Dodaj do ulubionych

Mamy nowego wojewodę

IP: *.elb.vectranet.pl 16.01.06, 21:32
Ma na nazwisko chyba Supel ,pochodzi z Elku ,z wyksztalcenia prawnik,pracowal
w NIK-u,ufff,dobrze ze nie z Elbląga.
Obserwuj wątek
    • the_jazz Re: Mamy nowego wojewodę 16.01.06, 21:51
      Dlaczego dobrze, ze nie z Elblaga?
    • posejdon_el Re: Mamy nowego wojewodę 16.01.06, 22:31
      Źle, że nie z Elbląga. Poza tym nowego wojewode już mamy jakos dwa tygodnie:P
      • the_jazz Re: Mamy nowego wojewodę 16.01.06, 23:30
        Z tego, co mowia na Vectrze wynika, ze zostal powolany 16 stycznia, czyli dzisiaj.
        • rosa_el Re: Mamy nowego wojewodę 17.01.06, 07:44
          I jak to sie ma do slow, ze to Elblag rozdaje karty ?? Ze wszelkie decyzje
          zapadaja wlasnie u Nas ?? Chociaz to, ze z Elku nie oznacze ze nie
          PROelblaski ;))
          • rosa_el Re: Mamy nowego wojewodę 17.01.06, 08:42
            Prawnik Adam Supeł jest od poniedziałku wojewodą warmińsko-mazurskim. -
            Przyjaźnię się z nim od ponad 20 lat i nie ukrywam, że jego kandydatura wyszła
            z mojej strony - mówił wiceminister obrony narodowej Aleksander Szczygło, szef
            olsztyńskiego PiS, który osobiście wprowadził wojewodę do Urzędu Wojewódzkiego
            w Olsztynie.

Supeł na konferencji prasowej zapowiedział, że będzie miał tylko jednego
            zastępcę. Zostanie nim Anna Szyszko, dyrektor delegatury Urzędu Wojewódzkiego w
            Elblągu (była wśród sześciu kandydatów na stanowisko wojewody).

Adam Supeł ma 40 lat, pochodzi z Ełku. Jest bezpartyjny. Razem ze Szczygłą
            studiowali prawo na Uniwersytecie Gdańskim - w tym czasie Lech Kaczyński był
            wykładowcą na tamtejszym wydziale prawa. W 1991 roku Supeł zastąpił Szczygłę w
            biurze prawnym Komisji Krajowej NSZZ "Solidarność". Rok później zaczął pracę w
            Urzędzie Gminy Kartuzy. W latach 1992-1998 pracował w NIK, a od 1999 roku
            prowadził w Warszawie kancelarię radcowską. Wczoraj zapewnił, że zlikwidował
            ją, gdy podjął decyzję o objęciu stanowiska wojewody. - Nad tym, czy chcę być
            wojewodą, zastanawiałem się pełne dwa tygodnie. Postanowiłem jednak zrobić coś
            dobrego dla tego regionu i dlatego zostawiłem wszystkie swoje inne sprawy.

Jakie będą jego pierwsze kroki? Podkreślał, że zwróci uwagę na usprawnienie
            systemu administracji - na początek analiza miejsc pracy i czynności
            wykonywanych przez urzędników.
            GEzeta.pl
            • francuz_el Re: Mamy nowego wojewodę 17.01.06, 09:30
              Okazał się najlepszym kandydatem, w końcu prawnik, to dobrze że został wojewodą.
              Jest ełczaninem, a ostatnich parę lat spędził w Warszawie. Wicewojewodą jest
              Anna Szyszko, elblążanka, czyli władza rozłożyła nam się po krańcach województwa
              :-) Sytuacja jest dosyć komfortowa i zapowiada się dobra współpraca. Zresztą Ełk
              nigdy nie miał swojego przedstawiciela w UW :-)
              • Gość: pR0SiAczek Re: Mamy nowego wojewodę IP: *.elblag.dialog.net.pl 17.01.06, 19:20
                "Przyjaźnię się z nim od ponad 20 lat i nie ukrywam, że jego kandydatura wyszła
                z mojej strony - mówił wiceminister obrony narodowej Aleksander Szczygło, szef
                olsztyńskiego PiS" <==== no i wszystko jasne... teraz spelnilo sie najgorsze co
                moglem sobie wyobrazic... marionetka z prowincji (niezmierne podobnientwo do
                premiera w rekach Blizniakow) w rekach olsztynskich specow od monopolizacji...
                a do tego na zamkniecie ust ciemiezonym Elblazanom wicewojewoda... to nic ze
                funkcje ma ZADNE, bo najwazniejszym decydentem i jej szefem jest "przyjaciel
                olsztynskiego pisu"... i kto rozdaje karty w pis w wm?? jakos nie widze
                by "najaktywniejszy" krasulski byl w randze wiceministra (chyba wyksztalcenie
                nie takie)...
                • francuz_el Re: Mamy nowego wojewodę 18.01.06, 13:54
                  I tak wojewoda podlega premierowi i musi robić, co mu rząd nakaże. Zresztą nie
                  można mówić o czyjejś bezstronności, skoro kandydaci byli wyłaniani głównie
                  spośród propozycji poselskich. I tak stała się nadzwyczajna rzecz, że powstała
                  komisja sprawdzająca umiejętności kandydatów. Niektórzy takiej weryfikacji nie
                  przeszli. Jakby ktoś nie pamiętał, chodzi akurat na interesy całego województwa
                  i układ w stylu "wojewoda z Ełku, wicewojewoda z Elbląga" nie jest najgorszy.
                  • generallo Tyle że na wiosnę prawdopodobnie... 18.01.06, 16:38
                    czekają nas nowe wybory,
                    a jeśli PIS je przegra
                    to znowu będziemy świadkami zmiany
                    na urzędzie wojewody
    • generallo Re: Mamy nowego wojewodę 17.01.06, 12:30
      nie zmyślaj,
      wojewody jescze nie ma,
      ma być wybrany w piątek :-)
      • francuz_el Re: Mamy nowego wojewodę 17.01.06, 12:34
        ?? Jeżeli nominacji premiera i wczorajszego przejęcia obowiązków od
        Szatkowskiego przez Supła nie uznajesz za powołanie wojewody to Twoja sprawa...
        • Gość: Kaziu Re: Mamy nowego wojewodę IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.06, 13:18
          Ja tam mogę być dyrektorem departamentu kadr.Kto chce pracę ten niech przesyła
          swoje C.V.
        • generallo ty jak zwykle do mnie z pyskiem :-( 17.01.06, 15:35
          ja od stycznia nie oglądam Vectry,
          tylko TV Gdańsk :-)
          a tam nie gadfają o prowincji Olsztyn :-(
        • generallo Re: Mamy nowego wojewodę 17.01.06, 15:37
          nie ma się z czego cieszyć,
          facet ponoć pochodz z Ełku :-(
          a nie z naszego pięknego grodu :-)
    • the_jazz Re: Mamy nowego wojewodę 17.01.06, 14:14
      Chcialbym zadac pytanie, uprzedzam jednak, ze nie jest ono wynikiem mojej
      ignorancji, tylko niewiedzy :)
      Chcialbym sie dowiedziec czym konkretnie zajmuje sie taki wojewoda? Co nalezy do
      jego obowiazkow i praw? Jaki wplyw ma na to, co sie dzieje w naszym regionie?
      Z gory dziekuje za wyjasnienie ;)
      • Gość: alfik Re: Mamy nowego wojewodę IP: *.elb.vectranet.pl / *.elb.vectranet.pl 17.01.06, 18:11
        Jakos nie przekonuje mnie ani wojewoda,ani to wojewodztwo,niech posel Krasulski
        dotrzyma obietnicy i rozpocznie starania zmiany granic admnistracyjnych Elblaga
        i okolic,niech nie robi z geby d....y.
        • Gość: swiatowy Re: Mamy nowego wojewodę IP: *.range81-155.btcentralplus.com 17.01.06, 20:38
          Wlasnie jak bedzie robil z geby d..e to naprawde w tym wojewodztwie Olsztyn nie
          bedzie sie z Wami liczyl i zadna pyskowka tu nie pomoze bo wiadomo kto tu
          rozdaje karty
          • generallo Re: Mamy nowego wojewodę 18.01.06, 11:50
            No właśnie,wiadomo że "Kaczory" rządzą :-(

Gość portalu: swiatowy napisał(a):

> Wlasnie jak bedzie robil z geby d..e to naprawde w tym wojewodztwie Olsztyn
            nie
            >
            > bedzie sie z Wami liczyl i zadna pyskowka tu nie pomoze bo wiadomo kto tu
            > rozdaje karty
          • Gość: pR0SiAczek Re: Mamy nowego wojewodę IP: *.elblag.dialog.net.pl 18.01.06, 16:33
            choc decydujecie w wiekszosci kluczowych kwestii to jeszcze nie macie monopolu
            totalnego na swoim folwarku... choc pewnie bardzo chcialbys tej chwili
            doczekac...
            • Gość: gutek Re: Mamy nowego wojewodę IP: *.softel.elblag.pl 18.01.06, 20:50
              Moze i wojewoda nowy ale co to zmieni.My nadal tkwimy i to po uszy w tym
              Warcholsko-Murzynskim wojewodztwie.Elblag musi liczyc tylko na siebie jak to
              bylo w zamierzchlych czasach.Ja tam nadal uwazam ze wkrotce Elblag odbije od
              dna i to szybciej niz Olsztyn. Panowie wiecej optymizmu, moze bedzie lepiej.
              Ale pod rzadami PiSu to chyba raczej niemozliwe, chociaz wszystko jest mozliwe.
              • Gość: alfik Re: Mamy nowego wojewodę IP: *.elb.vectranet.pl 19.01.06, 22:32
                zdecyduj sie,albo jest ,albo nie jest mozliwe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka