Dodaj do ulubionych

co sądzicie o elbląskich mediach?

IP: *.elb.vectranet.pl 09.02.09, 17:08
Czy Waszym rynek elbląskich mediów jest na wysokim poziomie? Czy
jest medium, w którym można znaleść wszytskie potrzebne informacje?
Obserwuj wątek
    • francuz_el Re: co sądzicie o elbląskich mediach? 11.02.09, 01:14
      Najpierw wypadałoby się spytać czy istnieje taki twór jak "rynek elbląskich
      mediów"...
      • Gość: heh Re: co sądzicie o elbląskich mediach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 08:03

jak się pojawia taki post to na pewno
        jakaś młoda elbląska redakcja (eg24 albo info)
        go zamieszcza aby później w odpowiedziach
        pompować pozytywne wpisy na swój temat ;-))))

• Gość: liber77 Re: co sądzicie o elbląskich mediach? IP: *.elb.vectranet.pl 15.02.09, 17:10
          Od dluzszego czasu sledze wszystkie media, które operuja w Elblgu i
          moge je podzielic tak:
          1. Dziennik Elblaski-monopolista na rynku prasy drukowanej w
          Elblagu.W miare aktualne i ciekawe informacje, ale bez rewelacji.
          Mogliby bardziej sie starac.
          2. Dziennik Baltycki i Tygodnik w Elblagu - na poczatku i w tamtym
          roku nawet byli ciekawi, czesto z wlasnymi tematami. Ostatnie 2-3
          wydania piatkowe to juz porazka. Gazeta o niczym. Nie wiadomo dla
          kogo, ale nie dla Elblazan.
          3. Extra Elblag - nie ma nic do czytania
          4. Tydzien w Elblagu - nieco archaiczna szata, stare informacje, nic
          ciekawego.

Media elektroniczne:
          1. Telewizja Elblaska - serwis informacyjny moglby byc na lepszym
          poziomie. Brakuje mi autorskich programow typu reportaz telewizyjny.
          2. RadioEL - podobnie jak telewizja
          3. Radio Olsztyn - nie slucham

Internet:
          1. Info.elblag - od jakiegos czasu najchetniej tam zagladam.
          Dziennikarze nie ogranczaja sie tylko do komunikatow i informacji
          kulturalnych. Podejmuja sami ciekawe, autorskie tematy. Super.
          2. Portel - coraz czesciej zagladam tam tylko w jednym celu - aby
          obejrzec ogloszenia. Serwis informacyjny bardzo podupadl.
          3. Elblag24 - mialem nadzieje na serwis w postaci
          elektronicznego "Faktu". Niestety, to nie jest bulwarowka a ostatnio
          jedynie kronika policyjna - kiedys bylo tam ciekawiej, teraz wieje
          nuda.
          4. elblag.naszemiasto.pl (serwis Dziennika Baltyckiego) - totalna
          porazka, nic ciekawego, same komunikaty policyjne badz skróty
          tekstów z malo ciekawego Dziennika Baltyckiego w Elblagu. Nie
          polecam, strata czasu
          • Gość: gośc Re: co sądzicie o elbląskich mediach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.09, 19:10
            Nio i się wyjaśniło, kto i po co założył ten wątek :-)
            • Gość: liber77 Re: co sądzicie o elbląskich mediach? IP: *.elb.vectranet.pl 15.02.09, 19:38
              Watku nie zalozylem ;-) Dzis go przeczytalem. Studiuje
              dziennikarstwo i pisze prace na temat mediow w Elblagu
              • Gość: pismak do liber77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 12:54
                Jeśli interesują Cię elbląskie media od środka, to służę informacjami. Tylko w kwestii naukowej, żeby było jasne.:)
              • alfik45 Re: co sądzicie o elbląskich mediach? 01.03.09, 18:51
                Juz nie wspomnę o TVP3Olsztyn,calkowita porażka,miala byc regionalna,a jest
                olsztyńska i tylko olsztyńska,wykasowali nas z gdanskiej panoramy i tak Elblaga
                nie ma w tv publicznej.
    • Gość: kajka Re: co sądzicie o elbląskich mediach? IP: *.elb.vectranet.pl 16.02.09, 09:59
      dziennik elblaski jest calkiem ok gorzej z dziennikiem baltyckim
      totalna porazka.
    • Gość: ksawery Re: co sądzicie o elbląskich mediach? IP: *.elb.vectranet.pl 16.02.09, 19:19
      elblaskie media sa do d... :)
      • Gość: k Re: co sądzicie o elbląskich mediach? IP: *.cmbg.cable.ntl.com 22.02.09, 01:40
        ja tam wole Glos Pomorza:P niz elblaskie gazety o reszcie sie nie wypowiadam
    • Gość: sam Re: co sądzicie o elbląskich mediach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.09, 09:56
      Jakby co to nie wymieniono w odpowiedziach wszystkich mediów. Poza
      ty należy rozróżnic media lokalne od regionalnychm i ogólnopolskich.
      A także - dzienniki mutacje i samodzielne - bo to zupełnie inna
      klasa. Tak dla uściślenia to z rozgłośni - oprócz Radia El, Radia
      Olsztyn jest także Radio Gdańsk.
      • Gość: mamrot Re: co sądzicie o elbląskich mediach? IP: *.elb.vectranet.pl 28.02.09, 07:54
        Kupilem wczoraj Dziennik Baltycki - porazka. 16 stron i nic czego
        bym wczesniej nie przeczytal na portelu czy info.
        • antymonopolista Re: co sądzicie o elbląskich mediach? 01.03.09, 20:04
          Elbląskie media są mało odważne. Nic nie piszą o powrocie Elbląga do woj
          gdańskiego. Jakie mamy szanse. Ja myślalem ze czasy kiedy media bały się pisać
          prawdę minęły a okazuje się że jest gorzej niż za komuny. Przecież powrót do
          województwa gdańskiego jest najbardziej trapiącym problemem elblążan. I co ? Nic
          ? Mamy bliżej do Gdańska chociaż ja nie ukrywam że Olsztyn bardzo mi się podoba
          za co zbieram baty ale uważam że lepiej jest mieć bliżej niz dalej.
          • alfik45 do antymonopolisty 02.03.09, 19:41
            Tez znam to miasto,nie sprawia ono złego wrażenia,kiedy się przez nie
            przejeżdża,jest położone wśród jezior,lasów,nie posiada jako takiego centrum,czy
            jak kto woli śródmieścia,ma malutkie stare miasto,wielkością nie odbiegające od
            tego w Ornecie,posiada dużo gierkowskich blokowisk,które miały uczynić z
            pipidówki-metropolię,nie posiada obwodnicy,przez co ruch w kierunku ruskiej
            granicy jest mocno utrudniony.Uczelnia wyższa,czyli tzw.Uniwersytet
            Warmińsko-Mazurski powstał w wielkich bólach,poprzez połączenie:ART,WSP jak i
            WSD HOSIANUM i nie prezentuje sobą większej wartości,jako kuznia inteligencji
            różnych specjalności.Przez zasiedlenie okolicznych blokowisk
            typu:Posorty,Jaroty,Podgrodzie,Pojezierze itp.ludnością z upadłych pegeerów i
            ościennych Kurpiów,miasto powiększyło liczbę ludności z 70 do 170 tys.,ma
            ambicję zostać "metropolią",osobiście znam paru olsztyniaków,pochodzenia
            wiejskiego,których bardzo bolało,jak Elbląg rozwijał się z całym województwem
            elbląskim,a u nich nic się praktycznie nie działo,teraz jestesmy razem i mamy to
            co mamy.Ps.Nie lubię tego miasta,bo to jedna wielka pijawka,bez żadnej znaczącej
            historii i bez ambicji motoru rozwojowego całego regionu,przez chore ambicje
            paru polityków musimy siedzieć w tym bagnie i gnuśnieć,podczas gdy ościenne
            pomorskie się rozwija,możesz o mnie pisać ,ze jestem trolem,mam to w nosie i
            zdania nie zmienię.
            • antymonopolista Re: do antymonopolisty 02.03.09, 21:19
              a ty możesz mnie nazwać olsztynofilem i też zdania nie zmienię. Ale co nam do
              tego że jest ładny albo nie. Powinnismy dążyć do woj pomorskiego ale nie obrażać
              innych bo zgoda buduje niezgoda rujnuje.
              • Gość: int Re: do antymonopolisty IP: *.elb.vectranet.pl 02.03.09, 22:58
                Mi wystarczą portale internetowe. Znajdę w nich wszystkie informacje i nie jest
                źle. Dużo jeżdżę więc i czytam co dzieje się na drogach w okolicy a o tym piszą
                dużo w el24 ale i kocham historię naszego miasta i w tym portalu ostatnio
                czytuję wspaniałe artykuły na temat starego Elbląga.
                • Gość: kazik Re: do antymonopolisty IP: 96.18.162.* 03.03.09, 03:21
                  wszystko piekne i dobre,tylko nigdzie nie pisza o dr.L.lukowskiej,a
                  ona przeciez na to juz dawno zasluzyla.
                • Gość: kokosz Re: do antymonopolisty IP: *.elb.vectranet.pl 03.03.09, 10:17
                  a co ty czytasz na elblag 24 przeciez tam tylko o samych wypadkach
                  pisza. mi najbardziej podoba sie info.elblag.pl naprawde fajne
                  tematy podejmuja
                  • Gość: heh Re: do antymonopolisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 14:24

ten temat chyba naprawdę powstał tylko po to aby
                    redakcja info.elblag miała o czym pisać ;-))))

• alfik45 Re: do antymonopolisty 03.03.09, 16:25
                Masz do tego pełne prawo,ja nikogo nie obrażam ,tylko nie lubię,jak ktoś na mnie
                pluje,a ja mam udawać,że to tylko deszcz pada:)Chyba się nie wgłębiałeś w teksty
                olsztyńskich trolli,nie musisz.
                • antymonopolista Re: do alfik45 03.03.09, 20:49
                  Alfik45 czytałem posty nawet sprzed roku i dwóch i powiem ci ze to ty akurat
                  plujesz. Znalazlem sporo tematow na olsztynskim forum gdzie wywołujesz temat i
                  opluwasz olsztynian. Tam cie przeganiaja a ty dalej swoje. Nie oszukuj. Taka
                  twoja natura. Olsztynskie trole tylko czekaja kiedy sie pojawisz żeby to
                  wykorzystać. Niestety z przykroscią musze powiedziec ze są o wiele
                  inteligentniejsi i zwykle konczy się to marnie z tym że nie tylko dla ciebie ale
                  po częsci i dla mojego miasta bo występujesz tam jako ktoś z Elbląga a nie z
                  Braniewa czy Tczewa. Nie chce cie obrazić tym co napisalem ale tak to widzę i to
                  chyba nie tylko ja ale i sporo osob na tym forum. Nie musisz sie do tego
                  przyznawać ale chyba taka jest prawda.

• Gość: mexxx Re: do alfik45 IP: *.elb.vectranet.pl 03.03.09, 23:36
                    Oczywiście, że redakcja info.elblag podkręca ten temat i wiele innych pisząc o
                    sobie. Wiem to od kumpla z info, że sami podjemują tematy na forum a dla mnie
                    info do gó... i zawsze takim zostanie. Czytam portel i elblag24 i gazete elblag.
                    Info to pseudoportal który zawsze pozostanie niszowy! Zresztą właściciel Gabo to
                    kawał sukinsyna, wiem bo pracowałem dla niego. Dno!
                • alfik45 Re: do antymonopolisty 04.03.09, 07:49
                  Jednak masz klapki na oczach.
                  • Gość: qwert Re: do antymonopolisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 12:32

Tu się elbląscy dziennikarze użalają nad światem
                    eswiatowid.pl/?page=news&ShowOne=3027
                    • piszacynaforum smutne wnioski 05.03.09, 14:46

Przesłuchałem relację ze spotkania z panem Minkiewiczem
                      i niestety wnioski z tego co mówił również pan Derlukiewicz
                      z Portelu są smutne:

po pierwsze:
                      elbląskie media są biedne bo rynek na którym działają
                      jest biedny (mało reklam i reklamodawców)

po drugie:
                      elbląscy dziennikarze są biedni i mało zarabiają bo
                      w firmy w których pracują są biedne (patrz: po pierwsze)

po trzecie:
                      elbląskie media nie tworzą żadnej wartości opiniotwórczej
                      bo jej wytworzenie kosztuje a na to (patrz: po pierwsze i
                      po drugie) nie ma kasy

po czwarte i po kolejne to kiedyś jednak było lepiej
                      niż teraz w tych cholernych czasach nowych technologii
                      gdzie wystarczy ruch CTRL A+CTRL C+CTRL V i już mamy
                      artykuł na podstawie pliku PDF podesłanego przez rzecznika
                      z jakieś elbląskiej instytucji. pytań nie trzeba zadawać
                      bo wszystko ktoś już napisał w tym pliku a po drugie za
                      zadawanie pytań nikt nie zapłaci (patrz po pierwsze itd.)

smutna relacja i mam nadzieje, że ten ponury nastrój
                      nie będzie stałą zmienną na tych spotkaniach i z czasem
                      pojawią się tam inne treści lub przynajmniej nie takie
                      przygnębiające...w zapowiedzi mowa była o tym, że na
                      spotkaniach będą osoby i/lub osobowości pod różnymi
                      względami kreatywne i ciekawe. czekamy!
                      • Gość: pismak Re: smutne wnioski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 21:01
                        Amen.Tak jest. Media są takie jakie są, bo innych nikt nie potrzebuje. Zobaczcie jak umiera Radio El. Najbardziej kreatywna niegdyś redakcja.Kiedyś! Nie ma na to żadnej reakcji. I to od chyba 6-7 lat,kiedy to zaczęto zwalniać dziennikarzy , którzy zapracowali wówczas na wynik,którego długo nikt nie poprawi.
                        • antymonopolista Re: smutne wnioski 05.03.09, 21:25
                          No tak ale może w końcu ktos odpowie na pytanie dlaczego nasze media nie piszą
                          nic o oderwaniu się od warmonsko-mazurskiego a przyłaczeniu do pomorskiego?
                          Dlaczego????????

• Gość: kazik Re: smutne wnioski IP: 96.18.162.* 06.03.09, 01:19
                            a czemu nikt nie pyta,czy pomorskie chce nas przyjac?
                          • Gość: PISMAK dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 17:37
                            Dlatego,że od razu było wiadomo, że żadna zmiana nie zostanie wprowadzona.Ktoś kto łudził nadzieją, łgał jak z nut. Prof. Kulesza uprzedzał, że nie będzie znaczących korekt. Dowodem na to jest referendum sprzed 10 lat, które jednoznacznie wskazało, że elblążanie nie chcą być w warmińsko-mazurskim. Nie było ono wiążące i nawet działające wtedy stowarzyszenie Elbląg Do Pomorza nic nie zdziałało.
                            • Gość: gość Re: dlaczego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.09, 21:37
                              Facet pyta dlaczego teraz nie piszą a nie dlaczego kiedyś nie pisały.
                              • Gość: pismak Re: dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 22:59
                                No właśnie odpowiadam. Pisały kiedyś, a teraz nie piszą, bo nie ma o czym. Chyba , że w kampanii wyborczej ktoś będzie bił pianę. To akurat jest możliwe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka