Dodaj do ulubionych

sińce pod oczkami

06.01.04, 17:57
cześć,u mojej 19-mies.Julci zauważyłam (w świetle dziennym)pod oczkami-w
kącikach siny kolor skóry? czasem jest bardziej,a czasem mniej intensywny.
Mam prośbę, jeśli ktoś na ten temat coś wie, to proszę o odpowiedż.
Obserwuj wątek
    • pysia-2 Re: sińce pod oczkami 07.01.04, 09:28
      mam ten sam problem. U mojego synka since pokazuja sie najczesciej wtedy, kiedy
      cos jest nie tak. Kiedy jest przeziebiony, kiedy mial zakazenie ukladu
      moczowego... Nasza pani doktor powiedziala,z e moze to byc po prostu taka uroda
      dziecka, ale moze tez swiadczyc o oslabieniu organizmu. No i uwaga! Since pod
      oczami czesto sa charakterystyczne dla dzieci alergicznych!
    • izunia32 Re: sińce pod oczkami 07.01.04, 10:27
      Dziękuję bardzo za odpowiedż.Rzeczywiście może być wiele racji w tym co
      piszesz.Pozdrawiam.
      • edytahph Re: sińce pod oczkami 07.01.04, 13:48
        Sińce, worki pod oczami, to często oznaka jakichś niedomagań układu moczowego.
        Wiem, bo to przeszłam - miałam kamień w moczowodzie, a wcześniej pewnie w
        nerce. Dowiedziałam sie o tym dopiero jak mnie złapała kolka i wylądowałam w
        szpitalu. Nie wiem jak to u maluszków, ale lepiej chuchac na zimne przebadac
        maleństwo i wykluczyć układ moczowy, a w szczególności nerki. Leżała ze mną
        dziewczynka chyba 12 letnia, u której wybadano wodonercze i przez to pozrywane
        wszystko co powinno podtrzymywać nerkę w jamie brzusznej. Była z Radomia i tam
        zlekceważyli podczas badań dolegliwości - miała duże kamienie, które
        uniemożliwiły odpływ moczu co w konsekwencji doprowadziło do wodonercza.
        Ponoć kamienie mają też malutkie dzieci. Nie wiem czy o to, ale wierz mi,
        narki, gdy coś nie tak, długo nie dają o sobie znać. Może przebadaj to...
        • maugerka Re: sińce pod oczkami 07.01.04, 14:54
          Na pewno masz rację, że z nerkami nie ma żartów. Mój Jasiek (8,5 m-ca) też ma
          drobne sińce - był badany i wszystko ma w porządku i w jego przypadku to taka
          uroda. Ja mam też, choć niezbyt widoczne, mój mąż też ma sińce, a oboje
          jesteśmy zdrowi. Jasne, że lepiej chuchać na zimne, ale niekoniecznie takie
          sińce muszą być oznaką choroby
    • izunia32 Re: sińce pod oczkami 07.01.04, 15:41
      Dzięki serdeczne!też brałam wiele rzeczy pod uwagę,mam nadzieję,że to jednak
      nie nerki.Mam nadzieję też,że uda mi się wreszcie nałapać jej moczu i zrobić
      badania (woreczki zupełnie nie skutkują)i wtedy może wreszcie się
      uspokoję.Pozdrawiam
      • monikalb Re: sińce pod oczkami 07.01.04, 15:49
        Witam,

mam podobny problem. Czasem nie widać tego zupełnie a czasami wygląda, jakby
        moja córcia była chora. Podczas wczorajszej wizyty u lekarza, przy okazji
        szczepienia (Asia ma 1,5 roku), zapytałam o to i powiedziano mi, że najczęściej
        pojawiają się przy katarku i to by się zgadzało, bo Asia miała ostatnio
        wirusową infekcję.
        Żeby nas uspokoić, otrzymałam jednak skierowanie na badanie moczu, żeby
        wykluczyć coś niepożądanego.

Pozdrawiamy,

Monika i Joanna (04.07.2002)
    • mwietrzyk Re: sińce pod oczkami 09.01.04, 19:19
      moj Karol (teraz juz trzylatek) od malego mial since pod oczami. pytana o nie
      pediatra zawsze twiedzila, ze taka jego uroda. ale gdy trafilismy do
      laryngolog, ta, gdy tylko go zobaczyla, od razu stwierdzila, ze Karolek wygląda
      na alergika (wlasnie przez te snce). niedawno zrobilismy testy i jej diagnoza
      sie potwierdzila

pozdrawiam, mwietrzyk
      • izunia32 Re: sińce pod oczkami 10.01.04, 11:52
        Dzięki mwietrzyk!fioletowo-siny kolor pod oczkami i ostatnio również na
        powiekach u małej zauważyłam od ok.miesiąca.Obecnie jestem w trakcie czekania
        na wyniki moczu(mam nadzieję,że prawidłowe).Co do alergii,mała jest alergiczką
        (po mnie)jak okazało się niedawno na:pyłki,kurz i sierść kota. Z tym,że objawy
        pojawiły się dopiero po roku i trwały od maja do sierpnia-teraz jest spokój i
        nic jej nie daję(Zyrtec)dlatego dziwi mnie,że wcześniej żadnych sińców nie
        było.Pozdrawiam
    • laura_eliza Re: sińce pod oczkami 11.01.04, 17:09
      Radze zglosic sie do lekarza. A since u mojego bratanka to byla oznaka
      owsikow.
    • justyna1212 Re: sińce pod oczkami 15.01.04, 15:35
      Moja córeczka też ma sińce pod oczkami. Teraz ma już prawie cztery latka,a
      sińce uwidoczniły się jakiś rok temu. Najbardziej są widoczne, gdy dziecko
      jest zmęczone, śpiące. Ja nie doszukuję się w naszym przypadku problemów
      zdrowotnych, gdyż ja od wczesnych lat dzieciństwa do teraz miałam i mam sińce.
      Moja mama sięgała opinii lekarzy, którzy doszli do wniosku, ż taka moja uroda
      i już. Więc córcia ma to pewnie po mnie...
      • mamakaji Re: sińce pod oczkami 16.02.04, 14:16
        Moja Kaja praktycznie od urodzenia ma takie jakby wałeczki pod oczami. Z Czasem
        stały się one bardiej widoczne, i często towarzyszom im sińce. Niestety nie
        widzę w naszym przypadku żadnej "logiki" w pojawianiu się tych sińców (np.
        pojawiały się po katarku). Lekarze od początku zwracali uwagę na te "podkówki",
        pytali czy mała ma to zawsze itp., ale NIKT długo niczego konkretnego nie
        zasugerował, nie poradził, nie pojecił zbadać. Ostatnio jestem tym coraz
        bardziej przerażona, bo "podkówki" stają się coraz wyraźniejsze. Pewien lekarz
        polecany jako bardzo dobry pediatra polecił nam wykonać wymaz z oka i noska!
        Prawdę mówiąc nie bardzo wiem co ma wynikać z tego badania, a sama myśl o tym
        że mam poddać moją małą takiemu badaniu jest dla mnie paraliżująca. (Kaja boi
        się nawet wejść na wagę u lekarz, nie wspomnę już o jej zbadaniu).
        Napiszcię proszę jeśli ktoś jeszsze miał z WAs podobne doświaczenia. Jeśli to
        badanie może być na prawdę ważne, to trzeba będzie je zrobić. Ale nie chcę
        niecelowo męczyć małej.
    • mamagabi Re: sińce pod oczkami 17.02.04, 07:57
      Moja córcia ma 6 lat i też ma sińce pod oczami i jest blada ale pediatra orzekła że taka jej
      uroda ale raz na pół roku ma robione badanie krwi i moczu tak na wszelki wypadek żeby
      czegoś nie przeoczyć, bo to może być oznaka choroby, ale na szczęście nie musi.
      Pozdrawiam Asia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka