lukrecja34 20.01.11, 17:00 mojej 3-letniej córce wyrosła w nosku krosta-spora i bardzo bolesna.jest w takim miejscu,że nic nie można zrobić-zresztą mała i tak nie daje się dotknąć. macie może sposoby jak się jej pozbyć-zanim trafimy do lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kanna Re: krostka w nosie 20.01.11, 17:30 Przetrzec spirytusem salicylowym (np. na patyczku do ucha), kilka razy, porządnie. Skoro nie pozwala dotknąc, to bym poczekała, aż pójdzie spać i kilka razy przetrała w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
ancymon123 Re: krostka w nosie 21.01.11, 11:31 Na pewno się obudzi jeśli ją boli. Ale pewnie już byłyście u lekarza i wiecie co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: krostka w nosie 21.01.11, 16:06 u lekarza na razie nie byłyśmy-panuje grypa i nie będę jej z krostką ciągnąć między chorych Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: krostka w nosie 21.01.11, 21:09 na patyczek albo spirytusu, albo np. maść propolisową (propolis może uczulać!), lub np. jakąś maść z antybiotykiem stosowaną przy katarze czy zapaleniu spojówek albo uszu (ale nie polecam, choć to najszybciej zadziała). Odpowiedz Link Zgłoś
mim100 Re: krostka w nosie 21.01.11, 21:32 u mnie taka bolesna krostka w nosie to właśnie opryszczka. Z doświadczenia mi nic nie pomaga, najwzniejsze by nie rozdrapywać. Odpowiedz Link Zgłoś