
generallo Re: Dlaczego w Elblagu mamy tylko 1 radio??? 27.12.05, 06:15 bo jest nas(elblążan)za mało :( na pocieszenie mamy Radio Olsztyn którego zresztą nikt w Elblągu nie słucha :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: Dlaczego w Elblagu mamy tylko 1 radio??? IP: *.elb.vectranet.pl 27.12.05, 16:26 Radio olsztyn niech sie wypcha,kiedyś,pare lat wstecz byla rozdzielczośc tej stacji,mielismy do poludnia elblaskie audycje,na naszej elblaskiej częstotliwosci 103,4 FM,teraz leca jakies glupawe informacje z o,a do tego nudne reklamy,nie zwiazane z naszym regionem,wszystkiemu winna ustawa,ktora zlikwidowala lokalne wejścia w ramach jednej rozglosni. Odpowiedz Link Zgłoś
wojti_el Re: Dlaczego w Elblagu mamy tylko 1 radio??? 27.12.05, 08:34 Wiekszość stacji radiowych jest dostepnych z Trójmiasta np Złote Przeboje, Plus, HitFM (Eska), w dobrych warunkach nawet Radiostacja. Od 1.01.2006 Polskie Radio 1 zmienia częstotliwość z 101,2 na 102,3 (po dawnym radiu Bis Elbląg). Tak więc jedna częstotliwość pozostaje do rozdysponowania. Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Re: Dlaczego w Elblagu mamy tylko 1 radio??? 27.12.05, 12:41 tyle że "1" to najmniej ciekawa stacja :( mało ciekawej muzy i mnóstwo gadania :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: Dlaczego w Elblagu mamy tylko 1 radio??? IP: *.elb.vectranet.pl 27.12.05, 16:20 Pora reaktywowac rozglosnie diecezjalną,taki malutki Pelplin ja ma,a Elbląg nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mrjulek Re: Dlaczego w Elblagu mamy tylko 1 radio??? 27.12.05, 16:23 ja bym wolal, zeby do Elblaga weszla jakas siec - nie wiem Eska, Zlote Przeboje czy cokolwiek. Zeby wreszcie cos sie zaczelo dziac w elblaskich mediach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: Dlaczego w Elblagu mamy tylko 1 radio??? IP: *.elb.vectranet.pl 27.12.05, 16:30 Ale do sieci ESKA weszly lokalne rozglosnie,typu RADIO EL,ze wzgledow finansowych,nasze jakos sie trzyma,chociaz poziom odbiega daleko od normy,nawet reklama makchemi,od lat ta sama i niezmienna,idzie sie wk.... ić,jak to slysze od razu przelaczam. Odpowiedz Link Zgłoś
mrjulek Re: Dlaczego w Elblagu mamy tylko 1 radio??? 27.12.05, 16:32 to fakt, miernota to za malo powiedziane. Radio El powinno byc zlikwidowane, albo powinno dac sie sprzedac jakiejs porzadnej i bogatej sieci, bo to co teraz soba reprezentuje to jest ponizej poziomu studenckich rozglosni internetowych! Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Dlaczego w Elblagu mamy tylko 1 radio??? 27.12.05, 17:22 Radio El potrzebuje po prostu poważnych zmian i inwestycji, o których nikt zdaje się niestety nie myśleć. Sama sprzedaż nic by nie dała, bo jakaś głupawa Eska sprawy nie załatwi. Ogólnie patrząc na nasz rynek radiowy nie ma za bardzo w czym wybierać i mówię tu ogólnie. Wszędzie tylko ta sama papka typu RMF FM czy Radio Zet. Radiostacja też zeszła na psy i pojawia się tam 15 przebojów na godzinę, szkoda że co godzinę są te same. Jedynie Radio PiN jest pożądne, ale słyszalne jedynie w :-( Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Re: Dlaczego w Elblagu mamy tylko 1 radio??? 28.12.05, 12:18 wojti_el napisał: > Wiekszość stacji radiowych jest dostepnych z Trójmiasta np Złote Przeboje, Plus > , > HitFM (Eska), w dobrych warunkach nawet Radiostacja. Od 1.01.2006 Polskie Radio > 1 zmienia częstotliwość z 101,2 na 102,3 (po dawnym radiu Bis Elbląg). Tak więc > jedna częstotliwość pozostaje do rozdysponowania. I ja wiem kto ją otrzyma, a wygranym będzie Radio Maryja :( Odpowiedz Link Zgłoś
mrjulek Re: Dlaczego w Elblagu mamy tylko 1 radio??? 28.12.05, 14:14 tfu, tfu, splun za siebie i rozetrzyj sline, zeby to nie bylo prawda! ja chce normalne radio a nie RM! Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Re: Dlaczego w Elblagu mamy tylko 1 radio??? 04.01.06, 12:04 racja a radyjko Rydzyka, już ma częstotliwość 104,2(chyba) wcześniej zajmowało nią Radio Zet :-) Odpowiedz Link Zgłoś
the_jazz Re:Radio Eska 27.12.05, 22:02 Szczrze mowiac to bardzo cenie to raido i nie mialbym nic przeciwko, gdyby u nas zadomowili sie na dobre. Tak samo Radiostacja. Odpowiedz Link Zgłoś
mrjulek Re:Radio Eska 27.12.05, 22:13 to moze by napisac do Eski maila i zapytac, bo kiedys gdzies wyczytalem, ze Eska planowala wejsc do Elblaga. Przydalaby sie jakas konkurencja dla tego miernego radia El. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re:Radio Eska IP: *.elb.vectranet.pl 28.12.05, 21:31 Kiedyś dzialalo w naszym grodzie stowarzyszenie,majace na celu rozwoj rozglosni Radio EL,ALE COS SLUCH PO NIM ZAGINĄL.A pamietacie ,jak pierwsza audycja radia el odbyla sie na fali radia gdańsk?To radio gdańsk użyczylo swego sprzętu,ale elblascy radiowcy wybrali inna droge rozwoju.A preznie dzialajaca niegdyś redakcja Radia Gdańsk?Wyparlo ją glupawe i wiesniackie radio olsztyn,ktorego w Elblągu malo kto slucha,kto wpadl na tak wspanialy pomysl?Chyba "nasz"łysy,spod czerwonej gwiazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pR0SiAczek Re:Radio Eska IP: *.elblag.dialog.net.pl 28.12.05, 21:40 ale czego my oczekujemy skoro "milczelismy" kiedy dokonywano decentralizacji poprzez TOTALNA CENTRALIZACJE wszystkiego w 18 miastach wojewodzkich :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re:Radio Eska IP: *.elb.vectranet.pl 29.12.05, 22:34 Kto pozwolil,zeby totalny cymbal i karierowicz o pospolicie brzmiacym nazwisku startowal na posla Ziemi Elblaskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wodnik <no logo> Re:Radio Eska IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 03.01.06, 11:26 do alfik: 1/ To stowarzyszenie nadal działa. Stowarzyszenie Rozwoju Rozgłośni Radiowej w Elblągu jest posiadaczem koncesji przyznanej przez KRRiTV na emisję lokalnego programu radiowego pod marką Radio El. Czyli jest prawnym właścicielem Radia El.I to od decyzji stowarzyszenia i jego członków zależy czy mogą być tam dokonywane zmiany własnościowe, patrz: wejście Eski. Wg mnie nie ma na to szans bo Eska wchodzi zawsze wykupując udziały a tu nie ma czego wykupić bo Radio El nie jest spółką tylko stowarzyszeniem. Odsyłam do stosownej ustawy o stowarzyszeniach. 2/Pierwsza audycja radia el odbyła się na antenie radia el: wcześniej natomiast ukazywał się magazyn o ziemi elbląskiej na antenie radia gdańsk w soboty o 15:00 i w momencie jak radio el uzyskało koncesję ten magazyn zszedł z anteny radia gdańsk. dokładnie w kwietniu-maju 92. 3/ Radio Gdańsk nie użyczyło sprzętu tylko sprzedało lub przekazało w darowiźnie: przypomnę, że w 1992r. Rada Miasta Elbląga podjęła decyzję o przekazaniu dotacji w wysokości 20.000pln dla powstającego Radia El oraz przekazała lokal będący dziś siedzibą tego radia. Wszystko za kadencji pana J. Gburzyńskiego. 4/ Redakcja Radia Gdańsk działa przecież: korespondencje wykonuje pan Marek Nowosad i można je usłyszeć czasami w Zapraszamy do Trójki. Nowego lokalnego radia tu na pewno nie będzie. Wg mnie z punktu widzenia ekonomii i kosztów nawet 24h program radia el nie ma uzasadnienia: w Norwegii takie małe stacje albo działają od rana do popołudnia albo ruszają z programem około 15:00 i kończą na skraju nocy. grają tylko w tym okresie dnia kiedy ludzie ich słuchają i nie mają kosztów. i jakość programu pewnie by skoczyła bo łatwiej wyprodukować 12h ciekawych audycji dziennie niż udawać, że się daje radę całą dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re:Radio Eska IP: *.elb.vectranet.pl 03.01.06, 20:11 Może w moich wypowiedziach jest troche nieścislosci,ale to stowarzyszenie to chyba raczej egzystuje a nie preznie dziala, co znaczylo kiedys to niebo a ziemia.Jezeli chodzi o Radio Gdańsk, chyba ma ono jakis tam punkt korespondencyjny,a nie redakcję,znajdującą się onegdaj przy ulicy Wiezowej,ktora zostala przejeta przez radio olsztyn. Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Ale odpowiednik Radia Złote Przeboje z 3-miasta... 04.01.06, 12:07 jak myślę by się przydał, bo u mnie w pracy słuchamy dennej "1" :( a tak słuchalibyśmy pięknej muzyki, która nastraja optymistycznie zwłaszcza w takie dni jak teraz mamy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pR0SiAczek Re: Ale odpowiednik Radia Złote Przeboje z 3-mias IP: *.elblag.dialog.net.pl 04.01.06, 17:07 wtedy eska sie przydalaby, jeszcze najmniej powtorek posrod stacji o podobnym profilu... Odpowiedz Link Zgłoś
wojti_el Re: Ale odpowiednik Radia Złote Przeboje z 3-mias 05.01.06, 07:16 Po co w Elblągu stacja typu "Złote Przeboje" skoro ta z Gdańska na wiekszosci terenu miasta jest dobrze słyszalna. Częstotliwość 101,2 po jedynce zajęło Polskie Radio Bis Odpowiedz Link Zgłoś