Dodaj do ulubionych

Guzek z tyłu głowy

09.03.10, 16:37
Znalazłam właśnie taki u mojego 14-miesięcznego syna. Na węzeł chłonny trochę mi za nisko położony się wydaje. Wielkości ziarnka ugotowanego ryżu, ruchomy. Symetrycznie z drugiej strony nic nie ma. Dziewczyny- słyszałyście o czymś podobnym? Jutro wybieram się z nim do pediatry (jak wcześniej nie oszaleję ze strachu...)
Obserwuj wątek
    • joxanna Re: Guzek z tyłu głowy 09.03.10, 20:08
      Mój synek ma takie dwa. Pediatrzyca twierdzi, że to węzły chłonne (ponoć się, że jest ich więcej, niż te powszechnie znane) i mogą być takie duże - też jak ryż, czy ziarnko pieprzu.

Synek ma to od kilku miesięcy, w ogóle prawie nie chorował tej zimy, może jeden katar, w tym czasie miał badania krwi (ale takie zwykłe) i były normalne.

Koleżanka opowiadała, że jej córka miała to, chodziła przez kilka lat po lekarzach, wszyscy twierdzili, że to normalne, i jak dziecko poszło do szkoły, to po prostu znikło.
    • sajgonetka Re: Guzek z tyłu głowy 09.03.10, 21:08
      mój syn takie coś miał, pojawiło się ok. 2 tygodnie po szczepieniu odra/świnka/różyczka.
      pediatra powiedziała, że takie coś może się pojawić po tym szczepieniu jako reakcja na szczepionkę..

młody dostał kropelki na wzmocnienie układu immunologicznego, i zniknęło dość szybko.
      • lenka273 Re: Guzek z tyłu głowy 09.03.10, 22:09
        moj te ma po jednej stronie takie 3 ziarenka bylam u pediatry
        powiedzial,ze to sa powiekszone wezly ma to juz 4 lata.
        moj tez ma po jednej stronie takie 3 ziarenka bylam u pediatry
        moj tez ma po jednej stronie takie 3 ziarenka bylam u pediatry
    • dziub_dziubasek Re: Guzek z tyłu głowy 10.03.10, 08:12
      Jak dla mnie węzeł chłonny. A nie chorowało Ci dziecko ostatnio? Moja po każdej
      chorobie ma przez jakiś tydzien dwa wyczuwalne węzły.
      • jeza_bell Re: Guzek z tyłu głowy 10.03.10, 08:23
        Młody nie choruje, czasem dopada go 1-dno dniowy katar, który od razu przechodzi. Nigdy nie gorączkował. Nie wiem od jak dawna to ma, bo dopiero wczoraj na to wpadłam. Idę z nim dziś do lekarza, niech się wypowie. Stracha mam... Dzięki dziewczyny za info.
        • joxanna Re: Guzek z tyłu głowy 10.03.10, 09:14
          To napisz co Ci powiesmile Bo ja to śledzę od kilku miesięcy, pytam, sprawdzam, ale
          ciągle czuję się z tym średniosmile
          • martasz123 Re: Guzek z tyłu głowy 10.03.10, 10:43
            MOja coreczka tez ma taki wezeł od wiosny, poszlam z tym do pediatry
            i ona skierowała nas na badanie krwi, wyszły nam limfocyty ponad
            normę, wiec dostałysmy skierowanie do onkologa. Onkolog po badaniu
            corki stwierdzila ze jest wszystko ok, tylko kazała nam zrobic
            kontrolną morfologię za miesiąc, ale wtedy na szczescie juz bylo
            wszystko dobrze. Węzel jest powiekszony do dzisiaj.
            • jeza_bell Re: Guzek z tyłu głowy 10.03.10, 15:18
              Już wiem. Lekarz wymacał, wybadał- to jest przyczep mięśniowy. A dlaczego jeden większy i to sporo od tego symetrycznego z drugiej strony? Taka jego uroda. Ufff...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka