Dodaj do ulubionych

Prezydent Elbląga 2006-2010

IP: *.elblag.dialog.net.pl 09.01.06, 00:15
Kto bedzie zasiadał w Ratuszu elbląskim, jak myślicie. Słonina(bezpartyjny
SLD), Naguszewski(PO),Łada(do niedawna LPR),Mańkut(SLD). Może sz.p Ząbek z
SdPl, Francuz kogo PiS wystwi???? Bo Ty powinienes wiedziec takie rzeczy:)Jak
narazie to milczycie. Może Olszewskiego, Dębski, Perlinśki bo broń Boże od
Krasula i od Tomczycha;/
Obserwuj wątek
    • the_jazz Re: Prezydent Elbląga 2006-2010 09.01.06, 00:24
      Dębski OUT! Nawet nie chce o nim slyszec! :[
      • Gość: casiopea Re: Prezydent Elbląga 2006-2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 12:03
        Za to z przekąsem schrupie Słonine .Won >;[[[[
        • generallo Re: Prezydent Elbląga 2006-2010 13.02.06, 12:09
          to ty spadaj,skoro nie doceniasz zasług
          pana Henryka Słoniny :-)
    • generallo Re: Prezydent Elbląga 2006-2010 09.01.06, 06:12
      Witold Wróblewski obecnie viceprezydent :-)
      • francuz_el Re: Prezydent Elbląga 2006-2010 09.01.06, 07:30
        Popatrz, kto najwięcej się udziela w klubie radnych centroprawicy, to będziesz
        wiedział :-)
        • generallo Re: Prezydent Elbląga 2006-2010 09.01.06, 12:08
          Tyle że w Elblągu,
          centroprawica nie wygra,
          a największe szanse ma Platforma Obywatelska :-)
          więc wśród ich należy szukać,
          przyszłego prezydenta Elbląga :-)
          • Gość: watah Re: Prezydent Elbląga 2006-2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 12:07
            Masz złą wiadomość, nie wygra nikt ze śmietanki chyba ;(
            Lepiej przerzuć się na inne towrzystwo...
            Pisik wygra , masz jeszcze szanse...
            Nie sugeruj sie "lewicowym" sztandarem PO...oni tu nic konktretnego nie mają
            poza anty centroprawicowymi odłamami S.L.D.
          • Gość: watah Re: Prezydent Elbląga 2006-2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 12:07
            Masz złą wiadomość, nie wygra nikt ze śmietanki chyba ;(
            Lepiej przerzuć się na inne towrzystwo...
            Pisik wygra , masz jeszcze szanse...
            Nie sugeruj sie "lewicowym" sztandarem PO...oni tu nic konktretnego nie mają
            poza anty centroprawicowymi odłamami S.L.D.
    • Gość: :) Re: Prezydent Elbląga 2006-2010 IP: *.elblag.dialog.net.pl 09.01.06, 13:01
      czyli jednak Naguszewskiego poprzecie;/ fuj fuj PiS
      • francuz_el Re: Prezydent Elbląga 2006-2010 09.01.06, 13:34
        Chyba trochę mnie nie zrozumiałeś. Na pewno nie jego ;P Niech sobie generallo
        pisze co chce, to on tu jest fanem platformy...
        • generallo Re: Prezydent Elbląga 2006-2010 09.01.06, 14:46
          a ty kolego moderatorze kogo poprzesz ???
          myślę że pana Jerzego Wilka :-(
          • francuz_el Re: Prezydent Elbląga 2006-2010 09.01.06, 16:14
            Jestem moderatorem, więc powinienem być bezstronny ;P

Powiedz mi, ale tak szczerze, kogo może elbląska PO wystawić? Tadeusza
            Naguszewskiego? Lucynę Szmurło? Jerzy Wilk jest od nich bez porównania lepszy.

Zresztą o czym tu rozmawiać skoro w ostatnich wyborach parlamentarnych
            elblążanie byli dopiero od 3.miejsca w dół i dlatego nikt stąd nie dostał się do
            Sejmu. Jest mi z tego powodu przykro, ale mając poparcie tylko ludzi z Elbląga w
            tym okręgu wyborczym nie można się przebić.
            • Gość: pR0SiAczek Re: Prezydent Elbląga 2006-2010 IP: *.elblag.dialog.net.pl 09.01.06, 17:29
              nie wiem co ci sie stalo ale zaczynasz pisac "jak nalezy"...

"w tym okręgu wyborczym nie można się przebić"... w koncu to przyznales ze
              Elblag ma w obecnym ukladzie przesr...
              • francuz_el Re: Prezydent Elbląga 2006-2010 09.01.06, 17:48
                Nic mi się nie stało. Po prostu napisałem, jak jest. O ile jeszcze z pierwszego
                czy drugiego miejsca można wejść do Sejmu w naszym okręgu, o tyle z niższych
                jest to niemal niemożliwe. Dlatego, jeżeli czołowych miejsc nie zajmują
                elblążanie, to nie ma co nawet marzyć, żeby elbląska reprezentacja parlamentarna
                była większa. Patrząc na liczące się ugrupowania polityczne, na 1. miejscu o
                elblążan było ciężko, jedynie w PiS i SLD taka sytuacja miała miejsce. W PO i
                Samoobronie tą sprawę zaniedbano (Szmurło i Mueller na "3"), już nie wspominając
                o LPR.
                • Gość: pR0SiAczek Re: Prezydent Elbląga 2006-2010 IP: *.elblag.dialog.net.pl 09.01.06, 17:58
                  a juz myslalem ze masz jakis koncept jak to uzdrowic...
                  • francuz_el Re: Prezydent Elbląga 2006-2010 09.01.06, 18:11
                    Jeżeli chodzi o zmianę terytorium okręgów wyborczych, to mogą one mieć miejsce
                    jedynie dzięki kolejnej reformie administracyjnej, nie wcześniej. Trudno teraz o
                    rozwiązanie bez większych zmian.
                    • Gość: pR0SiAczek Re: Prezydent Elbląga 2006-2010 IP: *.elblag.dialog.net.pl 09.01.06, 18:16
                      ale 4rp buduja wlasnie... reformy wszedzie niemal (a moze to jednak czystki?)
                      • francuz_el Re: Prezydent Elbląga 2006-2010 10.01.06, 00:02
                        Niczego nie uda się zrobić w ciągu pół roku. Po kolei będą zmieniane kolejne
                        resorty, wprowadzane reformy i to od dłuższego czasu się dzieje. Jednak to musi
                        trwać, bo pojedynczą decyzją nie uda się wszystkiego naprawić. Zmienia się
                        wymiar sprawiedliwości, podatki ulegną zmianie, także sam proces tworzenia
                        budżetu na 2007 będzie nie do poznania. Takie coś, jak wszystkie reformy w ciągu
                        jednego roku, już się nie powtórzy. Wszyscy wiemy jak wtedy pośpiech "pomógł".
                        Przełomem będzie nowa konstytucja, ale do tego trzeba sporej większości i
                        oczywiście dopracowania samej ustawy zasadniczej, a to potrwa pewnie jeszcze ze
                        2 lata. Do tego dochodzą różne niespodziewane problemy. Jak zwykle za rządów
                        prawicy, odzywają się i chcą strajkować różne grupy zawodowe. Najlepszym
                        przykładem są lekarze. Jakoś w ostatnich czterech latach nie chciało im się za
                        bardzo strajkować, a teraz zrobili się znowu bardziej odważni. Jednak teraz
                        czeka na nich o wiele większy opór, chociaż nie ukrywam, że z tymi kamaszami to
                        było lekkie przegięcie ;-)
            • generallo Re: Prezydent Elbląga 2006-2010 09.01.06, 18:43
              francuz_el napisał:

> Jestem moderatorem, więc powinienem być bezstronny ;P
              >
              > Powiedz mi, ale tak szczerze, kogo może elbląska PO wystawić? Tadeusza
              > Naguszewskiego? Lucynę Szmurło? Jerzy Wilk jest od nich bez porównania lepszy.
              >
              > Zresztą o czym tu rozmawiać skoro w ostatnich wyborach parlamentarnych
              > elblążanie byli dopiero od 3.miejsca w dół i dlatego nikt stąd nie dostał się
              d
              > o
              > Sejmu. Jest mi z tego powodu przykro, ale mając poparcie tylko ludzi z
              Elbląga
              > w
              > tym okręgu wyborczym nie można się przebić.

No bo okręg elbląski powinien być tworzony
              tylko przez powiat ziem. elbląski i miasto Elbląg :-)
              wtedy szanse byłyby znacznie większe :-)
              • Gość: pR0SiAczek Re: Prezydent Elbląga 2006-2010 IP: *.elblag.dialog.net.pl 09.01.06, 19:29
                i wtedy wprowadzalibysmy tez 2 poslow bo tyle by bylo miejsc z takiego
                mikrusa...
                • francuz_el Re: Prezydent Elbląga 2006-2010 10.01.06, 00:03
                  Dokładnie 2, bo obecnie 1 mandat przypada, jak dobrze pamiętam, na 86 tys.
                  mieszkańców danego okręgu.
                  • Gość: alfik Re: Prezydent Elbląga 2006-2010 IP: *.elb.vectranet.pl 12.02.06, 12:56
                    A moze pan Marek Pruszak,byly kurator oświaty?
                    • generallo Re: Prezydent Elbląga 2006-2010 12.02.06, 14:01
                      lepiej nie wymyślaj bzdur :DDDDD
                      zobaczymy już na jesieni ;)
                      • francuz_el Re: Prezydent Elbląga 2006-2010 12.02.06, 17:25
                        Ja nie wiem, co za problem. Jak będzie odpowiednia pora, to się wszyscy
                        dowiedzą, kto będzie kandydatem. Grunt że jest kompetentny i chce jak najlepiej
                        dla miasta :-)
                        • romanczyk Jaka zmiana w ordynacji w wyborach samorządowych? 12.02.06, 21:59
                          COś mi się ostatnio obiło o uszy, że takowa zmiana została dokonana - ktoś wie
                          na czym polega? francuz, pliz tel as, bo to przeciez PiS takowe wprowadził.
                          • francuz_el Re: Jaka zmiana w ordynacji w wyborach samorządow 12.02.06, 22:46
                            Zmiana o której mówisz, miała miejsce 27 stycznia br. i dotyczyła sytuacji w
                            Warszawie wraz z zamieszaniem z komisarzem: tutaj znajdują się wszystkie szczegóły:
                            isip.sejm.gov.pl/servlet/Search?todo=file&id=WDU20060170128&type=2&name=D20060128.pdf

To wszystko. W najbliższej przyszłości nie należy się spodziewać rewolucji.
                      • Gość: alfik Re: Prezydent Elbląga 2006-2010 IP: *.elb.vectranet.pl 13.02.06, 18:01
                        Nic nie wymyslam,generallo,tylko sugeruję,ty to chyba widzialbyś Sloninę,bo to
                        twoj jedyny i nieomylny kandydat.Uwazam ze Elblag potrzebuje swiezej krwi,ci
                        panowie w szczegolnosci wiceprezydenci ,juz dawno sie "zuzyli",patrza oni tylko
                        i wylacznie na czubki swoich nosow.
                        • generallo Re: Prezydent Elbląga 2006-2010 13.02.06, 18:17
                          no to może pan Tadziu Naguszewski(Platforma Obywat.)
                          • Gość: alfik Re: Prezydent Elbląga 2006-2010 IP: *.elb.vectranet.pl 14.02.06, 15:33
                            Pan Naguszewski jest dobrym lekarzem,niech więc nim pozostanie,chociaz jako
                            prezydent Elblaga moze by sie sprawdził.
      • Gość: watah Re: Prezydent Elbląga 2006-2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 12:09
        Mieszaj ...dalej tylo zeby ci woli nie urwało do jesieni
        • Gość: GUTEK Re: Prezydent Elbląga 2006-2010 IP: *.softel.elblag.pl 13.02.06, 20:55
          Ja z tych miernych kandydatow, to widze jako odpowiedniego tylko pana
          Slonine.Oczywiscie przydala by sie w ratuszu swieza krew.Ale jest brak
          kompetentnych osob na stanowisko prezydenta.No moze pan Olszewski.Co do naszych
          parlamentarzystow, to nawet bylo by ich dziesiec.To i tak by nic nie dalo.Bo
          jak nasz lud wybiera ludzi bez wyksztalcenia lub nawiedzonych zwolennikow radia
          maryja, to co sie dziwic ze nic dla elblaga nie zalatwia.Juz mielismy i mamy
          znowu jednego z tej smietanki co glosowali za likwidacja swojego wojewodztwa.
          • Gość: alfik Re: Prezydent Elbląga 2006-2010 IP: *.elb.vectranet.pl 14.02.06, 15:39
            Slonina juz mi nie smakuje,czas przewietrzyć UMel,Olszewski? Owszem,ale to juz
            schorowany,starszy czlowiek,jezeli chodzi o kompetencje,to tacy ludzie napewno
            są w naszym miescie,tylko że ich nie znamy.Wykszalcony nie musi sie rownac
            kompetentny,co mam rozumieć pod haslem "swoje wojewodztwo"?
            • generallo Re: Prezydent Elbląga 2006-2010 14.02.06, 15:45
              ja wolę "Schab" niż "Słoninę" <joke>
              • Gość: alfik Re: Prezydent Elbląga 2006-2010 IP: *.elb.vectranet.pl 16.02.06, 21:44
                Wiec wybierzmy na prezia pana Schaba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka