Gość: alfik IP: *.elb.vectranet.pl 16.01.06, 21:32 Ma na nazwisko chyba Supel ,pochodzi z Elku ,z wyksztalcenia prawnik,pracowal w NIK-u,ufff,dobrze ze nie z Elbląga. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
the_jazz Re: Mamy nowego wojewodę 16.01.06, 21:51 Dlaczego dobrze, ze nie z Elblaga? Odpowiedz Link Zgłoś
posejdon_el Re: Mamy nowego wojewodę 16.01.06, 22:31 Źle, że nie z Elbląga. Poza tym nowego wojewode już mamy jakos dwa tygodnie:P Odpowiedz Link Zgłoś
the_jazz Re: Mamy nowego wojewodę 16.01.06, 23:30 Z tego, co mowia na Vectrze wynika, ze zostal powolany 16 stycznia, czyli dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_el Re: Mamy nowego wojewodę 17.01.06, 07:44 I jak to sie ma do slow, ze to Elblag rozdaje karty ?? Ze wszelkie decyzje zapadaja wlasnie u Nas ?? Chociaz to, ze z Elku nie oznacze ze nie PROelblaski ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_el Re: Mamy nowego wojewodę 17.01.06, 08:42 Prawnik Adam Supeł jest od poniedziałku wojewodą warmińsko-mazurskim. - Przyjaźnię się z nim od ponad 20 lat i nie ukrywam, że jego kandydatura wyszła z mojej strony - mówił wiceminister obrony narodowej Aleksander Szczygło, szef olsztyńskiego PiS, który osobiście wprowadził wojewodę do Urzędu Wojewódzkiego w Olsztynie. Supeł na konferencji prasowej zapowiedział, że będzie miał tylko jednego zastępcę. Zostanie nim Anna Szyszko, dyrektor delegatury Urzędu Wojewódzkiego w Elblągu (była wśród sześciu kandydatów na stanowisko wojewody). Adam Supeł ma 40 lat, pochodzi z Ełku. Jest bezpartyjny. Razem ze Szczygłą studiowali prawo na Uniwersytecie Gdańskim - w tym czasie Lech Kaczyński był wykładowcą na tamtejszym wydziale prawa. W 1991 roku Supeł zastąpił Szczygłę w biurze prawnym Komisji Krajowej NSZZ "Solidarność". Rok później zaczął pracę w Urzędzie Gminy Kartuzy. W latach 1992-1998 pracował w NIK, a od 1999 roku prowadził w Warszawie kancelarię radcowską. Wczoraj zapewnił, że zlikwidował ją, gdy podjął decyzję o objęciu stanowiska wojewody. - Nad tym, czy chcę być wojewodą, zastanawiałem się pełne dwa tygodnie. Postanowiłem jednak zrobić coś dobrego dla tego regionu i dlatego zostawiłem wszystkie swoje inne sprawy. Jakie będą jego pierwsze kroki? Podkreślał, że zwróci uwagę na usprawnienie systemu administracji - na początek analiza miejsc pracy i czynności wykonywanych przez urzędników. GEzeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Mamy nowego wojewodę 17.01.06, 09:30 Okazał się najlepszym kandydatem, w końcu prawnik, to dobrze że został wojewodą. Jest ełczaninem, a ostatnich parę lat spędził w Warszawie. Wicewojewodą jest Anna Szyszko, elblążanka, czyli władza rozłożyła nam się po krańcach województwa :-) Sytuacja jest dosyć komfortowa i zapowiada się dobra współpraca. Zresztą Ełk nigdy nie miał swojego przedstawiciela w UW :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pR0SiAczek Re: Mamy nowego wojewodę IP: *.elblag.dialog.net.pl 17.01.06, 19:20 "Przyjaźnię się z nim od ponad 20 lat i nie ukrywam, że jego kandydatura wyszła z mojej strony - mówił wiceminister obrony narodowej Aleksander Szczygło, szef olsztyńskiego PiS" <==== no i wszystko jasne... teraz spelnilo sie najgorsze co moglem sobie wyobrazic... marionetka z prowincji (niezmierne podobnientwo do premiera w rekach Blizniakow) w rekach olsztynskich specow od monopolizacji... a do tego na zamkniecie ust ciemiezonym Elblazanom wicewojewoda... to nic ze funkcje ma ZADNE, bo najwazniejszym decydentem i jej szefem jest "przyjaciel olsztynskiego pisu"... i kto rozdaje karty w pis w wm?? jakos nie widze by "najaktywniejszy" krasulski byl w randze wiceministra (chyba wyksztalcenie nie takie)... Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Mamy nowego wojewodę 18.01.06, 13:54 I tak wojewoda podlega premierowi i musi robić, co mu rząd nakaże. Zresztą nie można mówić o czyjejś bezstronności, skoro kandydaci byli wyłaniani głównie spośród propozycji poselskich. I tak stała się nadzwyczajna rzecz, że powstała komisja sprawdzająca umiejętności kandydatów. Niektórzy takiej weryfikacji nie przeszli. Jakby ktoś nie pamiętał, chodzi akurat na interesy całego województwa i układ w stylu "wojewoda z Ełku, wicewojewoda z Elbląga" nie jest najgorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Tyle że na wiosnę prawdopodobnie... 18.01.06, 16:38 czekają nas nowe wybory, a jeśli PIS je przegra to znowu będziemy świadkami zmiany na urzędzie wojewody Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Re: Mamy nowego wojewodę 17.01.06, 12:30 nie zmyślaj, wojewody jescze nie ma, ma być wybrany w piątek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Mamy nowego wojewodę 17.01.06, 12:34 ?? Jeżeli nominacji premiera i wczorajszego przejęcia obowiązków od Szatkowskiego przez Supła nie uznajesz za powołanie wojewody to Twoja sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaziu Re: Mamy nowego wojewodę IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.06, 13:18 Ja tam mogę być dyrektorem departamentu kadr.Kto chce pracę ten niech przesyła swoje C.V. Odpowiedz Link Zgłoś
generallo ty jak zwykle do mnie z pyskiem :-( 17.01.06, 15:35 ja od stycznia nie oglądam Vectry, tylko TV Gdańsk :-) a tam nie gadfają o prowincji Olsztyn :-( Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Re: Mamy nowego wojewodę 17.01.06, 15:37 nie ma się z czego cieszyć, facet ponoć pochodz z Ełku :-( a nie z naszego pięknego grodu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
the_jazz Re: Mamy nowego wojewodę 17.01.06, 14:14 Chcialbym zadac pytanie, uprzedzam jednak, ze nie jest ono wynikiem mojej ignorancji, tylko niewiedzy :) Chcialbym sie dowiedziec czym konkretnie zajmuje sie taki wojewoda? Co nalezy do jego obowiazkow i praw? Jaki wplyw ma na to, co sie dzieje w naszym regionie? Z gory dziekuje za wyjasnienie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: Mamy nowego wojewodę IP: *.elb.vectranet.pl / *.elb.vectranet.pl 17.01.06, 18:11 Jakos nie przekonuje mnie ani wojewoda,ani to wojewodztwo,niech posel Krasulski dotrzyma obietnicy i rozpocznie starania zmiany granic admnistracyjnych Elblaga i okolic,niech nie robi z geby d....y. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: Mamy nowego wojewodę IP: *.range81-155.btcentralplus.com 17.01.06, 20:38 Wlasnie jak bedzie robil z geby d..e to naprawde w tym wojewodztwie Olsztyn nie bedzie sie z Wami liczyl i zadna pyskowka tu nie pomoze bo wiadomo kto tu rozdaje karty Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Re: Mamy nowego wojewodę 18.01.06, 11:50 No właśnie,wiadomo że "Kaczory" rządzą :-( Gość portalu: swiatowy napisał(a): > Wlasnie jak bedzie robil z geby d..e to naprawde w tym wojewodztwie Olsztyn nie > > bedzie sie z Wami liczyl i zadna pyskowka tu nie pomoze bo wiadomo kto tu > rozdaje karty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pR0SiAczek Re: Mamy nowego wojewodę IP: *.elblag.dialog.net.pl 18.01.06, 16:33 choc decydujecie w wiekszosci kluczowych kwestii to jeszcze nie macie monopolu totalnego na swoim folwarku... choc pewnie bardzo chcialbys tej chwili doczekac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gutek Re: Mamy nowego wojewodę IP: *.softel.elblag.pl 18.01.06, 20:50 Moze i wojewoda nowy ale co to zmieni.My nadal tkwimy i to po uszy w tym Warcholsko-Murzynskim wojewodztwie.Elblag musi liczyc tylko na siebie jak to bylo w zamierzchlych czasach.Ja tam nadal uwazam ze wkrotce Elblag odbije od dna i to szybciej niz Olsztyn. Panowie wiecej optymizmu, moze bedzie lepiej. Ale pod rzadami PiSu to chyba raczej niemozliwe, chociaz wszystko jest mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: Mamy nowego wojewodę IP: *.elb.vectranet.pl 19.01.06, 22:32 zdecyduj sie,albo jest ,albo nie jest mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś