michal.chlopik 09.03.04, 16:53 Chreśniak mojej żony ma 1 urodziny. Jaki niebanalny prezent m kupić . Pomóżcie bo mamy pustkę w głowie. pzdr MCH Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziurex Re: PREZENT DLA 1 ROCZNEGO CHLOPCA POMOCY 09.03.04, 18:21 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=11022319&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
ewa2233 Re: PREZENT DLA 1 ROCZNEGO CHLOPCA POMOCY 10.03.04, 10:12 Mój starszy syn dostał na pierwsze urodziny plastikowy traktorek, na którym można jeździć, gdy się odbija nóżkami. Wprawdzie dorósł do jeżdżenia na nim dopiero po kilku miesiącach od urodzin, bo wcześniej nogi z siedzenia nie dostawały do podłoża, ale póki co "dokręcał" śrubki, dotykał. Później, gdy nogi przestały "dyndać", przez około 4 lata był to HIT! Syn jeździł nim niemal bez przerwy (z przerwami na sen, a w dodatku nie było problemu na spacerach z braniem na ręce, bo każdą trasę był w stanie pokonać na swym pojeździe Widziałam w sklepach bardzo róźne modele, ale raczej w formie motorów - 4 kołowców. Odpowiedz Link Zgłoś
catalinka Re: PREZENT DLA 1 ROCZNEGO CHLOPCA POMOCY 10.03.04, 11:18 Moja córcia dostała rowerek, ale dorosła do niego późno. Jednak jesteśmy zadowoleni, bo mamy teraz drugą roczną córcię i też już lubi sobie na nim posiedzieć. Zresztą sama wybrałam z moim tatą model, który wydał mi się bezpieczny. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_trojaczki Re: PREZENT DLA 1 ROCZNEGO CHLOPCA POMOCY 10.03.04, 12:59 Popiera poprzedniczki. Moje dostaly konia plastikowego na biegunach- desce wygietej w ktora wchodzily kolka z konia ktore rowniez posiadal mozna go wypiac z deski i swobodnie jezdzic, dostaly rowniez samochod plastikowy jezdzacy z tym ze to prezent byl z niemiec i autko bylo porzadniejsze- stabilniejsze niz te sprzedawane u nas ktore sa jednak za waskie i wywrotne, chyba ze z fitmy Chico lokomotywa jest super. Proponuje rowniez porzadne klocki np. Lego (duze elementy) ze zwierzatkami (ktorymi dziecko bedzie dlugo sie bawic) itp. tylko nie te w tych ogromnych paczkach lub na wage bo to niezly badziew. Moje dzieci sie strasznie zloszcza bo nie moga odciagnac klocka od klocka (mi takze cizko odciagnac je od siebie) lub wogole nie pasuja do siebie. Ogolnie cos co mozna pchac, co wydaje jakis odglos nie koniecnzie halasliwy bo rodzice nie beda zadowoleni cos co cos robi. Lub torbe z narzedziami ja kupilam w Auchan to jest seria zabawek robiona dla nich bardzo porzadna wygladem, kolorystyka, funkcjonowaniem z tym ze to jest od 18 mc koszt 60zl fajnie zapoakowane ( w tym jest torba, narzedzia mlotek srubokret itp i do tej torby jest przymocowana np. sroba- mlotkiem trzeba stukac a ona wydaje typowy odglos do wbijania sruby- lub wiertarka dziecko moze wkrecic srubke stukac pukac i wszystko wydaje odpowiednie dzwieki aa i do tego jest przyjemna muzyczka jak w jakims warsztacie. Ooo albo warsztat z narzedziami na kolkach (cos jak dziewczynki maja kuchnie stojace) Polecam cos czym z perspektywy czasu dziecko bedzie zaineresowane lub wlasnie zabawke na wyrost nie koniecznie odpowiadajacej aktualnemu rozwojowi. Sa rowniez laptopy z odglosmi, obrazkami zwierzatek ale mi akurat to nie pasuje bo jak dzieci byly mniejsze to sie nasluchaly tych odglosow. Ach ale sie rozpisalam ale to dlatego ze mam mase pomyslow. Pozdrawaim Kmila mama 16 mc trojaczkow Aleksandry Dominika i Juli 2002,11,19 www.trojaczki.net Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_trojaczki Re: PREZENT DLA 1 ROCZNEGO CHLOPCA POMOCY 10.03.04, 13:08 OO lub Garnuszek na klocuszek doslownie tak to sie nazywa firmy Fischer Price koszt 100zl (mozna kupic w wiekszych marketach lub butikach) wklada sie roznego rodzaju ksztalty i to wydaje glos typu kwadrat, gwiazdka, serdce-kocham cie, mniam itd. a jak sie wlozy reke od gory do garnuszka to gra melodyjka moje do dzis sie tym bawia lubia miec luzeczke plastikowa i cos tam mieszaja. Jest to dobra firma a rodzice dzieci wiedza jaka firma jest dobra i droga wiec dodatkowe wrazenie na rodzicach moje dostaly to jako jeden prezent pod chionke bo wole jedno ale porzadne niz badziew. Pozdrawaim Kamila www.trojaczki.net Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_trojaczki Re: PREZENT DLA 1 ROCZNEGO CHLOPCA POMOCY 10.03.04, 13:10 Ps. na naszej stronce w galeri zdjeciowej mozesz zobaczyc te zabawki o ktorych pisalam.www.trojaczki.net Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: PREZENT DLA 1 ROCZNEGO CHLOPCA POMOCY 10.03.04, 12:51 Nie sprawdzają się wszelkie misie, przytulanki, rowerki itd. Prezent musi idealnie trafić w wiek Twojego chrześniaka i jego rozwój, a to już sprawa indywidualna. Zapytaj albo podpatrz czym się bawi, czy potrafi już np. układać piramidki (takie proste, drewniane), itd. Najlepszymi prezentami jakie dostał mój synek na 1. urodziny były: samochód chicco do którego wkłada się przez dach klocki o różnych kształtach i kolorach, wyjmuje się je przez bagażnik (rewelacyjne, pięknie wykonane, trwałe, nie dość, że rozwija, to jeszcze spełnia do tej pory funkcję normalnego samochodu, bo jeździ) i takie klocki do wbijania młotkiem (w prostokątnym kawału plastiku na nóżkach są otwory w którewkłada się plastikowe klocki w kształcie walca i żeby przepchnąć je na drugą stronę trzeba walnąć młotkiem - też plastikowym - rewelacyjna zabawka, bo też ucząca precyzji a przy okazji w końcu było coś na czym dziecko mogło się wyżyć). Z większych zabawek polecam wszelkiego rodzaju chodziki na kółkach (samochody do odpychania nóżkami) - ważne jednak żeby miał z tyłu oparcie tak żeby dziecko mogło je pchać (może być jeszcze za wcześnie na odpychanie nogami) i dlatego też powinno być bardzo stabilne (kiedy dziecko się oprze z tyłu nie może się łatwo przewracać). Od nas nasz synek dostał konia na biegunach, ale takiego dla maluchów (tak naprawdę to wygodny fotel na biegunach zabezpieczony przed wypadnięciem dziecka, z głową konia - kupilismy w Smyku, ok 120 zł)- frajda jest do tej pory, chociaż mój syn już trochę robi się za duży Odpowiedz Link Zgłoś
moi_betti Re: PREZENT DLA 1 ROCZNEGO CHLOPCA POMOCY 10.03.04, 22:55 To zależy jaki to chłopczyk, czy już mówi czy jeszcze nie. Ale w Tesco jest "Mądra sowa" kosztuje coś około 35 zł.Są tam przyciski ze zwierzątkami i pojazdami. Jak naciśniesz np. psa to pani mówi "to jest pies" i leci muzyczka, jak rower to mówi "to jest rower" i znów muzyczka. Nie wiem czy to dobre dla roczniaka. Widziałam też kaczuszki to wanny, które pływają, też fajna rzecz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś