Dodaj do ulubionych

PREZENT DLA 1 ROCZNEGO CHLOPCA POMOCY

09.03.04, 16:53
Chreśniak mojej żony ma 1 urodziny. Jaki niebanalny prezent m kupić .
Pomóżcie bo mamy pustkę w głowie.

pzdr
MCH
Obserwuj wątek
    • madziurex Re: PREZENT DLA 1 ROCZNEGO CHLOPCA POMOCY 09.03.04, 18:21
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=11022319&v=2&s=0
      • ewa2233 Re: PREZENT DLA 1 ROCZNEGO CHLOPCA POMOCY 10.03.04, 10:12
        Mój starszy syn dostał na pierwsze urodziny plastikowy traktorek,
        na którym można jeździć, gdy się odbija nóżkami.
        Wprawdzie dorósł do jeżdżenia na nim dopiero po kilku miesiącach od urodzin,
        bo wcześniej nogi z siedzenia nie dostawały do podłoża,
        ale póki co "dokręcał" śrubki, dotykał.
        Później, gdy nogi przestały "dyndać", przez około 4 lata był to HIT!
        Syn jeździł nim niemal bez przerwy (z przerwami na sensmile,
        a w dodatku nie było problemu na spacerach z braniem na ręce,
        bo każdą trasę był w stanie pokonać na swym pojeździesmile
        Widziałam w sklepach bardzo róźne modele,
        ale raczej w formie motorów - 4 kołowców.
        • catalinka Re: PREZENT DLA 1 ROCZNEGO CHLOPCA POMOCY 10.03.04, 11:18
          Moja córcia dostała rowerek, ale dorosła do niego późno. Jednak jesteśmy
          zadowoleni, bo mamy teraz drugą roczną córcię i też już lubi sobie na nim
          posiedzieć. Zresztą sama wybrałam z moim tatą model, który wydał mi się
          bezpieczny. Pozdrawiam
          Kasia
          • kamila_trojaczki Re: PREZENT DLA 1 ROCZNEGO CHLOPCA POMOCY 10.03.04, 12:59
            Popiera poprzedniczki. Moje dostaly konia plastikowego na biegunach- desce
            wygietej w ktora wchodzily kolka z konia ktore rowniez posiadal mozna go wypiac
            z deski i swobodnie jezdzic, dostaly rowniez samochod plastikowy jezdzacy z tym
            ze to prezent byl z niemiec i autko bylo porzadniejsze- stabilniejsze niz te
            sprzedawane u nas ktore sa jednak za waskie i wywrotne, chyba ze z fitmy Chico
            lokomotywa jest super. Proponuje rowniez porzadne klocki np. Lego (duze
            elementy) ze zwierzatkami (ktorymi dziecko bedzie dlugo sie bawic) itp. tylko
            nie te w tych ogromnych paczkach lub na wage bo to niezly badziew. Moje dzieci
            sie strasznie zloszcza bo nie moga odciagnac klocka od klocka (mi takze cizko
            odciagnac je od siebie) lub wogole nie pasuja do siebie. Ogolnie cos co mozna
            pchac, co wydaje jakis odglos nie koniecnzie halasliwy bo rodzice nie beda
            zadowoleni smile cos co cos robi.
            Lub torbe z narzedziami ja kupilam w Auchan to jest seria zabawek robiona dla
            nich bardzo porzadna wygladem, kolorystyka, funkcjonowaniem z tym ze to jest od
            18 mc koszt 60zl fajnie zapoakowane ( w tym jest torba, narzedzia mlotek
            srubokret itp i do tej torby jest przymocowana np. sroba- mlotkiem trzeba
            stukac a ona wydaje typowy odglos do wbijania sruby- lub wiertarka dziecko moze
            wkrecic srubke stukac pukac i wszystko wydaje odpowiednie dzwieki aa i do tego
            jest przyjemna muzyczka jak w jakims warsztacie.
            Ooo albo warsztat z narzedziami na kolkach (cos jak dziewczynki maja kuchnie
            stojace) Polecam cos czym z perspektywy czasu dziecko bedzie zaineresowane lub
            wlasnie zabawke na wyrost nie koniecznie odpowiadajacej aktualnemu rozwojowi.
            Sa rowniez laptopy z odglosmi, obrazkami zwierzatek ale mi akurat to nie pasuje
            bo jak dzieci byly mniejsze to sie nasluchaly tych odglosow.
            Ach ale sie rozpisalam ale to dlatego ze mam mase pomyslow.
            Pozdrawaim Kmila mama 16 mc trojaczkow Aleksandry Dominika i Juli 2002,11,19
            www.trojaczki.net
            • kamila_trojaczki Re: PREZENT DLA 1 ROCZNEGO CHLOPCA POMOCY 10.03.04, 13:08
              OO lub Garnuszek na klocuszek doslownie tak to sie nazywa firmy Fischer Price
              koszt 100zl (mozna kupic w wiekszych marketach lub butikach) wklada sie roznego
              rodzaju ksztalty i to wydaje glos typu kwadrat, gwiazdka, serdce-kocham cie,
              mniam itd. a jak sie wlozy reke od gory do garnuszka to gra melodyjka moje do
              dzis sie tym bawia lubia miec luzeczke plastikowa i cos tam mieszaja. Jest to
              dobra firma a rodzice dzieci wiedza jaka firma jest dobra i droga wiec
              dodatkowe wrazenie na rodzicach smile moje dostaly to jako jeden prezent pod
              chionke bo wole jedno ale porzadne niz badziew.
              Pozdrawaim Kamila
              www.trojaczki.net
              • kamila_trojaczki Re: PREZENT DLA 1 ROCZNEGO CHLOPCA POMOCY 10.03.04, 13:10
                Ps. na naszej stronce w galeri zdjeciowej mozesz zobaczyc te zabawki o ktorych
                pisalam.www.trojaczki.net
        • anek.anek Re: PREZENT DLA 1 ROCZNEGO CHLOPCA POMOCY 10.03.04, 12:51
          Nie sprawdzają się wszelkie misie, przytulanki, rowerki itd. Prezent musi
          idealnie trafić w wiek Twojego chrześniaka i jego rozwój, a to już sprawa
          indywidualna. Zapytaj albo podpatrz czym się bawi, czy potrafi już np. układać
          piramidki (takie proste, drewniane), itd.
          Najlepszymi prezentami jakie dostał mój synek na 1. urodziny były: samochód
          chicco do którego wkłada się przez dach klocki o różnych kształtach i kolorach,
          wyjmuje się je przez bagażnik (rewelacyjne, pięknie wykonane, trwałe, nie dość,
          że rozwija, to jeszcze spełnia do tej pory funkcję normalnego samochodu, bo
          jeździ) i takie klocki do wbijania młotkiem (w prostokątnym kawału plastiku na
          nóżkach są otwory w którewkłada się plastikowe klocki w kształcie walca i żeby
          przepchnąć je na drugą stronę trzeba walnąć młotkiem - też plastikowym -
          rewelacyjna zabawka, bo też ucząca precyzji a przy okazji w końcu było coś na
          czym dziecko mogło się wyżyć). Z większych zabawek polecam wszelkiego rodzaju
          chodziki na kółkach (samochody do odpychania nóżkami) - ważne jednak żeby miał
          z tyłu oparcie tak żeby dziecko mogło je pchać (może być jeszcze za wcześnie na
          odpychanie nogami) i dlatego też powinno być bardzo stabilne (kiedy dziecko się
          oprze z tyłu nie może się łatwo przewracać).
          Od nas nasz synek dostał konia na biegunach, ale takiego dla maluchów (tak
          naprawdę to wygodny fotel na biegunach zabezpieczony przed wypadnięciem
          dziecka, z głową konia - kupilismy w Smyku, ok 120 zł)- frajda jest do tej
          pory, chociaż mój syn już trochę robi się za duży
    • moi_betti Re: PREZENT DLA 1 ROCZNEGO CHLOPCA POMOCY 10.03.04, 22:55
      To zależy jaki to chłopczyk, czy już mówi czy jeszcze nie. Ale w Tesco
      jest "Mądra sowa" kosztuje coś około 35 zł.Są tam przyciski ze zwierzątkami i
      pojazdami. Jak naciśniesz np. psa to pani mówi "to jest pies" i leci muzyczka,
      jak rower to mówi "to jest rower" i znów muzyczka.
      Nie wiem czy to dobre dla roczniaka. Widziałam też kaczuszki to wanny, które
      pływają, też fajna rzecz.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka