michal_el 27.01.03, 00:37 W tamtym roku został ten projekt wpisany do rozwoju gmin nadzalewowych, a kiedy będzie ten projekt realizowany? Przekop ma być w miejscowości Skowronki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aborygenmiejscowy Re: Przekop mierzei 27.01.03, 09:34 Program realizowany - narazie miedzy bajki włożyć. Ogromne pieniadze i duza inwestycja. Nie na ten czas i te władze. Sam osobiście brałem udział w przygotowywaniu tej koncepcji, a właściwie wyborze miejsca od strony prawnej i logistycznej. Przedsięwzięcie napewno potrzebne, ale czy zbadane tak do końca pod wzgledem stosunków2 wodnych i scenariuszy przepływowych - tego nie wiem. Ożywiło by martwe wody Zalewu i pozwoliłoby znieść tumanizm wynikający z uzaania tych wód jako morskie. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Przekop mierzei 27.01.03, 13:09 Więc na razie na ruskich trzeba polegać. Dobrze, że chociaż zacznie się buduwa nowego terminalu w porcie i przebudowa Bryzy czy też odmulanie koryta kanału , czy też rozpoczęcie kurosowania promu do Bałtijska , zawsze to dobry początek. A przekop, cóż chyba trzeba liczyć na UE. Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: Przekop mierzei 27.01.03, 19:41 Trzymam kciuki. Kopcie, kopcie. Truso górą! Gedansk dołem. Odpowiedz Link Zgłoś