dorotatop 23.03.10, 19:56 byłam dzisiaj na bilansie z córką wszystko wporzatku wyszlo 102 cm i 15,5 kilo ale doktorka powiedziala ze jest bardzo drobniutka co mnie zdziwilo i rozczarowalo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slonko1335 Re: bilans czterolatka 23.03.10, 20:20 to Cie pocieszę, co prawda na bilans jeszcze nie doszłyśmy ale moja czterolatka ma 96 cm wzrostu i waży 13 kg... Odpowiedz Link Zgłoś
dorotatop Re: bilans czterolatka 23.03.10, 20:35 no to ciekawe co tobie powiedza Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: bilans czterolatka 23.03.10, 20:42 Nic, moja zawsze była drobna i ja wiem o tym, lekarka tez wie, mały przyrost wagi i wzrostu były powodowane problemami zdrowotnymi z którymi mam nadzieję już się uporałyśmy, teraz tylko czekać aż młoda zacznie normalnie rosnąć i przybierać a już nadrabia nieźle. No ja w każdym razie się nie martwię, w przedszkolu nie jest najmniejsza w grupie, od rówieśników tak bardzo nie odstaje jak kiedyś... Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: bilans czterolatka 23.03.10, 21:00 A czemu zdziwiło i rozczarowało? Moja córka też miała na bilansie tyle wzrostu, a wagę o 0,5 kg więcej niż Twoja. Wpisano jej do książeczki, że to 25 centyl wzrostu i tyle, nikt tego nie komentował, bo i po co? Wysoka na pewno nie jest, jest poniżej średniej, ale tak jak i Twoja córeczka mieści się w normie. Jest jedną z niższych dziewczynek w przedszkolu, choć najniższa nie jest, są niższe od niej. Ja też zawsze byłam jedną z najniższych w klasie. Potem trochę podrosłam i mam 166 cm wzrostu, więc normalnie. A Ty nie widziałaś, że Twoja córka jest z tych nieco niższych dzieci? Bo mi nie potrzebny był bilans, żeby widzieć, że wysokie to moje dziecko nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
marta19.11 Re: bilans czterolatka 23.03.10, 21:17 Moja ma 104 cm wzrostu i wagę 16 kg. Jest ok. Pani doktór powiedziała, że jeśli jest wesoła, energiczna i zdrowa, to znaczy że jest ok, po prostu taka jej uroda Nie każde dziecko musi wyglądać jak pączek Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: bilans czterolatka 23.03.10, 21:38 A moja córka waży 22kg i mierzy 116cm - jest wielkości średniego 6-latka. Lekarka aż 2x upewniała się, że pielęgniarka dobrze odczytała wagę Odpowiedz Link Zgłoś
lenka273 Re: bilans czterolatka 23.03.10, 23:55 jaka jest srednia waga i wzrost 4 latka??? Odpowiedz Link Zgłoś
dziub_dziubasek Re: bilans czterolatka 24.03.10, 08:07 Mój synek 108cm i 18 kg, zdaniem lekarki jest spory. W przedszkolu jest o pół głowy wyższy niz większość grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: bilans czterolatka 24.03.10, 08:34 a jakie wedlug niej Twoje dziecko ma byc? dzieci zapasione to zdrowe? moj maz opowiadal, ze on zawsze mial kompleksy, jako dziecko z racji swojej poteznej budowy i do tego byl jeszcze bardzo wysoki. wolalby, zeby nasz syn nie wdal sie pod tym wzgledem w niego. kazde dziecko jest inne i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: bilans czterolatka 24.03.10, 08:50 Nie wiem czemu lekarz nie patrzy na wzrost rodziców? Trudno żeby dziecko zapowiadało się na koszykarza przy niskich rodzicach (choć to pewnie niewykluczone). Jeśli któreś z rodziców jest drobne a dziecko poza tym zdrowe to nie wiem po co ten komentarz lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
alika77 Re: bilans czterolatka 24.03.10, 09:19 dorotatop napisała: > byłam dzisiaj na bilansie z córką wszystko wporzatku wyszlo 102 cm i 15,5 kilo > ale doktorka powiedziala ze jest bardzo drobniutka co mnie zdziwilo i > rozczarowalo my na bilans idziemy za miesiac i na pewno wiecej niz metr nie bedzie, moze ze 14 kg w butach w przedszkolu jest po srodku, ani najwieksza, ani najmniejsza. nie rozumiem, czemu dziwi Cie i rozczarowuje stwierdzenie, ze corka jest drobniutka (chociaz ja o swojej drobniutka bym nie powiedziala, a wynika, ze jest mniejsza i lzejsza od Twojej), chyba lepiej, jak dziewczynka jest drobna niz ma wygladac jak zawodnik sumo? poza tym pociesz sie, wiosna juz, na wiosne wszystko rosnie, dzieci tez Odpowiedz Link Zgłoś
sadaga Re: bilans czterolatka 24.03.10, 09:26 Nie przejmuj się, nie ma czym - według mnie mieści się w tzw. średniakach. Mój synek też przed bilansem, pójdziemy w czerwcu. Waży ok. 15kg, mierzy ok. 110cm. Też średniaczek Odpowiedz Link Zgłoś
efidorek Re: bilans czterolatka 24.03.10, 09:43 takie wymiary dla czteroletniej dziewczynki to 25 centyl, więc co w tym dziwnego czy rozczarowującego? Odpowiedz Link Zgłoś
ppaskuda Re: bilans czterolatka 24.03.10, 10:15 moja w grudniu na bilansie miała 18kg i 107cm i wiem,że trochę wyższa jest w grupie swojej niż rówiesnicy. a już wielką kobietką jest moja siostrzenica,bo ma 3 lata i 2mce i mierzy 104cm i waży 15kg. i przez 3 miesiące moja urosła już 2cm ale my jesteśmy dość wysocy to pewno i ona taka będzie. nie ma co patrzeć na inne dzieci,bo wiadomo,że teraz to tak różnie i wzrostowo i wagowo mogą byc. wazne,że córka zdrowa,energiczna i dobrze się rozwija Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelii Re: bilans czterolatka 24.03.10, 10:48 Jeśli dziecko jest zdrowe to trzeba brać pod uwagę wiele czynników,w tym genetycznych). Moja córka ma wzrostu 104 i wazy 17 kg(ma 3,5 roku i do chudzinek nie należy). Moja siostrzenica ma 8 lat 128 cm i 17,5 kg wagi to dopiero szkieletor(zrobione wszystkie badania,je super,jest pod opieką tego samego lekarza od początku i moja siostra nie robi z tego problemu.Mój szwagier ma 165 cm w berecie,więc poszła po tatusiu,zresztą wszystkie ich dzieci to drobinki) Odpowiedz Link Zgłoś
dorotatop Re: bilans czterolatka 24.03.10, 14:11 no ja mam 160 cm zawsze bylam najmniejsza w szkole wolalabym aby moja cora byla wlasnie srednia ale moj m ma 180 chcialabym aby poszli po tatusiu ze wzrostem doktorka rowniez powiedziala ze napewno bedzie jak dorosnie w przedziale 165-170 zobaczymy wiec za pare lat Odpowiedz Link Zgłoś