michal_el 20.01.03, 19:27 Dzisiaj zauważyłem jak montowali słup (podobny do tego, na których są sygnalizacje świetlne)) na Grunwaldzkiej przy rogu z Sadową. Czy to jest fotoradar? Na pace leżało jeszcze kilka takich słupów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: koń Re: Tajemnicze słupy IP: *.elblag.dialog.net.pl 20.01.03, 20:45 Jeden fotoradar zauważyłem przy Odrodzenia na Zawadzie koło parkingu strzezonego :) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Lokalizujmy wszytskie: 20.01.03, 21:59 Elblążanie się do nich przyzwyczają z czasem i będą zwalniać w tych miejscach gdzie będą, ale biada tym , którzy będą spoza Elbląga, a ludzie z Warszawy, gdańska czy olsztyna lubią często sobie nacisnąć nogę na gaz jadąc przez Elbląg tak tylko, żeby się popisać:) Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Lokalizujmy wszytskie: 20.01.03, 22:32 W koncu nasza kochana policja dostala sprzet :( mial byc juz w czerwcu,ale poslizgi zawsze sie zdarzaja :) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Lokalizujmy wszytskie: 21.01.03, 11:12 Hm..bardzo szybko się z tym uwinęli , myślałem, że wczoraj tylko słupy same stawiają. Kolejny foto stoi na Grunwaldzkiej vis a vis dworca, przy przystanku tramwajowym. Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Lokalizujmy wszytskie: 21.01.03, 15:40 To sie porobilo... beda lapac, lapac, lapac...chyba zdemontuje swoja skrzynke pocztowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Lokalizujmy wszytskie: 21.01.03, 17:27 Wysatrczy zabłocona rejestracja:) Albo czapka, okulary, szalik:) Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Lokalizujmy wszytskie: 21.01.03, 17:37 Ale przy wiekszych predkosciach, albo po deszczu bloto sie moze zmyc i co wtedy?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Lokalizujmy wszytskie: 21.01.03, 17:45 Ale jak juz poznaja rejestracje to nic nie pomoze :( i tak mandat wysla... Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Lokalizujmy wszytskie: 21.01.03, 17:47 Kierowca czasem na zdjęciu nie musi być dobrze widoczny? Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Lokalizujmy wszytskie: 21.01.03, 17:49 Najwazniejsze zeby skasowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koń Re: Lokalizujmy wszytskie: IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.01.03, 19:23 prosze bardzo trzeci mamy na plk Dąbka w kierunku Zawady pomiędzy niepodległosci a hypernova :) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Lokalizujmy wszytskie: 21.01.03, 20:43 Raczej już czwarty:) Jestem ciekaw ile ich stoi w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koń Re: Lokalizujmy wszytskie: IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.01.03, 20:51 no tak czwarty :) ciekawe czy dojdziemy do 10 Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Lokalizujmy wszytskie: 21.01.03, 20:59 Gość portalu: koń napisał(a): > no tak czwarty :) ciekawe czy dojdziemy do 10 Z pewnościa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koń Re: Lokalizujmy wszytskie: IP: *.elblag.dialog.net.pl 22.01.03, 20:36 no i mamy kolejne: Płk Dąbka- Brzozowa (w kierunku Centrum) i Pilsudskiego :)) Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Lokalizujmy wszytskie: 22.01.03, 20:57 Ja wlasnie slyszalem,ze jest na razie 6... Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Lokalizujmy wszytskie: 22.01.03, 22:31 francuz_el napisał: > Ja wlasnie slyszalem,ze jest na razie 6... A ja widizałem więcj tych słupów na pace. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Lokalizujmy wszytskie: 22.01.03, 22:31 Gość portalu: koń napisał(a): > no i mamy kolejne: Płk Dąbka- Brzozowa (w kierunku Centrum) i Pilsudskiego :)) A na Piłsudkiego w jakim kierunku jest zwrócony? No to mamy już sześć. Na Dąbka więcej nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Lokalizujmy wszytskie: 22.01.03, 22:44 Już wszytsko wiem, PIŁSUDKIEGO w stronę rynku. Tylko gdzie dokładnie on stoi? Odpowiedz Link Zgłoś
juzoblukalem Re: Tajemnicze słupy 23.01.03, 01:15 Trzeba je wszystkie zebrać w jednym poście i opisać ->> <<- (dla potomnych), P.S. czyżby szykowały się redukcje w elbląskiej policji ? wszak wchodzimy w erę społ. informatycznego - odeszły już radiowozy czające się w krzaczkach nadejszła wiekopomna era radarów na słupach ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
juzoblukalem Re: Tajemnicze słupy 23.01.03, 01:26 FOTORADARY: 1. Grunwaldzka (róg Sadowej - zwrócony w kierunku centrum). 2. Grunwaldzka (przy przystanku tramwajowym przy dworcu - zwrócony w stonę Żeromskiego) 3. Odrodzenia (przy parkingu strzeżonym - w stronę Hypernovej) 4. Płk Dąbka - między Hypernovą a Niepodległości - w stronę Hypernovej 5. Płk. Dąbka (Brzozowa - w stronę centrum) 6. Piłsudkiego (w stronę rynku) ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zebrane przez niejakiego KLONA z Portelu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emni Re: Tajemnicze słupy IP: 7.5.* / *.cyberlinks-jp.com 23.01.03, 02:10 hehe :) Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Tajemnicze słupy 23.01.03, 16:27 Dzisiaj slyszalem w radiu wypowiedz jakiegos policjanta... 15 slupow i 10 fotoradarow, nie wiadomo ktory,gdzie... zgadywanka :) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Tajemnicze słupy 23.01.03, 17:30 Czyli sobie będą przewieszać je? Hm...więc nie mamy jeszcze wszystkich, lokalizujmy dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Tajemnicze słupy 23.01.03, 19:08 Ale wiem jedno... teraz to nasza policja sobie zarobi... poki ludzie sie nie przyzwyczaja. Ciekawe czy starczy im druczkow na mandaty? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Tajemnicze słupy 23.01.03, 20:42 Na początku sobie zarobią, później już nie, ale kierocwy nawet gdy już będzie przeniesiony fotoradar na inny słup to kierowcy z przyzwyczajenia będą zwalniać. Biada tylko tym co przyjeźdzają do E-ga z innych miast. Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Tajemnicze słupy 24.01.03, 12:35 www.wm.pl/Index.php?ct=elblag&sct=elblag&id=449944 Potwierdzenie moich slow... ale nie napisali gdzie bedzie kolejnych 9 :( Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Tajemnicze słupy 24.01.03, 17:00 Najleopszym roziwązaniem byłoby ustawienie fotoradarów w obu kierunkach, najlepeij w dwóch miejscach, czyli ze cztery na obwodnicy (E7). Wtedy to czysty zysk dla naszej policji:) Ale zastanówmy się gdzie mogą je jeszcze ulokować? Ja sądzę, że pojawia się jeszcze dodatkowe na Grunwaldzkiej i na Dąbka, sadzę, że dostawią jaiiś na Tysiąclecia, na Robotniczej, na Królewieckiej. Eh...do tego jeszcze monitoringi, w tym roku jeszcze przybędzie kilka kamer i koniec wybryków, szybkiej jazdy itd. Jestem tylko ciekaw od jakiej prędkości fotoradary robią zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Tajemnicze słupy 24.01.03, 21:50 Jak to od jakiej... od wyzszej niz dopuszczalna :) Ja bym jeszcze postawil na Mazurskiej (tam sie kazdy rozpedza ;P) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Tajemnicze słupy 24.01.03, 22:43 Nie zrozumiałeś mnie. Przecież nie może fotografować od 60km/h (tam gdzie mozna do 60 km/h jechać) bo przecież każdy byłby fotografowany, musi być zachowana jakaś rezerwa, np od 65 lub od 70. Odpowiedz Link Zgłoś
tony.soprano Mnie już dupnęli :-) 24.01.03, 23:11 he he może nawet jestem pierwszą ofiarą. mam foto z 16.11. z ulicy Giermków - puszkę ustawili po mojej lewej stronie a jechałem od Hetmańskiej na Starówkę. i teraz zabawna część działania tego urządzenia a raczej przykład legislacyjnego bałaganu 1) orzeczenie każdorazowo brzmi "przekroczenie prędkości w terenie zabudowanym i niezatrzymanie się do kontroli na wezwanie funkcjonariusza" (sic!!!!!) babę przeepytałem dlaczego taki wypisała to powiedziała, że nie wie ale tak mają pisać... 2) policja ma 14 dni na ustalenie danych personalnych kierowcy i wysłania mandatu ale... 3) jeżeli nie dadza rady w 14 dni co nie jest takie trudne biorąc pod uwagę np samochody w leasingu, samochody służbowe-firmowe i inne cuda...wykroczenie przechodzi z jurysdykcji pilicji do sądu grodzkiego...i robi się normalna sprawa karna 4) sądy grodzkie są zapchane więc czekam na termin rozprawy...i czekać mogę nawet długo bo tego rodzaju wykroczenia nie mają klauzyli "pilne"..np rok albo dłużej :-) słodko, co?! wniosek: nie dajcie się namierzyć przez te 14 dni a sąd i tak nie ma tylu rąk do pracy aby się przekopał do Waszych akt szybko... z bogiem. tzn każdy ze swoim oczywiście ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Mnie już dupnęli :-) 24.01.03, 23:17 A to Ty byłeś jeszcze na tym przenośnym fotoradarze złapany. Dzisiaj w tv chwalono się, że złapano już wielu kierowców, rekordzistę z Dąbka, który jechał 100, autobus pośpieszny do Węgorzewa, który przekroczył prędkość o 30 km,............etc Odpowiedz Link Zgłoś
elblazanin NA 100% 20.02.03, 21:42 na pewno siedzi teraz w skrzyni przy Sadowej. Odpowiedz Link Zgłoś