Dodaj do ulubionych

wirtualna niania

22.06.10, 10:49
Cześć Kochani rodzice, ostatnio wybrałam się na targi dla matek z dziećmi ponieważ jestem w 7 miesiącu ciąży pozatym mam też 3 letnie dziecko. Do tej pory korzystam z elektronicznej niani. Targi pozatym ze były ciekawe i kupiłam sporo przydatnych rzeczy to natknęłam się na wirtualną nianię, która pomaga lokalizować dziecko w każdym miejscu na świecie działa na zasadzie gps co o tym myślicie Mnie to troszkę zainspirowało na razie dziecko jest małe a drugie w drodze ale może jest to jakaś szansa ze bedziemy sie ,niej martwic o nasze skarby?
Obserwuj wątek
    • emilli3 Re: wirtualna niania 22.06.10, 11:04
      Dobre,a jak będzie wychodziło na randki też będziesz mu przypinać
      gps?
    • emilli3 Re: wirtualna niania 22.06.10, 11:06
      A po za tym to puki dziecko jest małe to chyba jest większość czasu
      z rodzicem.
    • mniemanologia Re: wirtualna niania 22.06.10, 11:35
      > może jest to jakaś szansa ze bedziemy sie ,niej martwic o nasze
      > skarby?

Jeżeli to bransoletka czy coś w tym stylu, to nijak żadnej kontroli
      nie zapewnia, byle zboczeniec to zdejmie, a Ty będziesz spokojnie
      patrzyła na gps, który będzie pokazywać Ci, że dziecko ładnie się
      bawi na placu zabaw. Innymi słowy - gażdzet dający złudne poczucie
      bezpieczeństwa.
      No chyba że to wszczepiany pod skórę w niewidocznym miejscu czip.

IMHO - elektronika elektroniką, ale na dzieci trzeba patrzeć
      własnoocznie smile
      • jeza_bell Re: wirtualna niania 22.06.10, 11:45
        Post reklamowy.
        Klikam kosz!
        • dori789 Re: wirtualna niania 23.06.10, 12:42
          Moja droga jeze_bell tak jak pisałam zetknęłam się z czymś takim jak wirtualna niania na targach, jak dla mnie możesz sobie kliknąć nawet dwa kosze przypominam ze forum jest po to aby wymieniać się opiniami i szukać odpowiedzi i pomocy wsrod innych którzy byc może już z czegoś korzystają! Ja bardzo często znalazłam w ten sposób dobrego fryzjera czy szampon i inne kosmetyki np na wizaż.pl Może Ty jesteś tak swiadoma tego co wybierasz że nie musisz szukać porad na forum, ale nie zarzucaj innym krypto reklamy tylko kliknij sobie kosz po cichu w końcu to twój kosz i twoja sprawa!
          • jeza_bell Re: wirtualna niania 24.06.10, 22:06
            dori789

Jeżeli z jednorazowego loginu zakładasz wątki na kilku forach i wszystkie dotyczą TYLKO wirtualnej niani, to trochę dziwne i zalatuje reklamą. Ale mogę się w końcu mylić- kto pyta nie błądzi. Pozdrawiam.
            • dori789 Re: wirtualna niania 25.06.10, 12:33
              Tak to prawda ponieważ jeżeli poszukuje informacji to z wielu
              źródeł, sama niejednokrotnie byłam swiadkiem przesyłania na forach
              reklamy w postaci linka, ale pytanie o przedmiot po jego nazwie nie
              podając reklamy firmy moim zdaniem nie jest reklamą, moge pokazać
              wiele takich przypadków, zaraz zapewne powiesz ze tłumaczy sie
              winny. ja jednak obstaje przy swoim jesli chce cos wiedziec to
              pytam. Tak samo rozmawiam na inne tematy więc nie zarzucaj mi
              reklamy.
    • memphis90 Re: wirtualna niania 24.06.10, 19:54
      Ale jak to ma działać? Bo jeśli- jak pisały dziewczyny- ma to być jakaś
      elektroniczna bransoletka czy cosik takiego, to rzeczywiście każdy porywacz czy
      zboczeniec może zdjąć... A na "zwykłe" zagubienia wystarczyłaby bransoletka na
      nadgarstek z nazwiskiem, adresem czy numerem telefonu do rodzica. Jasne, zawsze
      można powiedzieć, że potencjalny zboczeniec widząc dane osobowe może zawołać
      dziecko po imieniu itd- ale IMO idea opieki nad dzieckiem jest taka, że pod moim
      okiem żaden zboczeniec do dziecka zbliżyć się nie ma prawa. A zresztą ja sama
      wołam moją małą po imieniu, więc żaden problem, żeby ktoś obcy poznał jej imię.
    • camel_3d Re: wirtualna niania 24.06.10, 22:19
      myle, ze to jakos koszmar. nie chce sledzic mojego dziecka.
      • dori789 Re: wirtualna niania 01.07.10, 09:50
        Dlaczego zaraz śledzić, z tego co wyczytałam w artykule dziecko.pl/dziecko.nsf/archiwumJS3X/47CBD825AD65AFAEC125773E00317D66 nie polega to na sledzeniu poprostu sama wybierasz co jest bezpieczne, ja jako ze mam malutkie dziecko a drugie w drodze tojest mi to niepotrzebne, aczkolwiek pomyślałam ze może to być bardzo przydatne w przypadku mojego teścia, który jest już po zawale i bardzo się o niego martwimy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka