Dodaj do ulubionych

W co się bawić?

08.12.10, 13:31
Tym razem nie pytam, ale podsuwam pomysł. I liczę na rewanż- w co można się bawić, żeby dziecia zmęczyć. Ja, zainspirowana zajęciami w klubie malucha, wytargałam dziś koło do hula-hop. I bawiłyśmy się:
-skakanie do i z koła
-bieganie wokół koła
-zabawa w myszkę, biegającą po całym pokoju i chowającą się do norki na hasło "kot idzie"
-rzucanie do celu (czyli do koła) piłeczkami, maskotkami
-lew w cyrku- czyli skakanie przez koło
-rzucanie przez koło wspomnianych piłeczek
-kopanie balona przez koło
-a potem balonowa siatkówka, czyli odbijanie balona, żeby nie spadł na ziemię (już bez hula-hop wink )
Uff, bawiłyśmy się z godzinę, na spacerze młoda padła jak ścięta i spi!.

Ok, teraz czekam na Wasze pomysły na wymęczenie dzieciaków zimą. W co się bawić, w co się bawić..?
Obserwuj wątek
    • mikams75 Re: W co się bawić? 08.12.10, 14:33
      fajne pomysly, ja dorzucam od siebie:

- tunel z kocy i krzesel, zeby dziecko musialo sie przeczolgac ze 100 razy
      - porozkladanie na podlodze takich przyssawek antypozlisgowych w odpowiedniej odleglosci i skakanie od jednej do drugiej
      - fikolki na czyms miekkim, u nas jest materac na podlodze
      - skakanie przez sznurek, ale to mniej wiecej to samo co skakanie do kolka
      - gimnastyka typu przysiad, podskok, wymach rak, nog, obrot - wlaczasz muzyke, robisz sama taki uklad spiewajac po kolei ruchy i tempo dostosowujesz do dziecka. Wazne zeby samemu zapamietac kolejnosc.
      - sasiad chodzil ze swoim synkiem po klatce schodowej po schodach, w sumie to tez niezle
      - turlanie sie po podlodze
      - ja mam jeszcze rowerek biegowy w domu, zostanie do wiosny, jeszcze nie umie sie rozpedzac
      • ancymon123 Re: W co się bawić? 08.12.10, 14:39
        I wy to robicie ze swoimi dziećmi, czy tylko organizujecie sprzęt i mówicie co mają robić? Bo jak bawicie się razem w te skoki itp. to ja gratuluje kondycji smile
        • memphis90 Re: W co się bawić? 08.12.10, 14:47
          Ancymonku, kondycję to trzeba mieć, żeby przez 2h pchać 35kg wózek z dzieciakami przez zaspy, w międzyczasie robiąc bałwana smile Po czymś takim skakanie do kółka to czysta przyjemność i odpoczynek... Ale, oczywiście, staram się ruszać jak najmniej, a jak najwięcej dyrygować smile
        • mikams75 Re: W co się bawić? 08.12.10, 14:54
          ja sporo w tym uczestnicze choc staram sie zeby to dziecko wykonalo wiecej, ale moja mnie pilnuje i cwiczenia wykonuje ona, mama i lalka wink
          a wiec cwicze z na choc czasem oszukuje, szczegolnie przez maly tunel sie nie czolgam, ale fikolki mam opanowane big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka