Dodaj do ulubionych

Butki na wiosne

25.02.11, 13:31
Jakie? Najpierw półbuty zamiast zimówek a potem adidasy i sandałki?
Adidasy są to buty w których można chodzić wiosna? Chciałabym ominąc etap półbutów bo to tylko na chwile a potem do wywalenia bo za ciepło....Da sie tak? Czyje dzieci noszą adidasy zamiast klasycznych butów jesienno wiosennych?
To mój debiut. Młody ma 16 miesiecy.
Nie przenośćie na zakupy. Nie interesuje mnie sam zakup i modele tylko ideasmile
Obserwuj wątek
    • lenawawa Re: Butki na wiosne 25.02.11, 13:34
      To ja się podczepiamwink
      Mój ma 19 miesięcy i debiut mieliśmy jesienią.
      Teraz zaczynam szukać (na razie na allegro) odpowiednich butów dla niego.
      Tylko jakich- adidasy,trzewiki czy jakie?
      • dianaro Re: Butki na wiosne 25.02.11, 13:37
        Stosuję zasadę butów letnich, zimowych i przejściowych (na wiosnę i jesień). Na ten sezon planuję zakup dla syna półbutów i dodatkowo jakich sportowych adidasków, które posłużą także na jesienne spacery.
      • ancymon123 Re: Butki na wiosne 25.02.11, 13:40
        Ja zawsze kupuje na wiosnę kryte trzewiki np.
        allegro.pl/buciki-ecco-mimic-idealne-dla-malego-dziecka-19-i1432051162.html
        Potem odkryte trzewiki np. allegro.pl/bartek-sandalki-trzewiki-rozm-25-i1469354165.html , a lepiej z wiekszą ilościa dziurek, czyli takie bardziej zabudowane sandałki allegro.pl/sandalki-ecco-hide-seek-lekkie-dla-chlopca-24-hit-i1444772067.html.
        Na samo lato sandałki np. allegro.pl/ecco-sandalki-r19-przecena-i1448513516.html
        Oczywiscie chodzi mi o wygląd, a nie markę smile
    • slonko1335 Re: Butki na wiosne 25.02.11, 13:36
      Moi mają zawsze przejściówki, czyli jakieś za kostkę między zimowymi a adidaskami czy tam trzewikami niskimi. Tej zimy było u nas 5-8 stopni. Moim zdaniem za ciepło na zimowe buciory, za zimno na zwykłe krótkie adidaski. A Twój wózkowy jeszcze? bo jeżeli tak to chyba przejściówki mona sobie darować.
    • gardenia_nowak Re: Butki na wiosne 25.02.11, 13:56
      Proponuję pomyśleć o kaloszach - z ciepłą skarpetką na chłodniejsze dni, to idealne przejściówki w naszym przypadku, bo marzec i listopad potrafią być bardzo mokre. A poza tym też na ten sezon już szukam jakiś sportowych - w Deichmannie widziałam kilka modeli Adidas, Nike, Puma około stówki, tylko że wydawały mi się dość sztywne w podeszwie. W zeszłym roku biegał w cudownie miękkich nike'ach, ale nie powiem Ci, jaki to był model, bo nie pamiętam - kupione w Fashion House (outlet) też około 120 zł.
      • dianaro Re: Butki na wiosne 25.02.11, 13:59
        O fakt, kalosze z ociepleniem dobra sprawa, mój syn nawet tej zimy biegał w kaloszach jak były roztopy i żadne zimowe buty im nie dorównały.
        • ancymon123 Re: Butki na wiosne 25.02.11, 14:08
          Nie kupiłabym kaloszy jako pierwsze butki dla dziecka. Buty powinny być dobrze dopasowane do stopy i skórzane.
          Ale to tylko moja prywatna opinia.
    • lilly_about Re: Butki na wiosne 25.02.11, 14:07
      trampki
      • ancymon123 Re: Butki na wiosne 25.02.11, 14:10
        Trampki na 16 m-cy?!
        Mielismy trampki Nexta, wiec chyba dośc dobre- okropne to, plastik/guma z przodu, sztywny materiał, młodemu stopa sie pociła. Raz załozyłam mu i poszły na allegro. Ćwe. Jedynie estetyczne bardzo.
    • kunnegunnda Re: Butki na wiosne 25.02.11, 14:16
      adidasy fajne, i trampki, jak najbardziej (polecaja je ortopedzi nowoczesni, o tak, bardzo) i na wiosne oczywwiscie kalosze, a co! a jak po kałużach chodzic?? w bucikach ecco???
    • koza_w_rajtuzach Re: Butki na wiosne 25.02.11, 14:18
      Ja nie uznaję butów takich wiosennych bardziej krytych, bo one są tylko na chwilę. Na wiosnę kupuję jakieś adidasy czy półbuty tuż przed kostkę, nie widzę absolutnie konieczności noszenia bardziej zabudowanego obuwia po zimie.
      Ostatnio patrzyłam się na buty firmy Emel pod kątem kupienia ich na wiosnę, bo polecane, ale jak dla mnie lipa, bo wszystkie wiosenne są mocno zabudowane, a potem już są takie na cieplejsze dni. Nie ma niczego pomiędzy, między takimi zabudowanymi a całkowicie odkrytymi. Takie zabudowane buty to są najwyżej na miesiąc, dla mnie zupełnie się to nie opłaca. Moim zdaniem tego typu buty na wiosnę są okej
      www.deichmann.pl/site/pl/catalog.php?brand=43&category=0060157100000551&product=985676 a w następnej kolejności to już są sandałki.
      • ancymon123 Re: Butki na wiosne 25.02.11, 14:33
        Dla dziewczynej jest bardzo duzo mniej zabudowanych trzewików.
        www.sklep.bartek.com.pl/pl/product/9278/w-51833n26.html
        allegro.pl/bartek-trzewik-r-20-i1480125464.html
        I dla chłopca takie: allegro.pl/bartek-skora-wiosna-okazja-sliczne-r-20-i1473596356.html
        Jeszcze aparopos trzewików to jest mój ulubiony model- młody chodzi wiosną, latem kiedy chłodniej i jesienia, kupuje co rozmiar:
        allegro.pl/bartek-trzewiki-r-20-i1476751448.html
        allegro.pl/bartek-sliczne-buciki-dla-dziewczynki-rozmiar-20-i1471311684.html
        Ja akurat nikomu plastiku, gumy czy tektyliów na nóżkę małego dziecka nie polecę, dla mnie to głupia oszczedność na zdrowiu i komforcie dziecka.
        • kunnegunnda Re: Butki na wiosne 25.02.11, 19:17
          Ja akurat nikomu plastiku, gumy czy tektyliów na nóżkę małego dziecka nie polecę, dla mnie to głupia oszczedność na zdrowiu i komforcie dziecka.,

hmm, jeszcze raz ci pisze, bo widac nie jestes dosc madra zeby wiedziec- owszem ortopedzi baardzo polecaja trampki, tenisówki. ja akurat kupuje ze stosunkowo mala ilościa plastiku/gumy, moim dzieciom stopy sie nie pocą, a głupia to jest ta która ciągle wszystko ocenia przez pryzmat swojego prymitywnego zycia, czyli.... kto? ;p tekstylia jak najbardziej sie nadaja na nóżki dziecka.
          a bez kaloszy to dizciństwo jest ubogie, oj tak, jak przez kałuże w skórzanych bucikach?
          • gardenia_nowak Re: Butki na wiosne 25.02.11, 19:59
            Ale przecież ancymon wygłasza same "prywatne opinie" ;-P

A nowoczesnych tekstyliów nie ma co się bać, ale co ja tam wiem. Przecież moje dziecko - o zgrozo - w kaloszach po kałużach chodzi a w lecie na bosaka po trawie.
            • lupa_87 Re: Butki na wiosne 25.02.11, 20:29
              Ja kupuję tak:
              Wiosna / Lato: kalosze z ocieplaną skarpetą + półbuty skórzane + trampki + sandały + crocsy
              Jesień / Zima: kalosze z ocieplaną skarpetą + traperki na polarze + śniegowce
            • ancymon123 Re: Butki na wiosne 28.02.11, 09:53
              Zaraz, może ja źle zrozumiałam, ale wydawało mi sie, że temat dot. PIERWSZYCH bucików. I w tym wypadku nie polecam kaloszy (tak, prywatnie nie polecam).
              Oczywiśie, że mój syn ma kalosze, ma tak od 1,5 roku życia, kiedy to zaczał latać po tych nieszczęsnych kałużach.
              Dziecko stawiające pierwsze kroki poza wózkiem nie jest chyba puszczane samopas w kałuże, tylko bawi sie pod okiem rodzica na jakims placyku zabaw, a wrecz chodzi za rękę.
      • ancymon123 Re: Butki na wiosne 25.02.11, 14:56
        Te Deichmana śliczne są. Cena tez bardzo ok.
        • koza_w_rajtuzach Re: Butki na wiosne 25.02.11, 15:11
          No fakt, wyglądają fajnie, choć trzeba by było na żywo zobaczyć, żeby ocenić.. ja je podałam jako przykład w sensie budowy buta jaki wg mnie powinien być odpowiedni na wiosnę, a nie żeby cokolwiek polecać wink.
          • ancymon123 Re: Butki na wiosne 25.02.11, 15:22
            Mieliśmy właśnie takie (fason) jako pierwsze, ale sznurowane z Clarksa. Potem przerzuciłam sie na Ecco i Bartka (jeden ukochany model), linki powyzej.
            • koza_w_rajtuzach Re: Butki na wiosne 25.02.11, 15:35
              Mi się te bartkowe bardzo podobają allegro.pl/bartek-skora-wiosna-okazja-sliczne-r-20-i1473596356.html
              Już wcześniej je oglądałam. Nie miałaś takich przypadkiem dla swojego synka? wink
              Tylko, że te akurat na pierwsze dni wiosny to nie bardzo.
              • ancymon123 Re: Butki na wiosne 28.02.11, 09:49
                Kupiłam je właśnie wczoraj smile Nawet ten kolor. Są cudne smile
    • vanillafields Re: Butki na wiosne 25.02.11, 15:02
      Mala ma 22 miesiace, trzewikow w zyciu nie miala na sobie. Zeszla wiosna i jesienia sprawdzily sie adidasy (zreszta zima tez, np na 'spacery' po sklepach jak bylo brzydko na zewnatrz). Stopa jej rosnie bardzo wolno to pewnie te zimowe beda tez dobre na wiosne... Oprocz tego kalosze na roztopy i skakanie po kaluzach, no i pozniej jakies maryjanes tez smile
      • ania_kr Re: Butki na wiosne 25.02.11, 15:31
        www.deichmann.pl/site/pl/catalog.php?brand=8&category=0060157100000551&product=1007206
        Ja planuję takie kupić, oglądałam je w sklepie, są miękkie, elastyczne. Na tym zdjęciu wydaje się, że są ciepłe, ale są wykonane z cienkiej skórki więc powinny być ok. Te brązowe linkowane wcześniej też są fajne, ale nie widziałam ich na żywo w sklepie. A zachwycona zimowymi elefantenami na wiosnę chcę też takie kupić. Później kupię szmaciaki, gumowce i sandały.
    • mozyna Re: Butki na wiosne 25.02.11, 15:27
      Polbuty u mojego dziecka to buty na zime. Kalosze zawsze musza byc. Poza tym trampki/adidasy itp. No i sandaly na lato.
    • 18_lipcowa1 Re: Butki na wiosne 25.02.11, 15:34
      ja addidaski juz mam
      kupilam bo jedziemy do wloch za tydzien

potem mam w planie półbuty
      a latem sandałki
      • tempera_tura Re: Butki na wiosne 25.02.11, 16:06
        Jakie kupiłaś?
      • hiacynta90 Re: Butki na wiosne 25.02.11, 17:03
        ja dla córki 15 miesiecznej kupilam na wiosne takie allegro.pl/buty-ecco-mimic-skora-miekkie-buciki-nowosc-i1442252928.html pozniej mamy tramkpi z coccodrillo i sandalki kupione w smyku.
    • mikams75 Re: Butki na wiosne 25.02.11, 18:15
      ja zawsze kupuje buty skorzane przed kostke na wiosne.
      po zimie przewaznie mamy jakis buty zimowe z cienkim ociepleniem - w cieplejsze zimowe dni tez jej klade.
      W w zasadzie od maja to biega juz w sandalkach.
      Dla dziewczynki to tez sa rozne buty skorzane wiecej powycinane - fajne sa tez na chlodne dni w lato, albo jak nie jest sucho, ale tez nie na tyle mokro zeby w kaloszach chodzic.
      Wg mnie buty przejsciowe dla 16 mies. nie maja sensu. Kup zwykle skorzane buty, na poczatku i tak beda ciut wieksze, wiec spokojnie wejdzie skarpetka.
      Zreszta dzeciom stopy sie szybko poca, lawiej przegrzac niz wyziebic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka