Dodaj do ulubionych

Do mam alergikow

01.03.11, 15:04
Mam pytanie, co przygotowalbyscie na urodziny dla dziecka ,ktore nie moze jesc cukru, mleka i maki pszennej. Bede miec takiego goscia na urodzinach syna i chcialabym przygotowac cos specjalnie dla niego. Oczywiscie zapytalabym mame tego dziecka, ale sprawa jest swieza tzn. kilka dni temu stwierdzono alergie i mam sama nie wie ,co wlasciwie mozna podac. Szukam pomyslusmile
Obserwuj wątek
    • ma_niusia Re: Do mam alergikow 01.03.11, 15:26
      Galaretki. Kisiel. Są dostępne bezglutenowe bezmleczne bezcukrowe wafelki (poszukaj po firmach Schar, 3Pauly i Bezgluten).
      • mama-008 Re: Do mam alergikow 01.03.11, 15:46
        w każdym markecie jest dział "zdrowa żywność" polecam deserki soyowe Alprosoya - czekoladowe i waniliowe - smaczne i ładnie wyglądają - są tez wafelki ciasteczka czekoladoowe (bez cukru) itp
    • ma_niusia Re: Do mam alergikow 01.03.11, 15:48
      O soję się dopytaj bo często również uczula przy alergii na mleko i pszenicę szczególnie.

Za to desery i mleka ryżowe wtedy wchodzą również w grę.
    • gosiasprezynka Re: Do mam alergikow 01.03.11, 16:00
      Cukier go uczula? Jeszcze się z czymś takim nie spotkałam..
      • ma_niusia Re: Do mam alergikow 02.03.11, 10:23
        Ja tez się nie spotkałam, ale podejrzewam, że to skrót myślowy i pewnie wyłącznie chodzi o wykluczenie z diety cukru może z powodu grzyba albo robaków nie wiem, my na grzyba mieliśmy dietę bezcukrową + dieta adekwatna do naszych alergii.
      • maaagdaadamczyk Re: Do mam alergikow 02.03.11, 10:28
        dziecko moze byc uczulone na sacharoze...nie takie rzadkie...
    • ancymon123 Re: Do mam alergikow 02.03.11, 11:46
      Ja skontaktowałam sie z panią robiącą torty dla alergików. Jesli jesteś z Wawy to dam Ci namiar, a jak nie wygooglaj w swojej okolicy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka