Dodaj do ulubionych

Gdzie Wasz zapał?

10.12.02, 13:32
Co się z Wami dzieje, już kilka dni mamy tutaj zastój:(
Obserwuj wątek
    • Gość: anna Re: Gdzie Wasz zapał? IP: *.umcs.lublin.pl 10.12.02, 13:56
      no własnie nie wiem co sie dzieje, w takich momentach bardzo uzmysławiam sobie
      jak nas tu mało...aktywnych, bo biernych forumowiczów pewnie jest kupa...mało
      nas do pieczenia chleba...czy można coś zrobić zeby bardziej rozreklamować
      nasze forum?? żeby przyciągnąć ludzi z innych for do nas, ale żeby ich jeszcze
      zainteresowć tym co sie u nas dzieje...żeby chcieli pisać, odpowiadać...macie
      jakieś pomysły...
      • michal_el Re: Gdzie Wasz zapał? 10.12.02, 18:49
        Gość portalu: anna napisał(a):

> no własnie nie wiem co sie dzieje, w takich momentach bardzo uzmysławiam
        sobie
        > jak nas tu mało...aktywnych, bo biernych forumowiczów pewnie jest
        kupa...mało
        > nas do pieczenia chleba...czy można coś zrobić zeby bardziej rozreklamować
        > nasze forum?? żeby przyciągnąć ludzi z innych for do nas, ale żeby ich
        jeszcze
        > zainteresowć tym co sie u nas dzieje...żeby chcieli pisać,
        odpowiadać...macie
        > jakieś pomysły...

Z portElu ludzi nie ruszysz. Najwyżej jakiś gówniarz przyjdzie, który będzie
        próbował zrobić tutaj coś złego.
      • Gość: dzisiaj-mi. Re: Gdzie Wasz zapał? IP: *.dip.t-dialin.net 31.01.03, 17:54
        Gość portalu: anna napisał(a):
        > jak nas tu mało...aktywnych, bo biernych forumowiczów pewnie jest kupa...

anna - chyba masz rację.
        Czytam to forum praktycznie codziennie.
        Ale wypowiadam się tylko, gdy mam coś do powiedzenia.
        • anna1000 Re: Gdzie Wasz zapał? 31.01.03, 18:00
          napisz jakiś temat, może to coś ruszy :)
    • zeta_e Re: Gdzie Wasz zapał? 10.12.02, 20:56
      michal_el napisał:

> Co się z Wami dzieje, już kilka dni mamy tutaj zastój:(
      >
      >

słomianym się okazał ;-((
    • Gość: anna zapał - R.I.P. IP: *.umcs.lublin.pl 31.01.03, 16:42
      tak, zauważyłam, że od Świąt jakoś emocje forumowe i tzw forumofilia minęły,
      przynajmniej niektórzy wyleczyli się z choroby skutecznie (nie powiem, że
      wylizali)- Zeta, Apv. Niektórym zapał do pisania ostygł z nie wiadomo jakich
      przyczyn- ja jestem tego przykładem. Smutne to trochę.
      Forum przechodzi transformację- z bardzo krytykowanego czatowo-ircowego
      zgrupowania zapaleńców i miłośników Elbląga zamienia się w "prawdziwe" forum,
      nieco bezosobowe, bez sentymentów, emocji i może nawet pewnej więzi (choć to
      może nadinterpretacja).
      Będę tej transformacji towarzyszyć i czekać na efekty, którymi na razie są:
      mało postów i wątków, niska frekwencja.
      • francuz_el Re: zapał - R.I.P. 31.01.03, 17:58
        Ja jestem usprawiedliwiony... siedze w gorach :P a i tak znajduje troche czasu
        na forum :)
        • michal_el Re: zapał - R.I.P. 31.01.03, 20:22
          A ja jestem tutajmnajczęściej:P Ale to już nie te czasy co kiedyś;)
          • anna1000 Re: zapał - R.I.P. 03.02.03, 09:24
            zostaliśmy skutecznie "zakrytykowani" za nasze "czato-ircowanie" na
            forum...bywa...
            • takselukam GAZETA.PL > FORUM > ... > ELBAG 03.02.03, 11:19
              TRESC DWOCH OSTATNICH POSTOW W TYM WATKU MA DUZO GLEBSZA WYMOWE.
              KOLEJNY CZYTELNIK NIE WYTRZYMAL NERWOWO CZYTAJAC WASZE BLABLABLA.
              SKUTEK - JAK ZAWSZE: OBRAZA, OBURZENIE, PROSTE USPOKOJENIE I OK.
              DLA WAS KAZDY, KTO NIE TRAWI IRCOWEGO CZATOWANIA NA FORUM GAZETY
              TO ZLOSLIWY DEBIL I JAK NIC - WROG ELBLAGA!!!
              NASZE FORUM NAM SIE PODOBA! TOBIE NIE? TO NIE PRZYLAZ TU WOGOLE!
              TYLKO JAK WTEDY BRZMI WASZ ZAL, ZE INNI TY NIE PRZYCHODZA, ITD.?
              • Gość: anna absurd IP: *.umcs.lublin.pl 03.02.03, 13:05
                walnij w stół nożyce się odezwą- więc się odzywam.
                Nigdy nie napisałam, że ktoś kto krytykuje forum Elbląg jest debilem czy
                idiotą, zawsze pisałam, że krytykować może osoba, która uczestniczy mniej lub
                bardziej czynnie w forum a nie ktoś, ktoś nic nie pisze. Jak już ktoś taki
                wyrażał negatywną opinię o forum, sugerowałam czynny udział i napisanie
                jakiegoś interesującego wątku, który byłby "lepszy" od tych, które się nie
                podobają. Nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby stwierdzić, a właściwie
                zaszufladkować osoby krytykujące forum jako "wrogów Elbląga"
                i to właściwie tyle, a smutek, który niewątpliwie mi towarzyszy z powodów jakie
                wymieniłam jest spowodowany tym czy wymieniłam
                • takselukam ABSURD - NIE TE NOZYCE 03.02.03, 13:43
                  ANNA - PRZYKRO MI, ZE AKURAT TY WZIELAS MOJ KOMENTARZ DO SIEBIE ...
                  NIESTETY, "napisanie jakiegoś interesującego wątku" NIE "ULEPSZY" FORUM-EL.
                  NIE ROZWIAZE TO NASTEPUJACYCH PROBLEMOW ELBLASKIEGO FORUM GAZETY WYBORCZEJ:
                  1. CYKLICZNE WYBUCHY POWODOWANE GLOWNIE BARIERKA WIEKOWA POMIEDZY MILOSNIKAMI
                  CZATOWANIA NA FORUM, A CHCACYMI SIE WLACZYC, GDY MAJA COS DO POWIEDZENIA.
                  2. ZASLEPIONY NACJONALIZM REGIONALNY PONAD WSZYSTKO (XTRA-POZYWKA POLITYKOW).

• Gość: anna nacjonalizm IP: *.umcs.lublin.pl 03.02.03, 14:02
                    na "wybuchy" między miłośnikami i zwolennikami nic się nie poradzi...a jeśli
                    chodzi o nacjonalizm lokalny to masz rację, nasze forum obfituje w tego typu
                    wątki, nie sądzę, że jest to cecha negatywna, ale może być cechą, która
                    przeszkadza w pozyskiwaniu nowych forumowiczów
                    nacjonalizm dopiero staje się negatywny, gdy ktokolwiek próbuje przekonać o
                    wyższości jego "ojczyzny" (co jest bzdurą)- i tu rodzą się konflikty, niekiedy
                    niewinne posty Michała mogą i są odbierane, właśnie jako próba ukazania
                    wyższości a nie jako wątki o faktach...dlatego ujawniają się dziwne kłótnie z
                    Ol4, który właśnie TYLKO I WYŁĄCZNIE TAK odbiera posty Michała - a to jest
                    przykre dla czytających i zniechęca do forumowania
                    • michal_el Re: nacjonalizm 03.02.03, 16:32
                      ;)
                      Jak komuś nie pasuej forum nie musi się naburmuszać i wyzywać, a powinein sam
                      podjąć działania, żeby było trochę według jego upodobań.

Irca to już dwan na forum nie było.
                    • takselukam DO ANNY 03.02.03, 18:43
                      NIE CZYTASZ UWAZNIE MOICH POSTOW I TWOJE JEDYNIE POZORNIE SA SPOJNE.
                      DLATEGO TRUDNO MI TRAKTOWAC JE JAKO POLEMIKE Z TRESCIA ZAWARTA W MOICH.
                      ZUPELNIE NIE RAJCUJE MNIE CZATOWANIE (W PODWOJNYM ZNACZENIU TEGO SLOWA)
                      I PISANIE KOLEJNY RAZ O TYM, CO TU WIDZE, A PARE OSOB ŁOWI SOBIE Z TEGO
                      TYLKO I WYLACZNIE PASUJACE IM FRAGMENTY ALBO POGARDY PELNI OBRAZAJA SIE!
                      A JUZ TOTALNIE OSLABIA BLOGIE: "na wybuchy (...) nic się nie poradzi,
                      a "TYLKO I WYŁĄCZNIE" JEDEN ZLE ODBIERA "niewinne posty" DRUGIEGO !!!

TRADYCYJNIE - KOLEJNEMU KRYTYKANTOWI PRZYPINAMY:
                      "SFRUSTROWANY CZUBEK, KTOREMU COS TAM NIE POSZLO"
                      I TOWARZYSTWO WZAJEMNEJ ADORACJI WRACA DO NORMY
                      (DO NASTEPNEGO CZUBKA)...
                      • michal_el Re: DO ANNY - jednak się wtrącę. 03.02.03, 18:52

> TRADYCYJNIE - KOLEJNEMU KRYTYKANTOWI PRZYPINAMY:
                        > "SFRUSTROWANY CZUBEK, KTOREMU COS TAM NIE POSZLO"
                        > I TOWARZYSTWO WZAJEMNEJ ADORACJI WRACA DO NORMY
                        > (DO NASTEPNEGO CZUBKA)...

Wybacz, ale gdy ktoś się zachowuje tak jak tramwajarz...
                        Każdy ma prawo do wyrażania swoich opinni, ale przezywanie kogoś jest już
                        rzeczą karygodną.
                        Takich trzeba tępić.
                      • anna1000 Re: DO ANNY 04.02.03, 09:25
                        nie wiem gdzie leży niespójność mojego postu...
                        zdanie "błogie" czyli "na wybuchy" itd dotyczyło Twojego punktu 1 - czyli
                        wybuchów między "młodymi" i "starymi", zwolennikami irca i miłośnikami forum-
                        skwitowałam to tym zdaniem, że nic się nie poradzi na to...bo tak uważam,
                        jedyne co należy zrobić to zaakceptować i po prostu tolerować formę forum,
                        chyba, że aż tak przeszkadza, że nie można wytrzymać...nikt nie jest masochistą
                        i sam z własnej woli nie skaże się na tortury...poza tym nie znam reguł forum,
                        nie umiem precyzyjnie określić tych granic definiujących forum...mogę tylko
                        przypuszczać, że krótkie zdania i szybkie odpowiedzi to czat, a długie,
                        treściwe to forum (dość infantylne, prawda).
                        stosuję zasadę- mam coś do powiedzenia i chcę coś napisać to piszę...jak nie
                        mam nic do powiedzenia to nie piszę, ale nie krytykuję bez sensu, tylko tworzę
                        nowe, inne, może "lepsze", choć to pojęcie jest względne, WĄTKI. (dlaczego
                        napisanie wątku nic nie zmieni? bo wszystcy będą odpowiadać i tak tylko na
                        wątki autorstwa Michała?)
                        Jeszcze w grudniu zauważyłam, że rzeczywiście możemy być odbierani jako
                        towarzystwo wzajemnej adoracji (ja to nazwałam kółko różańcowe)...ale teraz
                        dochodzę do wniosku, że jest to spowodowane tylko i wyłącznie tym, że jest nas
                        tu mało (a nad tym, że jest nas mało właśnie ubolewam, więc pośrednio rónież
                        nad tym, że stajemy się towarzystwem wzajemnej adoracji- a ta forma forum mi
                        nie odpowiada i chcę to jakoś zmienić, dlatego namawiam do pisania wątków, żeby
                        poznać wszystkich odwiedzających forum Elbląg)
                        Jak już pisałam, nie przypominam sobie, abym o kimś, kto krytykuje wyraziła się
                        obraźliwie dla niego, jeśli coś co napisałam zostało tak odebrane, to
                        przepraszam...więc nie generalizuj...poza tym jeśli ja nie obrażam to wymagam
                        tego od innych.
                        Jeśli chodzi o nacjonalizm to napisałam, jest to cecha pozytywna do pewnego
                        momentu.

TO W TAKIM RAZIE CO ULEPSZY FORUM ELBLĄG? Jak można zaradzić, na wybuchy
                        ircowników i forumistów, i dlaczego nacjonalizm lokalny w wykonaniu elbląskim
                        jest nie do przyjęcia oraz dlaczego pisanie nowych wątków nic nie pomoże?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka