leneczkaz 08.02.11, 14:39 przy zębach? Bo jednak to nie choroba jako, że żadnych objawów nie ma prócz temp. od 37 do 38. Po zbiciu temp. chodzę normalnie z nim na podwórko nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leneczkaz Re: Ile może się utrzymywać temperatura..? 08.02.11, 14:39 A.. I do przedszkola nie chodzi bo się boję, że dostanie tempki i będzie bida.. Odpowiedz Link Zgłoś
ancymon123 Re: Ile może się utrzymywać temperatura..? 08.02.11, 14:49 Tak, 37 stopni to trzeba zbijać koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Ile może się utrzymywać temperatura..? 08.02.11, 14:54 37 nie trzeba zbijac jesli dziecko sie dobrze czuje, od 38 a nawet 38,5 sie zbija, organizm musi sam powalczyc z "intruzem" a goraczka jest do tego potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_niusia Re: Ile może się utrzymywać temperatura..? 08.02.11, 14:50 37-38 stopni to nie gorączka, stan podgorączkowy, może trwać kilka dni do tygodnia - spokojnie Jeśli nie ma innych objawów na spacer można wychodzić, tylko u nas dziś mega-wiatr więc nie wiem jak u Was, uważaj żeby nie zawiało jednak. Jak masz możliwość nie posyłać do przedszkola to lepiej te kilka dni zostać z dzieckiem w domu, oczywiście cały czas obserwować czy nie ma innych objawów. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Ile może się utrzymywać temperatura..? 08.02.11, 14:49 mnie pediatra tlumaczyl, ze jesli temperatura utrzymuje sie ponad 3 dni, to trzeba do niego przyjsc. W sumie na zeby to mozna zwalic wszystko, ale moga tez byc inne przyczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz zbijanie temp. 08.02.11, 15:03 Zbijam jak młody 'leje się przez ręce' jak mawiała moja babcia. A nie wiem jak dokładny mam termometr ale zbijam powyżej 38 C bo mój już wtedy leży nieprzytomny. Odpowiedz Link Zgłoś
ancymon123 Re: zbijanie temp. 08.02.11, 15:21 A ja myslałam, ze Twój post to żart Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: zbijanie temp. 08.02.11, 15:47 Ty, no nie żart. Jako, że moje dziecko nie choruje (ostatnio równiutki rok temu przy 4-kach, a teraz idą 5-tki) on mi przy 38 C to już mdleje, leży i jak Lord Wader oddycha. Więc zbijam wtedy. 37 C nie tykam ale zaś nie wiem czy iść na dwór jak np 37.5 i nie zbijam ale jest ciepły i może się spocić i go przewieje. Łatwiej jest jak dziecko chore, 2 dni po 39C i koniec. A tu sama tempka. Dzieć mega skoczny jak ją zbiję. Jak rośnie to leży na mnie lub na podłodze i ledwie oddycha. Takie 'niewiadomoco' Odpowiedz Link Zgłoś