Dodaj do ulubionych

Pogoda na narty, a wyciąg narciarski nie działa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 19:41
Czy ktoś potrafi wytłumaczyć kto stoi za decyzją, oraz jak ją
uzasadnia, w sprawie uruchomienia wyciągu na Górze Chrobrego dopiero
9 stycznia? W ten weekend pogoda dla narciarzy idealna, Chrobry cały
oblegany przez saneczkarzy, a wyciąg ... stoi!!!!!!!
MOSiR jest zakładem budżetowym podlegającym Gminie-Miastu Elbląg.
Dlaczego kierownictwo Urzędu Miejskiego nie zadbało (gdyż
kierownictwo MOSiR od lat nie dba już ani o to, ani o pozostałe
aspekty swojej statutowej działalności), aby mieszkańcy miasta mogli
cieszyć się tymi rzadkimi chwilami możliwości szusowania w Elblągu?
Dlaczego po raz kolejny bezmyślność i nieróbstwo odpowiedzialnych
osób skazują setki mieszkańców naszego miasta na konieczność wyjazdu
poza Elbląg, ponosząc przy tym dodatkowe koszty i tracąc czas na
dojazdy?
Czy ktoś coś wie na ten temat? JA MAM TEGO DOŚĆ!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkaniec Re: Pogoda na narty, a wyciąg narciarski nie dzia IP: *.elb.vectranet.pl 03.01.09, 19:46
      www.portel.pl/artykul.php3?i=33659 niech kazdy wysle na ten e mail swoje
      zazenowanie ta cala sytuacje niech w koncu zrozumieją ze o mieszkancow trzeba
      sie zatroszoczyc. ja napisalem pare zdan o tej calejsytuacji i o
      basenie"europarku" ktory nie wiadomo kiedy powstanie. Niech kazdy wysle takiego
      maila do nich i niech zobacza jakie jest w spoleczenstwie naszym niezadowolenie
      • michal_el Re: Pogoda na narty, a wyciąg narciarski nie dzia 03.01.09, 20:24
        Uważam, że wyciąg powinien być całoroczny - igielit. Moim zdaniem bardzo duża atrakcja dla turystów.
        • Gość: mieszkaniec Re: Pogoda na narty, a wyciąg narciarski nie dzia IP: *.elb.vectranet.pl 03.01.09, 21:46
          tylko pamietaj kto rządzi Elblagiem:(. Jak by nasza kochana władza miejska
          wpuściła tego iwesotora który ponad rok temu chciał tam zainwestować to te
          miejsce teraz by zupełnie inaczej wyglądało.
          • francuz_el Re: Pogoda na narty, a wyciąg narciarski nie dzia 04.01.09, 12:37
            2 zł za wjazd i cena promocyjna za karnet 10-wjazdowy 20 zł;-) W taki sposób
            mogliby równie dobrze podpisać umowę z ZKM i kasować bilety jednorazowe na
            komunikację miejską.
    • Gość: mieszkaniec zlitowali sie IP: *.elb.vectranet.pl 05.01.09, 14:52
      www.portel.pl/artykul.php3?i=33671 no jednak mój mail do nich
      poskutkowal hehehe
      • generallo Nie tylko twój 05.01.09, 16:25
        Bo dla 1 osoby nie uruchamiano by wyciągu D:
        • Gość: mieszkaniec Re: Nie tylko twój IP: *.elb.vectranet.pl 05.01.09, 18:00
          no z pewnością nie tylko ja wysłałem maila związku z ta cala sytuacja w nasze
          miejskie obiekty sportowe, a po drugie w tym mailu który wysłałem nie pisałem o
          sobie ze ja nie mam gdzie pojeździć wypocząć itp rzeczy tylko pisałem o naszym
          całym miejskim społeczeństwie
    • Gość: mieszkaniec Re: Pogoda na narty, a wyciąg narciarski nie dzia IP: *.elb.vectranet.pl 05.01.09, 19:05
      jak dobrze ze dyrektor oglada pogode i wczesniej otworzy wyciag po zima potrwa
      wedlug synoptykow do czwartku a od piatku ocieplenie:/
      • Gość: Freddie Re: Pogoda na narty, a wyciąg narciarski nie dzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 19:10
        Zaiste:
        Łubu dubu, łubu dubu niech nam żyje prezes zaszego klubu, niech żyje
        nam!!!!!

To mówiłem Ja - fanclub dyrektora MOSiR.
        • Gość: AborygenMiejscowy A co się tak zżymacie Parafianie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.09, 07:41
          Przecież w najbliższych wyborach wybierzecie i tak socjalizm z standardem
          radosnego Edzia. No może niektórzy - wesołego Władka. Ile razy trzeba tą
          ignorancję udowadniać? Okazuje się, że wiele.
    • Gość: mieszkaniec Dostałem odpowiedz:D IP: *.elb.vectranet.pl 09.01.09, 21:50
      Nie sadziłem ze dostane od nich odpowiedz ale ku mojemu zaskoczeniu dostałem.
      Adam Krause po przeczytaniu moich sugestii napisał parę rzeczy m.in:
      -wysłuchali się w sugestie mieszkańców i dlatego przyśpieszyli otwarcie górki we
      Wtorek oraz zmniejszyli cenę karnetu z 20 na 15 zł,
      -MOSIR rozważa poniesienie większych nakładow finansowych na modernizacje i
      doposażenie wyciągu i stoku, lecz te zmiany nie nastąpią w tym sezonie zimowym
      -Odpowiedzieli mi jeszcze ze temat Europarku nie leży w gestii MOSIRU.

PS: Moze drodzy forumowicze do pisania sugestii do władz mijeskich i do MOSIRU
      moze wtedy ludzie kierujacy naszym miastem zaczna patrzec na potrzeby mieszkanca.
      • michal_el Re: Dostałem odpowiedz:D 10.01.09, 11:01
        Nie rozumiem Twojego zdziwienia. Mi się nigdy nie zdarzyło, że nie
        dostałem odpowiedzi od naszych władz.
        • Gość: mieszkaniec do michal_el IP: *.elb.vectranet.pl 10.01.09, 14:12
          Ja dopiero pierwszy raz napisałem do naszych instytucji miejskich. Jeśli mówisz
          ze zawsze dostajesz od nich odpowiedz to sie bardzo ciesze. Bo jak się słyszy ze
          ludzie wysyłaja gdzie do jakiś urzedów jakieś pisma i nie dostają odpowiedzi no
          to sie JA zdziwiłem.
      • Gość: AM Re: Dostałem odpowiedz:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 13:23
        Temat (piękny) EUROPARKU przerasta percepcję naszych operatorów rzeczywistosci i
        jesli oni nie potrafią (bo wynika to z denucjacji i wpisów) zarządzać
        jakimkolwiek mieniem lub finansami - rada na to jest jedna - dymisja.
        Ostatecznie, pozycja władzy (a szczególnie tej samorządowej) zobowiazuje do
        posiadania określonej wiedzy i umiejętności, a nie jedynie trwania od 60 lat na
        stanowiskach.
        • Gość: nart Re: Dostałem odpowiedz:D IP: 78.8.26.* 15.01.09, 16:34
          czy wyciąg działa? jak tak to w jakich godzinach?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka